gamespyreee Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 γεια σας... οπως εχω πει και σε αλλο τοπικ εγω σε λιγα χρονια θα φυγω απο ελλαδα..θελω να μαθω ποιες εργασιες εχουν μελλον σε χωρες του εξωτερικου,τις οποιες δουλεις θα μπορεσω να σπουδαω εδω στην χωρα μας..
Giorgos09 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Χημικος Μηχανικος. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2012 από Giorgos09
alex_000 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Τσέκαρε την υπογραφή μου Η ερώτηση σου "ποια εργασία έχει μέλλον είναι" γενική. Μέλλον έχει και ο φούρναρης μέλλον έχει και ο Quantitative Analyst .. δεν απαντιέται η ερωτησή σου εσένα τι σε ενδιαφέρει?
not87not Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Η φραση "ποιο επαγγελμα εχει μελλον" μου θυμιζει τα σχεδια που εκανε η μανα μου που αγωνιουσε για το μελλον μου ρωτωντας καθηγητες και εγω σφυριζα αδιφορα. Αυτη η φραση επιπλεον μου θυμιζει ατομα που δεν ξερουν τι θελουν ακομα και ουτε θελουν να το αποκαλυψουν. Εισαι ομως 17 χρονων γι αυτο και αυτο ειναι φυσιολογικο. Εγω στα 18 απετυχα στις πανελληνιες, ξαναεδωσα χωρις να ξερω τι επαγγελμα θα ακολουθησω, περασα πληροφορικη και οταν με το καλο πηγα στο ηρακλειο (ειχα περασει στο τει κρητης) εκει καταλαβα οτι εχω κλιση στα οικονομικα. Ξαναδινω πανελληνιες στα 21 και περναω στη Λαρισα στο τμηνα Διοικισης κ Διαχειρησης Εργων. Πηγαινω για λιγες μερες, βαριεμαι να ακουω δημοσιους υπαλληλους να μιλανε για επιχειρησεις και την παραταω και πηγαινω στρατο. Αναμεσα σε αυτα τα χρονια ασχοληθηκα με φωτογραφισεις, εμποριο μαζι με ενα φιλο και διαφορες αλλες περιστασιακες δουλειες. Τωρα ειμαι 24 ετων και ασχολουμαι με το forex trading. Πριν 1 χρονο δεν ηξερα καν τι ειναι και αν μου ελεγες στην ηλικια σου οτι "θωμα δε θα σπουδασεις και θα ασχοληθεις με το χρηματηστηριο" Θα ξεσπαγμα στα γελια. Δεν ξερω καν με τι θα ασχοληθω στο μελλον. Ισως το χρηματηστηριο να ειναι τελικα το επαγγελμα της ζωης μου. Ενα ειναι σιγουρο. Αγαπω αυτο που κανω, οπως αγαπω τις φωτογραφισεις, οπως αγαπω το εμποριο. Γιατι εγραψα τα παραπανω? Για να καταλαβεις οτι οταν εισαι νεος αλλα σχεδιαζεις και αλλα σου ερχονται. Κανε επαγγελμα κατι που αγαπας και οχι ενα "επαγγελμα που εχει μελλον". Ολα τα επαγγελματα εχουν μελλον αν τα αγαπας. Περιμενε να μεγαλωσεις, να πας στρατο και εκει ανακαλυπτωντας τον ευατο σου ισως κατασταλαξεις σε κατι.
koslibpro Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Συμφωνω με τον απο πανω,ομως στα 18 σου πρεπει να εχεις και ενα οραμα,εναν στοχο.αλλιως εγω προσωπικα πιστευω οτι θα πας χαμενος. Αποστολή από το Nexus S με τη χρήση Insomnia App
arxaggelos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Ολα τα Κάμποσα επαγγελματα εχουν μελλον αν τα αγαπας. Περιμενε να μεγαλωσεις, να πας στρατο και εκει ανακαλυπτωντας τον ευατο σου ισως κατασταλαξεις σε κατι. φιξντ κι εγώ στα 24 έτσι νόμιζα. Θα εκπλαγείς πόσα επαγγέλματα δεν θα σου κάτσουν ποτέ, όσο κι αν τα αγαπάς, ό,τι και να κάνεις, όσο καλός κι αν είσαι σε αυτά. Το βλέπω συνέχεια γύρω μου. Και δεν μιλάω πχ για αστροναύτης.
not87not Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Στα 18 σου δεν ειναι ευκολο να εχεις οραμα. Ο λογος? Η ζωη ενος τυπικου 18χρονου ειναι σχολειο-σπιτι-φροντιστηριο-σπιτι. Οταν φυγει απο αυτο το μοτιβο και ζησει μονος του θα εχει περισσοτερο χρονο να ανακαλυψει τον ευατο του. Οσο για το οραμα συμφωνω αλλα οχι στα 18. Στα 25 ναι. Οταν εχεις σπουδασει/παει στρατο/δουλεψει μεχρι τα 25 σου εχεις ανακαλυψει διαφορα σημεια της προσωπικοτητας σου που θα σε βοηθησουνε να καταστρωσεις τα σχεδια σου. Προσωπικα στα 18 δε με ενδιεφερε τιποτε, οι γονεις μου με θεωρουσαν χαμενο χαρτι (απετυχες στις πανελληνιες, που θα βρεις δουλεια κλπ.) και τωρα ασχολουμαι με τα χρηματιστηρια του εξωτερικου και απορουν λεγωντας "ειναι αυτος ο γιος μας?" Aκομα ενα παραδειγμα.Tο ειχα διαβασει παλια στο hitech. Υπαρχει μια εταιρια που κατασκευαζει τρανζιστορ νομιζω. Αν θυμαμαι καλα ειναι η texas instruments. Ισως να κανω και λαθος. Τα εξαρτηματα της λοιπον χρησιμοποιηθηκαν τη δεκαετια του '50 και '60 στο hollywood σε ολα τα μηχανηματα ηχογραφησης. Ο ιδρυτης της εταιριας? Ενας ρωσος μεταναστατης στην Αμερικη που ειχε χομπι τα ηλεκτρονικα και κατεληξε να ειναι ο βασικος προμηθευτης του hollywood. Οταν ξεκινησε την εταιρια ηταν 55 χρονων.. Δωσε χρονο στον ευατο σου και κοιτα να κανεις κατι που να σε γεμιζει. φιξντ κι εγώ στα 24 έτσι νόμιζα. Θα εκπλαγείς πόσα επαγγέλματα δεν θα σου κάτσουν ποτέ, όσο κι αν τα αγαπάς, ό,τι και να κάνεις, όσο καλός κι αν είσαι σε αυτά. Το βλέπω συνέχεια γύρω μου. Και δεν μιλάω πχ για αστροναύτης. ανεφερε μερικα. δε το λεω ειρωνικα
arxaggelos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 ανεφερε μερικα. δε το λεω ειρωνικα Για αρχή, μεγάλο μέρος των επαγγελμάτων που απαιτούν πρόληψη στο δημόσιο γιατί δεν υπάρχουν καν στον ιδιωτικό τομέα. ΠΡΟΣΟΧΗ μιλάω για δουλειές που αγαπάς και ΘΕΛΕΙΣ να κάνεις, όχι να τις θέλεις απλά επειδή είναι δημόσιο (=βόλεμα και καλά), για να μην παρεξηγηθώ. Για πολλές δουλειές κυμαίνεται από εξωφρενικά δύσκολο/τυχαίο έως και εντελώς αδύνατον να κάνεις στον ιδιωτικό τομέα. Απλώς ενδεικτικά αναφέρω πυροσβέστης/αστυνομικός, διπλωμάτης, καθηγητής πανεπιστημίου/ΤΕΙ, αρχαιολόγος. Για όλα αυτά που διάλεξα εδώ, ξέρω κι από έναν τουλάχιστον που τρελαίνεται για τη δουλειά και δεν έχει απολύτως καμία, η ουσιαστικά καμία, ελπίδα να την κάνει. Και το σχεδόν απλα πάει για τον αστάθμητο παράγοντα τύχη, στον οποίο δεν εμπλέκεται η οποιαδήποτε προσπάθεια.
The_Judas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Την στιγμή που η ανεργία στους νέους είναι στο 50%, το να λέμε follow your dream είναι αστείο.
not87not Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 θα συμφωνησω εν μερει με το follow your dream. ο Α μπορει να εχει dream να γινει ηλεκτρολογος (οπως ενας φιλος μου που παει αρκετα καλα παρολη την κριση) ή ο Β μπορει να θελει να εχει 100 προβατα στο βουνο. Το ζητουμενο για μενα ειναι να καταφερεις να κανεις επαγγελμα κατι που αγαπας. Τωρα παλι με 50% δεν μιλαμε για το τι δουλεια θα βρει ΑΛΛΑ αν θα βρει δουλεια..πως καταντησαμε ετσι ρε γαμωτο..
cyber_katsarida Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 το ζητούμενο είναι να κάνεις μια δουλειά που να βγάζεις λεφτά. όλα τα άλλα είναι παραμύθια. βέβαια καλό θα ήταν να συνδυαστεί η εργασία με το χόμπυ. όταν είσαι μικρός κάθεσαι και σκέφτεσαι τι σ αρέσει και πολλοί επιλέγουν κάποιο επάγγελμα με μηδέν προοπτική επειδή αυτό τους αρέσει. μετά χτυπάνε το κεφάλι τους στο τοίχο και ψάχνουν τρύπα να τρυπώσουν. πολύ ρομαντικά το βλέπουν μερικοί δουλεύουμε για να ζήσουμε (αν και τώρα ζούμε για να δουλεύουμε) οπότε νούμερο ένα κριτήριο είναι τα λεφτά. όχι το μοναδικό αλλά το νούμερο 1. άποψη μου
not87not Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 "το ζητούμενο είναι να κάνεις μια δουλειά που να βγάζεις λεφτά. όλα τα άλλα είναι παραμύθια." Συμφωνω αλλα για να βγαλεις λεφτα σε μια δουλεια πρεπει να τη γουσταρεις. Αν σηκωνεσαι καθε πρωι και λες "πω ρε που.. μου ποιος παει για δουλεια.." μη περιμενεις να κανεις και πολλα. "όταν είσαι μικρός κάθεσαι και σκέφτεσαι τι σ αρέσει και πολλοί επιλέγουν κάποιο επάγγελμα με μηδέν προοπτική επειδή αυτό τους αρέσει. μετά χτυπάνε το κεφάλι τους στο τοίχο και ψάχνουν τρύπα να τρυπώσουν." Εδω δε συμφωνω. Τουλαχιστον εγω δεν ηξερα τι θελω να κανω και νομιζουν ελαχιστοι το ηξεραν. οταν εισαι μικρος συνηθως δεν ξερεις τι θες γενικα "πολύ ρομαντικά το βλέπουν μερικοί δουλεύουμε για να ζήσουμε (αν και τώρα ζούμε για να δουλεύουμε) οπότε νούμερο ένα κριτήριο είναι τα λεφτά. όχι το μοναδικό αλλά το νούμερο 1." Ζητουμενο φυσικα ειναι τα λεφτα. Αλλα για να βγαλεις λεφτα, το ξαναλεω, πρεπει να αγαπας τη δουλεια σου. Πες μου μερικες δουλειες που της κανεις αναγκαστικα χωρις να τις γουσταρεις και τα κονομας. Δεν αναφερομαι στο δημοσιο τομεα
slygeo87 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Ο γκάντης έλεγε "κάνε τη δουλειά που γουστάρεις και δεν θα δουλέψεις ποτέ". Όλα τα άλλα μου ακούγονται κινέζικα. Εχμ, ελληνικά.
REDODIN7 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2012 Την στιγμή που η ανεργία στους νέους είναι στο 50%, το να λέμε follow your dream είναι αστείο. Εχεις απολυτο δικιο και εγω ηθελα να γυνω καθηγητης σε τεχνικα-γενικα λυκεια αλλα με τετοια κριση δεν το κοβω. Πλεον οι περισσοτεροι κανουν οποια δουλεια ειναι αρκει να βγαζουν λεφτα εγω εχω ενα φιλο που απο ηλεκτρολογος ΤΕ οπως εγω εχει γυνει υλοτομος!. Βεβαια απο εμενα που ειμαι ανεργος πολυ καλυτερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα