Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα λεφτα τους θελουν ε? Ε, οτι θα εβλεπα μεσα στο insomnia υποστηρικτη των διεθνων τραπεζων και αυτου του παγκοσμοιου οικονομικου τερατουργηματος δεν το περιμενα. Ευγε!

Εdit:

Ναι οι τοκογλυφοι φταινε. Γιατι αποφασισαν να δανεισουν χωρις να ρωτησουν τους πραγματικους δανειζοντες. Σου ειπε εσενα καμια κυβερνηση τα τελευταια 20 χρονια τι επιπτωσεις θα εχουν οι δανεισμοι? Ξξερε ο μεσος Ελληνας πολιτης οτι η Ελλαδα καθε χρονο μπαινει μεσα οχι απο υπερσπαταλες αλλα απο χρωστουμενα σε τοκους και χρεολυσια? Οτι αναγκοζοταν να δανειζεται για να πληρωσει αυτους τους τοκους με αποτελεσμα να αποκτα μεγαλυτερους τοκους απο τα νεα δανεια? Οχι.

Ευχαριστω, αλλα δεν θα παρω. Δεν ειναι δικο μου το χρεος και δεν δεχομαι να το πληρωσω. Το μονο προβλημα που εχω σαν Ελληνας ειναι το διαφθαρμενο μου κρατος. Και αυτο θα πρεπει να το λυσω εγω (αν μπορεσω) και οχι να περιμενω ξενες δυναμεις και διορισμενες κυβερνησεις.

Δηλαδη ηρθε με το ζορι εδω ο τοκογλυφος και σε δάνεισε? Δεν ξερω ρε συ... ελπιζω καποια στιγμη παντως

αν δανείσεις λεφτα και αρχιζεις και πιέζεις κάποιον να στα δώσει να σκεφτείς ξανα την συζητηση αυτη.

Εγω φυσικα και ειμαι με την χωρα μου αλλα οταν η χωρα μου κανει μ****κιες θα το βουλώσω και δεν θα μιλαω.

Διαφορετικα σου λεω... σηκω αυριο.... κύρηξε πτώχευση και τύπωσε δικο σου νομισμα... αλλα προσεξε

με τη μια θα φύγουμε οοοοολοι για να παράγουμε!!! ΤΙ σημαινει αυτο??? σπουδασες / ξεσπουδασες.... στις ελιές

και στα χωραφάκια φιλε μου :D θα το κάνουν αυτο????? μπορουν?????? οι νέοι? εγω το κανω δεν εχω προβλημα παντως

αν μπορουν οκ διαφορετικα φιλε... δυστυχως σε πληρωνουν αλλοι αυτη τη στιγμη. Το ποιος εφερε την κατασταση εδω....

ειναι για γουδι αλλα τους πανε? ΟΧΙ. Και στις πιέσεις της ΤΡΟΙΚΑΣ έχουν γονατίσει? ΝΑΙ αρα βάζουν την ουριτσα στα σκελια

οπως σου ειπα και πριν και ενω γαυγιζουν πανε για υπνο. Ηξερα πολυ καλα τι σου εγραψα πριν

• Απαντ. 314
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σγνωμη αλλα θα το ξαναπω, οι τοκογλυφοι και κατοχοι ελληνικων ομολογων ειναι κυριως διεθνεις τραπεζες καθως και ιδιωτες επενδυτες (που δεν γνωριζουμε τα ονοματα τους). Τα καλυτερα παιδια του κοσμου δηλαδη.

Και ενα ωραιο κομματι απο ενα αρθρο:

"Σε άρθρο του(ο Murray Rothbard),όπου καλεί τους συμπατριώτες του να αποκηρύξουν το δημόσιο χρέος, επισημαίνει πως το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται όπως το ιδιωτικό . Στο ιδιωτικο χρέος , πράγματι εαν ο οφειλέτης δεν επιστρέψει τα χρήματα στο δανειστή, έχει διαπράξει κλοπή στην ιδιοκτησία του δεύτερου. Αλλά όταν η κυβέρνηση δανείζεται χρήματα, δεν πρόκειται να πληρώσει με τα δικά της χρήματα αλλά με τα χρήματα των πολιτών. Και οι δυο πλευρές, και ο δανειστής και ο δανειζόμενος, στα δημόσια δάνεια, γνωρίζουν πως τα χρήματα δεν θα πληρωθούν από τις τσέπες των γραφειοκρατών και των πολιτικών, αλλά από τη φορολογία των άτυχων πολιτών . Έτσι, και οι δυο πλευρές ανήθικα συμφωνούν να συμμετέχουν στην παραβίαση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων ενός τρίτου μέρους, κάτι που δεν συμβαίνει με τις δανειστικές συμβάσεις που συνάπτονται μεταξύ των ιδιωτών"

πηγη

Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι το 20% των ομολογων το εχουν ελληνικες τραπεζες. Για ποιο λογο ενα κρατος δεν φορολογει επιπλεον τις τραπεζες αλλα προτιμα να βγαινει μειον και να δανειζεται απο αυτες το υπολειμα, ενας θεος ξερει.

Και χρωσταμε δανεια δεκαετιες τωρα. Που καθε χρονο μπαιναν σαν τοκοι και χρεολυσια στον προυπολογισμο.

Ε πολυ απλα, οχι δεν πληρωνουμε. Σταση πληρωμων και αμα γουσταρετε. Βεβαια, ολα τα ελληνικα μεσα οπως και εσυ το θεωρειτε καταστροφη αυτο. Αλλα, ελα που δεν ειναι η δικια μας καταστροφη. Γι'αυτο και δεν μας αφηνουν αλλωστε. Γι'αυτο και παρετησαν τον ΓΑΠ οταν εθεσε θεμα δημοψηφισματος.

Edit: Επισης, τι εννοεις με πληρωνουν αλλοι και οτι τρωω με λεφτα ξενα? Οτι λεφτα μας δανεισε η Τροικα πηγαν σε αποπληρωμη παλιοτερων δανειων, οχι για να συντηρησει τη χωρα.

Δημοσ.

Τελοςπαντων. Οσο ειναι αυτοι πανω μην περιμενετε χαιρι παντως

απλα θα μας κοροιδευουν και θα παιρνουν δανεια απο πισω. Τα δικα τους λεφτα

τα εχουν εξασφαλισμενα οποτε δεν τους ενδιαφερει.

Δεν ξερω που πηγαν τα λεφτα που δάνεισαν !!! Αυτοι λενε πως

πηγαν σε πληρωμες μισθων. Δεν ακουω τηλεοραση πια εχω βαρεθει

ψευτες τελειως και οι δημοσιογραφοι δεν τους πιστευω. Κανουν απλα

τη δουλεια τους.

Δημοσ.

Μόνο που πριν σκλαβωθεί η Ινδία, ήταν Ινδία. Η Ελλάδα πριν το Βυζάντιο ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Δεν έχει ΞΑΝΑΥΠΑΡΞΕΙ Ελλάδα πριν την Οθωμανική αυτοκρατορία. Μόνο πόλεις - κράτη και Βυζαντινή αυτοκρατορία. Μπορεί οι κάτοικοι του τόπου που ΣΗΜΕΡΑ λέγεται Ελλάδα να είχαν κοινές ρίζες από κοινά φύλλα αλλά ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ και ΜΙΑ ΧΩΡΑ.

Για αυτό, η Ελλάδα ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ ΧΩΡΑ σε σύγκριση με την Αγγλία, την Γερμανία, την Γαλλία, την Ινδία.

Εκτός θέματος-συγνώμη.

Δεν έχεις παρά να διαβάσεις ιστορία.Η Ινδία στην αρχαιότητα είχε 117 βασίλεια.Πρίν το βυζάντιο είμασταν Ρωμαική επαρχία,όπως όλα τα έθνη της Ευρώπης.Δεν μπορούμε να μιλάμε με σημερινούς όρους για την αρχαιότητα.Ξανά πάλι διάβασε λίγο την ιστορία των χωρών που αναφέρεις.Οταν λέμε νέο Ελληνικό κράτος -1830-δεχόμαστε ταυτόχρονα ότι υπήρχε και ένα παλιό-με την μορφή επαρχίας,πόλις-κράτους,αλλά με την γνώση της κοινής εθνικής ταυτότητας-για διάβασε για τα γερμανικά φύλλα,την ίδρυση του Γερμανικού εθνικού κράτους-1806-1871.

Το μόνο θετικό που βιώνω είναι η απέχθεια των γύρω μου για τους πολιτικούς.Η απαξίωσή τους, η αποκαθήλωσή τους -μιλάμε για πρώην φανατικούς.

Δημοσ.

Το θετικό είναι πως θα σταματήσει η υπερκατανάλωση. Θα αγοράζουμε κάτι γιατί το έχουμε πραγματικά ανάγκη και όχι γιατί το "λέει" η διαφήμιση, ή γιατί το έχει ο γείτονας, ή για shoping therapy.

Δημοσ.

Το τραγικοτερο όλων είναι η ηττοπάθεια και η ανοχή της προδοσίας. Γιατι περι αυτού πρόκειται. Προδοσία είναι να ενταχθούμε σε καθεστώς αγγλικού δικαίου δηλαδή πλήρης απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Όσο για το τεράστιο χρέος οποίος έχει γνώση οικονομικών ας δει τι εστι απεχθές χρέος. Καλο είναι να δείτε όλοι το ντοκυμαντέρ χρεοκρατια στο you tube. Εκεί φαίνεται καθαρά ποια είναι η λύση. Επιστροφή στη δραχμή με άμεση επιστροφή όλων των κεφαλαίων πόσο έφυγαν σε τράπεζες του εξωτερικού και υποχρεωτικη επενδυση τους σε αναπτυξιακα εργα στην ελλαδα, ορισμός επιτροπής ελέγχου χρέους( σίγουρα περισσότερο απο το 50% θα είναι απεχθες) και εξωτερική στάση πληρωμών μέχρι να αναδιαρθρωθει η κοινωνία και να ξεφύγει απο την εξαθλίωση. Ίσως μόνο ένας παρα οίκος δικτάτορας θα έκανε όλα τα παραπάνω και θα ερχόταν σε σύγκρουση με έλληνες και ξένους κεφάλαιουχους και βασικους υπαίτιους της σημερινής καταστασης

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Με αυτή την κρίση κατάλαβα ότι δεν αξίζει πλέον να ασχολούμαι ούτε στο ελάχιστο με το εμείς και αποφάσισα να το γυρίσω καθαρά στο εγώ.

Εγώ λοιπόν, η πάρτη μου και όλοι οι άλλοι ας ψοφήσουν (με αφομοίωσε η πραγματικότητα, sorry)

Δημοσ.

Απλα η κατασταση είναι μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. Όπως προειπα οποιος εχει χτισει cv αεροπλανακι και δρομο. Οι υπόλοιποι κριμα παιδια η ζωη είναι σκληρη και αδικη.

Μας τα'χεις κάνει τσουρέκια με τη μετανάστευση,ούτε ο χειρότερος λιγούρης δεν κάνει σαν εσένα!

Δημοσ.

Μας τα'χεις κάνει τσουρέκια με τη μετανάστευση,ούτε ο χειρότερος λιγούρης δεν κάνει σαν εσένα!

Μπα,γυρνάνε σιγά-σιγά πίσω.

Μιλάω με ανθρώπους που ο "ανωθρώσκων καπνός" συνηγόρησε τα μάλλα στην αύξηση του νόστου,σε συνδυασμό με εξωγενείς παράγοντες (ηλικία ξενητεμένου,πρότερος κοινονικοπολοιτικοοικονομκός βίος,παιδεία,"έστημα' κ.ο.κ.) τους ξέβρασε πίσω...

Άμα είναι βόϊδι κάποιος (τελείως όμως,έ; ),ας πάει στην ευχή της παναγίας και του χριστούλη,μη μας γράφει όμως απ' τα ξένα πόσο καλά έκανε που έφυγε και πόσο άσχημα περνούσε εδώ που ήτανε.

Δημοσ.

Είναι απλά μια συμβουλή για όσους έχουν το διλλημα μέσα τους να τους βοηθήσει να πάρουν την σωστη απόφαση. Δεν ξέρεις πόσα πμ έχω δεχτεί απο παιδια που θέλουν να φύγουν ούτε φαντάζεσαι.

Εσύ προφανώς δεν εχεις τα προσόντα να ψάξεις κατι καλύτερο απο την μίζερη ζωη στην Ελλάδα οπότε ενοχλείσαι κάθε φορά που διαβάζεις για μετανάστευση.

Πρόβλημα σου

Άμα είναι βόϊδι κάποιος (τελείως όμως,έ; ),ας πάει στην ευχή της παναγίας και του χριστούλη,μη μας γράφει όμως απ' τα ξένα πόσο καλά έκανε που έφυγε και πόσο άσχημα περνούσε εδώ που ήτανε.

Νο comment για το χαρακτηρισμό , απλά να ξεκαθαρίσω οτι νιώθω σαν εξοστρακισμένος, όχι ξενιτεμένος. Κανένας δεν θέλει να φύγει απο εκεί που γεννήθηκε και μεγάλωσε, για εμένα δεν ειναι επιλογή είναι εξαναγκασμός. Δεν έφαγα όλη την ζωή μου σε σπουδές, βελτίωση των ικάνοτήτων μου και μάθηση για να κυβερνούμαι απο "βοιδια" να δουλέβω με "βοιδια" και να αντιμετοπιζωμαι στις σχεσεις μου με το κράτος απο "βοιδια".

Καθε φορά που λέω για το πώς είναι έξω δεν ειναι για να σας το τριψω στη μουρη στα @@ μου ουτε σας ξερω ουτε με ξέρετε. Είναι για να καταλάβουν όσοι δεν γνωρίζουν την χαοτική διαφορά της νοοτροπίας όσον αφορα την εργασία στην Ελλάδα και εξω.

Οποιος θέλει να κάτσει να αλλάξει την ελλάδα μπράβο του. Το προσπάθησα και εγω όσο μπορουσα αλλά δυστιχώς κατάλαβα οτι δεν γίνεται, εγώ είμαι η μειοψηφεία και ο δημοσιος υπάλληλος - συνδικαλιστής - ξυσταρχίδης - αδιαφρος - λαμόγιο - παρτάκιας - φοροφυγάς - μαγκας τσιφτης και καραμπουζουκλής η πλειοψηφεία .

Mirlogria sorry στα ξανακανα τσουρέκια κάντα μασαζάκι να χαλαρώσουνε :D

Δημοσ.

Από την στιγμή που οι περισσότεροι βλέπουν ως θετικό το ότι θα πεινάσουν οι άλλοι(απόλυση δ.υ.), και όχι κάτι καλό γι' αυτούς, τότε καταλαβαίνουμε ότι δεν έχει κανένα καλό η κρίση

Δημοσ.

Από την στιγμή που οι περισσότεροι βλέπουν ως θετικό το ότι θα πεινάσουν οι άλλοι(απόλυση δ.υ.), και όχι κάτι καλό γι' αυτούς, τότε καταλαβαίνουμε ότι δεν έχει κανένα καλό η κρίση

Μεγάλε αυτό είναι θετικό γιατι ο νέος η μάνα του , ο μπαμπάς του , ο παπους του, τα ξαδέρφια του δεν θά εχουν σαν το ύστατο όνειρο , μόνο σκοπο της ζωής τους και μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία τον παρασιτισμό στο δημόσιο. Υπάρχει ένα μικρό φως στο τούνελ (σε μέγεθος σπίρτου) για υπόνοια πιθανότητας αλλάγης νοοτροπίας...

Δημοσ.

Όσο για αυτούς που λένε ότι δεν μας ρωτήσανε εάν θέλουμε ή όχι να δανειστούμε...

Welcome to democracy. Για αυτό ψηφίζουμε αντιπροσώπους, για να συνεννοούνται αυτοί για εμάς.

Αυτοί λοιπόν, συνεννοηθήκανε και είπαν να πάρουν δάνεια. Εμείς όμως τους ψηφίσαμε. Άρα, και εμείς, με την ψήφο μας, συμφωνήσαμε στην απόφασή τους.

Οι δανειστές, όπως ήδη ειπώθηκε, καλά κάνουν και θέλουν τα χρήματά τους πίσω. Λογικό είναι, για αυτό τα δανείσανε. Για να έχουν κέρδος. Εάν δεν θέλαμε, ας μην τα παίρναμε.

Στην Ιταλία κάνανε ντου σε χιονοδρομικό κέντρο και τσακώσανε όσους ήταν εκεί για διακοπές και δεν μπορούσαν να το δικαιολογήσουν από την φορολογική τους δήλωση. Εδώ, βάζουν "και καλά" στην φυλακή άτομα που χρωστάνε και εισπράττουν τίποτα. Όχι μόνο αυτό, οι μισθοί των βουλευτών καλά κρατούν.

Άρα, φυσικά και δεν φταίμε όλοι το ίδιο αλλά φταίνε και οι πολίτες για τις επιλογές τους κατά τις εκλογές. Αλλά, και ένα θετικό της κρίσης, είναι ότι πλέον ο κόσμος θα σκέφτεται άλλα πράματα από το βύσμα πριν ψηφίσει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...