Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Γιατι την έχεις δει στο ΜΟΜΑ.

2)Γιατί είσαι χαχανουλα

3)Γιατι προσεξες οτι εγραψα επιτηδες την τοπικη προφορα του ονοματος για να μη συνεχισεις να με διορθωνεις

ΜΜΜΜΜ

για να σκεφτω

Το 3.

• Απαντ. 240
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αχ, αυτο ειναι το επιπεδο της Ελλαδας. Μεγαλοι ανθρωποι και δεν διακρινετε την τεχνικη του πικασο. τεχνη.... (τελειως κοροιδευτικα το λεω)

Δημοσ.

Saya + Killik, σας αγαπώ! Αγνά.

Killik, μπορείς να μας δώσεις ένα ζωγράφο, που αντικειμενικά το έργο του είναι καλλιτεχνικό;

Για το μέτρο σύγκρισης ρε αδερφέ.

Δημοσ.

και ο παρακατω δεν ειναι ασχημος.ειχα πετυχει το σχεδιο του και σε πλακακια τουαλετας.παμαλ.

Mondrian_Composition_II_in_Red%2C_Blue%2C_and_Yellow.jpg

ο πλακας αραγε πληρωσε πνευματικα δικαιωματα?:P

Δημοσ.

yet again,you missed the point.

Oταν το εκανε αυτο πουλαγε το brand name του,οχι την τεχνη του.

και ο αλλος μετα επαιρνε τον πινακα και ελεγε "ψψψψψ εχω εναν Νταλι,τι εκανε παλι ο τυπος"

και αν εσυ μετα πηγαινες σπιτι του για επισκεψη,εβλεπες τον πινακα και του λεγες,"μα ειναι μαπα ο πινακας δεν μου αρεσει καθολου",θα σου ελεγε:

"εισαι αμορφωτος δεν ξερεις τι σου γινεται.βλεπεις εχει την υπογραφη του Νταλι,τον εκανε αυτος.

αρα ειναι καταπλητκος πινακας,no matter what"

see my point? ενας ελιτισμος της πλακας.

βασικα δεν θα μου εκανε εντυπωση αν τον πινακα που κλεψανε,τον ειχε κανει ο Πικασο ενω εχεζε.

και αυτον τον πινακα που εκανε καποιος ενω εχεζε,δαπαναει τωρα το κρατος resources τοσο για να τον φυλαει οσο και για να βρει τους κλεφτες του.

:mrgreen:

Ξεχασες τον Φρουντ.

Πόση αλαζονεία,υπεροψία,εμπάθεια,κρύβονται άραγε μέσα σε ένα ποστ με υποτιθέμενο "χιούμορ"!

Κατά πρώτον.

Ζητάς από τους άλλους να σου δώσουν μια επεξήγηση για το τι βλέπουν στον πίνακα.Αυτό για το οποίο τους κατηγορείς (έγραψες στην Μαφαλντα "άρα δεν έχεις ιδέα για τον πίνακα,ο επόμενος",ενώ σου παρέθεσε λινκ που αναγράφεται με τι τρόπο λειτουργούσε ο Πικάσο)το κάνεις εσύ ο ίδιος.ΕΙΔΕΣ και εσύ τον πίνακα.Δεν έγραψες όμως γιατί το αποκαλείς έτσι όπως το αποκαλείς.

Με ποια κριτήρια λες λοιπόν "είναι σαβούρα" ;

Οπως απαιτείς εσύ να μάθεις από μας,ετσι και εγώ απαιτώ να μάθω γιατί το μυαλό σου σε ωθεί να μιλάς με συγκεκριμένο λεξιλόγιο για τον πίνακα.

Κατά δεύτερον.

Θα σου δώσω απάντηση σε αυτό για το οποίο χτυπιέσαι.

Ο πίνακας,όπως αναφέρθηκε δημιουργήθηκε το 1939,εποχή Ισπανικού Εμφυλίου,2 χρόνια μετά την γνωστή Guernica

Τι ώθησε τον Πικάσο να ζωγραφίσει την Guernica;Επειδή από ότι είδα και απ'ότι παρατήρησαν οι άλλοι δεν κάνεις κόπο να ανοίγεις λινκ που σου παραθέτουν,θα σε βγάλω εγώ από τον κόπο και θα σου παραθέσω το εξής

On April 27th, 1937, unprecedented atrocities are perpetrated on behalf of Franco against the civilian population of a little Basque village in northern Spain. Chosen for bombing practice by Hitler's burgeoning war machine, the hamlet is pounded with high-explosive and incendiary bombs for over three hours. Townspeople are cut down as they run from the crumbling buildings. Guernica burns for three days. Sixteen hundred civilians are killed or wounded.

πηγή

Τι βλέπουμε στην Guernica

Στο κάτω μέρος του πίνακα,κεντροδεξιά,βλέπεις μια γυναίκα να κοιτάζει ψιλά,τα χέρια τις και τα πόδια της είναι παραφορμένα,ένδειξη στοιχείου του Κουβισμού που χρησιμοποιούσε ο Πικάσσο,αλλά και ένδειξη πως η γυναίκα γλίτωσε,αν και βαριά τραυματισμένη.

Πως ταυτίζεται με τον πίνακα που κλάπηκε ;

Την εποχή του Ισπανικού Εμφυλίου υπήρχαν οι Mujeres Libres,περήφανες γυναίκες που αγωνίστηκαν κατά του Franco,προσωπικά τις βάζω σε ίδια θέση με τους αντάρτες.Δεν είναι καθόλου απίθανο,ο Πικάσσο να ταύτισε την γυναίκα στον πίνακα που κλάπηκε με εκείνες(είχε αναφέρει παλιότερα κάτι για εκείνες,αλλά πρέπει να ψάξω όλο το βιβλίο μου τώρα και για χάρη σου δεν πρόκειτε να το κάνω,ο νοών νοείτω),το πρόσωπο της γυναίκας είναι παραμορφωμένο,όπως και σε άλλα πορτραίτα,αλλά λόγω καιρικών συνθηκών μπορεί άνετα να ερμηνευτεί σαν "βγήκα τραυματισμένη από τον πόλεμο".Και,μιας και είχαμε και εμείς μετέπειτα γυναίκες ηρωίδες,θυμίζω την Πίνδο,επακόλουθο ήταν να δωρίσει ο Πικάσσο ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΝ πίνακα στον Ελληνικό Λαό.

Δεν έχει να κάνει λοιπόν με το τι είναι αντικειμενικό.

Αν ξέρεις δύο τρία πράγματα για την ιστορία,για το πως λειτουργουσε ο Πικάσσο ειδικά με την περίφημη Guernica,μπορείς να σχηματίσεις άποψη.

Σου παρέθεσα λοιπόν την δική μου.

Και για πες μας τώρα,εσύ γιατί το θεωρείς "σαβούρα" ;

Θέλω επιχειρήματα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...