thanocaster Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Κίλλικ, σου έγραψα την άποψή μου για το τί είναι τέχνη. Δεν είναι θέσφατο, ούτε σημαίνει πως δεν θα κρίνει κανείς το γούστο σου. Αν εσύ δεν βλέπεις τίποτα σε έναν πίνακα ή ένα γλυπτό, ό,τι και να σου πει ο οποιοσδήποτε δεν έχει κανένα νόημα. Είναι σαν να σου λύσω μια δύσκολη άσκηση στα μαθηματικά. Τελικά, ποιο θα είναι το δικό σου κέρδος;
viper2005 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Σε αυτο το εργο τεχνης τι βλεπετε ? λουλουδακια
μαφαλντα Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 αρα δεν εχεις ιδεα για τον συγκεκριμενο πινακα. ενταξει.ο επομενος. Εντύπωση μου προκαλεί που δύο άτομα επιβράβευσαν την αγένεια.
bluesattack Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 λουλουδακια Με μια λεξη ? Τι απαξιωση για τον καλλιτεχνη .. Σε αυτο το εργο τεχνης ? http://archive.enet.gr/online/online_text/c=113,dt=18.11.2007,id=22065912
apd453 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 αρα δεν εχεις ιδεα για τον συγκεκριμενο πινακα. ενταξει.ο επομενος. Και εσένα σε προβληματίζει λοιπόν όπως και εμένα. Εκεί είναι το ζουμί.
thanocaster Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Εντύπωση μου προκαλεί που δύο άτομα επιβράβευσαν την αγένεια. Μαφάλντα, γι αυτό στις γκαλερί βλέπεις 5 άτομα ενώ στα γήπεδα 3 χιλιάδες.
FilipposMD Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Εντύπωση μου προκαλεί που δύο άτομα επιβράβευσαν την αγένεια. Είναι η φανταστική λογική "κάτι δεν το κατανοώ ή δεν το ξέρω ή απλά δεν μου αρέσει, άρα ΕΙΝΑΙ μαλακία και όσοι λένε το αντίθετο είναι υποκριτές ή βλάκες ή πλανημένοι". Το βλέπουμε κάθε μέρα και παντού. Στην τέχνη, στην επιστήμη, στην πολιτική, στις κοινωνικές συναναστροφές...
apd453 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Μαφάλντα, γι αυτό στις γκαλερί βλέπεις 5 άτομα ενώ στα γήπεδα 3 χιλιάδες. Μη το λες. Στις γκαλερί μαζεύονται πολλοί μακάκες και εκεί.
bluesattack Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Είναι η φανταστική λογική "κάτι δεν το κατανοώ ή δεν το ξέρω ή απλά δεν μου αρέσει, άρα ΕΙΝΑΙ μαλακία και όσοι λένε το αντίθετο είναι υποκριτές ή βλάκες ή πλανημένοι". Το βλέπουμε κάθε μέρα και παντού. Στην τέχνη, στην επιστήμη, στην πολιτική, στις κοινωνικές συναναστροφές... Μεχρι εκει γινεται αποδεκτο η τελικα 'πλανεμενος' με το ζορι πρεπει να θεωρηθει αυτος που δεν βλεπει καποιο βαθυτερο νοημα στο γυναικειο κεφαλι του Πικασο ?
KilliK Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Κίλλικ, σου έγραψα την άποψή μου για το τί είναι τέχνη. Δεν είναι θέσφατο, ούτε σημαίνει πως δεν θα κρίνει κανείς το γούστο σου. Αν εσύ δεν βλέπεις τίποτα σε έναν πίνακα ή ένα γλυπτό, ό,τι και να σου πει ο οποιοσδήποτε δεν έχει κανένα νόημα. Είναι σαν να σου λύσω μια δύσκολη άσκηση στα μαθηματικά. Τελικά, ποιο θα είναι το δικό σου κέρδος; μα αυτο ειναι το προβλημα. ρωταω τοση ωρα να μου πει καποιος,να μου εξηγησει,να με βαλει στην δικια του οπτικη του γωνια,να με βοηθησει να καταλαβω γιατι ακριβως θεωρει αυτον τον συγκεκριμενο πινακα σπουδαιο. δεν ζηταω να με πεισει,ζηταω να μοιραστει την δικια του αντιληψη και κριτικη για αυτο το εργο τεχνης με μενα.μονο αυτο. ομως μεχρι τωρα δεν εχω παρει καμια απολυτως απαντηση απο κανεναν.μονο κατι γενικολογιες για το τι ειναι τεχνη και γιατι ειναι σπουδαιος ο Πικασο. η αλλη που φωναζε "Το έλλειμμα παιδείας που έχουμε είναι απίστευτο",οταν της ζητησα να αναπτυξει την γνωμη της πηγε και μου δωσε ενα λινκ απο ενα αρθρο για το τι λενε οι αλλοι για τον Πικασο. οχι τι λεει η ιδια αλλα τι λενε οι αλλοι. THAT'S MY POINT. ο καταπτυστος ελιτισμος της τεχνης. το να προσποιεισαι οτι η γνωμη σου ειναι καλυτερη του αλλου,πισω απο το πλασματικο προσχημα οτι εισαι ενα ψαγμενο,σπουδαγμενο ατομο,ικανο να αντιλαμβανεται "υψηλες" εννοιες σε αντιθεση με τον κοινο χωριατη.
YiN Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Κίλλικ η μαφάλντα μια χαρά τα λέει, θα μπορούσες να έχεις κάνει τον κόπο να πατήσεις (και να διαβάσεις) το λινκ. Αν πιστεύεις ότι θα προσεγγίσεις οποιαδήποτε μορφή εικαστικής έκφρασης τεχνοκρατικά και χωρίς να διαβάσεις, να δεις, να σκεφτείς, ασχολήσου καλύτερα με κάτι άλλο. Τι θέλεις να σου πούμε ότι χρησιμοποιούσε τα λάδια με φοβερό μεράκι; Ότι πειραματίστηκε με τις μορφές και ανακάλυψε τον κυβισμό μέσα από μια πληθώρα σπουδών μαζι με τον Braque; Ότι στη συνέχεια πήρε αυτή του την επινόηση της απεικόνισης του κόσμου με έναν τρόπο τελείως διαφορετικό (άσχετα αν αρέσει σ'εσένα ή όχι) και τα σύμβολα που ανέφερε η μαφάλντα και δημιούργησε έργα που απεικονίζουν με απελπιστικά γλαφυρό τρόπο μέσα από μια τελείως δική του ματιά και αντίληψη των μορφών, τον ανθρώπινο πόνο (βλ. Guernica και σπουδές για την Guernica που αναφέρθηκε από κάποιον νωρίτερα); Δεν σου είπε κανείς να σου ΑΡΕΣΕΙ ο Picasso, αλλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο "δεν μου αρέσει" και στο "είναι απατεώνας". Προσωπικά το πορτραίτο δεν μου αρέσει - ενώ αγαπώ ιδιαιτέρως άλλα έργα του - αλλα ναι, βλέπω ότι σχημάτισε μια αλλόκοτη μορφή που όμως περιέργως όλοι αναγνωρίζουμε ως πορτραίτο, ότι χρησιμοποίησε μαύρα περιγράμματα δημιουργώντας ένα bold effect, ότι χρησιμοποίησε αυτό το μπλε φόντο που δίνει (για εμένα) μια μελαγχολία στην εικόνα και μου δημιουργεί το ερώτημα αν τελικά η γυναίκα χαμογελάει ή είναι σοβαρή. Βλέπω επίσης ότι το πορτραίτο έχει κάτι ζωώδες - αυτό που πήγε να σου πει η μαφάλντα η άσχετη, και βλέπω ότι όοοοοοοοολα αυτά ήταν προϊόν μιας δικής του άποψης και μια προσφορά διαφορετικής αντίληψης (πάμε πάλι) του κόσμου. Μπορεί το πορτραίτο να είναι μια τρίχα από τα @@ του αναλογικά με το συνολικό του έργο, μία σπουδή, κάτι που έκανε σε πέντε λεπτά για να τσεκάρει αν μπορει να τραβήξει ευθείες γραμμές. Δεν παύει ωστόσο, να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του. Ας είχες εσύ την έμπνευση να σε συζητούσαμε σε κάποιο φόρουμ.
viper2005 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Με μια λεξη ? Τι απαξιωση για τον καλλιτεχνη .. Σε αυτο το εργο τεχνης ? http://archive.enet....007,id=22065912 pay tribute to dead gods και θα σου πανε ολα ασχημα γενικα κατι τετοια ακαταλαβιστικα εργα [ο θεος να τα κανει] εξυπηρετουν αλλους σκοπους
thanocaster Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Ο ελιτισμός και η πεποίθηση ότι η προσωπική άποψη είναι υπεράνω δεν είναι "προνόμιο" της τέχνης. Τα στοιχεία αυτά τα συναντάμε και στην πολιτική, στα αθλητικά και, γενικότερα, οπουδήποτε υπάρχουν πάνω από δυο απόψεις. Είναι κατά κάποιο τρόπο ανθρώπινο φαινόμενο. Από εκεί και πέρα, η "αντικειμενική αξία" ενός Πικάσο ή ενός όποιουδήποτε, καθορίζεται αυστηρά και μόνο από τη ζήτηση και ουδεμία σχέση έχει με την "καλλιτεχνική αξία" του (αν υφίσταται κάτι τέτοιο). Προσωπικά δεν μπορώ να αντιληφθώ τη ζωγραφική σαν τέχνη, οπότε γενικά το βουλώνω και αποφεύγω να χαρακτηρίζω τα έργα της ως "μπούρδες" ή "καλλιτεχνήματα". Μπορώ να σκεφτώ λόγους που θεωρείται ο Πικάσο σπουδαίος, αλλά θα ήθελα να αποφύγω προσωπικά να αναπτύξω τη σκέψη μου περεταίρω. Με τον ίδιο τρόπο που δεν μπορώ να αντιληφθώ την αστροφυσική σαν επιστήμη, οπότε αν πάει εκεί η κουβέντα απλά δεν συμμετέχω. Δεν είναι κακό να αναγνωρίζεις την ασχετοσύνη σου σε κάποια θέματα, ίσα ίσα που σε βοηθάει να παίρνεις και κάποια πράγματα παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις