Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπράβο. Μόνο που δεν άνοιξα το θέμα για να μάθω τι θα γίνει αν κάποιος πει τη γνώμη του και αν θα αθωωθεί. Μου έκανε εντύπωση πώς τόσος κόσμος συμφωνεί με την ποινικοποίηση της άποψης και ρώτησα ποια είναι η δική σας γνώμη. Οπότε αν σφιχτείς λίγο, θα απαλλαχτείς απ' τα πουλάκια.

• Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μπράβο. Μόνο που δεν άνοιξα το θέμα για να μάθω τι θα γίνει αν κάποιος πει τη γνώμη του και αν θα αθωωθεί. Μου έκανε εντύπωση πώς τόσος κόσμος συμφωνεί με την ποινικοποίηση της άποψης και ρώτησα ποια είναι η δική σας γνώμη. Οπότε αν σφιχτείς λίγο, θα απαλλαχτείς απ' τα πουλάκια.

Δεν το ειπα για αυτο, το τρια πουλακια καθονταν.

Δημοσ.

Μια παρατήρηση, καλό θα είναι αφού μιλάτε για ιστορικά να έχετε πλήρη άποψη για το τι έγινε.

Είναι αυτό που είπα και σε άλλο θέμα πως η ημιμάθεια είναι χειρότερη απτην αμάθεια

Δημοσ.

Να το υπογράψεις, πρώτη φορά το διάβασα αυτό με την ημιμάθεια και την αμάθεια.

Μήπως θες να μας πεις αν συμφωνείς με την ποινικοποίηση της οποιασδήποτε άποψης;

Δημοσ.

καλά απο εξυπνάδες γεμάτο το insomnia

προφανώς και δεν διεκδικώ τα πνευματικά δικαιώματα της φράσης, απλά είπα πως το έγραψα πρόσφατα και σε άλλο θέμα

Δημοσ.

Ρητορική ερώτηση: αν η ποινικοποίηση δεν είχε να κάνει με την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους "λατρεμένους" μας γείτονες και είχε να κάνει με την άρνηση της γενοκτονίας κάποιων από κάποιους χωρίς οι δεύτεροι να είχαν τόσο συγκεκριμένη σχέση μαζί μας, θα συμφωνούσε και πάλι το 70%;

android.png

Δημοσ.

Για να το κάνουμε και πιο πρακτικό, αν το ζευγάρι ήταν Ναζί-Εβραίοι (κτλ μη-Άριοι) θα συμφωνούσε ένα 90-95%

Δημοσ.

Mια ενδιαφερουσα αποψη σχετικα με το θεμα

πηγη

Με διεσταλμένες κόρες. Με τον ίδιο τρόπο που πολλοί μπερδεύουν την -οποιαδήποτε- δημοκρατία με την οχλοκρατία, με τον ίδιο τρόπο μπερδεύουν την ελευθερία λόγου με την ασυδοσία στον λόγο. Εδώ δεν αναφέρομαι τόσο στον τρόπο “εκφοράς” αλλά πολλές φορές είτε στο κακοπροαίρετο “λέω ότι θέλω διότι νομίζω πως είμαι ανώνυμος/επώνυμος άρα προστατευμένος από αυτή μου την ιδιότητα” ή στο “λέω ότι θέλω διότι γνωρίζω καλύτερα χωρίς να έχω ασχοληθεί με το θέμα“. Παρ’ αυτά, θέμα τους! Από την άλλη αν θες να το δούμε στην απαγορευτική του πλευρά, και εκεί υπάρχει θέμα: παράδειγμα η τηλεόραση που δεν παρακολουθώ, που μπορεί να “φιμώνουν” μια “κακιά λεξούλα” ή να πέφτει καμπάνα από το ραδιοτηλεοπτικό ενώ ταυτόχρονα η ποιότητα των προγραμμάτων “κατάλληλα για όλους – επιθυμητή η γονική συναίνεση” σε μένα να φαντάζει πιο κατάλληλη για σηματάκι “ακατάλληλο για όλους“. Είμαι υπέρ της ελευθερίας λόγου -και να στέκεται όμως αυτός που είπε κάτι στο πλάι των λεγομένων του, κάτι που επιβάλλεται ιδίως αν ο λόγος του χαρακτηρίζει βλάπτοντας τρίτο άτομο επώνυμα- αλλά νομίζω πως έτσι όπως εφαρμόζεται έχει καταντήσει καρικατούρα. Μπορούν να κυνηγήσουν και να φιμώσουν το “τίποτα” για το… τίποτα και αντιθέτως να προϋπαντήσουν μετά βαϊων και κλάδων κάτι που θα άξιζε να φάει έναν καλό, τεκμηριωμένο αντίλογο από όποια ασάλιωτη οπή του έχει μείνει (προσοχή, όχι απαγόρευση ή λογοκρισία!). Ναι, είναι δυνατόν να διαπράξεις “έγκλημα σκέψης” και να τιμωρηθείς, δεν είναι οργουελιανή φαντασία . Το καλύτερο πάντως που έχω πετύχει και πάντα μου προκαλεί γέλιο, είναι τα άτομα που αυτολογοκρίνονται. Βάλαν τον “μπάτσο” τόσο βαθιά μέσα τους που δεν βγαίνει ούτε αν τους ανοίξεις με αλυσοπρίονο και κουνήσεις μπρος στη τρύπα ντόνατς.

Εδώ να σε αντιρωτήσω, θεωρείς πως θα μπορούσαμε να βγάλουμε αυτή την συνέντευξη “στον αέρα” σε ένα συμβατικό “παραδοσιακό” MME, αυτούσια; Πόσο “ψαλίδι” θα έπρεπε να ρίξουμε;

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά απορρίφθηκε ο νόμος που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

"Το Συμβούλιο έκρινε ότι καταστέλλοντας την αμφισβήτηση της ύπαρξης και του νομικού χαρακτηρισμού των εγκλημάτων που και το ίδιο θα είχε αναγνωρίσει και χαρακτηρίσει ως τέτοια, ο νομοθέτης κατάφερε ένα πλήγμα στην άσκηση της ελευθερίας της έκφρασης και της επικοινωνίας το οποίο είναι αντισυνταγματικό", σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Link

Τώρα μένει να μάθουν λίγη ιστορία οι αρνητές.

Δημοσ.

Eννοειται οτι δεν θα ισχυε. Ραπισμα πολιτικο κατα της Τουρκιας ηταν..ξερανε μεν οτι δεν υπηρχε περιπτωση να ισχυσει μεν , απλα ηθελαν να υπενθυμισουν το τι εγινε για να πληξουν την Τουρκια.. αρα το ψηφησαν και σου λεει θα ακυρωθει απο μονο του.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ναι, αλλά για το Ολοκαύτωμα δεν είναι σε ισχύ αντίστοιχος νόμος; Εκεί δεν είναι πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης;

Φυσικά είναι. Όπως πλήγμα είναι και η αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία και συγκεκριμένα η Απόφαση-Πλαίσιο 2008/913 του Συμβουλίου για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου. [link]. Στις δε αρχικές συζητήσεις, η Ελλάδα είχε εκφέρει αντιρρήσεις σχετικά με τη συμβατότητα της προτεινόμενης ποινικής αντιμετώπισης με την ΕΔΔΑ και το ελληνικό Σύνταγμα αλλά τελικά υπερίσχυσαν οι πολιτικές αποφάσεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...