Προς το περιεχόμενο

PlayStation 4 Topic v1 [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άσχετο. Έχω πιάσει και παίζω τις τελευταίες μέρες το Bully στο ps4 (ναι, το παλιό παιχνίδι του ps2 που έχουν πορτάρει στο ps4).

Πραγματικά, τι παιχνιδάρα είχα χάσει όλα αυτά τα χρόνια? Το κλίμα που δημιουργεί, ο σχεδιασμός των χαρακτήρων και των τοποθεσιών, οι διάλογοι, η ροή της ιστορίας, οι μηχανισμοί του παιχνιδιού.. είναι όλα τόσο καλοφτιαγμένα και τόσο old school style.

Μου φέρνει στο μυαλό διασταύρωση από San Andreas και Harry Potter Chamber of Secrets (για όσους το θυμούνται από ps1). Πραγματικά με έχει πορώσει και με τραβάει να παίζω τόσο όσο ελάχιστα παιχνίδια της τελευταίας 3-4ετίας με τα καλογυαλισμένα φανταχτερά γραφικά.

Το μόνο κακό είναι οτι επειδή είναι απλά στεγνή μεταφορά του κώδικα από την μία πλατφόρμα στην άλλη, ότι τεχνικό πρόβλημα είχε η έκδοση στο ps2 έχει μεταφερθεί και στο ps4 (κάποια framedrops κυρίως σε ανοιχτούς χώρους με πολλά NPCs) αλλά του τα συγχωρώ γιατί κατά τα άλλα είναι τέλειο. Φέρει και υπογραφή Rockstar βέβαια.. οπότε αναμενόμενο.

Anyways, όποιος δεν το έχει παίξει και έχει νοσταλγήσει old school game με εξερεύνηση, άπειρα collectibles, easter eggs, κτλ. είναι must play!

• Like 2
  • Απαντ. 26,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

[...]

Καταρχην δεν νομιζω να χρειαζεται επεξηγηση οτι εσυ συγκεκριμενα οτι και να εκανε η Sony θα το αγοραζες την ιδια μερα ακομα και ενα χρονο μετα να το εβγαζε και θα ησουν και τρελος απο τη χαρα σου.

Αμα θελουμε τωρα να μιλησουμε ΣΟΒΑΡΑ και οχι σαν 15χρονα [...]

Ε άμα με ξέρεις τόσο καλά τί να απαντήσω εγώ τώρα;

Θέλεις και να μιλήσεις και σοβαρά που όποιος διαφωνεί με εσένα είναι 15χρονο... υποθέτω είσαι από αυτούς που η ιδέα ύπαρξης ενός καλύτερου ps και κάποιου να παίζει με περισσότερα details σε ενοχλεί αφάνταστα και  φυσικά το ότι θα παίζεις και εσύ και ο άλλος τα ίδια παιχνίδια δεν παίζει κανένα ρόλο: αυτό που μετράει είναι το καλύτερο ps του γείτονα...  :lol:

ps.

day-0 το έχω το PRO , preorder. Μίσησέ με χωρίς ενδοιασμούς που χαλάω την αγορά για τους σωστούς καταναλωτές σαν και του λόγου σου. Αυτό που θέλω πραγματικά τώρα είναι να έχει exclusives το pro , όχι για κάποιον λόγο ανωτερότητας αλλά για να μην πάει χαμένη τόση μίρλα.

edit:

Και στα σοβαρά για οποιονδήποτε άλλο (εκτός του Hellraiser που δε βλέπω νόημα οποιουδήποτε διαλόγου)

Προς τί τόσο γκρίνια;

Θέλεις φίλε να κρατήσεις το ps4 σου; το κρατάς και παίζεις τα games που θα έπαιζες ούτως ή άλλως.

Έχετε την εντύπωση ότι οι εταιρείες θα εγκαταλήψουν ξαφνικά το τεράστιο userbase του ps και θα βγάζουν τα games 640χ480 για το original μοντέλο και 4Κ για το Pro;

Θέλεις να πάρεις το Pro γιατί σου αρέσει η προοπτική να έχει 5 πράματα παραπάνω σε details ή που μπορεί να μη κάνει θόρυβο (για όσους έχουν αρχικά μοντέλα) ή γιατί έχεις 4Κ tv ή γιατί έχει 3 φέτες και είναι καλύτερες από τις 2; Το παίρνεις και κάνεις τη δουλειά σου. 

Τόσο καιρό μουρμούρα γιατί το PS4/X1 είναι αδύναμα, βγαίνει δυνατότερο μοντέλο και δε σου καταργεί το παλιό - και πάλι μουρμούρα.

Damned if I do , damned if I don't φάση.

Επεξ/σία από keropi
Δημοσ.

Ε άμα με ξέρεις τόσο καλά τί να απαντήσω εγώ τώρα;

Θέλεις και να μιλήσεις και σοβαρά τρομάρα σου που όποιος διαφωνεί με εσένα είναι 15χρονο... υποθέτω είσαι από αυτούς που η ιδέα ύπαρξης ενός καλύτερου ps και κάποιου να παίζει με περισσότερα details σε ενοχλεί αφάνταστα και  φυσικά το ότι θα παίζεις και εσύ και ο άλλος τα ίδια παιχνίδια δεν παίζει κανένα ρόλο: αυτό που μετράει είναι το καλύτερο ps του γείτονα...  :lol:

ps.

day-0 το έχω το PRO , preorder. Μίσησέ με χωρίς ενδοιασμούς που χαλάω την αγορά για τους σωστούς καταναλωτές σαν και του λόγου σου. Αυτό που θέλω πραγματικά τώρα είναι να έχει exclusives το pro , όχι για κάποιον λόγο ανωτερότητας αλλά για να μην πάει χαμένη τόση μίρλα.

edit:

Και στα σοβαρά για οποιονδήποτε άλλο (εκτός του Hellraiser που δεν με ενδιαφέρει πλέον η γνώμη του)

Προς τί τόσο γκρίνια;

Θέλεις φίλε να κρατήσεις το ps4 σου; το κρατάς και παίζεις τα games που θα έπαιζες ούτως ή άλλως.

Έχετε την εντύπωση ότι οι εταιρείες θα εγκαταλήψουν ξαφνικά το τεράστιο userbase του ps και θα βγάζουν τα games 640χ480 για το original μοντέλο και 4Κ για το Pro;

Θέλεις να πάρεις το Pro γιατί σου αρέσει η προοπτική να έχει 5 πράματα παραπάνω σε details ή που μπορεί να μη κάνει θόρυβο (για όσους έχουν αρχικά μοντέλα) ή γιατί έχει 3 φέτες και είναι καλύτερες από τις 2; Το παίρνεις και κάνεις τη δουλειά σου. 

Τόσο καιρό μουρμούρα γιατί το PS4/X1 είναι αδύναμα, βγαίνει δυνατότερο μοντέλο και δε σου καταργεί το παλιό - και πάλι μουρμούρα.

Damned if I do , damned if I don't φάση.

Οι κονσολες μεχρι τωρα δυναμωναν με το software. Τα pc με το hardware.

Με τις προηγουμενες γενιες το εβλεπες αυτο. Τα launch games δεν ειχαν καμια σχεση με τα παιχνιδια στην μεση του κυκλου ζωης. Τωρα απλα θα κανεις upgrade το μηχανημα. Δεν ειναι χρηματικο το ζητημα, ουτε ειναι ζηλιας. Ξοδευω απο 200 εως 400 ανα 2 μηνο για gadgets. Αλλα pro δεν αγοραζω. Δεν μου αρεσει η κουλτουρα του pc/mobile phones στις κονσολες.

Δεν μου αρεσει η τοξικοτητα που γινεται σε καθε θεμα που αφορα pc η κινητα που ΠΑΝΤΑ θα πεταχτει ενα ψωνιο να πει οτι στο δικο του υπερμηχανημα το μαμοπαιχνιδο τρεχει καλυτερα απο τους αλλους και τι πλεμπες ειναι.

Δεν μου αρεσει που αναλωνομαστε στο ποσες εικονιτσες το δευτερολεπτο και ποσα pixels βγαζει καθε παιχνιδι.

Ειχα να παιξω σε pc απο το Half Life 2 και η Sony/ MS με εκαναν και ξαναπηρα. Αν ειναι να κανω upgrade το hardware για να τρεχει το ρημαδι το παιχνιδι αξιοπρεπως, sorry αλλα το pc το κανει καλυτερα.

Με το PS4 αισθανομαι οτι εχασα τα λεφτα μου. Το εχω 2.5 χρονια και εκτος απο U4 και Witcher παιζω πολυ περισσοτερο στο PS3/XBox 360.

Απο την αλλη το xone που το πηρα Ιουλιο μτχ για τα exclusives του, εχωντας ΓΝΩΣΗ οτι βγαινει καινουριο κλπ, δεν με χαλασε.

Αυτα..

• Like 1
Δημοσ.

Ας βγει το TLOU2 και θα δούμε αν θα δυναμώσει κι άλλο το software.

Προσωπικά με ικανοποιούν και γραφικά επιπέδου Uncharted 4, αλλά θυμάμαι η ND έλεγε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης/fine tuning (κυρίως λόγω του Async).

Τώρα για τους 3rd party τι να πούμε; Εκεί δεν θα αλλάξει κάτι, όσο brute force κι αν τους δώσεις...

Τέλος, vtse να σου θυμίσω (μιας και είσαι κάποιας ηλικίας) ότι η «τοξικότητα» που αναφέρεις πάντα υπήρχε, πολύ πριν εμφανιστεί η PCMR και τα iPhone/Galaxy. Εποχές Mega Drive vs SNES είχαμε τα bit wars, το blast processing, τα ειδικά chips (είτε σε κασέτες, είτε add-ons) που βελτίωναν την ιπποδύναμη (σαν να λέμε το Pro της εποχής) κι άλλα τέτοια ωραία. :)

• Like 2
Δημοσ.

Ας βγει το TLOU2 και θα δούμε αν θα δυναμώσει κι άλλο το software.

Προσωπικά με ικανοποιούν και γραφικά επιπέδου Uncharted 4, αλλά θυμάμαι η ND έλεγε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης/fine tuning (κυρίως λόγω του Async).

Τώρα για τους 3rd party τι να πούμε; Εκεί δεν θα αλλάξει κάτι, όσο brute force κι αν τους δώσεις...

Τέλος, vtse να σου θυμίσω (μιας και είσαι κάποιας ηλικίας) ότι η «τοξικότητα» που αναφέρεις πάντα υπήρχε, πολύ πριν εμφανιστεί η PCMR και τα iPhone/Galaxy. Εποχές Mega Drive vs SNES είχαμε τα bit wars, το blast processing, τα ειδικά chips (είτε σε κασέτες, είτε add-ons) που βελτίωναν την ιπποδύναμη (σαν να λέμε το Pro της εποχής) κι άλλα τέτοια ωραία. :)

Βρε και σε commodore θυμαμαι τον τσαμπουκα στους amstrad οταν το last ninja 3 βγηκε σε cartridge, αλλα και παλι μιλαμε για κοντρα μεταξυ διαφορετικων μηχανηματων.. :)

Ο Amstrad που ανεφερα πχ εβγαλε και ενα Savage που εμεις οι βαμμενοι commodorαδες ζηλεψαμε.. Υπηρχε μια υγιεις αμιλλα μεταξυ των formats. Αλλος εβγαζε 3 καναλια ηχου και parallax scrolling σε spectrum, αλλος εκανε mode 7 effects σε Megadrive. Και βεβαια το 32x πχ που ηταν προσπαθεια της sega να κανει upgrade στις κονσολες, θυμασαι πως κατεληξε.

Εξαλου το τσιπακι στην κασεττα το επαιρνες μαζι με το παιχνιδι, χωρις να αλλαξεις μηχανημα.

• Like 2
Δημοσ.

Το θυμάμαι πολύ καλά το 32X και το conflict of interest με το Saturn... γενικά τα είχε κάνει λίγο μούτι η SEGA και από εκεί ξεκίνησε η κατρακύλα της.

Η τεχνολογία σε μεγάλο βαθμό έχει ομογενοποιηθεί στις μέρες μας. Καμία σχέση με τότε που υπήρχαν ένα σωρό πειραματικά chips.

Εδώ μέχρι και σε επίπεδο RAM που υπήρχαν κάποιες αρχιτεκτονικές διαφορές (GDDR5 vs DDR3/eSRAM), η MS φαίνεται είδε το φως και αποφάσισε να ακολουθήσει τον ίσιο δρόμο με το Scorpio. :)

Τα chips που λες ναι μεν ήταν μέσα στην κασέτα, αλλά πόσο έκανε αυτή η ρημάδα η κασέτα είναι το θέμα... πήγαινε η ανταλλαγή σύννεφο τότε. Άμα είχες συλλογή με 10-20 παιχνίδια, σε θεωρούσαν πλουσιόπαιδο. Ακόμα και τα παιχνίδια του σήμερα με το συνεχές milking μέσω DLCs/season passes/microtransactions φαντάζουν ... «γατάκια» συγκριτικά με τις κασέτες που κόστιζαν 30.000 δρχ στην καλύτερη (παραπάνω από €100 αν λογαριάσουμε τον πληθωρισμό 20ετίας).

Για το Pro, αλλά και για το PSVR έχω τις αμφιβολίες μου αν θα πετύχουν (εννοώ να κάνουν υψηλές πωλήσεις σε βάθος χρόνου) ή αν θα ξεχαστούν σε 2-3 χρόνια (όπως έγινε με τα 3D/Move). Εδώ μέχρι και η ίδια η Sony λέει ότι δεν το πλάσαραν καλά στον κόσμο (το 95% που έχει 1080p).

Και μιας και λέω για VR, βγήκε και αυτή η είδηση:

http://www.vrfocus.com/2016/09/sonys-shuhei-yoshida-says-playstation-vr-will-benefit-from-playstation-pro-and-shares-his-favourite-titles/

• Like 1
Δημοσ.

Το θυμάμαι πολύ καλά το 32X και το conflict of interest με το Saturn... γενικά τα είχε κάνει λίγο μούτι η SEGA και από εκεί ξεκίνησε η κατρακύλα της.

Η τεχνολογία σε μεγάλο βαθμό έχει ομογενοποιηθεί στις μέρες μας. Καμία σχέση με τότε που υπήρχαν ένα σωρό πειραματικά chips.

Εδώ μέχρι και σε επίπεδο RAM που υπήρχαν κάποιες αρχιτεκτονικές διαφορές (GDDR5 vs DDR3/eSRAM), η MS φαίνεται είδε το φως και αποφάσισε να ακολουθήσει τον ίσιο δρόμο με το Scorpio. :)

Τα chips που λες ναι μεν ήταν μέσα στην κασέτα, αλλά πόσο έκανε αυτή η ρημάδα η κασέτα είναι το θέμα... πήγαινε η ανταλλαγή σύννεφο τότε. Άμα είχες συλλογή με 10-20 παιχνίδια, σε θεωρούσαν πλουσιόπαιδο. Ακόμα και τα παιχνίδια του σήμερα με το συνεχές milking μέσω DLCs/season passes/microtransactions φαντάζουν ... «γατάκια» συγκριτικά με τις κασέτες που κόστιζαν 30.000 δρχ στην καλύτερη (παραπάνω από €100 αν λογαριάσουμε τον πληθωρισμό 20ετίας).

Για το Pro, αλλά και για το PSVR έχω τις αμφιβολίες μου αν θα πετύχουν (εννοώ να κάνουν υψηλές πωλήσεις σε βάθος χρόνου) ή αν θα ξεχαστούν σε 2-3 χρόνια (όπως έγινε με τα 3D/Move). Εδώ μέχρι και η ίδια η Sony λέει ότι δεν το πλάσαραν καλά στον κόσμο (το 95% που έχει 1080p).

Και μιας και λέω για VR, βγήκε και αυτή η είδηση:http://www.vrfocus.com/2016/09/sonys-shuhei-yoshida-says-playstation-vr-will-benefit-from-playstation-pro-and-shares-his-favourite-titles/

Τι να σου πω.. PSVR θα παρω 1η μερα πωλησης για να κανω upgrade στο DK1 που εχω.

Κακα τα ψέμματα η Sony εχει την καλυτερη λιστα VR τίτλων. + ειμαι 200% σίγουρος οτι εστω με hack το psvr θα δουλευει και σε pc.

Πιστευω οτι το vr ειναι η εξελιξη τουλαχιστον στα videogames. Ακομα και με το oculus dk1 με την αναλυση atari, μια γυρα στο project cars ειναι φοβερη εμπειρια!

Δημοσ.

Μπορεί να είναι επανάσταση, μπορεί και όχι. Θα δείξει.

Προσωπικά δεν βλέπω κάποιο killer app να με πείσει για day 1 αγορά, μου θυμίζει το line up του Move... το PT demo μου άρεσε, αλλά έφαγε cancel.

Δημοσ.

Μιλώντας υποθετικά και νομίζω το έχουμε πει ξανά στο παρελθόν, οι όλες ανησυχίες με το νεότερο hardware είναι ότι η Sony μπορεί να παραμερίσει νωρίτερα το αρχικό PS 4 ανάλογα βέβαια και με την αποδοχή που θα έχει το Pro και κυριότερο να εστιάσει τεχνικά περισσότερο σε αυτό ώστε το PS 4 να μην απολαμβάνει την δέουσα προσοχή όπως θα γινόταν αν έπαιζε μπάλα μόνο του. Καταλαβαίνω ότι λίγο πολύ κάποια δυνατά First parties να δουλευτούν περισσότερο αλλά η μάζα των third parties μπορεί να αφιερώσει ακόμα λιγότερο χρόνο στην αρχική έκδοση και να ρίξει το βάρος στην upgraded. Ο χρόνος θα δείξει αλλά στην εποχή που βρισκόμαστε που πλέον το gaming έχει περάσει σε άλλο επίπεδο οι κωλοτούμπες εύκολα γίνονται. 

Δημοσ.

Ωραίο τρολλάρισμα κάνουν τα μεγάλα καταστήματα. Το σκέτο C-chassis ακριβότερα από το σκέτο Slim

Απο την μια εχεις δικιο, το καινουριο πρεπει να ειναι και ακριβοτερο. Απο την αλλη ομως δεν εχω πειστει (μιας και δεν το εχω) οτι το slim ειναι καλυτερο απο το c chassis. 

Δεν θα μπορουσα να το παρω (οπως δεν πηρα και x360E) γιατι δεν εχει optical, αλλα δεν κατηγορω το μηχανακι για αυτο.

Δημοσ.

σύμφωνα με μετρήσεις το slim καταναλώνει πολυ λιγότερη ενέργεια και είναι πολύ πιο αθόρυβο και απο το C chassis

Καλα αυτα πραγματικα ουτε στα pc δεν τα βλεπουμε. 2 διαφορετικες εκδοσεις επειδη τραβανε λιγοτερη ενεργεια και ειναι πιο αθορυβα απο την αρχικη. Καλα παει το αρμεγμα η Sony.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...