Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι η θερμοκρασία του υπολογιστή.

Αλλά το τροφοδοτικό είναι για πέταμα π.χ. αυτό http://www.corsair.com/builder-series-cx430.html

είναι 430 watt και όμως δίνει περισσότερα. Μην τα βάζεις όλα στο ίδιο τσουβάλι.

Όπως μας είπε έχει συνεχείς αυξομοιώσεις οι τάσεις του ρεύματος οπότε καλό θα ήταν να είχε ένα καλό τροφοδοτικό καθώς και ένα πούμπριζο ασφαλείας.

Μπρίζα ασφαλείας έχω αλλά από ΚΑΤΟΥΜΑ αλλά μάλλον δεν είναι για pc. Το πολύμπριζο ασφαλείας ποιο είναι? Μήπως θα πρέπει να στραφώ σε UPS?

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι η θερμοκρασία του υπολογιστή.

Αλλά το τροφοδοτικό είναι για πέταμα π.χ. αυτό http://www.corsair.com/builder-series-cx430.html

είναι 430 watt και όμως δίνει περισσότερα. Μην τα βάζεις όλα στο ίδιο τσουβάλι.

Όπως μας είπε έχει συνεχείς αυξομοιώσεις οι τάσεις του ρεύματος οπότε καλό θα ήταν να είχε ένα καλό τροφοδοτικό καθώς και ένα πούμπριζο ασφαλείας.

Μα δε τα βάζω όλα στο ίδιο τσουβάλι...

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να ξοδευτείς τόσο, ένα πολύμπριζο ασφαλείας φτάνει σε συνδυασμό με ένα καλό τροφοδοτικό. π.χ. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701160

Μπορεί να μου δώσει κάποιος παρακαλώ τις μέσες τιμές θερμοκρασίας που πρέπει να κινείται ο υπολογιστής μου να δω τι πρόβλημα έχω?

Μπορεί να μου δώσει κάποιος παρακαλώ τις μέσες τιμές θερμοκρασίας που πρέπει να κινείται ο υπολογιστής μου να δω τι πρόβλημα έχω?

Αυτές είναι οι θερμοκρασίες που έχω τώρα...

post-77568-0-96607200-1325839355_thumb.jpg

Δημοσ.

Τροφοδοτικό καλό 500w+ και επειγόντως ups 750+!

Πριν ...ξαναπληρώσω, σίγουρα αυτό φταίει? Τις θερμοκρασίες πώς τις είδες? Τα καλά τροφοδοτικά έχουν καμμια 80άρα το ίδιο και τα UPS!

Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες είναι το πρόβλημα.

Βάλε το coretemp

http://www.alcpu.com/CoreTemp/

Δούλεψε το σύστημά σου, τρέξε ότι τρέχεις συνήθως, και δες στο coretemp τις θερμοκρασίες καθώς επίσης και την μέγιστη που λέει (μπορείς να τραβείξεις και φωτογραφία).

Η αλήθεια είναι ότι κάθε επεξεργαστής έχει διαφορετικές θερμοκρασίες. Μία καλή θερμοκρασία για την εποχή που είμαστε (χειμώνας :P ) θε έλεγα ότι είναι

Αν είναι σε idle (δηλ. δεν κάνεις τίποτα) περίπου 20-35 βαθμούς

Αν είναι σε full load περίπου 35-45 το πολύ 50.

Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες είναι το πρόβλημα.

Βάλε το coretemp

http://www.alcpu.com/CoreTemp/

Δούλεψε το σύστημά σου, τρέξε ότι τρέχεις συνήθως, και δες στο coretemp τις θερμοκρασίες καθώς επίσης και την μέγιστη που λέει (μπορείς να τραβείξεις και φωτογραφία).

Η αλήθεια είναι ότι κάθε επεξεργαστής έχει διαφορετικές θερμοκρασίες. Μία καλή θερμοκρασία για την εποχή που είμαστε (χειμώνας :P ) θε έλεγα ότι είναι

Αν είναι σε idle (δηλ. δεν κάνεις τίποτα) περίπου 20-35 βαθμούς

Αν είναι σε full load περίπου 35-45 το πολύ 50.

Το κατέβασα... Οταν λες τη μέγιστη εννοείς τη μέγιστη που έχω βγάλει εγώ ή την μέγιστη που θα έπρεπε να φθάνει...?

Χωρίς να κάνω τίποτα έχει αυτές τις θερμοκρασίες...

Δημοσ.

Εκεί που λέει θερμοκρασίες λέει δίπλα και Min Και max.

Και επαναλαμβάνω ως min. και max. θεωρούνται τα min και max που έχει βγάλει ο υπολογιστής μέχρι τώρα ή τις μέγιστες και ελάχιστες θερμ. που θα έπρεπε να έχει?

Δημοσ.

Πριν ...ξαναπληρώσω, σίγουρα αυτό φταίει? Τις θερμοκρασίες πώς τις είδες? Τα καλά τροφοδοτικά έχουν καμμια 80άρα το ίδιο και τα UPS!

Από όσα έχεις αναφέρει μέχρι τώρα και από την προσωπική μου εμπειρία, λόγω "παρεμφερούς" προβλήματος στο παρελθόν, νομίζω πως οι θερμοκρασίες "ενοχοποιούνται" αρκετά και σίγουρα πρέπει να κάνεις όλα όσα σου προτάθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα (αλλαγή πάστας π.χ.) , αλλά:

1) Ένα καλής ποιότητας και απόδοσης τροφοδοτικό, είναι η "δυνατή" και "υγιής" καρδιά ΚΑΘΕ υπολογιστή, ανεξαρτήτως χαρακτηριστικών. Χωρίς αυτό, τα υποσυστήματά του δεν τροφοδοτούνται σωστά με ρεύμα, οπότε η εμφάνιση "δυσλειτουργιών", ή ακόμα και ζημιάς - συνήθως μη αποκαταστάσιμης - σε κάποιο από αυτά, είναι ζήτημα χρόνου και τύχης.

2) Το UPS είναι επίσης απαραίτητο, προκειμένου να μη σβήνει ο υπολογιστής, κάθε φορά που της τη βαράει της ΔΕΗ, χωρίς να σου δίνει το περιθώριο να σώσεις τη δουλειά σου (πράγμα που αποτελεί μόνο μέρος του προβλήματος, αφού, αν ήταν υγιής για το hardware και για τη σταθερότητα του λειτουργικού αυτός ο τρόπος "σβησίματος", δε θα κλείναμε τα μηχανήματά μας από το shut down, αλλά "ξερά" από το power button του πύργου, όπως ας πούμε κάνουμε με την τηλεόραση).

Οι δύο αυτές επισημάνσεις, έχουν να κάνουν με το: "Πριν ...ξαναπληρώσω" και με το "Τα καλά τροφοδοτικά έχουν καμμια 80άρα το ίδιο και τα UPS!" Εν ολίγοις, ακόμα κι αν τελικά το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν οφείλεται στο όχι καλό τροφοδοτικό σου και στην απουσία UPS, σε συμβουλεύω να θέσεις σαν μία από τις πλέον επείγουσες προτεραιότητές σου, την αγορά αυτών των δύο αντικειμένων.

Υ.Γ. : Επειδή ανέφερες εξ' αρχής ότι "Στην περιοχή μου ανεβοκατεβαίνει η τάση του ρεύματος", προσωπικά θα σου πρότεινα να εξετάσεις πολύ σοβαρά και την αγορά ενός καλού - με γρήγορη απόκριση - σταθεροποιητή τάσης. (Τα περισσότερα UPS, θεωρητικώς, ενσωματώνουν και τη λειτουργία σταθεροποίησης της τάσης, αλλά στην πράξη δεν τα καταφέρνουν όλα τόσο καλά - εκτός από τα online τα οποία είναι πανάκριβα - σ' αυτό τον τομέα.)

Δημοσ.

Από όσα έχεις αναφέρει μέχρι τώρα και από την προσωπική μου εμπειρία, λόγω "παρεμφερούς" προβλήματος στο παρελθόν, νομίζω πως οι θερμοκρασίες "ενοχοποιούνται" αρκετά και σίγουρα πρέπει να κάνεις όλα όσα σου προτάθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα (αλλαγή πάστας π.χ.) , αλλά:

1) Ένα καλής ποιότητας και απόδοσης τροφοδοτικό, είναι η "δυνατή" και "υγιής" καρδιά ΚΑΘΕ υπολογιστή, ανεξαρτήτως χαρακτηριστικών. Χωρίς αυτό, τα υποσυστήματά του δεν τροφοδοτούνται σωστά με ρεύμα, οπότε η εμφάνιση "δυσλειτουργιών", ή ακόμα και ζημιάς - συνήθως μη αποκαταστάσιμης - σε κάποιο από αυτά, είναι ζήτημα χρόνου και τύχης.

2) Το UPS είναι επίσης απαραίτητο, προκειμένου να μη σβήνει ο υπολογιστής, κάθε φορά που της τη βαράει της ΔΕΗ, χωρίς να σου δίνει το περιθώριο να σώσεις τη δουλειά σου (πράγμα που αποτελεί μόνο μέρος του προβλήματος, αφού, αν ήταν υγιής για το hardware και για τη σταθερότητα του λειτουργικού αυτός ο τρόπος "σβησίματος", δε θα κλείναμε τα μηχανήματά μας από το shut down, αλλά "ξερά" από το power button του πύργου, όπως ας πούμε κάνουμε με την τηλεόραση).

Οι δύο αυτές επισημάνσεις, έχουν να κάνουν με το: "Πριν ...ξαναπληρώσω" και με το "Τα καλά τροφοδοτικά έχουν καμμια 80άρα το ίδιο και τα UPS!" Εν ολίγοις, ακόμα κι αν τελικά το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν οφείλεται στο όχι καλό τροφοδοτικό σου και στην απουσία UPS, σε συμβουλεύω να θέσεις σαν μία από τις πλέον επείγουσες προτεραιότητές σου, την αγορά αυτών των δύο αντικειμένων.

Υ.Γ. : Επειδή ανέφερες εξ' αρχής ότι "Στην περιοχή μου ανεβοκατεβαίνει η τάση του ρεύματος", προσωπικά θα σου πρότεινα να εξετάσεις πολύ σοβαρά και την αγορά ενός καλού - με γρήγορη απόκριση - σταθεροποιητή τάσης. (Τα περισσότερα UPS, θεωρητικώς, ενσωματώνουν και τη λειτουργία σταθεροποίησης της τάσης, αλλά στην πράξη δεν τα καταφέρνουν όλα τόσο καλά - εκτός από τα online τα οποία είναι πανάκριβα - σ' αυτό τον τομέα.)

Θα μπορούσες να μου προτείνεις κάτι οικονομικό σε UPS + τροφοδοσία?

Δημοσ.

Τροφοδοτικό καλό 500w+ και επειγόντως ups 750+!

Εγώ απορώ πως έβγαλες άκρη απο το HWMonitor ότι θέλει τροφοδοτικό καλό και ειδικά με το rig που έχει 500+

Το ότι οι θερμοκρασίες του σε Idle πιάνουν 60άρες + το γεγονός ότι σε Burn test έκλεισε λέει κάτι;

Το ότι η κάρτα σε Idle είναι 70+ λέει επίσης κάτι;

Θα μπορούσες να μου προτείνεις κάτι οικονομικό σε UPS + τροφοδοσία?

Θες να σου προτείνω; Πήγαινε πάρε μία πάστα και άλλαξε αυτήν του επεξεργαστή σου.

Δεν διαφωνώ με το σκεπτικό του τροφοδοτικού αλλά μην δώσεις και σε σύστημα των 200ευρώ (αν τα κάνει) λεφτά για ups γιατί θα πάρω τα βουνά.

Και από περιέργεια για να επιβεβαιώσω αυτό που υποψιάζομαι. Μπορείς να ανοίξεις το πλαινό του κουτιού και να μου ανεβάσεις μία φωτογραφία από το εσωτερικό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...