Προς το περιεχόμενο

DVD μίας χρήσεως!


pieros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το παρακατω κειμενο το πηρα απο Pathfinder » News

 

Και το όνομα αυτών: EZ-D. 'Eτσι βάφτισε η Disney τα νέα dvd που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά σε δύο περίπου μήνες. Η καινοτομία που εισαγάγει η εταιρία, είναι ότι τα DVD, σ' αυτή τη νέα τους μορφή, θα παύουν να λειτουργούν δύο μέρες μετά την «ενοικίασή» τους, οπότε και δεν θα υπάρχει ανάγκη να επιστραφούν στον ενοικιαστή. Προσοχή, λοιπόν καθώς, «αυτός ο δίσκος θα αυτοκαταστραφεί σε 48 ώρες!»

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε την Παρασκευή, από την Buena Vista Home Entertainment της Disney, τον Αύγουστο θα μπει σε λειτουργία ένα πρόγραμμα - πιλότος, το οποίο θα σηματοδοτήσει την έναρξη «ενοικίασης» ταινιών οι οποίες θα είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να αυτοκαταστρέφονται. Η νέα τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί, θα οδηγεί σε μια διαδικασία όμοια με αυτή της διάβρωσης: στην αρχή, οι δίσκοι θα είναι κόκκινοι, αλλά μετά την αφαίρεση της συσκευασίας, καθώς εκτίθενται στο οξυγόνο, θα αρχίζουν σιγά - σιγά να παίρνουν μαύρο χρώμα. 'Oταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, ο δίσκος θα είναι αδιαφανής, άρα αδιαπέραστος από το ειδικό λέιζερ που χρησιμοποιείται για την «ανάγνωσή» του.

 

Οι επικεφαλείς της εταιρίας φιλοδοξούν ότι η καινοτομία τους θα ανοίξει νέους ορίζοντες στην αγορά ενοικίασης ταινιών, δεδομένου ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί πλέον να ανοίξει μια τέτοια επιχείρηση οπουδήποτε, χωρίς να ενδιαφέρεται να στήσει ειδικό μηχανισμό για την επιστροφή των ταινιών.

 

Οι ερευνητές που ασχολήθηκαν με το θέμα, προσπάθησαν να εξαλείψουν τις πιθανότητες κάποιος προγραμματιστής να καταφέρει να «σπάσει» το σύστημα προκειμένου να κρατήσει «ζωντανό» το DVD του για μεγαλύτερο διάστημα.

Αυτό επιτεύχθηκε, καθώς ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε είναι χημικός και δεν έχει καμία σχέση με προγραμματισμό, ή κάποια άλλη επιστήμη υπολογιστών.

 

Πάντως, ο δίσκος θα μπορεί να αντιγραφεί, από τους ειδήμονες του είδους, κατά την διάρκεια των δύο ημερών από η στιγμή που θα αφαιρεθεί η συσκευασία του, καθώς κατ' αυτήν την περίοδο θα λειτουργεί όπως ακριβώς κάθε άλλο DVD.

 

Οι πρώτες ταινίες που θα κυκλοφορήσουν σε αυτή τη μορφή cd, θα εκδοθούν τον Αύγουστο και θα είναι οι: « The Recruit», «The Hot Chick» και «Signs». 'Oπως είναι προφανές, αυτοί οι «μιας χρήσεως» δίσκοι θα είναι διαθέσιμοι μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα, καθώς το πρόγραμμα είναι αρχικά πιλοτικό. Το μόνο κομμάτι που μένει ανεξιχνίαστο σχετικά με τα EZ-D, είναι η τιμή τους, τόσο για τα καταστήματα που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν την νέα τεχνολογία, όσο και για το φιλοθεάμον κοινό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τί άλλο θα δούμε... :ooo:

Αλήθεια, όλα αυτά τα δισκάκια που θα απομένουν, που θα καταλήγουν (όχι δεν ανήκω σε οικολογική οργάνωση) :mad:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν από χρόνια είχε ξαναεπιχειρηθεί κάτι παρόμοιο αλλά απέτυχε. Γιατί τώρα θα πρέπει να πετύχει; Και τότε είχε τεθεί το ζήτημα της κατάληξης των άχρηστων δίσκων.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ti na peis ego leo na baloun ena agathino stefani sto dvd :P mas koroideuoun tha gemisi o kosmos me axrista dvd katarxin tha theloun idiko kouti apothikeusis prama pou tha anebasi to kostos poli den blepo na exei melon i texnologia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

siga tin tromeri siskeuasia pou tha theloun... apla se ena sakoulaki se keno aeros (opos einai ta patatakia, fantazomai ;)) tha einai pou otan to anoigeis kai tha erxetai se epafi me to oksigono, tha arxizei na "xalaei"

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...