Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα, θα ηθελα οποιος γνωριζει να μου απαντησει, ευχαριστω εκ των προτερων

νοικιαζω ενα διαμερισμα για το οποιο εχω συμβολαιο για εναμιση χρονο ακομα. ο ιδιοκτητης θυμηθηκε οτι δεν παει καλα με τη δουλεια του κ ζηταει το διαμερισμα για ιδιοκατοικηση. εγω εχω μετακομισει απο το καλοκαιρι ομως κ εχω νεογεννητο. μου ειναι αδυνατο να μετακομοισω αυτη τη περιοδο κ για ενα χρονο τουλαχιστον εφοσον εχω κ συμβολαιο..κανονικα εφοσον θελει να φυγω πριν τη ληξη του συμβολαιου δε θα πρεπει να με αποζημειωσει? υποψιν οτι πληρωνω συγκεκριμενη ημερ ολα τα ενοικια χωρις να χρωσταω κανενα κ ουτε σε ΔΕΗ κλπ, ειμαι δλδ παραπανω απο τυπικη στις υποχρεωσεις μου...γνωριζω οτι ακομα κ για ιδιοκατοικηση πριν ληξει το συμβολαιο θα πρεπει να σε αποζημειωσει, ισχυει? οποιος γνωριζει θα εκτιμουσα πολυ τη γνωμη του, ευχαριστω

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καταρχην, για να εχεις υποψιν σου, το συμβολαιο που υπεγραψες ισχυει για το μινιμουμ των τριων ετων ακομα και αν αναγραφεται μικροτερος χρονος σε αυτο. Εκ νομου.

Δευτερον θεωρουμε δεδομενο οπως λες κι εσυ οτι εισαι τυπικη στις υποχρεωσεις σου και δεν δημιουργεις προβληματα (ωστε να εισαι νομικα καλυμενη σε καθε περιπτωση και να μην μπορει να ισχυριστει κατι αλλο περαν της ιδιοκατοικησης).

Τελος απο οσα γνωριζω, πρεπει να παρελθει η πρωτη διετια για να μπορει να σου κανει εξωση για λογους ιδιοκατοικησης και αυτο ΕΦΟΣΟΝ δεν εχει στην ιδιοκτησια του αλλο ακινητο που να πληρει τις στεγαστικες του αναγκες.

Για τα περαιτερω περι αποζημιωσεων/διαδικασιων/δεδικασμενων, δεν γνωριζω.

Συνεπως (και με καθε επιφυλαξη διοτι δεν ειμαι νομικος) κατσικωσου στο σπιτι και αστον να κουρευεται, δεν μπορει να σου κανει κατι.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Η πρώτη διετία που ανέφερε πιο πάνω ο MiDi_MiLiZ είναι πλέον τριετία.

Συνεπώς: δεν μπορεί να σε διώξει πριν παρέλθει τριετία από την έναρξη της μίσθωσης. Αυτό ισχύει ακομαη και εάν επικαλείται ιδιοκατοίκηση.

Συμβουλή: πες του οτι δεν πας πουθενά και συνέχισε να είσαι απολύτως τυπική στις υποχρεώσεις σου, για να μην δώσεις κανένα πάτημα για να σου κάνει έξωση λογω καθυστέρησης καταβολής ενοικίου κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Πες του να σου βρει αντίστοιχο διαμέρισμα στα ίδια (ίσως και λιγώτερα λ7 :P ),να επωμιστεί όλη τη μετακόμιση (έξοδα,συσκευασίες,χαμαλίκια κλπ) και μετά φεύγεις.

btw,την εγγύηση (δύο νοίκια να υποθέσω...),θα τη δώσει αυτός στο άλλον,ενώ θα αναγράφεται στο (καινούργιο) συμβόλαιο ότι έδωσες εσύ την εγγύηση).

Οι λογαριασμοί να εξωφληθούν κατα το ποσοστό της παραμονής σου και πήγαινε στο καλό,βόηθα τον,ανθρώποι είμαστε.

Δημοσ.

Να τον βοηθησει γιατι?

Επειδη γεννησε μωρο και -κατα πασα πιθανοτητα- του βαρυπεσε και θελει να την διωξει με το προσχημα της ιδιοκατοικησης?

Εκει θα κατσικωνομουν εγω για τρια χρονια και θα τον αφηνα να βραζει στο ζουμι του.

• Like 2
Δημοσ.

καταρχιν ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση κ το ενδιαφερον...απ οσο γνωριζω ειναι το μονο σπιτι που εχει στο ονομα του, αλλα ακομα κ ετσι να ειναι εγω εχω υπογραψει συμβολαιο κ δεν εχω χρηματα αυτη τη περιοδο να προβω σε οποιαδηποτε διαδικασια μετακομοισης...η ειδοποιηση εγινε τηλεφωνικα που σημαινει οτι εαν φυγω αυτος αργοτερα μπορει να με κυνηγησει ετσι δεν ειναι? δεν πρεπει να εχω εγγραφο που να λεει οτι με διωχνει για ιδιοκατοικηση ωστε μ αυτο να μπορω να κινηθω κ εγω αναλογα? κ στο κατω κατω εφοσον δε πηγαινε καλα η δουλεια του τι στο καλο μου νοικιασε το σπιτι του? κ γτ να ειμαι εγω υποχρεωμενη να επαναλαβω τη διαδικασια της μετακομοισης εφοσον ειμαι τυπικη στις υποχρεωσεις μου? γνωριζω, δεν ειμαι σιγουρη, οτι ακομα κ για ιδιοκατοικηση ο ιδιοκτητης δε μπορει να σε βγαλει εφοσον πληρωνεις αυτα που εισαι υποχρεωμενος. ισχυει αυτο η οχι? συγνωμη για τη ζαλουρα αλλα η μανα του ηρθε προχθες κ μου εκανε φασαρια την ωρα που ταιζα το μωρο μου κ φωναζε κ ειχε παθει σοκ το μωρο μου...κ το κανει αυτο επειδη ξερει οτι ειμαι ευγενικη κ καλος ανθρωπος...μηπως πρεπει να αρχισω τα ζορια κ να δειξω οτι δεν ειμαι μαλακας?

Δημοσ.

Εγγραφο δεν θα σου δωσει ποτε διοτι δεν το καλυπτει ο νομος. Ειναι σαν να δινω εγγραφο εγω σε εναν οτι παω να τον κλεψω, παρακαλω να μου ανοιξει την πορτα να περασω.

Απτη στιγμη που εισαι τυπικη στις υποχρεωσεις σου και δεν του δινεις πατηματα για αλλα θεματα, με το προσχημα της ιδιοκατοικησης δεν μπορει να σου κανει τιποτα οπως ειπε και ο paredwse που ειναι δικηγορος και ξερει κατι παραπανω. Θα καμαρωνει την αφεντια σου μεχρι τη συμπληρωση της τριετιας.

Μετα το ξανασυζητατε.

Δημοσ.

παιδια ευχαριστω πολυ γτ μου δινετε κουραγιο η αληθεια ειναι...θα κανω αυτο που με συμβουλευετε, θα κατσικωθω κ εγω κ θα κοιταξω για μια φορα την οικογενεια μου...εννοειται οτι θα συνεχισω να πληρωνω τα παντα ωστε να μη βρει πατημα, γτ απ οτι καταλαβα ειναι πονηρουληδες...κ θα τον παρω σημερα τηλ να τον ενημερωσω οτι αν θελει να φυγω να μου πληρωσει τα εξοδα για να βρω αλλο σπιτι, ετσι κ αλλιως ειχα σκοπο να φυγω μετα τη ληξη του συμβολαιου λογω απιστευτης υγρασιας για την οποια μου ειπε οτι δεν υπαρχει κ πολλων αλλων προβληματων...αυτος μπορει να εμεινε απο δουλεια κ σκεφτεται το τομαρι του, εγω δε πρεπει να κοιταξω το δικο μου κ το παιδι μου? ακομα δεν συνηλθα απο την μετακομοιση που εκανα το καλοκαιρι για να νοικιασω αυτο το σπιτι, καθως κ τη γεννα μου, καθως μονο ο αντρας μου δουλευει, τωρα καλουμαι να ξαμαμπω σ αυτη τη διαδικασια? γτ εγω βρισκω τα λεφτα στο δρομο? κ συν ολα αυτα εχω κ τη μανα του που μου κανει φασαριες καθε τρεις κ λιγο επειδη ειμαι ανεκτικη...αλλα οκ μεχρι εδω εχθες ξυπνησα ξαφνικα γτ τοσο καιρο ημουν ντουβαρι μαλλον!

Δημοσ.

Για τις ενοχλήσεις,κάλεσε την αστυνομία,σοβαρά μιλάω,δεν θα αφήσεις καμία πουτάνα να δημιουργήσει ψυχολογικά τραύματα στο παιδί σου,τί λένε για τις λέαινες;

• Like 1
Δημοσ.

μωρε μου ηρθε να τη θαψω ορθια! ακομα σκεφτομαι το βλεμμα του μωρου κ μου ερχεται εγκεφαλικο...κ οταν μαλιστα της ειπα "σας παρακαλω πολυ μη φωναζετε γτ ταιζω το μωρο" μου απαντησε φωναζοντας παλι "δεν παθεινει τπτ το μωρο"...την γ@@@@ς η δε τη γ@@@ς, σορρυ για τα γαλλικα! οσο για το γιο της οταν παρουσιαζει καποιο προβλημα το σπιτι κ τον παιρνω τηλ για να πληρωσει μου κλαιγεται οτι δεν εχει λεφτα κ μπουρδες κ τα πληρωνω ολα απο τη τσεπη μου...εγω δλδ εχω λεφτα? δεν εχω να γεμισω το ψυγειο μου αλλα τις υποχρεωσεις μου τις πληρωνω ακομα κ αν δεν εχω να φαω ενα κομματι ψωμι κ δεν κλαιγομαι κιολας...αυτος που δεν ειχε δουλεια κ εχει σπιτι να βαλει το κεφαλι του απο κατω, τι το νοικιασε κ πηγε σε σπιτι που πληρωνει 500 ευρω ο κυριος που δε μπορει να πληρωσει κ χρωσταει? εγω ειμαι μαλακας που μενω σε ενα κωλοσπιτο γτ μεχρι εκει μπορω να απλωσω το χερι μου? βλαμμενοι ειναι μερικοι? κ τι φταιω να την πληρωσω εγω τη μαλακια που τους δερνει? πω πω τα εχω παρει παρα πολυ...απο τοτε που νοικιασα αυτο το σπιτι εμαθα να βριζω!

Δημοσ.

Τα προβλήματα του σπιτιού που πληρώνεις από την τσέπη σου και εφ'όσον μένεις τόσο λίγο καιρό στο σπίτι, κανονικά δεν φεύγουν από τα λεφτά που δίνεις για ενοίκιο; Ας ενημερώσει κάποιος νομικός. Είχα αυτή την εντύπωση - χωρίς να βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.

Δημοσ.

δε γνωριζω γ αυτο, εγω το νοικι του το δινω ολοκληρο κ πληρωνω κ τις βλαβες που παρουσιαζει το σπιτι χωρις να φταιω εγω γ αυτες...το προβλημα ειναι οτι οταν τον παιρνω τηλ για να πληρωσει μου κλαιγεται κ μου λεει οτι φταιω εγω...μηπως να κραταω τις αποδειξεις κ να τις αφαιρω απο το ενοικιο? σου λεω ειμαι παραπανω τυπικη σε σημειο βλακειας...αλλα ξυπνησα τωρα...κ εγω εχω δικαιωματα σαν ενοικιαστης!

Δημοσ.

δε γνωριζω γ αυτο, εγω το νοικι του το δινω ολοκληρο κ πληρωνω κ τις βλαβες που παρουσιαζει το σπιτι χωρις να φταιω εγω γ αυτες...το προβλημα ειναι οτι οταν τον παιρνω τηλ για να πληρωσει μου κλαιγεται κ μου λεει οτι φταιω εγω...μηπως να κραταω τις αποδειξεις κ να τις αφαιρω απο το ενοικιο? σου λεω ειμαι παραπανω τυπικη σε σημειο βλακειας...αλλα ξυπνησα τωρα...κ εγω εχω δικαιωματα σαν ενοικιαστης!

Δεν ξέρω ακριβώς πώς μπορείς να το κάνεις αυτό και αν είσαι καλυμμένη νομικά.

Ξέρω ότι στο ακίνητο της δουλειάς μου επειδή το έδωσαν προς ενοικίαση ριμαγμένο και έκανε η διευθύντρια της επιχείρησης όλες τις επιδιορθώσεις στο τέλος το ποσό που έδωσε αφαιρέθηκε από τα ενοίκια με αποτέλεσμα να μην πληρώνει για ένα χρόνο.

Αν οι ζημιές είναι πχ. υγρασία στο μπάνιο, χαλασμένος θερμοσίφωνας κτλ, όλα αυτά είναι προβλήματα που αποκλείεται να δημιούργησες εσύ μέσα σε τόσο λίγους μήνες. Δεν ξέρω τι είναι υποχρεωμένος να πληρώσει και αν η αφαίρεση από το ενοίκιο γίνεται δικαστικά, γι'αυτό λέω καλό θα ήταν να σε κατατοπίσει κάποιος δικηγόρος εδώ. Απ'ότι φαίνεται ο σπιτονοικοκύρης σου νομίζει πως έχει μόνο δικαιώματα κι όχι υποχρεώσεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τα προβλήματα του σπιτιού που πληρώνεις από την τσέπη σου και εφ'όσον μένεις τόσο λίγο καιρό στο σπίτι, κανονικά δεν φεύγουν από τα λεφτά που δίνεις για ενοίκιο; Ας ενημερώσει κάποιος νομικός. Είχα αυτή την εντύπωση - χωρίς να βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.

Oι συνήθεις ζημιές δεν καλύπτονται από τον ιδιοκτήτη αλλά από τον ενοικιαστή. Συνήθεις είναι οι ζημιές που προκαλούνται από τη συνήθη χρήση. Χοντρικά, είναι ζημιές που πιθανόν να πάθαινε το ακίνητο ακόμη κι αν έμενε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης μέσα, όπως οι καμένοι λαμπτήρες, φθορές στους τοίχους από κάδρα (τρύπες κλπ).

Εάν η ζημιά οφείλεται στην παλαιότητα του ακινήτου ή των υλικών (αλλαγή θερμοσίφωνα, αλλαγή υδραυλικών, αλλαγή καυστήρα πολυκατοικίας κλπ), οφείλει να τα καλύψει ο ιδιοκτήτης ή να τα καλύψει ο ενοικιαστής αφαιρώντας τη σχετική δαπάνη από το ενοίκιο. Καλό βέβαια είναι να γίνεται συνεννόηση πριν, να μην αρχίζει ο ενοικιαστής να "κόβει" αυθαίρετα από το ενοίκιο.

Δημοσ.

Ναι μπράβο, αυτό εννοούσα - εντάξει δεν είχα στο μυαλό μου καμμένες λάμπες ξέρω 'γω =ρ

Εάν ο ιδιοκτήτης αρνείται να πληρώσει τον χαλασμένο θερμοσίφωνα πχ, τι γίνεται;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...