Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 @deesnider: τι ράτσα αν επιτρέπεται;
deesnider Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 @deesnider: τι ράτσα αν επιτρέπεται; Δανέζικος μολοσσός. Αλλά έζησε μόνο 4 χρόνια...το καλαζάρ μου μέσα!!!
firewalker Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 @deesnider: τι ράτσα αν επιτρέπεται; Το να έχεις ένα σκύλο ικανό να σκοτώσει λυτό (ακόμη και στο οικόπεδό σου) έχει νομικές κυρώσεις; Θα μπορεί για παράδειγμα αυτός που μπήκε στο σπίτι σου να ζητήσει τα ρέστα;
koslibpro Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δανέζικος μολοσσός. Αλλά έζησε μόνο 4 χρόνια...το καλαζάρ μου μέσα!!! Καλα ρε παιδι μου αυτο ηταν θηριο! οι μολοσσοι ειναι τελειοι για τετοιες δουλειες,προφανως!
ilias1983 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Τι να πρωτοκανει μα λες,αν ειναι ειδικα και μεγαλο το κτημα... το κτημα είναι αρκετά μεγάλο 20στρέμματα περίπου. Για τις λύσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω τί γνώμη έχετε? για να ελέγχω τις κάμερες από το κινητό απαιτείται modem/router άρα κ adsl?
kfyros Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Nνυχτερινή όραση οι περισσότερες δεν έχουν πάνω από 20-30 μέτρα, άρα δώρον άδωρον.. Εκτός αν βάλεις κάμποσες και τις συνδέσεις ασύρματα με ένα router, και σε αυτόν βάλεις και κάρτα sim για να επικοινωνείς μαζί του.. Θυμάμαι η d-link έχει βγάλει wi-fi routers που παίρνουν και 3g Sim κάρτες για Internet. Δεν ξέρω αν υπάρχουν κι άλλα. Για κάμερες μπορείς να δεις και εδώ (εξωτερικού χώρου , άρα θες και ρεύμα σε κάθε σημείο κλπ.) Σημείωση : Τα LED για τη νυχτερινή όραση φαίνονται έντονα το βράδυ. Δεν ξέρω αν τα δουν οι μάγκες και πάνε πίσω από την κάμερα και την χαλάσουν.. Πρέπει να βλέπει πάντα η μία την άλλη για να μπορείς να τους δεις από κάπου.. Λέμε τώρα..
deesnider Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Το να έχεις ένα σκύλο ικανό να σκοτώσει λυτό (ακόμη και στο οικόπεδό σου) έχει νομικές κυρώσεις; Θα μπορεί για παράδειγμα αυτός που μπήκε στο σπίτι σου να ζητήσει τα ρέστα; Χωρίς να έχω νομικές γνώσεις - ο paredwse σίγουρα μπορεί να μας δώσει μια έγκυρη απάντηση - μπορώ να σου απαντήσω τα εξής, πολύ γενικά: - Το αν είναι "ικανός" να σκοτώσει, δεν είναι κάτι που μπορεί να υπολογιστεί. Θεωρητικώς, κάθε σκύλος είναι ικανός να σκοτώσει (τεράστια πίεση σιαγόνων, σε συνδυασμό με την "άγρια" φύση του, η οποία δεν αποβάλλεται πλήρως, ακόμα και στα οικόσιτα ζώα) - Το να τον έχεις λυτό, είναι δικαίωμά σου, αρκεί να έχεις επαρκή και σαφή σήμανση έξω από το χώρο σου και σε κοινή θέα, η οποία προειδοποιεί για την ύπαρξη του σκύλου. - Ακόμα κι αν ισχύει το παραπάνω, αν τελικά ο εισβολέας τραυματιστεί ή θανατωθεί από το σκύλο, νομίζω ότι έχεις κυρώσεις (απλοϊκά το φαντάζομαι ως "δεν προβλέπεται ...θανατική ποινή για την καταπάτηση ιδιοκτησίας!" ) αλλά είναι ένα ρίσκο που αποφασίζεις αν θα επωμιστείς, ως άνθρωπος που προσπαθεί να προστατεύσει την περιουσία του και την οικογένειά του. Αν, παρά τη σήμανση, κάποιος εισβάλλει στο χώρο και πάθει ό,τι πάθει, προσωπικά δεν έχω ηθικό πρόβλημα (νομικό, μάλλον έχω) Τώρα, για το συμβάν που προανέφερα, όσο αφορά το αν θα μπορούσε ο εισβολέας / θύμα να ζητήσει τα ρέστα (με άλλα λόγια να κάνει μήνυση) πιστεύω ότι θα μπορούσε. Αν ήμουν εγώ στη θέση του όμως, θα έκανα την πάπια! Να πάω στην αστυνομία και να καταγγείλω τι; Ότι μου επιτέθηκε και με τραυμάτισε, ο σκύλος που βρισκόταν στο χώρο που παραβίασα; Καλα ρε παιδι μου αυτο ηταν θηριο! οι μολοσσοι ειναι τελειοι για τετοιες δουλειες,προφανως! Ήταν όντως θηρίο, αλλά για το ότι οι μολοσσοί είναι τα ιδανικά σκυλιά για φύλαξη χώρου, δεν είμαι σίγουρος. Σαφώς, το δέος που προκαλεί το μεγάλο τους ανάστημα, τους δίνει ένα πλεονέκτημα. Παρ' όλα αυτά, πιστεύω ότι πολλές ράτσες είναι αποτελεσματικές ως φύλακες. Το μεγαλόσωμο σκυλί - ιδιαίτερα αν είναι και τόσο δυνατό όσο ήταν το δικό μου - φυσικά, έχει "αβαντάζ" αν χρειαστεί να επιτεθεί και να παλέψει με τον εισβολέα. Αυτό που δε δέχομαι σε καμία περίπτωση, είναι η χιλιοειπωμένη ανοησία, περί του ότι κάποιες ράτσες είναι εκ φύσεως "δολοφόνοι". Όλα εξαρτώνται αφενός από τη σωστή εκπαίδευση του σκύλου και αφετέρου, από το χαρακτήρα του αφεντικού του. Είχα και έχω σκυλιά, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δηλαδή εδώ και 40 χρόνια και συνάντησα ακραίες περιπτώσεις, οι οποίες καταρρίπτουν θεαματικά τους ανόητους μύθους. Έζησα για αρκετό χρονικό διάστημα, παρέα με έναν τετράποδο άγγελο, κλεισμένο στο σώμα ενός pit bull, αλλά γνώρισα και ένα labrador το οποίο δεν ησύχαζε, αν δεν ξέσκιζε με τα δόντια του, ό,τι ζωντανό εντόπιζε να κυκλοφορεί, ακόμα κι εκτός του "χώρου" του.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δανέζικος μολοσσός. Αλλά έζησε μόνο 4 χρόνια...το καλαζάρ μου μέσα!!! Τα συλλυπητήριά μου, κρίμα... Το να έχεις ένα σκύλο ικανό να σκοτώσει λυτό (ακόμη και στο οικόπεδό σου) έχει νομικές κυρώσεις; Θα μπορεί για παράδειγμα αυτός που μπήκε στο σπίτι σου να ζητήσει τα ρέστα; Είναι όπως τα γράφει ο deesnider, από τη στιγμή που είναι στο χώρο σου και υπάρχει επαρκής σήμανση, είσαι σχετικά καλυμμένος - πάντα βέβαια κάποιος μπορεί να σου κάνει αγωγή για οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί αλλά προϋπόθεση είναι να παραμείνει ζωντανός...
ilias1983 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Nνυχτερινή όραση οι περισσότερες δεν έχουν πάνω από 20-30 μέτρα, άρα δώρον άδωρον.. Εκτός αν βάλεις κάμποσες και τις συνδέσεις ασύρματα με ένα router, και σε αυτόν βάλεις και κάρτα sim για να επικοινωνείς μαζί του.. Θυμάμαι η d-link έχει βγάλει wi-fi routers που παίρνουν και 3g Sim κάρτες για Internet. Δεν ξέρω αν υπάρχουν κι άλλα. Για κάμερες μπορείς να δεις και εδώ (εξωτερικού χώρου , άρα θες και ρεύμα σε κάθε σημείο κλπ.) Σημείωση : Τα LED για τη νυχτερινή όραση φαίνονται έντονα το βράδυ. Δεν ξέρω αν τα δουν οι μάγκες και πάνε πίσω από την κάμερα και την χαλάσουν.. Πρέπει να βλέπει πάντα η μία την άλλη για να μπορείς να τους δεις από κάπου.. Λέμε τώρα.. αν υπάρχει τέτοιο ρουτερ θα ήταν πραγματικά πολύ καλό.Νομίζω ότι είναι μία λύση.
kfyros Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 αν υπάρχει τέτοιο ρουτερ θα ήταν πραγματικά πολύ καλό.Νομίζω ότι είναι μία λύση. Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο google : http://www.pixmania.gr/gr/gr/06739313/art/netgear/%CE%A6%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%82-router-wifi-n-3g-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-4g-mbrn3000-100pes.html http://plantron.gr/GSM-Router-RUT104
sakisRho Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Καποια στιγμη θα παρω μια απ αυτες τις καμερες για το μελισσοκομειο μου.Δεν τις εχω δει απο κοντα.Μπορεις να το ψαξεις εσυ καλυτερα,και αν αγορασεις καμια,γραψε εντυπωσεις. http://www.youtube.com/watch?v=dz4Sf4YKmHs&feature=player_embedded http://www.ellinikomeli.gr/index.php?page=shop.browse&category_id=2&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=52
ilias1983 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Καποια στιγμη θα παρω μια απ αυτες τις καμερες για το μελισσοκομειο μου.Δεν τις εχω δει απο κοντα.Μπορεις να το ψαξεις εσυ καλυτερα,και αν αγορασεις καμια,γραψε εντυπωσεις. http://www.ellinikomeli.gr/index.php?page=shop.browse&category_id=2&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=52 Είδα και αυτό τον τρόπο και αρχικά μου άρεσε, αλλά σκέφτηκα οτι μπορεί να κλέψουν και την κάμερα αλλα και οτι θα ήθελα να ελέγχω μεγαλύτερο κομμάτι του κτήματος με κάμερες. Αυτό που χρειάζομαι μαλλον είναι αυτής της μορφής: 4 καμερες(κατα προτίμηση ασύρματες) που θα συνδέονται σε καταγραφικό το οποίο θα διαθέτει 3G ώστε να μπορώ να συνδέομαι μεσω κινητού για να έχω άμεση και απευθείας εικόνα του χώρου.Α και φθηνό αν γίνεται!!! Ζητάω πολλά?
Lucifer Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Αν τα κοτόπουλα είναι κλειδωμένα τη νύχτα πάντως, στη θέση σου θα έβαζα δόκανο. Με αλάτι.
CtrlFreak Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Αν τα κοτόπουλα είναι κλειδωμένα τη νύχτα πάντως, στη θέση σου θα έβαζα δόκανο. Με αλάτι. + μια κάμερα πάνω στο όπλο και τηλεχειρισμό από το pc!! Call of duty και έτσι φάση!!
Lucifer Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2012 Όχι σοβαρά. Εσύ "για τις αλεπούδες" θα το έχεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα