giorgos_k Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά πρώτα απ όλα να ευχαριστήσω πολύ για τις πληροφορίες σας!!!Με βοηθήσατε πραγματικά πολύ διότι είχα κάποιες ξεπερασμένες ιδέες στο μυαλό μου σχετικά με την φόρτιση των μπαταριών τις οποίες ευτυχώς τώρα έμαθα πως δεν χρειάζεται να ακολουθώ!!!Μέχρι τώρα πίστευα πως έπρεπε να αφήνω το κινητό να ξεφορτίζει τελείως και μετά να το φορτίζω μέχρι 100% ή έστω να το βγάζω όταν είχε πάνω κάτω φτάσει κοντά στο 80 με 90%. Δυστυχώς επειδή δεν γνώριζα το έχω ήδη κάνει μερικές φορές στο iphone (ελπίζω να μην έχει προκαλέσει ήδη κάποιο πρόβλημα στη μπαταρία του κινητού - το έχω λιγότερο από μήνα οπότε και οι φορές που μπορεί να έγινε αυτό δεν είναι πάνω από περίπου 5) αλλά από δω και πέρα θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τις οδηγίες που μου δώσατε!! Μια ακόμη ερώτηση που αφορά τις εφαρμογές και τη χρήση τους...Αν υποθέσουμε πως χρησιμοποιούμε διάφορες εφαρμογές κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι καλό αυτές να τις κλείνουμε (δηλαδή με διπλό κλικ στο home button) αφου τελειώσουμε με τη χρήση τους ή να τις αφήνουμε ανοιχτές???Το ρωτάω αυτό διότι αν χρειάζεται να τις κλείνουμε αυτό προϋποθέτει να πατάμε αρκετά συχνά με διπλό κλικ το home button και με αυτόν τον τρόπο πιθανόν να το φθείρουμε... Να επαναλάβω πως είναι το πρώτο μου smartphone και επειδή δεν θέλω να το χαλάσω ή να επηρεάσω με κακό τρόπο την λειτουργία του από μη καλή χρήση ρωτάω για να αποφύγω ανεπιθύμητες ενέργειες. Συγνώμη αν οι ερωτήσεις μου είναι χαζές.... Σχετικά με το αν πρέπει να κλείνεις τις εφαρμογές με αυτον τον τρόπο(παρατεταμένο πάτημα του Home button), οχι. Είναι πλήρως ανώφελο. Εκεί εμφανίζονται μονο οι εφαρμογές που άνοιξες πιο πρόσφατα. Δεν έχει να κάνει με το ποιές τρέχουν στο backround. Για να καταλάβεις, με το που που πατήσεις το home button η εφαρμογή πάβει να καταναλώνει CPU, και μετα απο 10' σταματαει να καταλαμβάνει και μνήμη Ram. Προφανώς εξαιρούνται εφαρμογές που τρέχουν και στο backround όπως gps (εν μέσω πλοήγησης) που ακόμη και να βγεις αυτό τρέχει κανονικά, ή εφαρμογές που εχουν κάποιο task να ολοκληρώσουν ακόμη και μετα την έξοδο σου απο αυτη. Γενικά το multitasking του iOS 5 είναι τόσο εξελιγμένο που σου λύνει τα χέρια, δεν χρειάζεται να σε απασχολεί το θέμα ούτε να ασχολείσαι μαζί του.
benetton47 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Κάποια από αυτά που αναφέρει ο fylatos βρίσκονται σε αντίθεση με αυτά που συστήνει η apple γι' αυτό φίλε fylatos να είσαι λίγο πιο προσεκτικός όταν γράφεις με τόση βεβαιότητα. Η apple επιτρέπει τη μερική φόρτιση (που το έχεις σαν μύθο) και παροτρύνει να παραμένει ενίοτε η συσκευή στη πρίζα για 2 επιπλέον ώρες αφού έχει φορτίσει πλήρως (trickle charge), όχι να τη βγάζουμε πάντα αμέσως όπως λες. Link Έχω εδώ και 1 χρόνο το iphone. Το φορτίζω όταν βρίσκεται περίπου στο 10% και 2 φορές το μήνα το αφήνω να αδειάσει τελείως και να φορτίσει πλήρως. Επίσης περίπου 1 φορά την εβδομάδα το αφήνω 4 ώρες στην πρίζα. Ποτέ δεν το χρησιμοποιώ όταν φορτίζει και πολλές φορές το βάζω σε flight mode. Αποφεύγω -εκτός απολύτου ανάγκης- να το φορτίζω μερικώς (π.χ. να είναι στο 10% και να το φορτίσω για 10 λεπτά). 1 χρόνο μετά η μπαταρία είναι σαν καινούρια. Φιλε μου @VampireKiSS θα σου πρότεινα να μην αφήνεις το Ιphone σου ώρες στην πρίζα μετά την φόρτιση με την παρότρυνση τις apple, γιατί το ίδιο έκανα και εγώ και δες τι έπαθα, μάλλον έπαθε το macbook macair macair 1macair2. Tώρα βασικά την έχω βάλει στην άκρη να δω μέχρι που θα φουσκώσει και ποτέ θα σκάσει (το καλό το πρόλαβα νωρίς και δεν στράβωσε αρκετά το mac). Γενικά από την πείρα μου και από ότι ξέρω και έχω διαβάσει το συμπέρασμα μου είναι ότι οι λίθου μπαταριές δεν αγαπούν καθόλου την ζέστη και την πλήρης αποφόρτιση ! Εγώ η διαδικασία που φορτίζω είναι μόλις πάει στο 10% να μπαίνει στην πρίζα και όταν φτάσει 100% να βγαίνει σχετικά γρήγορα και όχι μετά από ώρες .
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Μια διευκρίνηση για το θέμα με τις μπαταρίες: ένα MacBook πώς το δουλεύουμε; Όταν είμαστε στο σπίτι εννοώ. Το έχουμε στην πρίζα και το δουλεύουμε από εκεί ή το φόρτιζούμε, το βγάζουμε, δουλεύουμε μέχρι να αδειάσει στο 20%, μετά το δουλεύουμε ενώ είναι στην πρίζα και μετά μόλις φορτίσει το ξαναβγάζουμε; Μιλάω για εκτεταμένη χρήση στο σπίτι. Δηλαδή κάποιος που το δουλεύει 12 ώρες τη μέρα το φορτίζει και το ξεφορτίζει συνεχώς; Sent from my iPhone using Insomnia
fylatos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Μια διευκρίνηση για το θέμα με τις μπαταρίες: ένα MacBook πώς το δουλεύουμε; Όταν είμαστε στο σπίτι εννοώ. Το έχουμε στην πρίζα και το δουλεύουμε από εκεί ή το φόρτιζούμε, το βγάζουμε, δουλεύουμε μέχρι να αδειάσει στο 20%, μετά το δουλεύουμε ενώ είναι στην πρίζα και μετά μόλις φορτίσει το ξαναβγάζουμε; Μιλάω για εκτεταμένη χρήση στο σπίτι. Δηλαδή κάποιος που το δουλεύει 12 ώρες τη μέρα το φορτίζει και το ξεφορτίζει συνεχώς; Sent from my iPhone using Insomnia Όσα έγραψα πιο πάνω ισχύουν γενικά για όλες τις μπαταρίες liion. Το ίδιο και για το macbook, το λέει και η apple σε ένα από τα link πιο πάνω. Δεν πρέπει να το αφήνεις παρατεταμένα. Τώρα μιλώντας πρακτικά, θα σου έλεγα ότι αν θέλεις να έχεις πολύ καλό health και να μην βγάζεις βάζεις, μπορείς να την κάνεις calibration μια στις τόσες και να την αποφορτίζεις μερικά (μέχρι το 20%) συχνά. Δεν θα την χαλάσεις ντε και καλά με το να το δουλεύεις στην πρίζα, αλλά θα μειώσεις λίγο την μακροζωία της. H apple δεν τα είπε φορητά και δεν τα πουλάει σαν φορητά αν είναι να τα δουλεύουμε στην πρίζα, άλλο που σχεδόν όλος ο κόσμος το κάνει. Είναι φτιαγμένα να τα έχεις στον καναπέ, στην δουλειά, στο μπάνιο αλλά όχι στην πρίζα. Γενικά αυτά ισχύουν που έγραψα πιο πάνω. Στην τελική αν χάσεις μισή ώρα αυτονομία σε υπολογιστή που τον έχεις πάντα στο γραφείο δεν σε πειράζει.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Όσα έγραψα πιο πάνω ισχύουν γενικά για όλες τις μπαταρίες liion. Το ίδιο και για το macbook, το λέει και η apple σε ένα από τα link πιο πάνω. Δεν πρέπει να το αφήνεις παρατεταμένα. Τώρα μιλώντας πρακτικά, θα σου έλεγα ότι αν θέλεις να έχεις πολύ καλό health και να μην βγάζεις βάζεις, μπορείς να την κάνεις calibration μια στις τόσες και να την αποφορτίζεις μερικά (μέχρι το 20%) συχνά. Δεν θα την χαλάσεις ντε και καλά με το να το δουλεύεις στην πρίζα, αλλά θα μειώσεις λίγο την μακροζωία της. H apple δεν τα είπε φορητά και δεν τα πουλάει σαν φορητά αν είναι να τα δουλεύουμε στην πρίζα, άλλο που σχεδόν όλος ο κόσμος το κάνει. Είναι φτιαγμένα να τα έχεις στον καναπέ, στην δουλειά, στο μπάνιο αλλά όχι στην πρίζα. Γενικά αυτά ισχύουν που έγραψα πιο πάνω. Στην τελική αν χάσεις μισή ώρα αυτονομία σε υπολογιστή που τον έχεις πάντα στο γραφείο δεν σε πειράζει. Μα δε με πειράζει να το βάζω και να το βγάζω συνεχώς από την πρίζα, απλά μου φαίνεται περίεργο. Δηλαδή είναι καλύτερα να αποφορτίζεται και να φορτίζεται συνεχώς όλη μέρα, από το να παραμένει φορτισμένο, έτσι; Να το εφαρμόσω;
fylatos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Μα δε με πειράζει να το βάζω και να το βγάζω συνεχώς από την πρίζα, απλά μου φαίνεται περίεργο. Δηλαδή είναι καλύτερα να αποφορτίζεται και να φορτίζεται συνεχώς όλη μέρα, από το να παραμένει φορτισμένο, έτσι; Να το εφαρμόσω; θεωρητικά ναι, είναι καλύτερο. Standard Maintenance For proper maintenance of a lithium-based battery, it’s important to keep the electrons in it moving occasionally. Apple does not recommend leaving your portable plugged in all the time. An ideal use would be a commuter who uses her notebook on the train, then plugs it in at the office to charge. This keeps the battery juices flowing. Επιστημονικά είναι καλύτερο. Ούτως ή άλλως για 1000 κύκλους δεν θα πέσεις κάτω από 80%. Όπως έγραψα και πριν, τα φορητά και οι μπαταρίες τους προορίζονται για χρήση με την μπαταρία. Αν θέλεις να το έχεις στο γραφείο θα πρέπει να αποδεχτείς ότι κάποια στιγμή θα χαλάσει η μπαταρία, παρότι δεν χρησιμοποιείται. Και αν την χρησιμοποιείς ότι θα χαλάσει επειδή χρησιμοποείται (στους 1500 κύκλους). Εγώ σου προτείνω να έχεις ένα όριο 20% κατώτατης φόρτισης και να το βγάζεις όταν φορτίζεται, να κάνεις μια φορά το μήνα calibration και να ξεκουνάς γενικά τον υπολογιστή από το σπίτι. Είναι rugged τα μηχανήματα, από αλουμίνιο. Δεν παθαίνουν τίποτα. Αν τώρα το θέλεις του κουτιού, τότε θα υποστείς το degradation της μπαταρίας χωρίς να την χρησιμοποιείς. Εγώ τα δικά μου τα χρησιμοποιώ στην λογική ότι αφού χαλάνε που χαλάνε οι μπαταρίες, ας τα έχω όπου θέλω (690 κύκλοι 95% υγεία).
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 να ξεκουνάς γενικά τον υπολογιστή από το σπίτι. Είναι rugged τα μηχανήματα, από αλουμίνιο. Δεν παθαίνουν τίποτα. Αν τώρα το θέλεις του κουτιού, τότε θα υποστείς το degradation της μπαταρίας χωρίς να την χρησιμοποιείς. Εγώ τα δικά μου τα χρησιμοποιώ στην λογική ότι αφού χαλάνε που χαλάνε οι μπαταρίες, ας τα έχω όπου θέλω (690 κύκλοι 95% υγεία). Χεχε, σου έχει καρφωθεί η ιδέα ότι δε θέλω να μετακινώ το μηχάνημα ή να το βγάζω από την πρίζα γενικότερα, ε; Βασικά ο Mac είναι της κοπέλας μου και τον χρησιμοποιεί στο σπίτι και στο πανεπιστήμιο, όπου και εκεί έχει συνήθως πρόσβαση σε πρίζα. Λοιπόν, ωραία. Από εδώ και πέρα θα ξέρουμε να τον αφήνουμε να ξεφορτίζει.
fylatos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Όχι, απλά γενικά ο κόσμος πλέον το λαπτοπ το παίρνει ως desktop replacement, ενώ δεν είναι. Είναι φτιαγμένα για να ξεφορτίζουν και να λειτουργούν χωρίς πρίζα. Τα προηγούμενα macbook pro αν τους έβγαζες την μπαταρία και τα έβαζες να ανάψουν με την πρίζα λειτουργούσαν στο 50%. Ναι να το ξεφορτίζει. Άλλη μια μούφα που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια τώρα που το θυμήθηκα:να βγάζετε την μπαταρία για να μην χαλάει. Π@π@ριές! 1ον χαλάει αν κάθεται έτσι και αλλιώς 2ον έχει ασφάλεια για υπερφόρτωση, αν την έχεις βγάλει κλάψτον τον υπολογιστή. Έτσι η apple την ενσωμάτωσε, αν και αλλάζει εύκολα. Και η κοπέλα μου το ίδιο έκανε και όταν της το είπα άρχισε να το βάζει πάνω στα γόνατα της (δεν κάνει κακό) και να το πνίγει με το πάπλωμα (κάνει κακό) και μετά από κανά μήνα της είπα "βάλε λίγο το istat να μου πείς θερμοκρασία" και μου είπε... 85! Ίσως να μην της το πεις της κοπέλας σου, ξέχνα ότι έγραψα. Καλά το έχει στο γραφείο. ΥΓ μετά την έβαλα να με βοηθήσει να το λύσουμε και καταλάβαμε ότι μπούκλες+πάπλωμα με πούπουλα+heatsink κάνουν το καινούριο αρκουδάκι των Goodys. Από τότε δεν το ξανα έκανε και συνέχισε να χαλάει την μπαταρία της (not!)
VampireKiSS Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Φιλε μου @VampireKiSS θα σου πρότεινα να μην αφήνεις το Ιphone σου ώρες στην πρίζα μετά την φόρτιση με την παρότρυνση τις apple' date=' γιατί το ίδιο έκανα και εγώ και δες τι έπαθα, μάλλον έπαθε το macbook macair macair 1macair2. Tώρα βασικά την έχω βάλει στην άκρη να δω μέχρι που θα φουσκώσει και ποτέ θα σκάσει (το καλό το πρόλαβα νωρίς και δεν στράβωσε αρκετά το mac). Γενικά από την πείρα μου και από ότι ξέρω και έχω διαβάσει το συμπέρασμα μου είναι ότι οι λίθου μπαταριές δεν αγαπούν καθόλου την ζέστη και την πλήρης αποφόρτιση ! Εγώ η διαδικασία που φορτίζω είναι μόλις πάει στο 10% να μπαίνει στην πρίζα και όταν φτάσει 100% να βγαίνει σχετικά γρήγορα και όχι μετά από ώρες . Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Δεν ξέρω αν έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά έχω παρατηρήσει ορισμένες φορές να είναι στο 100% η ένδειξη αλλά η εικονα της μπαταρίας (στη lockscreen) να μη δείχνει γεμάτη. Αφήνωντας αυτόν τον επιπλέον χρόνο γεμίζει και η εικόνα. Υπό αυτή την έννοια αποκτά μια βάση αυτό που προτείνει η apple. 4 ώρες το λέω χονδρικά, στην πραγματικότητα είναι περίπου 3,5 (1,5 φόρτιση + 2 trickle). Δεν υποτίθεται όμως ότι η φόρτιση διακόπτεται αυτόματα όταν ολοκληρωθεί; Τουλάχιστον στα σύγχρονα notebook λέγεται ότι ισχύει αυτό για προστασία της μπαταρίας. Πολλοί έχουμε συνέχεια στη πρίζα το λαπτοπ (με τη μπαταρία φορεμένη) ενώ κάποιοι άλλοι αφήνουν όλη νύχτα στη φόρτιση το iphone και δεν έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου. Ίσως να προκλήθηκε λόγο υπερθέρμανσης από βραχυκύκλωμα ή από άλλη εξωτερική πηγή. Γενικά για τις μπαταρίες αυτό που ξέρω είναι ότι η ζέστη τις σκοτώνει, είτε αυτή προέρχεται από εξωτερική πηγή είτε από ελλειπή απαγωγή θερμότητας-κακή σχεδίαση συστήματος ψύξης. Sent from my iPhone using Insomnia
fylatos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Δεν ξέρω αν έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά έχω παρατηρήσει ορισμένες φορές να είναι στο 100% η ένδειξη αλλά η εικονα της μπαταρίας (στη lockscreen) να μη δείχνει γεμάτη. Αφήνωντας αυτόν τον επιπλέον χρόνο γεμίζει και η εικόνα. Υπό αυτή την έννοια αποκτά μια βάση αυτό που προτείνει η apple. 4 ώρες το λέω χονδρικά, στην πραγματικότητα είναι περίπου 3,5 (1,5 φόρτιση + 2 trickle). Δεν υποτίθεται όμως ότι η φόρτιση διακόπτεται αυτόματα όταν ολοκληρωθεί; Τουλάχιστον στα σύγχρονα notebook λέγεται ότι ισχύει αυτό για προστασία της μπαταρίας. Πολλοί έχουμε συνέχεια στη πρίζα το λαπτοπ (με τη μπαταρία φορεμένη) ενώ κάποιοι άλλοι αφήνουν όλη νύχτα στη φόρτιση το iphone και δεν έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου. Ίσως να προκλήθηκε λόγο υπερθέρμανσης από βραχυκύκλωμα ή από άλλη εξωτερική πηγή. Γενικά για τις μπαταρίες αυτό που ξέρω είναι ότι η ζέστη τις σκοτώνει, είτε αυτή προέρχεται από εξωτερική πηγή είτε από ελλειπή απαγωγή θερμότητας-κακή σχεδίαση συστήματος ψύξης. Sent from my iPhone using Insomnia Ναι αν το αφήσεις στην πρίζα κλειστό, θεωρητικά διακόπτεται η φόρτιση. Αν όμως το λειτουργείς? Και ακόμα και το το τσιπ ελέγχου που είναι ενσωματωμένο στην μπαταρία ζεσταίνεται όταν είναι μόνιμα συνδεδεμένο. Το trickle charge γίνεται ως τέλος του calibration ώστε να καταλάβει το chip ποίο είναι το "πάνω" όριο της μπαταρίας. Δεν χρειάζεται εκτός του calibration και δεν συστήνεται. Αν διατηρείς σε κινητό και υπολογιστή 20-95% φόρτιση και κάνεις calibration (ώστε να ισχύουν αυτά τα νούμερα) τότε σου εγγυώμαι ότι θα έχεις μια μακροβιότατη μπαταρία.
deker Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά το βάζω κι εδώ γιατί ίσως το έβαλα σε λάθος μέρος, παρακαλώ κάποιον διαχειριστή να το αφήσει στην καταλληλότερη ενότητα: Έχω την παρακάτω απορία σχετικά με ένα νέο iphone 4s που απέκτησα και παραθέτω αυτούσιο ένα μήνυμα που έγραψα σε νέο θέμα στην ενότητα κινητή και σταθερή τηλεφωνία: Καλησπέρα παιδιά, μπαίνω απ'ευθείας στο ζουμί.Μετά από πολλά χρόνια αποχής από το ψάξιμο των κινητών, είπα κι εγώ να αγοράσω ένα iphone (που είναι και της μοδός ) γιατί στην τελική τόσα έχω ακούσει, αν και ήμουν προβληματισμένος διότι δεν είχα καμιά ιδέα περί του πως χειρίζονται το itunes και τις σχετικές με το iphone λειτουργίες. Έτσι λοιπόν από εχθές, έχω στην κατοχή μου (δεν ξέρω αν έχει σημασία, είναι αγορασμένο από κατάστημα της cosmote)ένα λευκό iphone 4s 16gb. Οι απορίες μου προφανώς και είναι άπειρες, αλλά μόλις πριν λίγο έμαθα κούτσα κούτσα μετά από λίγο ψάξιμο να χειρίζομαι το itunes. Αυτό που με καίει άμεσα, είναι πως στο καλό μπορεί να προστατευθεί η αρχική οθόνη με κωδικό. Είχα δει πριν μερικές ημέρες ένα θέμα κάπου εδώ μέσα (που δεν μπορώ να το βρω πλέον) όπου έλεγε πως με το siri υπάρχει ένα θέμα και θα πρέπει τελικά να κλειδώνεις την οθόνη με κωδικό, αλλά δυστυχώς, αυτή η επιλογή δεν φαίνεται να υπάρχει στις γενικές ρυθμίσεις του τηλεφώνου παρά μόνο μία επιλογή που να σου λέει "κλείδωμα τηλεφώνου ανά 1 λεπτό, 2 λεπτά, 5 λεπτά" κοκ. Να πω μόνο πως είναι επιθυμία μου να μην "σπάσω" το λογισμικό του iphone (όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά είμαι εξαιρετικά άσχετος με αυτά και θα τα κάνω θάλασσα), οπότε αν η λύση βρίσκεται στο jailbreaking ίσως να μην με καλύπτει. Ίσως αν γνωρίζει κάποιος κάποια εφαρμογή να την μοιραστεί μαζί μου. Αυτά προς το παρόν παίδες, ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση. ΥΓ: Σίγουρα θα έρθουν άπειρες ερωτήσεις, be ready!!! ΥΓ2: Δεν θέλω να μπλέξω σε συζήτηση του τύπου "έκανες μλκία που πήρες iphone, υπάρχουν καλύτερα και πιο εύχρηστα σε android, α είσαι άχρηστος, τι δουλειά έχεις με ios" κλπ κλπ. Επίσης, εκτός απ' αυτό, παρατήρησα πως δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να δυναμώσω το ακουστικό του τηλεφώνου. Όταν με καλούν ή καλώ εγώ κάποιον, ίσα που ακούγεται η φωνή του συνομιλητή μου και δεν μπορώ να κάνω κάτι ώστε να την ενισχύσω. Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει;
fylatos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δεν είναι λογικό, κανονικά θα έπρεπε να έχει την επιλογή. Μπορείς να ελέγξεις αν είναι demo στην συσκευασία? Αν το λέει κάπου ή αν έχει περιορισμούς στο λειτουργικό (όπως λές) τότε να το επιστρέψεις και να απαιτήσεις αλλαγή με καινούριο. Ένας φίλος μου έπαθε το ίδιο από cosmote πριν μια βδομάδα. Απαράδεκτοι. Και μόνο όταν είπε ότι θα καλέσει την αστυνομία εκείνη την στιγμή και θα τους κάνει μήνυση για απάτη και διαφυγόντα κέρδη (αφού είναι εργαλείο δουλειάς) του το άλλαξαν. Τους είπε ότι μπορεί να μην βγάζει καλές φωτογραφίες (είχε ένα τέτοιο πρόβλημα) αλλά το 100 το καλεί μια χαρά. Κωλοεταιρία. Γι'αυτό και επιμένω αν είναι να το πάρεις πάρτο unlocked από την apple να τελειώνεις. Αλλά τι να κάνεις αν σου δίνουν την επιδότηση?
αρτέμης Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να δυναμώσω το ακουστικό του τηλεφώνου. Όταν με καλούν ή καλώ εγώ κάποιον, ίσα που ακούγεται η φωνή του συνομιλητή μου και δεν μπορώ να κάνω κάτι ώστε να την ενισχύσω. Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει; Η ένταση του ακουστικού του τηλεφώνου αυξομειώνεται κατά την διάρκεια της συνομιλίας σου από τα κουμπιά της έντασης που υπάρχουν στα πλάγια. Κωδικό μπορείς να βάλεις μπαίνοντας στις "ρυθμίσεις" και από κει "γενικά". Ακριβώς κάτω από το "Αυτόματο κλείδωμα" υπάρχει το "κλείδωμα με συνθηματικό".
kage Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 οποτε υπαρχει σημα 3g συνδεετε αυτοματα σε αυτο το δικτυο κατι που σημαινει οτι αν εχει μια γραμμη μονο δεν κανεις δουλεια...-θα βαλουν κουμπι επιλογης 3g σηματος σto update fw- απο κει και περα κανε http://www.youtube.com/watch?v=SH4C2DhjN-s δεν χανεις τιποτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα