Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για περίπτωση που χρειαστεί και άλλος το αγγλικό 2 pin ταιριάζει σε αντάπτορες όπως αυτόν που μου είχε προτείνει ο matrixxx:

http://www.ebay.com/itm/120870299249?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

δεν τον έχω παραλάβει ακόμη τον συγκεκριμένο είχα έναν παρόμοιο, τον ανέβασε 0,19$ τις τελευταίες μέρες :devil:

Δημοσ.

Για περίπτωση που χρειαστεί και άλλος το αγγλικό 2 pin ταιριάζει σε αντάπτορες όπως αυτόν που μου είχε προτείνει ο matrixxx:

http://www.ebay.com/itm/120870299249?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

δεν τον έχω παραλάβει ακόμη τον συγκεκριμένο είχα έναν παρόμοιο, τον ανέβασε 0,19$ τις τελευταίες μέρες :devil:

ενα μηνα εχω που το παρηγγειλα ακομα να ερθει.

και το $1 το ειχα μαζεψει με οικονομιες

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Eπισης αν πιανουν στοιχειωδως τα χερια σου και θες να αποφυγεις τους ανταπτορες, μπορεις απλα να κοψεις το καλωδιο λιγο πριν την βρετανικη μπριζα, να το ξυσεις κλπ και να βαλεις ευρωπαικου τυπου μπριζες που βρισκεις στα καταστηματα.

Ανασταίνω μετά από 1,5 έτος το νήμα για να ρωτήσω το κατά πόσο είναι εύκολη η παραπάνω μετατροπή.

Ξέρετε αν (πέραν των φίς), ταιριάζουν τα καλώδια, οι γειώσεις και γενικά οι προδιαγραφές των συσκευών ?

Γενικά υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να προσέξω ώστε...να μην κάψω το σπίτι ?

Δημοσ.

Συνήθως αν το ζορίσεις ανοίγει και μπαίνει.

Να φαντασθώ πως απαντάς σε κάποιο από τα παραπάνω ερωτήματα, διότι η δική μου απορία είναι αρκετά διαφορετική...

Ωστόσο, εάν μπορούσες να απαντήσεις και στο δικό μου ερώτημα θα με βοηθούσες πολύ

Δημοσ.

Να φαντασθώ πως απαντάς σε κάποιο από τα παραπάνω ερωτήματα, διότι η δική μου απορία είναι αρκετά διαφορετική...

Ωστόσο, εάν μπορούσες να απαντήσεις και στο δικό μου ερώτημα θα με βοηθούσες πολύ

Όσο ευκολο είναι να βάλεις ένα ντουι για λάμπα.

2 πραγματάκια πρόσεξε.

1. τα καλώδια να πάνε σωστά. (το κίντρινο στη γείωση)

2. και να "πιάσεις" καλά το καλώδιο (όλο εκεί που ακόμα δεν το έχει "γδαρει") γερά στον σγυκτήρα ώστε να μην πέρνουν δυνάμεις οι κλώνοι (τα καλώδιακια μέσα στο καλώδιο)  αλλά το καλώδιο ολόκρηρο.

το παρακάτω αλλά με σούκο φις

Δημοσ.

Όσο ευκολο είναι να βάλεις ένα ντουι για λάμπα.

2 πραγματάκια πρόσεξε.

1. τα καλώδια να πάνε σωστά. (το κίντρινο στη γείωση)

2. και να "πιάσεις" καλά το καλώδιο (όλο εκεί που ακόμα δεν το έχει "γδαρει") γερά στον σγυκτήρα ώστε να μην πέρνουν δυνάμεις οι κλώνοι (τα καλώδιακια μέσα στο καλώδιο)  αλλά το καλώδιο ολόκρηρο.

το παρακάτω αλλά με σούκο φις

Ευχαριστώ για την απάντηση και πολύ χρήσιμο το βίντεο (έστω και αν αυτοί χρησιμοποιούν άλλα χρώματα καλωδίων).

Μήπως ξέρει κάποιος αν τα χρώματα των καλωδίων στις αγγλικές συσκευές είναι διαφορετικά ?

• 7 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα, εχω μια ξυριστικη μηχανη με UK plug το οποιο εχει γειωση αλλα αποτι ειδα μεσα δεν συνδεεται καποιο καλωδιο σε αυτο το pin. Αυτο που με προβληματισε ειναι η ασφαλεια που ειχε. Αμα παω και συνδεσω τα δυο καλωδια απλα σε μια ευρωπαικη πριζα(χωρις γειωση) θα εχω προβλημα; Δεν χρειαζεται η ασφαλεια; 

How to Wire a UK Plug: 12 Steps (with Pictures) - wikiHow

Ετσι ειναι χωρις το κιτρινο/πρασινο καλωδιο. Το καφε δεν χρειαζεται την ασφαλεια;
Ευχαριστω

Δημοσ.

Για ξυριστική μηχανή μάλλον δεν είναι απαραίτητο να έχει γείωση γιαυτό και δεν βάλανε.

Άλλαξε το φις και θα είσαι εντάξει. Η ασφάλεια κακό δεν θα κάνει να υπάρχει αλλά το 99% των συσκευών δεν έχουν έτσι και αλλιώς

Δημοσ.
1 ώρα πριν, wh1t3r0se είπε

Καλησπερα, εχω μια ξυριστικη μηχανη με UK plug το οποιο εχει γειωση αλλα αποτι ειδα μεσα δεν συνδεεται καποιο καλωδιο σε αυτο το pin. Αυτο που με προβληματισε ειναι η ασφαλεια που ειχε. Αμα παω και συνδεσω τα δυο καλωδια απλα σε μια ευρωπαικη πριζα(χωρις γειωση) θα εχω προβλημα; Δεν χρειαζεται η ασφαλεια; 

Ετσι ειναι χωρις το κιτρινο/πρασινο καλωδιο. Το καφε δεν χρειαζεται την ασφαλεια;
Ευχαριστω

Εγώ στη θέση σου δεν θα πείραζα καθόλου το φις, και θα χρησιμοποιούσα αντάπτορα:

https://www.electronicaeshop.eu/index.php?route=product/product&product_id=1870

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω

Κανένα πρόβλημα,εχουν διαφορετικό κανονισμό για το ηλεκτρικό εδώ.Βάλε άλλη πρίζα.Εκτός αν πας πάλι Αγγλια οπότε βρες αντάπτορα.

Δημοσ.

Το καφε δεν χρειαζεται την ασφαλεια;

η ασφάλεια χρειάζεται για εγκαταστάσεις που έχουν βροχοειδείς γραμμές, στην ελλάδα απαγορεύονται οπότε δεν χρειάζεται και η ασφάλεια.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/7/2021 στις 12:41 ΜΜ, wh1t3r0se είπε

Σωστη η λυση του ανταπτορα αλλα οχι βολικη. Τελικα αλλαξα το φις σε ευρωπαϊκο. Κανενα προβλημα.

Επεξ/σία από wh1t3r0se
διαγραφη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...