Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδακια

Ειμαι καπως γνωστης οποτε ελπιζω να μη σας κουρασω πολυ.

Εκανα error checking(αναθεμα την ωρα!) στον εξωτερικο σκληρο που διαθετω (εναν 500αρη LACIE σχεδον γεματο) και μου ζητησε ως γνωστο να εκτελεσει την εντολη την επομενη φορα που θα ξαναμπω στα windows.Απο εκεινη τη στιγμη και μετα δε μπορω να ξαναμπω (μαυρη οθονη,βλεπει ομως το BIOS)στα windows xp (service pack2)με τον εξωτερικο συνδεδεμενο.Για να συνδεθω στ xp πρεπει να αποσυνδεσω τον εξωτερικο απο τη θυρα usb,να δω το desktop και μετα να τον συνδεσω στη θυρα του,οχι και οτι καλυτερο.Οταν γινεται αυτη η αβολη διαδικασια,μετα το ολιγολεπτο autorun που κανει για να βρει τον Lacie,ΟΛΑ ΟΚ!

Εικαζω οτι οταν το αφηνω να βλεπει τη μαυρη οθονη εκτελει το error checking (δε χρησιμοποιησα καποιο software αλλα των windows)αφου το λαμπακι του εξωτερικου αναβοσβηνει.Το εχω αφησει ετσι 5 ωρες (!) αλλα δεν....

Εχετε καποια ιδεα?Εχω κανει Repair απο το cd των windows και παλι..

Και δε θα ηθελα να χρησιμοποιω συνεχεια start up cd για να μπαινω στα win.

Ευχαριστω εκ των προτερων και καλες γιορτες να εχετε!

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σωσε τα δεδομένα σου και πετα του ενα φορματ να στανιαρει!!!! Μη στεναχωριέσαι, μπορεί να χάθηκε καποιο σημαντικο αρχείο των windows.

Δημοσ.

Μα αν εχει χαθει αρχειο των windows πως μπαινει κανονικα οταν αποσυνδεω τον Lacie?Σα να βραχυκυκλωνει οταν ο Lacie ειναι on.

To format προσπαθω να αποφυγω γαμωτ...

Καλα οτι θα στεναχωρηθω,θα στεναχωρηθω.Δε το συζηταμε χρονιαρες μερες...

Δημοσ.

Σιγά μη πάρεις και νέα motherboard.

Ούτε τα Windows σου έχουν πρόβλημα - ούτε το resetting του BIOS θα βοηθήσει κάπου (...ίσα-ίσα, δυνητικά θα μπορούσε να σου βγάλει άλλα "προβλήματα", και να παιδευτείς μέχρι να το ξανασετάρεις).

Το πρόβλημα το έχει ο εξωτερικός (είτε απλώς πρόβλημα στο file system του - είτε και "φυσικό" πρόβλημα, για την ακρίβεια πιθανότατα με την επιφάνεια των platters, και σύμπτωμα να μην μπορεί να εκκινήσει το "error checking", κολλώντας την ολοκλήρωση του μπουταρίσματος των Windows). Για το οποίο, δοκίμασε κατ' αρχάς να μπεις σε safe mode και να εκτελέσεις τον έλεγχο του εξωτερικού από εκεί, αν υπάρχει η δυνατότητα απ' το λειτουργικό.

Εναλλακτικά, κι αν μπορείς να μεταφέρεις τ' αρχεία σου, όπως σου προτάθηκε, καν' το, και προσπάθα να φορμάρεις τον ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (τον οποίο νομίζω πως δεν κατάλαβες ότι εννοούσε ο panos_vas). Ο οποίος μην κοιτάς που "δουλεύει" - μπορεί να έχει πρόβλημα και παρ' ολ' αυτά να μην έχει (ακόμη) χάσει το partition του, και να μπορείς να πάρεις και την πλειονότητα των αρχείων σου, αλλά κατά την προσπάθεια να τον φορμάρεις, να μην μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία (=no harm done, διότι το να συμβεί κάτι τέτοιο, θα σημαίνει ότι ο δίσκος δεν ήταν πλέον να του εμπιστεύεσαι αρχεία. Δεν είναι ότι θα τον χαλάσει δηλαδή το φορμάρισμα, αλλά απλά θα αποκαλυφθει -αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο- η αναξιοπιστία του).

Δημοσ.

Αν το πρόβλημα είναι αυτό που λέει ο washcloud τότε δες εδώ το 82. disable check disk upon boot τρέξε το σε ασφαλή λειτουργία αν δεν υπάρχει η επιλογή για έλεγχο από τα windows.

Κατά τα άλλα ο,τι είπε ο wash κάνε.

Δημοσ.

Βασικά θα μπορούσε να δοκιμάσει και μέσω CMD να κάνει "volume unmounting", μπας και τρέξει το "error checking" χωρίς να χρειάζεται να αποσυνδεθεί απ' τα Win. Αν θυμάμαι καλά, η πλήρης εντολή είναι

(εδώ το γράμμα του εξωτερικού): chkdsk /f /r /x

Στα ΧΡ τουλάχιστον - στα 7 που υποθέτω (απ' την διατύπωσή του) πως έχει, δεν γνωρίζω. (Aν και νομίζω ότι απλά το θέμα εκεί είναι να ανοίξει το CMD με Admin rights).

Δημοσ.

Πολύ απλά προσπαθεί να bootarei από τον σκληρό Usb. Δεν είναι πρόβλημα, είναι ρυθμίσεις. Μπες στο bioς και βάλε boot μόνο από τον εσωτερικό σκληρό.

Δημοσ.

Λοιπον μαγκες κατ'αρχειν πολλα ευχαριστω για τις ταχυτατες απαντησεις,αλλα...ΤΖΙΦΟΣ!

Επειδη ο Πανος εγραψε για σημαντικο αρχείο των windows που μπορεί να χάθηκε θεωρησα οτι αναφερεται για το format στον master hard disc...Anyway

Μπηκα στο safe mode (χωρις κανενα προβλημα) κι εκανα το error cheching χωρις να τικαρω τις 2 επιλογες (1.automatically fix kai 2.scan for recover bad sectors)Το δεχτηκε. Εκανα reboot (start windows normally) και παλι μαυρη οθονη.

Ξαναμπηκα στο safe mode και ξανα εκανα το error cheching τικαροντας αυτη τη φορα τις 2 επλογες και φυσικα μου ειπε να εκτελεσει την εντολη next time restart my computer.Παλι μαυριλα.(Μηπως τελικα εκτελει το error cheching αλλα λογω του ογκου δεδομενων που εχω στο Lacie να θελει πανω απο 5 ωρες??!!Δε ξερω τι να σκεφτω πια.)

Μετα διαβασα το σχολιο του TheELF ετρεξα το αρχειο disable check disk upon boot σε safe mode,το δεχτηκε στη registry,αλλα και παλι δεν γινεται επανεκινηση των windows οσο ειναι συνδεδεμενος ο εξωτερικος..

washcloud,φαινεται να εχεις δικιο αλλα δε μου ειναι και πολυ ευκολο να σωσω αρχεια 460gb...

Καμμια αλλη ιδεα?Απότι εχω καταλαβει πρεπει να του δωσω εστω μια εντολη για να σταματησει να προσπαθει να εκτελει το error cheching.

Σκεφτομαι να κανω αυτο που ειπε ο Θανος για το load default settings..

Εχω απογοητευτει.Να φανταστειτε ποσο τραγικα ειναι τα πραγματα εχω φαει μονο 1 μελομακαρονο απο το πρωι που τα ΄φτιαξε η μανα μου...

Δημοσ.

Πολύ απλά προσπαθεί να bootarei από τον σκληρό Usb. Δεν είναι πρόβλημα, είναι ρυθμίσεις. Μπες στο bioς και βάλε boot μόνο από τον εσωτερικό σκληρό.

Και πώς ακριβώς άλλαξε το BIOS boot order (ή έστω η ρύθμιση για "Legacy USB support", που θα μπορούσε να ήταν σε άλλη περίπτωση), με το να βάλει τον δίσκο να σκαναριστεί για σφάλματα...;

Άσκοπη ερώτηση βέβαια, καθώς δεν είναι ότι του πετάει μήνυμα για πρόβλημα με το loading του λειτουργικού.

Στέλιο, τί να σε πω, δοκίμασε αυτό που έγραψα για εκτέλεση μέσα απ' τα Win, μέσω γραμμής εντολών (CMD).

Η μόνη περίπτωση να έχει νόημα το ν' αλλάξεις κάτι στις ρυθμίσεις του BIOS, είναι να τον είχες αχρησιμοποίητο τον εξωτερικό για κάποιο καιρό, και στο μεταξύ να είχες αλλάξει τη σειρά εκκίνησης συσκευών (ή να είχες κάνει κα'να update ή reset). Aν είσαι σίγουρος ότι δε θα "ανακατευτεί" κάτι μ' ένα resetting του ΒΙΟS (κυρίως ρυθμίσεις σε timings μνημών, αλλα όχι μόνο) με ενδεχόμενο αποτέλεσμα να μη μπουτάρει μετά το μηχάνημα ακόμα και χωρίς τον εξωτερικό κι έτσι να έχεις άλλους μπελάδες να διορθώσεις, καν' το. Σιγουρέψου δηλαδή ότι μπορείς να ξανασετάρεις σωστά τις όποιες τυχόν ανυπιθύμητες αλλαγές. Προσωπικά δεν το βλέπω να "διορθώνει" κάτι πάντως, αυτή η διαδικασία.

Πρακτικά μιλώντας, μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να τρέξεις τον έλεγχο σφαλμάτων, βάζοντας τον εξωτερικό σε άλλο μηχάνημα, όπου λογικά θα υπάρξει η ίδια συμπεριφορά με το δικό σου. 

Δημοσ.

washcloud ,αφου εκτελεσα το error checking μεσω safe mode,μαλλον θα ηταν ασκοπο να δοκιμασω μεσω CMD...Επισης windows xp (service pack 2 )εχω,το αναφεςρω αρχικα.

Αχιλλεα,το BIOS boot order δεν αλλαξε.Για σιγουρια ομως ειχα επιλεξει να μπουταρει κι απο το σκληρο κι απο το cd..Παλι τιποτα.

Ταλαιπορουμαι μερες τωρα και σημερα πηρα και χαπι για την τενοντιτιδα που ειχε να με πιασει χρονια!!

Μηπως πλεον πρεπει να ζησω αγκαλια με τον safe mode..?

washcloud τον Lacie τον χρησιμοποιω καθημερινα εδω και 4 χρονια τωρα παντα συνδεδεμενο..Ρυθμισεις του BIOS ουτε πειραχτηκαν ουτε αλλαχτηκαν.Σημερα επαιξα παλι με αυτες χωρις να γινει κατι

η εντολη που μου εδωσες (εδώ το γράμμα του εξωτερικού): chkdsk /f /r /x απλα μου εμφανιζει σε παραθυρο τα περιενχομενα του Lacie.

Εκανα και load default settins.ΤΙΠΟΤΑ

Και το Πασχα εδω με βλεπω...

Δημοσ.

Βασικά, είχες πει ότι ΔΕΝ τον τσέκαρε (σε S/M) τον δίσκο (και τσεκάρισμα εστί και διόρθωση σφαλμάτων = να τικάρεις τις δυο γνωστές επιλογές), γι' αυτό τόνισα την επιλογή να το δοκιμάσεις μέσω CMD. Περί του οποίου δεν κατάλαβα τί και πώς ακριβώς έγινε (το "άνοιγμα παραθύρου με τα περιεχόμενα" που έγραψες). Μήπως να το ξαναδοκίμαζες...;

Για τα 7 που ΔΕΝ έχεις, σωστά, τα είχες τονίσει αρχικά τα ΧΡ - αλλά στη συνέχεια μου έμεινε το "error checking" που έγραψες (μου θύμισε κάτι απ' τα Εφτάρια. Μήπως τα ΧΡ σου είναι στ' Αγγλικά; )

Το περίμενα δε, πως τον χρησιμοποιείς κανονικά τον εξωτερικό - έτσι αναλυτικά όπως έγραφες, ήμουν σίγουρος ότι θα το ανέφερες αν είχες καιρό να τον συνδέσεις. Γι' αυτό και δε μου κόλλαγε η περίπτωση να φταίει κάτι σχετικό με το BIOS.

Τεσπα, για την ιστορία τα παραπάνω - στην ουσία τώρα : Για βάλε το HD Sentinel, να δεις τί αναφέρει για την κατάσταση του (τουλάχιστον να βγει συμπέρασμα αν υπάρχει και hardware θέμα ή όχι).

Δημοσ.

Ναι,τικαροντας και τις δυο επιλογες μου εβγαλε οτι θα κανει το τσεκαρισμα με την επομενη επανεκινηση αλλα και παλι black screen σε safe mode.

Ναι xp εχω αγγλικα.

Και υποθετω πως και format να κανω στο λειτουργικο (αφορμη εψαχνα για να περασω τα Linux mint) το προβλημα θα παραμενει.

Ξεκινησα να κανω defragment και στο μισαωρο δεν ειχε παει ουτε στο 1%!!To σταματησα.

Ειχες δικιο,εκανα κατι λαθος.Τωρα ξεκινησα το τσεκαρισμα με την εντολη που μου εδωσες απο τα dos.Για καποια λεπτα ειναι στο 0% ενω δε μου επιτρεπει να δω τα αρχεια του LACIE...

Επισης το HD Sentinel μου εβγαλε

There are 2047 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.

At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.

It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.

It is recommended to backup immediately to prevent data loss.

Την κατσαμε μαλλον...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...