ikskarda Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 η εννοια εφαρμοσμενο μαθηματικο πραγματικα σηκωνει πολυ κουβεντα. περιληπτικα θα πω οτι οχι μονο εγω αλλα πολλοι συμφοιτητες (πριν απο εμενα η μετα) δε καταλαβαμε περι τινος προκειται αυτη η σχολη και δεν μας εδωσαν να καταλαβουμε πως θα εφαρμοσουμε τα μαθηματικα . βλεποντας αποδειξεις θεωρηματων και ολοκληρωματα και διαφορικες πανω σε καποια προβληματα δε νομιζω οτι ειναι και πολυ "εφαρμοσμενο" . ειναι δυνατον να μην εχουμε σαν βασικο μαθημα την Matlab για παραδειγμα ? να μην εχουμε κανενος ειδους εργαστηριο περα απο αυτα που χρειαζοντουσαν να γινουν στην αιθουσα υπολογιστων ? και αυτα επειδη ειχαμε μαθηματα προγραμματισμου. πτυχιακη ? ειμαστε τυχεροι μεν που δεν χρειαζεται να κανουμε πτυχιακη εργασια (θα δυσκολευε και αλλο η αποκτηση του πτυχιου) αλλα ετσι κανεις μας δεν εχει κανει καμια ερευνα πανω στα μαθηματικα, εκτος και αν ειχες κολλητιλικι με κανενα καθηγητη και εμπαινες στο ΙΤΕ και παρα πολλα αλλα, οποτε δε θεωρω τον ευατο μου Εφαρμοσμενο Μαθηματικο, αλλα Μαθηματικο με καποιες παραπανω γνωσεις ισως σε θεματα υπολογιστων, φυσικης . δεν ειναι τυχαιο οτι ενα μεγαλο ποσοστο αποφοιτων σκεφτεται το καθηγητιλικι πχ οποιος ξερει την σειρα NUMB3RS καταλαβαινει πραγματικα
Marria Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Nα προσθεσω ακομα οτι οι ενοητητες για μεταπτυχιακα ειναι πιο ακριβες απο οτι στα προπτυχιακα. Αλλα ειναι λιγοτερες, και τελειονεις και στο μισο χρονο.
The_Judas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 PS: που μπορω να μαθω SAP, συστηματα CRM κτλ που ζητανε σε αρκετα αγγελιες για δουλεια ? (μετα παμε στην αντιπερα οχθη με γνωσεις προγραμματισμου C, C++, Java κτλ και web html, php κτλ γιατι οι περισσοτερες αγγελιες ζητανε ατομα με αυτες τις γνωσεις, που εγω ομολογω δε το κατεχω το αντικειμενο) Χειρισμό προγραμμάτων SAP, CRM, ERP τα μαθαίνεις μόνο δουλεύοντας σε εταιρία... Όχι ότι είναι κάτι δύσκολο βέβαια. Όσον αφορά τον προγραμματισμό, προσωπικά πιστεύω ότι είναι αρκετά δύσκολο να μάθει κάποιος από μια ηλικία και έπειτα αν δεν έχει υποδομή. Ακόμη και σε σχολή πληροφορικής δηλαδή δεν είναι εγγυημένο. Θα μάθεις κάποια πράγματα αλλά χωρίς υπόβαθρο από μικρότερη ηλικία θα αργήσεις να καταλάβεις την λογική.
gokuthelegend Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Σωστό, αλλά ο φίλος μας δεν έχει δουλειά και ψάχνει πώς θα αξιοποιήσει δημιουργικά τον χρόνο του. Καλά, εννοείται ότι αν η εναλλακτική είναι να πας να μείνεις σε άλλη πόλη, συμφέρει! Απλώς είναι ένα σημαντικό ποσό για κάποιον άνεργο. Με αυτή την έννοια το είπα. Ναι, κατάλαβα τι εννοούσες. Επιδής το έχω ψάξει, τα 2000 ευρώ που είπα είναι πραγματικό ποσό, μπορεί να αλάζει λιγάκι αναλόγως το τμήμα που θες να μπεις στο ΕΑΠ (έχει διάφορα τμήματα). 2000 ευρώ τον χρόνο δεν είναι και πολλά, είναι 170 ευρώ τον μήνα, πιστεύω οι γονείς του δεν θα είχαν προβλημα να τον βοηθήσουν από την στιγμή που θα μένει στο σπίτι και δεν θα χαλάει πολλά χρήματα.
Marria Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Ναι, κατάλαβα τι εννοούσες. Επιδής το έχω ψάξει, τα 2000 ευρώ που είπα είναι πραγματικό ποσό, μπορεί να αλάζει λιγάκι (+-200 ευρώ) αναλόγως το τμήμα που θες να μπεις στο ΕΑΠ (έχει διάφορα τμήματα). 2000 ευρώ τον χρόνο δεν είναι και πολλά, είναι 170 ευρώ τον μήνα, πιστεύω οι γονείς του δεν θα είχαν προβλημα να τον βοηθήσουν. Μπορει να παρει και μια ενοτητα για αρχη, που ειναι 650 , 700 ευρω για προπτυχιακα ή 900 ευρω στα μεταπτυχιακα. Αλλα αυτο ειναι πολυ μελλοντικο, ας κληρωθει με το καλο και μετα συζηταμε για αυτα.
ikskarda Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Χειρισμό προγραμμάτων SAP, CRM, ERP τα μαθαίνεις μόνο δουλεύοντας σε εταιρία... Όχι ότι είναι κάτι δύσκολο βέβαια. αρα αν δε σου δοθει η ευκαιρια μεσα απο μια δουλεια να μαθεις δε προκειται ποτε να γινεις δεκτος στις αλλες αγγελιες που ζητανε ατομα με γνωσεις αυτων των προγραμματων Όσον αφορά τον προγραμματισμό, προσωπικά πιστεύω ότι είναι αρκετά δύσκολο να μάθει κάποιος από μια ηλικία και έπειτα αν δεν έχει υποδομή. Ακόμη και σε σχολή πληροφορικής δηλαδή δεν είναι εγγυημένο. Θα μάθεις κάποια πράγματα αλλά χωρίς υπόβαθρο από μικρότερη ηλικία θα αργήσεις να καταλάβεις την λογική. συμφωνω σε αυτην την αποψη οπως και στις σχολες πληροφορικης οπου εσκασα προπερσυ 1000ευρω περιπου να μαθω Dreamweaver και Flash και στην τελικη δεν εμαθα τιποτα παραπανω απο αυτα που θα μπορουσα να μαθω μονος μου (διαβαζοντας λιγο η "πασπατευοντας" τα προγραμματα της Adobe). Θα μου πεις εκει σε μαθαινουν τα βασικα και μονος σου μετα διαβαζεις-πειραματιζεσαι-εξασκησε. Ομως δεν .... Και να φανταστει κανεις οτι εχω πιστοποιηση σε Dreamweaver και Flash ενω οι εξετασεις καμια σχεση δεν ειχαν με το ποσο καλα ξερεις να φτιαχνεις και να σχεδιαζεις ενα site. ηταν τελειως θεωρητικες ερωτησεις
stavi Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 δεν έχω διαβάσει ακόμα τι σου έχουν γράψει αλλά κατακτήριες μπαίνεις μόνο με 9 και πάνω.. εγώ έχω δώσει 4 φορές κατακτήριες, τη μια φορά με επιτυχία στο παιδαγωγικό.. έχω δώσει στο πανεπιστήμιο μακεδονίας διε8νών και ευρωπαικών σπουδών. Πήγα εντελώς αδιάβαστη, οπότε έκανα σχεδιάκια... έδωσα στη σχολή 8εάτρου, είχα διαβάσει αλλά κάτι έτυχε και δεν το πάλεψα όταν έδινα εξετάσεις, άσε που παίρναν μόνο έναν.. και φέτος στη γαλλική φιλολογία, είχα διαβάσει καμιά 15 αριά μέρες, νόμιζα ότι όλα πηγαίναν καλά και ότι είχα ελπίδες μέχρι που είδα τον μπροστινό μου να του στέλνουν τις απαντήσεις στο κινητό και αλλες τρεις μπροστά μου να έχουν σκονάκια και να ανοίγουν σημειώσεις.. δεν πέρασα ουτε στη γαλλλική φιλολογία. Είχα περάσει όμως με κατακτήριες στο παιδαγωγικό. Τότε είχε πολύ πέρασει, οι υποψήφιοι ήταν 300 και πέρναν 10 άτομα από ΑΕΙ. Τώρα όμως που κλείνει το επάγγελμα, το παιδαγωγικό δεν το 8έλουν πλεον και τοσοι πολλοί οπότε ο ανταγωνισμός δεν είναι τόσο μεγάλος όσο παλιότερα.. θέλω να καταλήξω ότι και οι κατακτήριες έχουν διάβασμα. Επίσης έχω δώσει στην εθνική σχολή δημόσιας διοίκησης. Αν έχεις κουράγιο για διάβασμα σου εξασφαλίζει σίγουρη αποκατάσταση. Η σχολή είναι δύο χρόνια και πληρώνεσαι, παλιότερα μάλιστα τα λεφτά ήταν πολύ καλά. Όταν βγεις από τη σχολή γίνεσαι προϊστάμενος σε δημοσια υπηρεσία.. Οι εξετάσεις διενεργούνται σε 2 φάσεις και πρέπει να μιλάς πολύ καλά Αγγλικά. έχω πάρα πολλές σημειώσεις... πλήρωσα πάνω από 300 ευρώ για να τις πάρω.. είναι δύσκολες οι εξετάσεις παρόλαυτα έχω μια γνωστή που πέρασε και μάλιστα δε μου φάνηκε να έφτυσε και αίμα, απλά έκανε συστηματικό διάβασμα..
not87not Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Γιατι δε σκεφτεσαι για καποιο μεταπτυχιακο στο εξωτερικο?
ikskarda Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 stavi ευχαριστω για το κειμενο σου και την εμπειρια σου Επίσης έχω δώσει στην εθνική σχολή δημόσιας διοίκησης. Αν έχεις κουράγιο για διάβασμα σου εξασφαλίζει σίγουρη αποκατάσταση. Η σχολή είναι δύο χρόνια και πληρώνεσαι, παλιότερα μάλιστα τα λεφτά ήταν πολύ καλά. Όταν βγεις από τη σχολή γίνεσαι προϊστάμενος σε δημοσια υπηρεσία.. Οι εξετάσεις διενεργούνται σε 2 φάσεις και πρέπει να μιλάς πολύ καλά Αγγλικά. έχω πάρα πολλές σημειώσεις... πλήρωσα πάνω από 300 ευρώ για να τις πάρω.. ρε εσυ αυτη ειναι πιο δυσκολη και απο την ιατρικη (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%A3%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AE_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%82_%CE%94%CE%B9%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82) not87not δεν με ενθουσιαζει πια τοσο πολυ η ιδεα του εξωτερικου. Να τραβηξω το δρομο μου σε κανενα κολλεγιο για bachelor/master ? Πχ NYC ?
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 δεν έχω διαβάσει ακόμα τι σου έχουν γράψει αλλά κατακτήριες μπαίνεις μόνο με 9 και πάνω.. εγώ έχω δώσει 4 φορές κατακτήριες, τη μια φορά με επιτυχία στο παιδαγωγικό.. έχω δώσει στο πανεπιστήμιο μακεδονίας διε8νών και ευρωπαικών σπουδών. Πήγα εντελώς αδιάβαστη, οπότε έκανα σχεδιάκια... έδωσα στη σχολή 8εάτρου, είχα διαβάσει αλλά κάτι έτυχε και δεν το πάλεψα όταν έδινα εξετάσεις, άσε που παίρναν μόνο έναν.. και φέτος στη γαλλική φιλολογία, είχα διαβάσει καμιά 15 αριά μέρες, νόμιζα ότι όλα πηγαίναν καλά και ότι είχα ελπίδες μέχρι που είδα τον μπροστινό μου να του στέλνουν τις απαντήσεις στο κινητό και αλλες τρεις μπροστά μου να έχουν σκονάκια και να ανοίγουν σημειώσεις.. δεν πέρασα ουτε στη γαλλλική φιλολογία. Είχα περάσει όμως με κατακτήριες στο παιδαγωγικό. Τότε είχε πολύ πέρασει, οι υποψήφιοι ήταν 300 και πέρναν 10 άτομα από ΑΕΙ. Τώρα όμως που κλείνει το επάγγελμα, το παιδαγωγικό δεν το 8έλουν πλεον και τοσοι πολλοί οπότε ο ανταγωνισμός δεν είναι τόσο μεγάλος όσο παλιότερα.. θέλω να καταλήξω ότι και οι κατακτήριες έχουν διάβασμα. Επίσης έχω δώσει στην εθνική σχολή δημόσιας διοίκησης. Αν έχεις κουράγιο για διάβασμα σου εξασφαλίζει σίγουρη αποκατάσταση. Η σχολή είναι δύο χρόνια και πληρώνεσαι, παλιότερα μάλιστα τα λεφτά ήταν πολύ καλά. Όταν βγεις από τη σχολή γίνεσαι προϊστάμενος σε δημοσια υπηρεσία.. Οι εξετάσεις διενεργούνται σε 2 φάσεις και πρέπει να μιλάς πολύ καλά Αγγλικά. έχω πάρα πολλές σημειώσεις... πλήρωσα πάνω από 300 ευρώ για να τις πάρω.. είναι δύσκολες οι εξετάσεις παρόλαυτα έχω μια γνωστή που πέρασε και μάλιστα δε μου φάνηκε να έφτυσε και αίμα, απλά έκανε συστηματικό διάβασμα.. !!!
RottenLungs Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Εμένα άποψη μου είναι να προσπαθήσεις να βρείς οποιαδήποτε δουλειά, οπουδήποτε. Δηλαδή ότι δουλειά θα μπορούσες να κάνεις (βάλε μέσα και άσχετες με το αντικείμενο σου) , σε όποια χώρα θα μπορούσες να πάς (έχεις κανέναν συγγενή ή φίλο στο εξωτερικό). Ο κόσμος έχει γεμίσει παραμορφωμένους ανθρώπους. Μην το κάνει αυτό στον εαυτό σου, να βγείς 30 στους δρόμους για να ψάξεις δουλειά.
ikskarda Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 μεχρι τωρα κανω αυτο που με συμβουλευεις. ψαχνω για δουλεια, οποιαδηποτε δουλεια, οπουδηποτε, ακομα και ασχετες με το αντικειμενο (πχ εχω στειλει και για πωλητης ρουχων). φιλο ή συγγενη στο εξωτερικο δεν εχω. PS: να το κλεισουμε το θεματακι ? γιατι πηρα τις απαντησεις που ηθελα και οι συμβουλες ολες που δινεται ειναι καλοδεχουμενες αν και τις εχω σκεφτει ολες και απο την καλη και απο την αναποδη
RottenLungs Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Τράβα εξωτερικό ρε.. Μία γνωστή μου έφυγε με μία βαλίτσα και 1000 € και πήγε Γαλία. Μέχρι να τελειώσουν τα 1000€ βρήκε δουλειά και τώρα έχει πιάσει και σπίτι, έχει νρεί και γκόμενο και όλα κυριλλε. Καμια φορά πρέπει να κάνεις και extreme πράγματα...
thanasis00 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 εγώ πιστεύω ότι το να είσαι μόνο στον υπολογιστή όλη μέρα για να βρεις δουλειά, δεν αποδίδει... θα πρέπει να βγεις έξω, εν ανάγκη πόρτα πόρτα, για να βρεις δουλειά. Επίσης πάντα υπάρχουν θέσεις για διαμοιραστές φυλλαδίων, ή πωλήσεις με ποσοστά (και στη χειρότερη τηλεφωνικά κέντρα). Τουλάχιστον κάτι να κάνεις μέχρι να παρουσιαστεί κάποια καλή ευκαιρία. Συμφωνώ και με τις παραπάνω απόψεις, ότι στα 29-30 δεν μπορείς να βρεις εύκολα δουλειά, ειδικά στο αντικείμενό σου (σε αυτό που έχεις τώρα πτυχίο ή το μελλοντικό). Μη το αφήνεις το θέμα να λυθεί μόνο του (με την ανμονή), γιατί δυστυχώς δε θα λυθεί ποτέ.
viper2005 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 αρα αν δε σου δοθει η ευκαιρια μεσα απο μια δουλεια να μαθεις δε προκειται ποτε να γινεις δεκτος στις αλλες αγγελιες που ζητανε ατομα με γνωσεις αυτων των προγραμματων συμφωνω σε αυτην την αποψη οπως και στις σχολες πληροφορικης οπου εσκασα προπερσυ 1000ευρω περιπου να μαθω Dreamweaver και Flash και στην τελικη δεν εμαθα τιποτα παραπανω απο αυτα που θα μπορουσα να μαθω μονος μου (διαβαζοντας λιγο η "πασπατευοντας" τα προγραμματα της Adobe). Θα μου πεις εκει σε μαθαινουν τα βασικα και μονος σου μετα διαβαζεις-πειραματιζεσαι-εξασκησε. Ομως δεν .... Και να φανταστει κανεις οτι εχω πιστοποιηση σε Dreamweaver και Flash ενω οι εξετασεις καμια σχεση δεν ειχαν με το ποσο καλα ξερεις να φτιαχνεις και να σχεδιαζεις ενα site. ηταν τελειως θεωρητικες ερωτησεις τα βρισκεις ολα στο internet...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα