Mirkas7 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα σας,ενδιαφέρομαι να πιάσω δουλειά αλλά είμαι φοιτητής.Πρέπει αναγκαστικά να ασφαλιστώ ακόμα και όταν πρόκειται για ημιαπασχόληση και να κάνω δική μου φορολογική δήλωση??? ή θα είμαι ακόμα ασφαλισμένος από τους δικούς μου??
ggQQbb Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δουλευώ = πρέπει να είμαι ασφαλισμένος και να πληρώνω εισφορές αλλιώς μαύρα
black_widow Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Στις φοιτητικές δουλειές ή μαύρα θα πληρώνεσαι ή με ελάχιστα ένσημα ( με λίγα λόγια δύσκολο να βγεις από την ασφάλεια των γονέων ). Φορολογική κάνεις εάν έχεις κάπου 3000 εισόδημα το χρόνο ( εάν μπορέσει κάποιος να επιβεβαιώσει το ακριβές ποσό , δε θυμάμαι ) . Μη σε απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα αυτό , βρες πρώτα τη δουλειά και κάνεις τις ανάλογες συνεννοήσεις με τον εργοδότη. Υ.Γ. Δεν αναφέρομαι σε φοιτητικές δουλειές τύπου ΟΤΕ , στις υπόλοιπες αναφέρομαι.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Είχα την εντύπωση πως υποχρεωτική είναι η υποβολή δήλωσης από τις 5000 ευρώ και πάνω. Με κάθε επιφύλαξη, όμως.
DrLo Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Είχα την εντύπωση πως υποχρεωτική είναι η υποβολή δήλωσης από τις 5000 ευρώ και πάνω. Με κάθε επιφύλαξη, όμως. Για κάποια χρόνια πριν ήξερα 6.000 ... ίσως να έχει αλλάξει. Βέβαια αν κάνεις έναρξη επαγγέλματος τότε κάνεις έστω και με μηδενικό εισόδημα.
panos2171 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Εγω σε προσφατη αιτηση που εκανα για βεβαιωση πως δεν κανω φορολογικη δηλωση εγραφε σε εναν ορο πως δεν πρεπει να χω εισφορες πανω απο 6000€.
black_widow Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Για κάποια χρόνια πριν ήξερα 6.000 ... ίσως να έχει αλλάξει. Βέβαια αν κάνεις έναρξη επαγγέλματος τότε κάνεις έστω και με μηδενικό εισόδημα. Ναι και εγώ αυτό ήξερα για μεικτό εισόδημα μισθωτών , χαμηλότερο όριο όμως εάν δεν έχεις μόνο μισθωτές ή καθόλου . Προφανώς με το αφορολόγητο πλέον των 5000 ευρώ και με το αλαλούμ με τις αποδείξεις αμφιβάλλω εάν θα μείνει κάποιος που δε θα υποχρεούται να κάνει δήλωση.
Physics_Rulez Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Μην μπερδεύετε την υποχρέωση ασφάλισης με την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.
black_widow Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Μην μπερδεύετε την υποχρέωση ασφάλισης με την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης. Στο αν έχει κάποιος στο όνομα του περιουσιακό στοιχείο εννοείς ;
Physics_Rulez Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Στο αν έχει κάποιος στο όνομα του περιουσιακό στοιχείο εννοείς ; Εννοώ ότι πρέπει να ασφαλιστεί, ανεξάρτητα από το ποσό που θα εισπράττει ή τον τρόπο που θα πληρώνεται. Αλλά εδώ υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά: Αν σε πιάσει το ΙΚΑ να δουλεύεις και να αμείβεσαι έστω και με απόδειξη δαπάνης, θα απαιτήσουν ασφάλιση και ένσημα. Η ΕΛΣΤΑΤ όμως πρόσφατα απασχόλησε χιλιάδες άτομα χωρίς συμβάσεις και χωρίς ασφάλιση. Επίσης το ίδιο το ΙΚΑ** απασχολεί καθαρίστριες χωρίς ασφάλιση και τις πληρώνει με απόδειξη δαπάνης. Άπειρα παραδείγματα: στα νοσοκομεία οι ειδικευόμενοι δεν παίρνουν ρεπό, δουλεύουν πάνω από τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ώρες... παρόλ' αυτά εσύ σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς πρέπει να ασφαλιστείς διότι σε απασχολεί ιδιώτης . Το νόμιμο είναι: Να σε ασφαλίσουν στο ΙΚΑ. Από κει και πέρα αν πληροίς τις προϋποθέσεις του προστατευόμενου μέλους ή αν έχεις υποχρέωση φορολογικής δήλωσης, αυτό είναι άλλο κεφάλαιο. **μην κοιτάς που το άρθρο είναι παλιό, το συνάντησα πριν λίγους μήνες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα