FilipposMD Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Τέλος πάντων, για να μην χαλάσουμε το thread, το θέμα δεν είναι μόνο η ηλικία. Παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση ψυχικής νόσου είναι μεταξύ άλλων (από Mayo Clinic): Having a biological relative, such as a parent or sibling, with a mental illness Experiences in the womb — for example, having a mother who was exposed to viruses or who had poor nutrition may be linked to schizophrenia Undergoing stressful life situations, such as financial problems, a loved one's death or a divorce Having a chronic medical condition, such as cancer Undergoing traumatic experiences, such as military combat or being assaulted Use of illegal drugs Being abused or neglected as a child Having few friends or few healthy relationships Αρκετοί από αυτούς τους παράγοντες αφορούν στη ζωή πριν τα 22 και επηρεάζουν την πιθανότητα να γίνει κάποιος ψυχολόγος/ψυχίατρος (εν γένει την πιθανότητα να σπουδάσει κάτι). Άρα, η επιλογή ενός δείγματος από μη ψυχολόγους, οι οποίοι θα έχουν στην ίδια αναλογία αυτούς τους παράγοντες κινδύνου και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέτρο σύγκρισης για τους ψυχολόγους είναι πάρα πολύ δύσκολη. saya, αν κάνω λάθη, κάνε μου παρατηρήσεις. Μου αρέσει, γιατί διορθώνομαι. Επίσης, αν θες να σου τα γράψω πιο επιστημονικά για να ανταποκρίνονται στο επίπεδό σου, πες το μου και θα κάνω μια προσπάθεια.
saya Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Τι εννοεις; Μπορουν να παρουν ατομα με τα ιδια χαραακτηριστικα απο καθε δειγμα. Στην ερευνα θα κολλησουμε τωρα; Απλα ειναι θεοκουλη ερευνα και δεν τηην κανει κανεις. Γιατι να υπολογισουμε τους ψυχιατρους και τους ψυχολογους και οχι τους υδραυλικους; η τους αστυνομικους η τους στρατιωτικους καριερας που εχουν και οπλο.
kalantas Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Απαντωντας γρηγορα επειδη δεν εχω πολυ χρονο αυτη τη στιγμη, μια πιθανη ερευναμσε πρωτη φαση θα ηταν να δωθει το "ερωτηματολογιο σχιζοφρενειας" (οπως λεγεται αυτο δε ξερω) σε ατομα που εχουν ιστορικο σχιζοφρενειας στην οικογενεια τους μερχι καποια ηλικια που βολευει και σε ατομα με σπουδες ψυχιατρικης με αντιστοιχο ιστορικο αντιστοιχης ηλικιας Σαγια, ελπιζω να καταλαβαινεις οτι εχουν μεγαλη διαφορα οι ασθενειες του σωματος απο αυτες του μυαλου (δε μιλαω για ασυενειες τυπου αλτσχαιμερ) Επισης για τους τυπους να πω οτι αν και δεν ειμαι καθολου κατα των φαρμακων, πιστευω οτι τετοιου ειδους "ασθενειες" μπορουν να γιατρρυτουν και χωρις αυτα. Πχ αν καποιος νομιζει οτι ειναι ο ναπολεοντας αντι να του δωσεις χαπια και να τον ζαβωσεις μπορεις απλα να του εξηγεις οτι δεν ειναι μια δυο πεντε δεκα μεχρι να το πιστεψει. Χωρις να εχω στοιχεια υποθετω οτι θα ηταν πιο αποτελεσματικο αλλα και πιο χρονοβορο Η ερευνα σαγια πρεπει να καταληξει στο "ατομα που εχουν γνωση της ταδε ψυχικης παθησης Ενδιδουν λιγοτερο σε αυτην ναι η οχι". Οι αστυνομικοι οι μπακαλιδες η οι χειρουργοι ανηκουν στην ιδια κατηγορια αυτη του γενικου πληθοσμου
saya Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Eχετε βαλθει η να με πεθανετε στο γελιο η να τρελανετε αυτες τις μερες. Με ενα σχολιο περι χοντρομπαλα ακομη γελαω between. Τι που θα τους βρουνε παιδι μου τις ανθρωπους με το παρομοιο ιστορικο. Θα βγουν στο δρομο και θα ρωτανε; Μην ρωτας τα αυτονοητα. Εχουν ιατρικα αρχεια στις κλινικες με τους ασθενεις προφανως. Πολυ πιθαον πλεον και σε κουμπιουτερ. Ενα κλικ ειναι. Εχουν κανει χιλιαδες ερευνες πολυ πιο δυσκολες. Απλα η ερευνα ειναι λγο παραδοξη ως θεμα.Για να στο πω και πιο ξεκαθαραδεν νομιζω να ενδιαφερει και πολυ τον ιατρικο κοσμο..εχουν αλλα να ψαξουν.
Suntory Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Οπως τα λεει κ ο τιτλος. Παρακολουθησα ενα course σχετικο με τον εγκεφαλο του ανθρωπου στο yale μεσω του itunes u και μου δημιουργηθηκε αυτη η απορια για την οποια οσο εψαξα στο νετ δε καταφερα να βρω στατιστικα. Κυριως η ερωτηση παει για τον τοξοβολο και οποιον αλλο ασχολειται με το σπορ Για το γενικο πληθυσμο υπαρχουν δεδομενα σχετικα με "ασθενεις" του εγκεφαλου. Για ανθρωπους που ξερουν απο αυτα υπαρχουν? πιο πολυ θα ενδιαφερομουνα για καταστασεις τυπου σχιζοφρενειας και οχι τοσο για καταθληψη Με λιγα λογια αν ξερεις οτι μια συμπεριφορα τεινει προς τη σχιζοφρενεια εισαι λιγοτερο επιρεπης σε αυτην η ειναι αδιαφορο? θα ηταν πολυ ενδιαφερον να μαθουμε αν εχει γινει καποια τετοια ερευνα, αν δεν εχει γινει δινω ιδεα, γιατι θα βγαιναν ενδιαφεροντα συμπερασματα (τι ακυρο αυτο δε μπορουσα να γραψω ποσοστα στον τιτλο γτ περιειχε το σος) Παρα πολυ καλη ερωτηση! Θα κοιταξω και τα βίντεο κάποια στιγμή. Δεν εχω καποια αποτελεσματα ερευνας αλλα μερικα κριτηρια μου έρχονται στο μυαλό, χωρίς να ξέρω τα συμπτώματα/αιτιες της συγκεκριμενης αρρώστιας: 1) Οι γνώσεις και η αυτοπεπήθηση οτι έχεις δίκιο 2) Η μνήμη 3) Το λεγόμενο introspection, το να εισαι αντικειμενικος παρατηρητης του εαυτου σου. 4) Τα συμπτωματα της ασθένειας. Οι γνώσεις θα βοηθησουν στην μετάβαση απο "Συμπτωματα" - > "Αιτια". Η μνήμη θα βοηθησει στην "συλλογη και επεξεργασια" των γεγονότων (συμπτωμάτων και πιθανων αιτιών). Η αντικειμενικη παρατήρηση του εαυτού θα οδηγησει στην εξαγωγη αντικειμενικων συμπερασματων και συνηδητη αποδοχη της διαταραχης, χωρίς αισθηματική, κοινωνική πίεση. Τελος τα συμπτώματα της ασθένειας μπορει να εππηρεασουν τα παραπάνω. Η γνωμη μου είναι οτι στην πλειοψηφια θα δρασει θετικα το η γνώση οτι η ταδε συμπεριφορα σημαινει Χ. Αλλά απο την άλλη μπορει να ενισχύσει και την ψευδαίσθηση ("γιατρος ειμαι εγώ κάτι ξέρω, δεν εχω τιποτα") Για οσους ενδιαφερωνται για πληροφορίες, σχετικες με το αντικειμενο (αν και δεν ταυτιζονται απολυτα): Utah Frith, ανεπτυξε την λεγομενη Theory of mind (mentalizing), περιγραφωντας πως εξαγουμε συμπερασματα για τους αλλους. Πως απο τις πραξεις τους καταλαβαινουμε τον σκοπο τους και μετεπειτα προβλεπουμε τις επομενες κινησεις τους. Εχει να κανει με το ποσο μπορουμε να μεταβουμε απο τον "εαυτο" -> "αλλο εαυτο". Δηλαδη κρινουμε και εξαγουμε συμπερασματα με το να παιρνουμε τη θεση τους. Εδειξε οτι οι περιοχες του εγκεφαλου που ενεργοποιουνται οταν κανουμε mentalizing για τον εαυτο μας η για αλλους ειναι ιδιες (περιπου). Ειναι η ικανοτητα την οποια στερουνται αυτιστικα παιδια. Βεβαιως ειναι μονο μια θεωρια μεταξυ πολλων. [The Neural Basis of Mentalizing, Neuron 50, 531–534, May 18, 2006] Memory Issues, Epistemological Problems of Memory: "Memory is not merely a repository for belief but a generation mechanism for justification" Encyclopedia
kalantas Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Οι γνώσεις θα βοηθησουν στην μετάβαση απο "Συμπτωματα" - > "Αιτια". Η μνήμη θα βοηθησει στην "συλλογη και επεξεργασια" των γεγονότων (συμπτωμάτων και πιθανων αιτιών). Η αντικειμενικη παρατήρηση του εαυτού θα οδηγησει στην εξαγωγη αντικειμενικων συμπερασματων και συνηδητη αποδοχη της διαταραχης, χωρίς αισθηματική, κοινωνική πίεση. Τελος τα συμπτώματα της ασθένειας μπορει να εππηρεασουν τα παραπάνω. Κατι τετοιο υποψιαζομαι και εγω. Θα κανουν σε μεγαλο ποσοστο αυτοδιαγνωση στα αρχικα σταδια και αυτο "γιατρευοντια" Eχετε βαλθει η να με πεθανετε στο γελιο η να τρελανετε αυτες τις μερες. Με ενα σχολιο περι χοντρομπαλα ακομη γελαω between. Τι που θα τους βρουνε παιδι μου τις ανθρωπους με το παρομοιο ιστορικο. Θα βγουν στο δρομο και θα ρωτανε; Μην ρωτας τα αυτονοητα. Εχουν ιατρικα αρχεια στις κλινικες με τους ασθενεις προφανως. Πολυ πιθαον πλεον και σε κουμπιουτερ. Ενα κλικ ειναι. Εχουν κανει χιλιαδες ερευνες πολυ πιο δυσκολες. Απλα η ερευνα ειναι λγο παραδοξη ως θεμα.Για να στο πω και πιο ξεκαθαραδεν νομιζω να ενδιαφερει και πολυ τον ιατρικο κοσμο..εχουν αλλα να ψαξουν. Εισαι πολυ μικρη ακομα
saya Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Μαλλον εσυ εχεις σκουριασει. Τελικα τι λετε; Βγαλατε συμπερασμα η απλως γενικοτητες. Μηπως να πατε να ρωτησετε κανεναν γιατρο που σιγουρα θα ξερει και θα απαντησει σε 2 λεπτα;Εκτος αν το κανουμε επιτηδες για να εχει κλικ η σελιδα. Εκει παω πασο. Δυσκολη καιροι,κτλ..
pamelouketo Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Μαλλον εσυ εχεις σκουριασει. Τελικα τι λετε; Βγαλατε συμπερασμα η απλως γενικοτητες. Μηπως να πατε να ρωτησετε κανεναν γιατρο που σιγουρα θα ξερει και θα απαντησει σε 2 λεπτα;Εκτος αν το κανουμε επιτηδες για να εχει κλικ η σελιδα. Εκει παω πασο. Δυσκολη καιροι,κτλ.. To ξέρω,πήρες χαμπάρι ότι έφυγε ο mod και ξελούλωσες.....
saya Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Aν πας σε γιατρο και ρωτησεις. Το οτι ξερει καποιος και μπορει να αναγνωρισει τα συμπτωματα τον βοηθαει να γλυτωσει την ασθενεια η ειναι ασχετο; Θα σου ελεγε. Ψαχνουμε να βρουμε ερευνες. Κανουμε συζητησεις επι συζητησεων και συμπερασμα δεν θα βγαλουμε . Μονο περισσοτερα κλικ στην σελιδα, αλλα οπως ειπ δυσκολοι καιροι. Μπα εδω γυρω ειναι. Μπορει και να αλλαζουν και νικς και να μιλας και μαζι τους και να μην το ξερεις.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Έχει και η υπομονή τα όριά της, ναι;
The_Judas Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Το ότι γνωρίζει κάποιος τα συμπτώματα μιας ασθένειας και το ότι έχει διαβάσει πολλά βιβλία δεν τον κάνει λιγότερο επιρρεπή σε αυτήν. Επίσης η καθημερινή επαφή με ψυχικά ασθενείς καταβάλει πολύ την ψυχολογία ενός ανθρώπου. Αυτό σημαίνει ότι ο επαγγελματίας του χώρου έχει αρκετά δύσκολες συνθήκες εργασίας και πρέπει να είναι πολύ πιο δυνατός ψυχολογικά από τον μέσο άνθρωπο για να ανταπεξέρθει.
saya Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Το ότι γνωρίζει κάποιος τα συμπτώματα μιας ασθένειας και το ότι έχει διαβάσει πολλά βιβλία δεν τον κάνει λιγότερο επιρρεπή σε αυτήν. Επίσης η καθημερινή επαφή με ψυχικά ασθενείς καταβάλει πολύ την ψυχολογία ενός ανθρώπου. Αυτό σημαίνει ότι ο επαγγελματίας του χώρου έχει αρκετά δύσκολες συνθήκες εργασίας και πρέπει να είναι πολύ πιο δυνατός ψυχολογικά από τον μέσο άνθρωπο για να ανταπεξέρθει. Το αντιμετοπιζεται πολυ τραγικα ρε σεις παιδια. Οκ ψυχασθενεια, μια ασθενεια ειναι οπως ολες τοις αλλες. Καποιες απο τις ασθενειες αυτες την καταθλιψη και την σχιζοφρενια τις εχουν ατομα με τελειως φυσιολογικη ζωη. Να θυμησω διευθυντη νομιζω καναλιου που ειχε δηλωσει οτι επασχε χρονια απο καταθλιψη.Μην το δαιμονοοιειται. Αυτο ειναι παλιες αποψεις οταν κλειδαμπαρωναν τους αρρωστους σπιτι μην τους δει η γειτονια. Τελος παντων δεν θα σας πεοσω με το ζορι..
The_Judas Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Πως συσχετίζεται αυτό που λες με τα δικά μου λεγόμενα; :wacko:
Toufas Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 ε ναι, σχιζοφρενεια καταθληψη κρυολογημα, ολα τα ιδια ειναι ρε παιδια, και ολα εχουν το ιδιο κοινωνικο στιγμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα