washcloud Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 There are 2047 bad sectors on the disk surface. (...σόρι, αλλά) Λολ. Είναι που ψαχνόμασταν αν έφταιγε καμμιά πεταλούδα που πέταξε στο Πεκίνο... Ο μόνος δρόμος πλέον, είναι η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ανάκτησης (των όσων) αρχείων (καταφέρουν ν' ανακτηθούν). Εκτός της περίπτωσης να είσαι εξαιρετικά φαρδόφαρδος, και οι BS του ΗDS είτε "φούμαρα" να είναι - είτε να μην έχουν άμεση σχέση με το "κόλλημα" που κάνει ο δίσκος στο λειτουργικό (και φυσικά να μην είναι κατεστραμμένος κι αυτός, και τ' αρχεία σου), όλα φωνάζουν ότι ο δίσκος "φαινόταν" υγιής, αλλά ήταν σα σκουληκιασμένο μήλο, και το σκανάρισμα απλά φανέρωσε τη γύμνια του (ουδεμία, όπως ξανάπα, σχέση έχει, με τη ζημιά : προϋπήρχε αυτή). Τεσπα, σε πρώτη φάση τρέξε το Active File Recovery (αφού εξασφαλίσεις άδειο χώρο σε άλλο δίσκο που θα δεχτεί τα προς ανάκτηση αρχεία). Αν τυχόν κολλήσει και δεν ολοκληρωθεί (το να τρέχει και 2-3 μέρες, δεν αποκλείεται, υπο τις παρούσες συνθήκες, οπότε ασ' το να "τρέχει", αν δεν τελειώσει εντός μερικών μόλις ωρών, όπως κανονικά θα πρέπει να γίνει), θα πάμε σε 1-2 ύστατες προσπάθειες με άλλα προγράμματα. Προκαταβολικά, δυστυχώς δεν έχω καλό φήλινγκ για το μέλλον των αρχείων σου (ίσως των περισσοτέρων μάλιστα...). Μακάρι ν' αποδειχτώ καταστροφολόγος. Το αρνητικό είναι ότι δεν ξεκινάει καν το chkdsk.exe κατά το λογκάρισμα στα Win - αν και υπάρχει βέβαια και το θετικό του ότι πχ δεν είχες πρόβλημα με αναπαραγωγή αρχείων (θα μας το είχες αναφέρει, είμαι σίγουρος) και το ότι δεν έχει χάσει μέχρι στιγμής το partition του ο δίσκος...(συνηθισμένο σε περίπτωση φυσικών σφαλμάτων). Κι αν αναρωτιέσαι γιατί να χρησιμοποιήσεις πρόγραμμα ανάκτησης, αφού ΜΠΑΙΝΕΙΣ στον δίσκο και ΒΛΕΠΕΙΣ αρχεία, να διευκρινήσω πως επειδή τα Windows είναι γάμησέ τα, ΠΙΘΑΝΩΣ θα σου κολλάνε οι απλές αντιγραφές αρχείων, και το ερώτημα είναι πόση ζωή έχει ακόμη άραγε ο δίσκος, για να καθυστεράς με "πειράματα". Υπάρχει βέβαια και μια περίπτωση, ακόμα και oι ΒS (όπως και πριν είπα), να είναι επειδή δεν έχει καταφέρει να ολοκληρωθεί το "error checking", και ο δίσκος τελικά να είναι υγιής σαν ψάρι, ή έστω όχι και τόσο άσχημα... Εσύ όμως πρέπει αφ' ενός να κινηθείς σα να 'ναι οι τελευταίες του στιγμές - αφ' ετέρου τα προγράμματα ανάκτησης, στην ουσία εύρεση/αντιγραφή κάνουν, με τη διαφορά ότι τρέχουν πιο γαμάτους αλγόριθμους κι επιμένουν στην ανάγνωση, σε αντιδιαστολή με τα Win. Για την ακρίβεια, το ιδανικό για την περίπτωση θα ήταν να τρέξεις το AFR, από ένα Linux-based "live CD", που μπορείς να φτιάξεις, και να μπουτάρεις από αυτό. Γκούγκλαρε για "live CD". Διότι αν βγουν τα Win απ' τη μέση, θα είναι καλύτερα.
