KilliK Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Σαφέστατα και θα μειωθεί το χρήμα στην αγορά το χρημα στην αγορα ηδη εχει μειωθει.παλι αλλη μια: πηγαινε δες τωρα ποσες επιχειρησεις εχουν κλεισει τα 2 τελευταια χρονια. ποσο εχει αυξηθει η ανεργια. ποσο ανεβηκε η μεταναστευση των ελληνων προς το εξωτερικο. αλλα συνεχιστε το γελοιο επιχειρημα σας οτι ο οβολος σας συντηρει την ελληνικη οικονομια. ποιος ξερει μπορει να πεισετε και την ΕΕ να μην σας ξεσχισει τελικα.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Και τωρα σε πιεζει η τροικα , αναγκαστικα μπαινουν φοροι (θα φαινοταν απο τα ποσοστα νομιζω αν οι Δ.Υ δεν ηθελαν τον δικομματισμο..), επιβαρυνεται ο Ι.Τ ,αυξανεται η ανεργια. Σύμφωνοι, όμως ο Ι.Τ. δεν θα ελαφρυνθεί σε καμία περίπτωση με την απόλυση των ΔΥ υπο τις παρούσες. Ίσα ίσα που θα επιβαρυνθεί γιατί δεν θα υπάρχει η αγοραστική δύναμη για τα προϊόντα/υπηρεσίες του ΙΤ. Απόλυση 150.000 Δ.Υ. αυτή τη στιγμή που μιλάμε και με τη συγκεκριμένη μορφή που θέλουν να το κάνουν είναι αυτοκτονία. Η εφεδρεία, παράλληλα με κίνητρα ανάπτυξης στην αγορά για τη σταδιακή συρρίκνωση του ΔΤ σε ορίζοντα 5ετίας θα ήταν πολύ καλύτερη λύση. το χρημα στην αγορα ηδη εχει μειωθει.παλι αλλη μια: Και θα μειωθεί κι άλλο. Δύστυχε Killik, παρτο χαμπάρι, αν οι ΔΥ για τους οποίους δεν νοιάζεσαι αν πεινάσουν απολυθούν, θα πεινάσεις και εσύ. ΟΛΕΣ οι μεγάλες εταιρείες του ΙΤ στηρίζονται πλέον ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε έσοδα απο τον ΔΤ. Συρρίκνωση του ΔΤ σημαίνει συρρίκνωση των εσόδων του ΙΤ άρα απολύσεις.
bluesattack Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Σύμφωνοι, όμως ο Ι.Τ. δεν θα ελαφρυνθεί σε καμία περίπτωση με την απόλυση των ΔΥ υπο τις παρούσες. Ίσα ίσα που θα επιβαρυνθεί γιατί δεν θα υπάρχει η αγοραστική δύναμη για τα προϊόντα/υπηρεσίες του ΙΤ. Απόλυση 150.000 Δ.Υ. αυτή τη στιγμή που μιλάμε και με τη συγκεκριμένη μορφή που θέλουν να το κάνουν είναι αυτοκτονία. Η εφεδρεία, παράλληλα με κίνητρα ανάπτυξης στην αγορά για τη σταδιακή συρρίκνωση του ΔΤ σε ορίζοντα 5ετίας θα ήταν πολύ καλύτερη λύση. Μεχρι ποτε θα πρεπει να φυγουν αυτα τα 150Κ.''Αυτη τη στιγμη που μιλαμε'' η μεχρι το 2015 ? Ποσοι θα μπουν σε εφεδρεια, για ποσες συνταξιοδοτησεις μιλαμε ?
KilliK Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 θα πεινάσεις και εσύ. εγω ηδη πειναω.η οικογενειακη επιχειρηση μου ειναι στα προθυρα κλεισιματος λογω της βαριας φορολογιας,της μεγαλης αυξησης της τιμης σε βασικες κρατικες υπηρεσιες οπως ρευμα και του γεγονοτος οτι δεν υπαρχει πελατεια,δεν υπαρχουν εσοδα.και δεν ειμαι ο μονος με αυτο το προβλημα στην περιοχη μου.ηδη αλλες τεσσερις επιχειρησεις που ξερω,κλεισανε τους τελευταιους μηνες. δεν με εσωσε ο οβολος σου καλε μου ΔΥ.nice try ομως. εντωμεταξυ 12 παρα λεει το ρολοι.Δεν δουλευεις εσυ σημερα;
alex_000 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Μάλλον η δική σου μόρφωση έχει πρόβλημα. Σαφέστατα και θα μειωθεί το χρήμα στην αγορά αφού οι μισθοί που θα πήγαιναν στους Δ.Υ. τώρα θα πάνε στην αποπληρωμή των δανείων. Αν ήμασταν σε πιο φυσιολογικές συνθήκες τότε ναι, τα χρήματα που θα εξοικονομούσε το Δημόσιο απο εκεί θα σήμαιναν είτε λιγότερες εισφορές, είτε θα επενδύονταν σε κοινωνική πολιτική...άρα θα έμεναν στην αγορά. Για εμένα το λάθος της όλης λογικής του επιχειρήματος είναι τόσο εμφανές που δεν έχει νόημα συζήτησης. Είναι σαν να πας να πείσεις κάποιον οτι 1 + 1 = 2 ενώ σου λέει 1 + 1 = 3. Δεν συζητάς λες οκ and you move on.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 εγω ηδη πειναω.η οικογενειακη επιχειρηση μου ειναι στα προθυρα κλεισιματος λογω της βαριας φορολογιας,της μεγαλης αυξησης της τιμης σε βασικες κρατικες υπηρεσιες οπως ρευμα και του γεγονοτος οτι δεν υπαρχει πελατεια,δεν υπαρχουν εσοδα.και δεν ειμαι ο μονος με αυτο το προβλημα στην περιοχη μου.ηδη αλλες τεσσερις επιχειρησεις που ξερω,κλεισανε τους τελευταιους μηνες. δεν με εσωσε ο οβολος σου καλε μου ΔΥ.nice try ομως. εντωμεταξυ 12 παρα λεει το ρολοι.Δεν δουλευεις εσυ σημερα; Α τώρα έγινα Δ.Υ. έτσι. Θα σε βόλευε πολύ. Όχι φίλε μου δεν είμαι Δ.Υ. ανήκω στο τεράστιο ποσοστό που δεν έχει δουλειά. Να αρχίσω και εγώ τις ειρωνίες; Η επιχείρησή σου έβαζε ΙΚΑ στους υπαλλήλους της; 12αωράκια χτυπάγανε; Σου φέρνανε και τον καφέ μήπως; Όταν καταλάβεις για ποιο λόγο κλείνει η επιχείρηση σου τότε θα καταλάβεις πολλά. Το διαθέσιμο εισόδημα του Έλληνα έχει μειωθεί λόγω της βαριάς φορολογίας, απολύσεων, ακρίβειας κτλ. Αν απολυθεί κι'αλλος κόσμος τι νομίζεις ότι θα γίνει; Θα αυξηθεί; Ίσα ίσα που θα τότε θα επέλθει πλήρης κατάρρευση! Αν μου έλεγαν, κοίταξε θα απολυσω 150.000 Δ.Υ. αλλά θα γυρίσει ο ΦΠΑ στο 18% και ο χαμηλός στο 5%, τότε το σκεφτόσουν. Τώρα απλά αυτά τα χρήματα θα εξαφανιστούν απο την αγορά. Για εμένα το λάθος της όλης λογικής του επιχειρήματος είναι τόσο εμφανές που δεν έχει νόημα συζήτησης. Είναι σαν να πας να πείσεις κάποιον οτι 1 + 1 = 2 ενώ σου λέει 1 + 1 = 3. Δεν συζητάς λες οκ and you move on. Μα δεν σε είδα να παρουσιάζεις κάποιο επιχείρημα που να υποστηρίζει το αντίθετο. Με το να αφορίζεις άλλες απόψεις χωρίς να αντιπαραθέτεις επιχειρήματα, το μόνο που καταφέρνεις είναι να γελοιοποιείσαι.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Ενώ, ας πούμε, τοποθετήσεις του στυλ "όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στηρίζονται αποκλειστικά στους δημοσίους υπαλλήλους" συνιστούν τεκμηριωμένο επιχείρημα και δε γελοιοποιούν αυτόν που τις προβάλλει; Να το πω αλλιώς: κόψτε τις γελοιοποιήσεις, για να μη χρειαστεί να πάρω μέτρα. Ευχαριστώ.
bluesattack Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Μα δεν σε είδα να παρουσιάζεις κάποιο επιχείρημα που να υποστηρίζει το αντίθετο. Με το να αφορίζεις άλλες απόψεις χωρίς να αντιπαραθέτεις επιχειρήματα, το μόνο που καταφέρνεις είναι να γελοιοποιείσαι. Δεν υπαρχουν επιχειρηματα.Το αμεσως επομενο βημα συζητησης ειναι οι πολιτικες των κομματων(οχι οτι αυτες επιλυουν η αποτρεπουν απαραιτητα το προβλημα των απολυσεων ) Η να το πω αλλιως.Το επομενο βημα ειναι τα ευχολογια
alex_000 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Μα δεν σε είδα να παρουσιάζεις κάποιο επιχείρημα που να υποστηρίζει το αντίθετο. Με το να αφορίζεις άλλες απόψεις χωρίς να αντιπαραθέτεις επιχειρήματα, το μόνο που καταφέρνεις είναι να γελοιοποιείσαι. Ο Snoob με κάλυψε. Η άποψη που προβάλεις αφορίζεται μόνη της καθώς στερείται πλήρως από κοινή λογική. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις το γιατί λυπάμαι αλλά δεν έχω τον χρόνο να σε βοηθήσω για κάτι που θεωρώ αυτονόητο.
pournaras Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Μάλλον η δική σου μόρφωση έχει πρόβλημα. Σαφέστατα και θα μειωθεί το χρήμα στην αγορά αφού οι μισθοί που θα πήγαιναν στους Δ.Υ. τώρα θα πάνε στην αποπληρωμή των δανείων. Αν ήμασταν σε πιο φυσιολογικές συνθήκες τότε ναι, τα χρήματα που θα εξοικονομούσε το Δημόσιο απο εκεί θα σήμαιναν είτε λιγότερες εισφορές, είτε θα επενδύονταν σε κοινωνική πολιτική...άρα θα έμεναν στην αγορά. Σαφώς το παραπάνω δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους κρατάμε τους άχρηστους Δ.Υ. απλά το συγκεκριμένο μέτρο έπρεπε να παρθεί αφού είχαν δημιουργηθεί προϋποθέσεις να ενταχθούν οι απολυμένοι στον Ι.Τ. Όπως και να έχει, εγώ πιστεύω ότι οι ΔΤ ΔΕΝ είναι υπεράριθμοι. Στα σχολεία δεν υπάρχουν αρκετοί καθηγητές, ούτε δάσκαλοι στα δημοτικά, δεν υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοι/ψυχολόγοι και νοσοκόμες για πρώτες βοήθειες. Αυτά που είναι αυτονόητα σε σχολεία του εξωτερικού. Στα νοσοκομεία δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό και όπως και σε πολλές άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες. Σύμφωνοι σε μερικές ίσως να είναι υπεράριθμοι...ε ας τους μεταταξουν εκεί που υπάρχουν ανάγκες! Εγώ τα χαρτάκια που βλέπω δείχνουν 50 και 100 Ευρώ μισθοδοσία για τα δάνεια με τα οποία αποπληρώνουν το σπίτι τους. Δεν βλέπω πως έχουν λεφτά για Πράγες και BMW Μισο, γιατι καπου μπερδευομαι. Εχεις ενα Α ποσο ΔΥ (ας πουμε 100 χιλ), οι οποιοι προφανως και δε βρισκονται στην παραγωγικη διαδικασια, αρα δεν προκειται να σου φερουν κερδος. Παραλληλα χρωστας στο εξωτερικο ενα Β ποσο (ας πουμε 100 δις), το οποιο δεν ειναι τωρινο, ειναι συσσωρευμενο απο παλια. Στην κατασταση που βρισκομαστε, τα χρηματα που εισπρατει το κρατος, δε φτανουν με την καμμια ωστε να πληρωσει και τους 100χιλ. ΔΥ, αλλα και να αποπληρωσει το χρεος του (ηξ εστω τους τοκους). Απο τους Ι.Υ. και τους ελ. επαγγελματιες, οτι πηρε πηρε. Το 2012, δεν γινεται με τιποτε να εισπραξει παλι το ιδιο ποσο απο εκτακτες εισφορες, χαρατια ακινητων, τλεη κυκλοφοριας κλπ. Δεν γινεται πρακτικα, δεν υπαρχουν αυτα τα λεφτα. Αρα ξαναδανειζεται για να μπορεσει να συντηρησει και τους ΔΥ αλλα και να μην αφησει απληρωτους τους παλιους τοκους. Πως λοιπον θα ειναι καλυτερο να παραμεινει το χρημα στην αγορα, αφου αν μεινει η κατασταση ως εχει, απλα θα δωσει στους ΔΥ τα λεφτα, οι ΔΥ θα τα δωσουν στους ελ. επαγγελματιες και ΙΥ, παιρνοντας αγαθα, αρα και ζωντας σωστα, ενω οι ελ. επαγγελματιες και ΙΥ, απλα θα παραλαβουν τα λεφτα και θα τα επιστρεψουν στο κρατος υπο μορφην εκτακτων εισφορων και φορων επιτηδευματος, χωρις με αυτα που εισεπραξαν να προλαβουν να τα μετατρεψουν σε αγαθα (οπως εκαναν πριν οι ΔΥ), αρα και να ζησουν σωστα, οποτε και το κρατος παλι θα τα παρει για να τα δωσει στα δανεια. Εχουμε λοιπον δυο ταξεις ανθρωπων, μια η οποια χωρις να κανει τιποτε, διακινει το χρημα για αποκτηση προσωπικων αγαθων, και μια η οποια ΠΑΡΑΓΕΙ το αγαθο, το δινει στην πρωτη ταξη και μαζευει απλα το χρημα πισω (χωρις να προλαβει να γινει ποτε δικο της), και το δινει στο κρατος.
kostas_dr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 [ Η προέλευση της ονομασίας της πλατείας Κλαυθμώνος Το όνομα αυτής της πλατείας οφείλεται στο ότι στην προ του 1909 περίοδο, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ήταν μόνιμοι όπως σήμερα, οι απολυμένοι, οι «Παυσανίες» όπως τους έλεγαν, πήγαιναν εμπρός από το Υπουργείο Εσωτερικών που ήταν στην πλατεία αυτή και με κλάματα και θρήνους («κλαυθμούς») παρακαλούσαν να τους ξαναπροσλάβουν. Δεδομένου ότι τέτοιες απολύσεις συνέβαιναν τακτικά σε κάθε αλλαγή κυβερνήσεως, οι σκηνές αυτές ήταν αρκετά συχνές στην πλατεία. Ανάδοχος της ονομασίας ήταν πάντως ο συγγραφέας και κατόπιν ακαδημαϊκός Δημ. Γρ.Καμπούρογλου, που πρώτος ονόμασε την πλατεία «Κλαυθμώνος» σε ένα χρονογράφημα του στην «Εστία» το 1878.] Ελπίζω να μην ξαναζήσει η Ελλάδα τέτοιες λαμπρές σελίδες δόξας.
pournaras Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 [ Η προέλευση της ονομασίας της πλατείας Κλαυθμώνος Το όνομα αυτής της πλατείας οφείλεται στο ότι στην προ του 1909 περίοδο, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ήταν μόνιμοι όπως σήμερα, οι απολυμένοι, οι «Παυσανίες» όπως τους έλεγαν, πήγαιναν εμπρός από το Υπουργείο Εσωτερικών που ήταν στην πλατεία αυτή και με κλάματα και θρήνους («κλαυθμούς») παρακαλούσαν να τους ξαναπροσλάβουν. Δεδομένου ότι τέτοιες απολύσεις συνέβαιναν τακτικά σε κάθε αλλαγή κυβερνήσεως, οι σκηνές αυτές ήταν αρκετά συχνές στην πλατεία. Ανάδοχος της ονομασίας ήταν πάντως ο συγγραφέας και κατόπιν ακαδημαϊκός Δημ. Γρ.Καμπούρογλου, που πρώτος ονόμασε την πλατεία «Κλαυθμώνος» σε ένα χρονογράφημα του στην «Εστία» το 1878.] Ελπίζω να μην ξαναζήσει η Ελλάδα τέτοιες λαμπρές σελίδες δόξας. Οχι βεβαια, διοτι τα τελευταια χρονια ζουσε αλλες λαμπρες σελιδες δοξας. Επειδη δεν μπορουσε η καθε κυβερνηση να διωξει τους "ξενους" και να βαλει τα "δικα της παιδια", απλα προσθετε τα δικα της παιδια. Σιγα το δυσκολο, κι εγω το κανω αυτο αμα με βαλεις.
kostas_dr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Ποιός θα ελέγχει ποιοί θα απολύονται; Οι υπουργοί; Και αν οι άλλοι (επόμενοι) υπουργοί διαφωνούν με τα πρόσωπα, θα τους επαναπροσλαμβάνουν και θα διώχνουν τους άλλους; Εδώ επαναφέρουν απόστρατους κομματόσκυλα και τους κάνουν μέχρι και αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, με λαμπρά αποτελέσματα (βλέπε Ίμια). Εκτός αν το αναλάβουν και αυτό οι Γερμανοί, οπότε πάσο. Ώρα να αρχίσουμε μαθήματα Γερμανικών όλοι, καλού κακού.
pournaras Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Ποιός θα ελέγχει ποιοί θα απολύονται; Οι υπουργοί; Και αν οι άλλοι (επόμενοι) υπουργοί διαφωνούν με τα πρόσωπα, θα τους επαναπροσλαμβάνουν και θα διώχνουν τους άλλους; Εδώ επαναφέρουν απόστρατους κομματόσκυλα και τους κάνουν μέχρι και αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, με λαμπρά αποτελέσματα (βλέπε Ίμια). Εκτός αν το αναλάβουν και αυτό οι Γερμανοί, οπότε πάσο. Ώρα να αρχίσουμε μαθήματα Γερμανικών όλοι, καλού κακού. Μεχρι τωρα ποιος ελεγχε για το ποιος προσλαμβανοταν; Ο ιδιος να κανει και τον ελεγχο των απολυσεων.
kostas_dr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Υπήρχε το ΑΣΕΠ υποτίθεται (με αρκετές εξαιρέσεις, βλέπε σύμβουλοι). Δεν φοβάσαι ότι θα βρουν αφορμή να διώξουν όλους τους πολιτικά αντίθετους και να κρατήσουν τους δικούς τους; Τι θα γίνει τότε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα