Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε λιγο θα μας πεις οτι δεν υπαρχουν ουτε ρατσιστες... Το trolling το αρχιζουν παντα οι ρατσιστες να εχεις υποψη σου. Σαφως και υπαρχει ηπατιτιδα και αθλιες συνθηκες διαβιωσης, αλλο αυτο ομως και αλλο να χαρακτηριζεις εναν ολοκληρο λαο οτι ειναι αρρωστοι.

Ειναι παλαβα αυτα που γραφεις... οι αντρες συνηθιζουν να εχουν κακο υπνο και αδειο στομαχι ενω οι γυναικες ποτε?

Αμφιβαλεις οτι ειναι μικρο το δειγμα σου? Ειναι εκατομμυρια οι αιμοδοτες. Παντως μικρο ή μεγαλο το δειγμα σου εσυ παλι τα ιδια θα λες.

Και μονο που αποκαλεις τους τσιγγανους "γυφτους" δειχνεις πως εχεις προβλημα απεναντι τους.

Επι πληρωμης δινουν αιμα οι αλβανοι που λες?

Δεν είναι θέμα ρατσισμού ρε παιδιά να ξέρουμε τι ασθένειες κυκλοφορούν στη γειτονιά μας. Και ναι, πολλοί από τους οικονομικούς μετανάστες υποχρεώνονται (κουβαλιούνται δλδ) απ΄τους εργοδότες τους δέκα-δέκα για να καλύψουν ανάγκες σε αίμα κάποιων ελλήνων που δε βρίσκουν συγγενείς-φίλους έλληνες να δώσουν. Πού είναι το περίεργο? όσο εμείς δε μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε αίμα (και όργανα προς μεταμόσχευση) σαν λαός, τόσο θα προσπαθούμε με άλλους τρόπους. εμείς έχουμε το πρόβλημα και πρέπει να μάθουμε να τα λύνουμε μόνοι μας και όχι να μας φταίνε πάντα άλλοι.

όμως για γιατρό ή εργαζόμενο σε αιμοδοσία να μιλήσει έτσι είναι απλά απαράδεκτο! άμα είναι μάγκες στις υπηρεσίες ας βάλουν υποχρεωτικό έλεγχο για νοσήματα ΠΡΙΝ να ΄΄πιστώνεται΄΄ κάπου το αίμα. Αλλιώς δε μπορεί να μιλά κανείς έτσι στον κόσμο!

Στην Αλβανία είχαν και έχουν ακόμα μεγάλο πρόβλημα με ηπατίτιδα Β για πολλούς λόγους, ακόμα και σε εμβολιασμούς είχαν κάποτε χρησιμοποιήσει βελόνες που δεν είχαν αποστειρώσει σωστά και έγιναν πολλά. Καλό είναι να τα ξέρουμε αυτά. Και να δίνουμε αίμα όσοι μπορούμε όποτε μπορούμε.

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
[...]

Δεν πρέπει να δώσει κάποιος αίμα που

•  
  • Είναι άντρας που έχει κάνει σεξ με άλλον άντρα ή με ιερόδουλη, ακόμη και ασφαλές σεξ με προφυλακτικό
  • Έχει ποτέ εργαστεί ως ιερόδουλος/η
  • Δε πρέπει να δώσει αίμα κάποιος για 12 μήνες αφότου έχει κάνει σεξ με
    ?ντρα που έχει κάνει σεξ με άλλον άντρα (αν είναι γυναίκα)

[...]

:mrgreen:

πηγή

Δημοσ.

Και ναι, πολλοί από τους οικονομικούς μετανάστες υποχρεώνονται (κουβαλιούνται δλδ) απ΄τους εργοδότες τους δέκα-δέκα για να καλύψουν ανάγκες σε αίμα κάποιων ελλήνων που δε βρίσκουν συγγενείς-φίλους έλληνες να δώσουν. Πού είναι το περίεργο?

Πρωτη φορα το ακουω αυτο, οτι εργοδοτες υποχρεωνουν μαζικα τους οικονομικους μεταναστες να πανε να δωσουν αιμα... Εχεις στοιχεια γιαυτο ή ειναι ραδιο-αρβυλα? Εχει γινει ποτε καταγγελια?

Δημοσ.

Πρωτη φορα το ακουω αυτο, οτι εργοδοτες υποχρεωνουν μαζικα τους οικονομικους μεταναστες να πανε να δωσουν αιμα... Εχεις στοιχεια γιαυτο ή ειναι ραδιο-αρβυλα? Εχει γινει ποτε καταγγελια?

Δεν έχω υπ΄όψη μου να έχει γίνει κάποια καταγγελία, αυτό που έγραψα είναι γνωστό σε όσους έχουν σχέση με τον χώρο της αιμοδοσίας, όπως και πολλά άλλα πραγματάκια, και το αίμα σύμφωνα με το νόμο δεν αγοράζεται αλλά κάτω απ΄το τραπέζι όλα γίνονται.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

χτες πρωι ετυχε να περασω κοντα απο το 401, οποτε σκεφτηκα οτι ηταν ευκαιρια να ξαναδωσω (παρολο που δεν ειχα κοιμηθει αρκετα, οπως κανονικα πρεπει...ειναι μεταξυ αυτων που συμπληρωνεις σε μια καρτελλα που σου δινουν καθε φορα, μαζι με τα προσωπικα σου στοιχεια για επικοινωνια κτλ).

μιας και θυμομουν αυτην την κουβεντα, ρωτησα γι αλλη μια φορα και τα εχω φρεσκα. ΚΑΘΕ φορα λοιπον που δινουμε αιμα, ελεγχεται (και ειναι και λογικο βεβαια γιατι μπορει να κολλησες κατι προσφατα, δεν μπορουν να βασιζονται στο τι ειχε βγει την πρωτη φορα...σε μενα πχ πριν 5+ χρονια)! και οταν λεμε ελεγχεται..τα μηχανηματα που το τεσταρουν (περα απο τον ασκο, παιρνουν 2-3 φυαλιδια επισης για τους ελεγχους) εχουν τετοια ακριβεια που ακομα κι αν εχεις παρει καποιο φαρμακο που επηρεαζει ελαχιστα πχ δεικτες συκωτιου (ειναι κι αυτο παντως στη λιστα στην καρτελλα)..ακομα κι αν εισαι στα φυσιολογικα μεν, αλλα στα ανωτερα και απλα υπαρχει αμφιβολια (δηλαδη ουτε καν να εισαι εκτος φυσιολογικων οριων), το αιμα απορριπτεται και σε καλουν ωστε να επαναληφθει η διαδικασια. μου ειπαν βεβαια οτι λογω της τοσο μεγαλης ακριβειας και των πολυ στενων οριων των φυσιολογικων τιμων, συνηθως δεν υπαρχει θεμα και ολα ειναι φυσιολογικα. αλλα παρολα αυτα, μια φορα υπηρξε περιπτωση που ηταν οντως ηπατιτιδα σε πρωταρχικο σταδιο και φυσικα δεν το ηξερε αυτος που ειχε δωσει αιμα.

οπως καταλαβαινετε λοιπον, δεν παιζουν με το αιμα. οι ελεγχοι ειναι αυστηροτατοι.

Δημοσ.

Καλησπέρα, ένας φίλος μου τράκαρε με αμάξι και χρειάζεται αίμα. Η απορία μου είναι αν εγώ που έχω ΑΒ+ και σε άλλη πόλη της Ελλάδας, μπορώ να δώσω την στιγμή που χρειάζεται 0- ???

Τώρα που ο φίλος σου είναι καλά, βάλε στο πρόγραμμα, μέχρι το Πάσχα να γίνεις αιμοδότης..

Δημοσ.

Ναι.

Luci νομίζω ότι εξαρτάται από το πότε έκανε κανείς χρήση τελευταία φορά. Αν δλδ υποθέσουμε ότι μπορεί να είναι ειλικρινής και αξιόπιστος, γιατί αν κάτι συμβεί στον ασθενή που θα πάρει τελικά το αίμα (κάνει πχ κάποια αντίδραση) θα τον αποκλείσουν μόνιμα από αιμοδότη, τουλάχιστο στο νοσοκομείο που έδωσε το αίμα.

Γενικά, μπορεί το αίμα να μήν εξετάζεται για τα πάντα (πχ φάρμακα, ναρκωτικά) αλλά μόνο για ορισμένα μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά ένα δείγμα φυλάγεται υποχρεωτικά για πολλά χρόνια (>10) ώστε ό,τι κι αν συμβεί σε κάποιον που παίρνει το αίμα, έστω και μετά από χρόνια, μπορεί η αιμοδοσία να βγάλει τα δείγματα αυτά και να τα επανεξετάσει γι΄αυτό που πρέπει με τα μέσα που διαθέτει εκείνη τη στιγμή. Άρα καλό είναι να προσέχουμε τι δηλώνουμε όταν πάμε να δώσουμε αίμα γιατί υπάρχουν συνέπειες για ψέμματα. Και πιστέψτε τον House, ψέμματα λένε όλοι!

Δημοσ.

Luci νομίζω ότι εξαρτάται από το πότε έκανε κανείς χρήση τελευταία φορά. Αν δλδ υποθέσουμε ότι μπορεί να είναι ειλικρινής και αξιόπιστος, γιατί αν κάτι συμβεί στον ασθενή που θα πάρει τελικά το αίμα (κάνει πχ κάποια αντίδραση) θα τον αποκλείσουν μόνιμα από αιμοδότη, τουλάχιστο στο νοσοκομείο που έδωσε το αίμα.

Γενικά, μπορεί το αίμα να μήν εξετάζεται για τα πάντα (πχ φάρμακα, ναρκωτικά) αλλά μόνο για ορισμένα μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά ένα δείγμα φυλάγεται υποχρεωτικά για πολλά χρόνια (>10) ώστε ό,τι κι αν συμβεί σε κάποιον που παίρνει το αίμα, έστω και μετά από χρόνια, μπορεί η αιμοδοσία να βγάλει τα δείγματα αυτά και να τα επανεξετάσει γι΄αυτό που πρέπει με τα μέσα που διαθέτει εκείνη τη στιγμή. Άρα καλό είναι να προσέχουμε τι δηλώνουμε όταν πάμε να δώσουμε αίμα γιατί υπάρχουν συνέπειες για ψέμματα. Και πιστέψτε τον House, ψέμματα λένε όλοι!

Αρα εν τελη μπορουμε να δωσουμε αιμα η πρεπει να το δηλωσουμε εκει που θα παμε και θα μας πουν αυτοι?

Δημοσ.

το σωστο (και το λογικο επισης) δεν ειναι το δευτερο;

επισης...για να μην πας τζαμπα, μπορεις απλα να παρεις ενα τηλεφωνο να ρωτησεις :)

Δημοσ.

Το πρόβλημα, απ' όσο θυμάμαι, είναι πως το ερωτηματολόγιο είναι ασαφές σε αυτό το σημείο και ρωτά αν "έχετε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών ποτέ/τους τελευταίους Χ μήνες" ή κάτι τέτοιο (δε θυμάμαι, δεν ξέρω αν άλλαξε). Οπότε προφανώς και δεν διαφοροποιείται το "τρυπιέμαι με βελόνες που έχουν τέτανο έτσι για να έχει παρέα ο HIV" από το "πάτησα ένα τρίφυλλο τις προάλλες".

Αναφορικά με τις αντιδράσεις, έχεις κάτι κατά νου; Απ' ό,τι γνωρίζω δεν υπάρχουν αλλεργίες ή κάτι συναφές στο THC, αλλά αν ξέρεις κάτι με ενδιαφέρει πολύ.

Προφανώς αν το ερωτηματολόγιο έχει "επεξήγηση" στο σχετικό ερώτημα λέμε την αλήθεια ε. Το μόνο σημείο που λέμε ψέμματα είναι στο αν έχουμε φάει γιατί είμαστε ΝΑ ΚΑΤΙ ΑΝΤΡΕΣ ΩΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ.

Δημοσ.

Το μόνο σημείο που λέμε ψέμματα είναι στο αν έχουμε φάει γιατί είμαστε ΝΑ ΚΑΤΙ ΑΝΤΡΕΣ ΩΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ.

ακυρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...