Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να βιαστούμε (ως καταναλωτές) να μπούμε στη led-εποχή, όπως βιαστήκαμε και με τις λάμπες "οικονομίας".

Ας λύσουν τα θέματά τους (κόστος, φωτεινότητα, διάχυση φωτός, κλπ) και μετά τα λέμε.

Έτσι κι αλλιώς πάντα μαθαίνουμε "στου κασίδη το κεφάλι". Βιάζεται κανείς να είναι ο...κασίδης;

Να πω ακόμα μια φορά (και όποιος θέλει ακούει ή και βγάζει κομπιουτεράκι και υπολογίζει) ότι όλη αυτή η ιστορία περί "οικονομίας" αφορά καθαρά και μόνο την καταναλούμενη ενέργεια. Δηλαδή εξοικονομούμε ενεργειακούς πόρους και άρα οφελούμαστε όλοι σε επίπεδο περιβάλλοντος, πλανήτη ή όποιας άλλης μεγάλης "ιδέας". Σε καθαρά οικονομικό επίπεδο (κόστος αγοράς vs όφελος από μικρότερη κατανάλωση) ο καθένας ατομικά "μπαίνει μέσα" και γιατί η όποια λάμπα "εξοινομόμησης" πρέπει να δουλέψει χιλιάδες ώρες μόνο για να αποσβέσει το κόστος της (μόνο απόσβεση, δεν μπαίνω καν στην ουτοπική συζήτηση περί κέρδους) αλλά και γιατί αυτές οι λάμπες ΠΟΤΕ δεν εμφανίζουν την διάρκεια ζωής που ευαγγελίζονται, όπως αναφέρθηκε παραπάνω (τώρα αν φταίει η λάμπα, η ΔΕΗ ή δεν ξέρω γω ποιος άλλος λίγο με ενδιαφέρει)

• Like 2
Δημοσ.

Εν τω μεταξύ με αυτές τις λαμογιές έχουν σχεδόν εξαφανιστεί οι λάμπες πυρακτώσεος. Όχι ρε παπάρες, θέλω να πάρω την πυρακτώσεος γιατί κοστίζει 90 λεπτά και τις άλλες μαλακίες μας τις πουλάτε 2,5 ευρώ επειδή το φωτιστικό μου τις καίει, επειδή μου αρέσει το φως τους ή ό,τι άλλο :mad:

• Like 2
Δημοσ.

Εν τω μεταξύ με αυτές τις λαμογιές έχουν σχεδόν εξαφανιστεί οι λάμπες πυρακτώσεος. Όχι ρε παπάρες, θέλω να πάρω την πυρακτώσεος γιατί κοστίζει 90 λεπτά και τις άλλες μαλακίες μας τις πουλάτε 2,5 ευρώ επειδή το φωτιστικό μου τις καίει, επειδή μου αρέσει το φως τους ή ό,τι άλλο :mad:

Δεν νομίζω να εξαφανίστηκαν λόγω λαμογιών..

Member States approve the phasing-out of incandescent bulbs by 2012

FAQ: phasing out conventional incandescent bulbs

On 18 March 2008, the Commission adopted a regulation on non-directional household lamps which would replace inefficient incandescent bulbs by more efficient alternatives between 2009 and 2012.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να εξαφανίστηκαν λόγω λαμογιών..

Member States approve the phasing-out of incandescent bulbs by 2012

FAQ: phasing out conventional incandescent bulbs

Στην ανακοίνωση και τεκμηρίωση λέει ότι ένα μέσο νοικοκυριό με τους νέους λαμπτήρες (τους κλασσικούς "οικονομίας" και όχι τους led) θα γλιτώσει 25-50 ευρώ ετησίως (λέγοντας ότι έχουν υπολογίσει και το ακριβότερο κόστος κτήσης των νέων).

Εμένα πάντως με το κομπιουτεράκι δεν μου βγαίνουν αυτά τα νούμερα.

Ακόμα και στην πολυκατοικία που μένω που ο λογαρισμός της ΔΕΗ είναι αρκετά σταθερός σαν νούμερο, η αλλαγή όλων των λαμπών εισόδου, πυλωτής και υπογείων γκαράζ δεν έκανε την παραμικρή διαφορά. Σίγουρα η κύρια κατανάλωση είναι το ασανσέρ (και ο λέβητας τον χειμώνα) αλλά ρε παιδί να μην δούμε διαφορά 2-3 ευρώ;;;

Ευτυχώς που η αγάπη μου για ταξίδια οδικώς στο εξωτερικό με οδηγεί στο να περνάω από χώρες που δεν είναι στην ΕΕ και άρα μπορώ ακόμα να βρίσκω αυτά που χρειάζομαι. Λάμπες (οποιουδήποτε μεγέθους και σχήματος), θερμόμετρα (υδραργύρου αφού τα οινοπνεύματος ξεχεριάζεσαι για να τα "κατεβάσεις"), κλπ

Αααχ μέσα στο βούρκο της παρανομίας είμαι :X

Δημοσ.

Πυρακτώσεως με νήμα είναι σχεδόν απίθανο να βρεις, μόνο σε κανένα ξεχασμένο ψηλικάτζιδικό εάν και χλωμό, αλογόνου είναι πλέον οι "πυρακτώσεων" και αυτές σιγά σιγά μπαι μπαι..μόλις βελτιωθεί λίγο το χρώμα των λεντ φίλα τις και αυτές..

Στο διάολο να πάνε δηλαδή.

Λοιπον, ειναι κριμα στη σημερινη εποχη να κάνει καποιος επιλογη νομιζω, για φωτιστικο γραφειου με πυρακτωσεως λαμπα.

Απο την αλλη ομως, και οι led γι'αυτο τον σκοπο δεν ειναι οτι καλυτερο οπως αναλυθηκε.

Οποτε, τι ειδους λαμπα μενει;

Του ικεα ειναι ολα τα φωτιστικα γραφειου με led?

http://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/fotismos/fotistika-grafeiou/

Οτι κοιταξα (δεν τα ειδα και ολα), γραφουν led.

Μηπως πλεον οι led βελτιωθηκαν και δινουν καλο φωτισμο, και για το γραφειο;

Εδω εχει επισης μια γκαμα απο σχετικα φωτιστικα

http://www.e-shop.gr/office-lightning-fotistika-grafeiou-l?table=PER&category=%CB%C1%CC%D0%C5%D3+%C3%D1%C1%D6%C5%C9%CF%D5

καποια λενε οτι εχουν 'λαμπες οικονομιας'.

Καλυτερη, πιο ενδεδειγμενη επιλογη;

Παιδια ειναι ματια, εγω προσωπικα δεν ρισκαρω ουτε παιζω με αυτο το θεμα.

Ο καλος φωτισμος ειναι πρωταρχικη απαιτηση.

Λοιπόνε, έχω αυτό το φωτιστικό στο γραφείο μου, http://www.plaisio.gr/epipla-grafeiou/eksoplismos/fwtistika/Sentio-Desk-Lamp-DEL-711-DEL-711.htm

ανάβει ΜΟΝΙΜΑ τα 3 τελευταία χρόνια και ακόμα δουλεύει απροβλημάτιστα, τα καλύτερα λεφτά που έχω αφήσει ποτέ στο πλαίσιο, και ας είναι εκθεσιακό το συγκεκριμένο, γαμάει σου λέω.

Δημοσ.

Στην ανακοίνωση και τεκμηρίωση λέει ότι ένα μέσο νοικοκυριό με τους νέους λαμπτήρες (τους κλασσικούς "οικονομίας" και όχι τους led) θα γλιτώσει 25-50 ευρώ ετησίως (λέγοντας ότι έχουν υπολογίσει και το ακριβότερο κόστος κτήσης των νέων).

Εμένα πάντως με το κομπιουτεράκι δεν μου βγαίνουν αυτά τα νούμερα.

Ακόμα και στην πολυκατοικία που μένω που ο λογαρισμός της ΔΕΗ είναι αρκετά σταθερός σαν νούμερο, η αλλαγή όλων των λαμπών εισόδου, πυλωτής και υπογείων γκαράζ δεν έκανε την παραμικρή διαφορά. Σίγουρα η κύρια κατανάλωση είναι το ασανσέρ (και ο λέβητας τον χειμώνα) αλλά ρε παιδί να μην δούμε διαφορά 2-3 ευρώ;;;

Ευτυχώς που η αγάπη μου για ταξίδια οδικώς στο εξωτερικό με οδηγεί στο να περνάω από χώρες που δεν είναι στην ΕΕ και άρα μπορώ ακόμα να βρίσκω αυτά που χρειάζομαι. Λάμπες (οποιουδήποτε μεγέθους και σχήματος), θερμόμετρα (υδραργύρου αφού τα οινοπνεύματος ξεχεριάζεσαι για να τα "κατεβάσεις"), κλπ

Αααχ μέσα στο βούρκο της παρανομίας είμαι :X

ο λεβητας πετρελαιο δε καιει?

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να βιαστούμε (ως καταναλωτές) να μπούμε στη led-εποχή, όπως βιαστήκαμε και με τις λάμπες "οικονομίας".

Ας λύσουν τα θέματά τους (κόστος, φωτεινότητα, διάχυση φωτός, κλπ) και μετά τα λέμε.

Έτσι κι αλλιώς πάντα μαθαίνουμε "στου κασίδη το κεφάλι". Βιάζεται κανείς να είναι ο...κασίδης;

Να πω ακόμα μια φορά (και όποιος θέλει ακούει ή και βγάζει κομπιουτεράκι και υπολογίζει) ότι όλη αυτή η ιστορία περί "οικονομίας" αφορά καθαρά και μόνο την καταναλούμενη ενέργεια. Δηλαδή εξοικονομούμε ενεργειακούς πόρους και άρα οφελούμαστε όλοι σε επίπεδο περιβάλλοντος, πλανήτη ή όποιας άλλης μεγάλης "ιδέας". Σε καθαρά οικονομικό επίπεδο (κόστος αγοράς vs όφελος από μικρότερη κατανάλωση) ο καθένας ατομικά "μπαίνει μέσα" και γιατί η όποια λάμπα "εξοινομόμησης" πρέπει να δουλέψει χιλιάδες ώρες μόνο για να αποσβέσει το κόστος της (μόνο απόσβεση, δεν μπαίνω καν στην ουτοπική συζήτηση περί κέρδους) αλλά και γιατί αυτές οι λάμπες ΠΟΤΕ δεν εμφανίζουν την διάρκεια ζωής που ευαγγελίζονται, όπως αναφέρθηκε παραπάνω (τώρα αν φταίει η λάμπα, η ΔΕΗ ή δεν ξέρω γω ποιος άλλος λίγο με ενδιαφέρει)

Πολυ σωστη τοποθετηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...