steliosmavros Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 YESSS!ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ DOS! Μεσα σε 2 ωρες εχει φτασει στο 11%!!!Ξεκωλοθηκε δλδ!!! Ποτε δεν ειχα προβλημα με τη μεταφορα δεδομενων.Για να σου δωσω να καταλαβεις πριν ξεκινησω το τσεκαρισμα ειχα μεταφερει-διαγραψει περιπου 15gb χωρις προβλημα. Οταν τελειωσει το τσεκαρισμα θα ενημερωσω.. θενκς!
washcloud Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Βασικά το θέμα είναι ΜΕΤΑ την ολοκλήρωση, να είναι ο δίσκος "λάικ νιου". Πολύ αμφιβάλλω γι' αυτό όμως. Κι ακόμη κι έτσι αν είναι, ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις αντίγραφα των πιο σημαντικών σου αρχείων (τα οποία έπρεπε ούτως ή άλλως ήδη να έχεις, καθώς 1ας δίσκος=κανένας, ακόμα κι αν είναι ολοκαίνουριος). Μ' άλλα λόγια, το ότι ξεκίνησε το "error checking", ολοκληρωθεί-δεν ολοκληρωθεί, δεν λέει και πολλά (το μόνο που θα λέει, θα είναι ότι τουλάχιστον δεν χάνεις αρχεία-ή, το πιθανότερο, δεν χάνεις ΠΟΛΛΑ, καθώς το να σου βγάλει το πρόβλημα που σου έβγαλε, σημαίνει ότι ο δίσκος ΕΧΕΙ θεματάκι). Τεσπα, για την ώρα βλέπεις "να λύνεται το πρόβλημά σου", το οποίο ήταν να μπαίνει στα Win με τον δίσκο πάνω. ΑΝ, και μετά την ολοκλήρωση της διόρθωσης σφαλμάτων, δε σου κάνει...μια απ' τα ίδια (ναι, ΚΑΙ αυτό να το περιμένεις). Ενδεχόμενα να υπάρχει όμως, όπως είπα, ζήτημα πέρα από αυτό, και σε κάθε περίπτωση, "ξένοιαστος" όπως ήσουν, δεν μπορείς να είσαι ξανά. (...Ευτυχώς να λες που προέκυψε το ζήτημα, για να είσαι προετοιμασμένος, για τυχόν πολύ χειρότερα, που δε θα τα προλάβαινες). Τεσπα ενημέρωνε πως πάει, κι αναλόγως βλέπουμε.
steliosmavros Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 ΜΕΤΑ ΑΠΟ 18 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΩΡΕΣ ERROR CHECKING αναγκαστηκα να διακοψω τη διαδικασια στο 95% αφου ειχε κολλησει εκει για κανα 2ωρο. Εκανα εκκινηση των windows αλλα και παλι μαυρη οθονη με τον δισκο πανω.Τον αποσυνδεσα μπηκα παλι στα windows κανονικα,τον συνδεσα τον ειδε και το HD SENTINEL μου εβγαλε παλι τις ιδιες ρυθμισεις (2047 bad sectors κ.τ.λ.π.) Εχω ηδη ξεκινησει για την ασφαλη μεταφορα αρκετων αρχειων χωρις προβλημα προσ το παρων (βασικα παω για αγορα αλλου εξωτερικου) ενω θα ξαναπροσπαθησω για defragment αλλα δεν ελπιζω και σε πολλα.. Ερωτηση: ποσο αξιοπιστη ειναι η Information που βγαζει το HD SENTINEL Estimated Remaining Lifetime . . . . . . . . . . : 11 days??
TheELF Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Ξέχνα το defragment σε δίσκο με τόσα προβλήματα κάνε(μόλις πάρεις όλα τα αρχεία που μπορείς) το Disk->Surface test->reinitialize disk surface μέσα από το sentinel αν έχεις την πλήρη έκδοση ή κάνε ένα low level format θα πάρει ώρες και θα ξεδιαλύνει τα πραγματικά BS από τυχών εικονικά. Το Remaining Lifetime εκτίμηση είναι οπότε δεν ξέρει κανείς.
washcloud Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 ...όπως ακριβώς τα είπε ο Elf. Ίσως με τη διευκρίνηση του καλύτερα να κάνεις το "disk surface re-initialization" του HDS που έχει και πιο "πλούσιο" GUI και βλέπεις καλύτερα "τί παίζει" (ΑΝ ολοκληρωθεί και αυτό), από το να χρησιμοποιήσεις το LLFT.
steliosmavros Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 ΩΠΑ!! Παιδια εβαλα τον εξωτερικο σε ενα pentium3 windows xp (service pack2) english και τον ειδε!! Υστερα συνδεσα τον εξωτερικο στο δικο μου pc,το ανοιγω και...ΘΑΥΜΑ!!ΤΟΝ ΕΙΔΕ!!!!! Δε ξερω τι θα επακολουθησει στις επομενες φορες που θα τον ξανανοιξω, αλλα τωρα ειμαι ακριβως οπως ημουν πριν αρχισω το error checking! Γνωριζω οτι το hd sentinel δε λανθανει,οι bad sectors παραμενουν αλλα θελω να ξανατονισω οτι η συμπεριφορα του εξωτερικου δεν προδιαθετει το παραμικρο για απωλεια pertition ή αλλη βλαβη,αφου δεν ακουω ουτε "γουργουρισμα" ,τα δεδομενα μεταφερονται ταχυτατα και γενικα δεν τρωει κολλημα.Και μπορει ευστοχα να ειπε ο washcloud οτι μοιαζει με σκουλικιασμενο μηλο,αλλα ακομα ψαχνω το σκουλικι!(εννοω ακομα ψαχνω σημαδια φθορας του δισκου). Δε ξερω τωρα αν θα προχωρησω σε αγορα αλλου εξωτερικου (δεν πολυπαιζουν φραγκα!) αλλα σιγουρο ειναι οτι τα 3/4 των αρχειων μου δεν εχω να τα μεταφερω καπου αλλου... Πραγματικα δε ξερω πως να κινηθω.. Δλδ δεν υπαρχει απ'οτι αντιλαμβανομαι καποιο software που να φιξαρει τους bad sectors χωρις να χρειαστει να μεταφερω τα αρχεια μου ε?(μλκ μαλλον ρωτησα ε?) Επισης για να μην σας κουραζω αλλο τα πολλα search στον σκληρο τον γονατιζουν?
TheELF Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 αφου δεν ακουω ουτε "γουργουρισμα" ,τα δεδομενα μεταφερονται ταχυτατα και γενικα δεν τρωει κολλημα Επειδή είναι αποθήκη το πρόβλημα θα το δεις μόνο αν τύχει να ανοίξεις κάποιο αρχεία «κάτω» από το οποίο βρίσκονται τα bs, αυτό μπορεί να είναι ένα αρχείο μπορεί να είναι και πάρα πολλά,εκεί θα δεις να κολλάει το σύμπαν να ακούγονται γκλάνγ γκλάνκ από τον δίσκο και διάφορα τέτοια. Υπάρχει το HDDregenerator που μεταφέρει τα αρχεία από περιοχές με bs σε καθαρές περιοχές για να μπορείς μετά να τα αντιγράψεις αλλού αλλά δεν είναι μακροχρόνια λύση.
washcloud Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 ...μωρέ και το HDS μπορεί να "λανθάνει" (όχι ακριβώς έτσι απλά, αλλά ας μη αναλύσω). Το θέμα είναι ότι αν ΔΕΝ "λανθάνει" τί κάνεις - κι ακόμη πιο συγκεκριμένα, μπορείς μετά απ' όλες αυτές τις ενδείξεις, να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου; (Μιας και ο ΡΙΙΙ σίγουρα δεν έδρασε,,,θεραπευτικά). Δηλαδή όχι τπτ άλλο, αλλά είχες θέμα μπουταρίσματος, σκαναρίσματος, κτλ...-> τα "σημάδια" δηλαδή, που λες... (δε νομίζω να περίμενες να δεις...τρύπα στον δίσκο) (...αν κι έχει, όπως κι ο κάθε δίσκος, αλλά αυτό είναι άλλο πράμμα :ρ) Τα φράγκα ΕΙΝΑΙ ένα θέμα - αλλά στη χειρότερη πάρε μπακάπ τα ΠΙΟ σημαντικά απ' τ' αρχεία σου, σε ντιβιντάκια : η 50άδα (Emtec +R ή -R από Καρφούρ και Μαρινόπουλο) κοστίζει 9€, και αντιστοιχεί σε ~200GB εγγράψιμου χώρου (έχει και 25άδες με 5€ = ~100GB). ΨΙλοαγγαρεία βέβαια το γράψιμο πολλών δισκακίων (και ως δεδομένο η ύπαρξη DVD-RW, αν και λίγο δύσκολο να μην έχεις), αλλά από το να δώσεις απλά καλή πίστη σ' ένα και μόνο μέσο (δίσκο, ακόμη κι ολοκαίνουριο), κάτι είναι κι αυτό... Κατά τ' άλλα, όχι δε ρώτησες μαλακία - υπάρχουν προγράμματα που "διορθώνουν BS" (τα αναφέρω και τα 2 μαζί, στο προηγούμενο post). Yπό μία έννοια βέβαια. Διότι, όταν αρχίσει να εκφυλίζεται το coating των platters του σκληρού (ή οι "βελόνες" των κεφαλών ανάγνωσης/εγγραφής), "μαγικά" δε γίνονται. Μ' άλλα λόγια, όχι μόνο πρέπει να μεταφέρεις τ' αρχεία σου, αν δε θες να βάζεις στοιχήματα με τον χρόνο, για πόσο ακόμη θα τα έχεις, αλλά πρέπει να τα έχεις ΚΑΙ σ' ένα υγιές μέσο, αλλά ΚΑΙ αλλού αντιγραμμένα. Ή έστω, στον "προβληματικό" παρόντα, ΚΑΙ κάπου αλλού (λίγο δύσκολα θα βαρέσουν δυο δίσκοι ταυτόχρονα. Πρέπει να είσαι uber-γκαντέμης. Κι αν φτιάξεις ντιβιντάκια, μετά την εγγραφή, να ΜΗΝ τα χρησιμοποιείς, και να τα έχεις φυλαγμένα μακρυά από ζέστη/ήλιο, σε κάποιο κουτί πχ). Όχι, "τα πολλά τα search" όχι. Όχι τουλάχιστον όσο οι πολλές εγγραφές. Μιλάμε βέβαια για υγιή δίσκο, γιατί ένας λαβωμένος, όσο περισσότερο λειτουργεί, τόσο πιθανότερα χειρότερα είναι. * ...Μέχρι να ποστάρω, πόσταρε κι ο Έλφης. Αναφερόμουν στον Μαύρο Πητ Στέλιο.
steliosmavros Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 ΓΚΑΝΤΕΜΗΔΕΕΕΕΕΕΕΕΣ!!!!ΜΟΥ ΤΟΝ ΓΛΩΣΣΟΦΑΓΑΤΕ ΒΡΕΕΕΕ!!!! (καλα αστιευομαι) Μ'αρεσει που εψαχνα το σκουλικι και συναντησα ΔΡΑΚΟ!!! Δυστυχως μαγκες επαληθευτηκατε.Απλα μαλλον δεν περιμενατε τοσο γρηγορα... Απο προχθες βραδυ τρεχω και δε φτανω αφου ο δισκος κολλαγε ενω τα γουργουρητα ηταν τοσο εντονα σα να εχει φαει κι αυτος γαλοπουλα...Σε καποια φαση δε μπορουσα να κανω καμμια ενεργεια μεσα στον σκληρο,αλλα με ενα reboot καπως συνηλθε και συνεχιζα να μεταφερω τα δεδομενα μου παρατηρωντας ελαττωση στην ταχυτητα μεταφορας. Επισης εφτασε και μεχρι 42C.ΚΑΥΣΩΝΑΣ! (αληθεια ποσο ειναι το regular,κανα 20αρι μαλλον η εξαρταται απο τη χωρητικοτητα του σκληρου?Anyway..) Οταν ολοκληρωσω θα τον βαλω στο συρταρι και θα περιμενω τις εκπτωσεις για αγορα καινουριου. Το μονο που με ενοχλει ειναι οτι μαλλον θα μεινουν καμμια 200gb που δε θα μπορω να τα κανω κατι μεχρι την αποκτηση καινουριου Πηγα να χρησιμοποιησω το hd sentinel (κι ας εχει τοσα gb μεσα ο σκληρος) αλλα οταν κλικαρα το surface test σε 2 εκδοσεις που κατεβασα,στη 1 ενταξει ηταν η trial ζητουσε κλειδι ,αλλα στην αλλη η επιλογη ηταν νεκρη,δεν εκανε τπτ!τεσπα θα το ψαξω περισσοτερο δε θελα να σας κουρασω αλλο με την περιπτωσαρα μου... Γνωστος μου ειπε οτι η φθορα του δισκου προηλθε οχι μονο επειδη 3 χρονια που τον εχω καθε φορα που ανοιγα το Pc ηταν συνδεδεμενος,αλλα επειδη οταν εκλεινα το pc κατεβαζα και τον διακοπτη του πολυπριζου με αποτελεσμα να φθειρω τους platters...???(σημ. ο δισκος δεν εχει διακοπτη) P.S. Λιγο πριν ποσταρω ξανασυνδεσα το δισκο και η λειτουργια του φαινοταν αψογη αφου μετεφερα και καποια αρχεια που κολλαγαν.Αλλα δε ψαρωνω...
TheELF Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Πηγα να χρησιμοποιησω το hd sentinel (κι ας εχει τοσα gb μεσα ο σκληρος) Με το surface test θα εξαφανιστούν τα δεδομένα για πάντα να ξέρεις και ευτυχώς που δεν σε άφησε με τα χάλια που έχει. αλλα επειδη οταν εκλεινα το pc κατεβαζα και τον διακοπτη του πολυπριζου με αποτελεσμα να φθειρω τους platters...??? Όταν βγεις κανονικά από τα windows ο δίσκος απενεργοποιείτε και οι κεφαλές πάνε σε άδειο χώρο στον δίσκο,τα platters από τι να φθείρονται;;
washcloud Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 42 Καύσωνας; Όχι ρε. Το "επίσημο" θεωρητικό σκαλοπάτι το οποίο αν περάσεις κι έπειτα θεωρείται "σοβαρό", είναι οι 50. Πρακτικά, και παραπάνω (και 60, κι ακόμα λίγο παραπάνω) παίζει και να παραμένει οκ ο δίσκος. (...βέβαια, επειδή ΔΕΝ είναι όλες οι κατασκευές ίδιες, μην το παίρνεις το προαναφερθέν ως δόγμα - για να μην πιάσουμε το θέμα του αν όντως δουλεύει καλά ο σένσορας της θερμοκρασίας του...). Επίσης, και χωρίς να το έχω διασταυρώσει, κάπου είχε πάρει το μάτι μου να λένε ότι υπάρχουν και "σχολή" που υποστηρίζει ότι οι...ΧΑΜΗΛΕΣ θερμοκρασίες είναι πιο επικίνδυνες...(;!) Απλά για να 'χαμε να λέγαμε το αναφέρω - στην πράξη έχω ζήσει (κυρίως εξωτερικούς) να φτάνουν 60άρια σταθερά, και να δουλεύουν 2-3 χρόνια έτσι... Τεσπα, μέχρι 50, θα έλεγα (όπως λέει κι η επίσημη οδηγία), μην ανησυχείς. HDS : Βρες την έκδοση 3. Δουλεύει σίγουρα. Ο δε γνωστός λέει πίπες αναπαράγει αστικούς μύθους. Ούτε η Νικολούλη μπορεί να βρει, γιατί ΑΚΡΙΒΩΣ κάθε φορά κάποιος τυχαίος δίσκος παθαίνει κάτι (χωρίς να τον ανοίξει και να τον μελετήσει κατασκευαστική εταιρία). Και ο τρόπος "χρήσης του ρεύματος" δεν παίζει. Το πως έχω φερθεί κατά καιρούς σε δίσκους, για χρόνια, δε λέγεται. Αλλά πρόβλημα ουδέν. Όπως επίσης στον αντίποδα, πολλοί που τους προσέχαν σαν τα μάτια τους, τους πήραν στη μασχάλη τους νωρίς. Είναι συνδυασμός παραγόντων, αλλά κατά βάση όλα ξεκινάνε από την ποιότητα κατασκευής των συγκεκριμένων υλικών που πάνε στον συγκεκριμένο δίσκο, καθώς και η ίδια η διαδικασία κατασκευής του. Μ' άλλα λόγια : οι δίσκοι ως κατασκευές είναι πολυσύνθετες και σε εξαιρετικά μικροσκοπικό επίπεδο λαμβάνει χώρα η λειτουργία τους (πράγμα που σημαίνει πως η περίπτωση δυσλειτουργίας δεν είναι κάτι δύκολο). Πέραν τούτου, υπάρχει η φυσική φθορά : οι δίσκοι δεν έχουν απεριόριστο χρόνο λειτουργίας. Συγκεκριμένα ο μέσος όρος ζωής τους είναι γύρω στα 3 χρόνια. Λιγότερο ή περισσότερο, σημαίνει και στις δύο περιπτώσεις απόκλιση απ' τον κανόνα. Τεσπα, και ν' αλλάξεις συμπεριφορά "χρήσης" του επόμενού σου δίσκου, απλά θα είναι να μην είχες πέσει στην περίπτωση (δίσκου). *...Έλφη, σταμάτα ρε να ποστάρεις όσο γράφω. Ουγκ.
TheELF Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 *...Έλφη, σταμάτα ρε να ποστάρεις όσο γράφω. Ουγκ. Αφού εσύ για να γράψεις μια απάντηση κάνεις 45' εγώ σου φταίω;;;Wall of text έπρεπε να σε λένε εσένα και όχι washcloud (άντε μόντεραδες κάντε κάτι )
steliosmavros Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 ok παιδες θενκς και παλι Αυτο το τοπικ πρεπει να γινει μαθημα και σε καποιους οι οποιοι επαναπαυονται νομιζοντας οτι οι σκληροι ειναι αθανατοι,ενω αν προλαβουν μπορει να το σωσουν. Επειδη ομως ο σοφος λαος λεει οτι ενος κακου μυρια επονται αντιμετοπιζω αλλο προβλημα τωρα.Για περισσοτερες infos απευθυνομαι εδω Link και απευθυνομαι εκει γιατι απο εκει κατεβασα το software που μου δημιουργησε προβλημα,αλλα και για να μην ταλαιπωρησω αλλο εσας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα