Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή(ς) το κακό με τις μπαταρίες έχει παραγίνει, σκέφτομαι να πάρω έναν φορτιστή.

Στο απαραίτητο googlάρισμα έπεσα σε δεκάδες φορτιστές, αλλά και σε «οι αλκαλικές δεν κάνει να φορτίζονται».

Εσείς έχετε βρει λύση, και αν ναι, έχετε κάποια πρόταση;

υ.γ το να επενδύσω σε επαναφορτιζόμενες καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των συσκευών, δεν το συζητάω!

Δημοσ.

φίλε μου, μάλλον οι επαναφορτιζόμενες είναι μονόδρομος, μπορεί να είναι ποιό ακριβές αλλά θα κάνεις απόσβεση από την στιγμή που δεν θα ξαναχρειαστείς να ξανααγοράσεις μπαταρίες.

Δημοσ.

Οι αλκαλικές ΔΕΝ φορτίζονται. Μόνο αναζωογονούνται για λίγο αν τους δώσεις λιγουλάκι "ζουμί" (προσεκτικά) και μετά πεθάνουν εντελώς. Αν τις βάλεις σε μη έξυπνο φορτιστή μπορεί να βάλεις και καμία φωτιά.

Δημοσ.

Επαναφορτιζόμενες τύπου eneloop για συσκευές που καταναλώνουν μπαταρία, πχ φωτογραφικές κλπ.

Αλκαλικές του κώλου, αλλά αλκαλικές, τύπου QConnect, Ikea, Tiger, GPalcaline για τηλεχειριστήρια.

Έτσι θα είσαι όσο πιο οικονομικός και οικολογικός μπορείς. Επαναφορτιζόμενες για τηλεχειριστήρια δε συμφέρουν με τίποτα, αν μια αλκαλική του κώλου κρατάει 1+ χρόνο δε παίζει να κάνεις ποτέ απόσβεση με επαναφορτιζόμενες.

Δημοσ.

Θα κάνεις αυτό ακριβώς που σου είπε ο angmar. :)

Οι αλκαλικές δεν επαναφορτίζονται. Τέρμα. Θα πιάσεις φωτιά αν δοκιμάσεις!

Σε ρολόγια κλασσικά (με τον δείκτη, τικ, τικ) και σε τηλεχειριστήρια βάζεις αλκαλικές μπαταρίες, όπως κάνεις και τώρα. Κρατάνε τουλάχιστον ένα χρόνο, δεν έχεις θέμα. Για να καταλάβεις, στο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής μου δεν έχω αλλάξει μπαταρίες από όταν την πήρα (01/2010). Μη σκεφτείς να βάλεις φτηνές (μη αλκαλικές) μπαταρίες. Θα αδειάζουν στο τάκα-τάκα. Τουλάχιστον αυτό έπαθα εγώ με το ποντίκι μου, μία φορά που δεν είχα φορτισμένες τις Eneloop και μου τέλειωσε η μπαταρία.

Σε οποιαδήποτε συσκευή τραβάει μπόλικο ρεύμα, θα βάζεις επαναφορτιζόμενες Eneloop τις οποίες και θα αγοράσεις από eBay (μισή τιμή σε σχέση με εδώ). Ακριβές γι αρχή, ιδίως εάν σκεφτείς το φορτιστή τους, αλλά θα κάνεις απόσβεση στο τέταρτο «γέμισμα».

Δημοσ.

Ωραίο αυτό με τα 25ε! Φέτος, έχω βαρεθεί να πληρώνω αλκαλικές...Ποντίκια,πληκτρολόγια, και πάει λέγοντας.

Θα το παραγγείλω άμεσα.

Πάντως,εχω δοκιμάσει ένα κάρο μάρκες στις επαναφορτιζόμενες...σαν τις energizer καμμια.

Δημοσ.

Oι αλκαλικες στον φορτιστη στην καλυτερη θα ανοιξουν και θα φυγουν ολα τους τα υγρα οπως ειχα κανει εγω καποτε :P η στη χειροτερη θα σκασουν. Γι αυτο υπαρχουν αλλωστε οι επαναφορτιζομενες. Στα τηλεκοντρολ οντως δεν αξιζει αλλα σε ποντικια, πληκτρολογια, φακους, φωτογραφικες σιγουρα ειναι μονοδρομος.

• Moderators
Δημοσ.

Επειδή κι εγώ κόντευα να σπάσω τα νεύρα μου με το θέμα το μπαταριών κατέληξα σε επαναφορτιζόμενες για ΟΛΕΣ τις συσκευές μου. Κι επειδή έβλεπα κάτι τιμές σαν αυτές του public πιο πάνω διάλεξα μια καλύτερη -για την τσέπη μου- οδό.

4xAA και 4xAAA για 12 ευρώ:

Link

Και ο φορτιστής μαζί με 2xAA και 2xAAA για 17 ευρώ:

Link

Προς το παρόν δεν έχω παρατηρήσει πρόβλημα σε καμία συσκευή. Και για να είμαι ειλικρινής, η διάρκειά τους π.χ. στα Wiimotes μου μου φαίνεται πως είναι μεγαλύτερη από τις αλκαλικές Energizer που είχα. :/

Δημοσ.

Όσοι χρησιμοποιείτε (ή σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε) επαναφορτιζόμενες, στην επόμενη αγορά σας, δοκιμάστε τις Sanyo Eneloop.

Θεωρείται από πολλούς ως η κορυφαία επαναφορτιζόμενη μπαταρία και όχι χωρίς λόγο.

Σίγουρα θα κυκλοφορούν και με άλλα ονόματα (branded από άλλες εταιρείες), αλλά δε τα ξέρω. Σκίζουν όμως. Πάρτες τις. Πάρτες τις. Πάρτε τις.

:mrgreen:

Στο eBay βρίσκεις εύκολα τέτοιες μπαταρίες με πλαστική θήκη (σετάκι) σε τιμές κοντά στα 2€ / μπαταρία. Ή και ακόμα φθηνότερα, εάν πάρεις ποσότητα και χωρίς τη θήκη τους.

Δημοσ.

Και αυτές μια χαρά είναι

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004NT4HHQ/ref=noref?ie=UTF8&s=electronics&psc=1

http://www.amazon.co.uk/Varta-Power-Accu-56766-Battery/dp/B000IGSBZW/ref=sr_1_15?m=A3P5ROKL5A1OLE&s=electronics&ie=UTF8&qid=1328618809&sr=1-15

http://www.amazon.co.uk/Duracell-Supreme1000mAh-Rechargeable-Batteries-Pack/dp/B005KP7KMQ/ref=sr_1_2?m=A3P5ROKL5A1OLE&s=electronics&ie=UTF8&qid=1328618809&sr=1-2

φυσικά όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω δεν υπάρχει λόγος να βάλουμε επαναφορτιζόμενες σε όλες τι συσκευές! πχ στο τηλεκοντρόλ πιθανότερο είναι να χαλάσει η τηλεόραση παρά να τελειώσουν οι μπαταρίες :-D

Δημοσ.

Είχα αγοράσει κάποιες no name επαν/μενες, και προσπάθησα σήμερα να αντικαταστήσω τις παλιές σε μια συσκευή, αλλά αντιμετώπισα πρόβλημα με τις κολλήσεις.

Ενώ στην αρχή φαίνονται εντάξει, μόλις ζοριστεί λίγο το καλωδιάκι, ξεκολλάνε.

Υπάρχει άλλος τρόπος/κόλληση/κολητήρι για τόσο λεία επιφάνεια;

Δημοσ.

Οι επαν/μενες σαφώς και συμφέρουν και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχεις κάνει απόσβεση των χρημάτων για τον φορτιστή και τις μπαταρίες. Φρόντισε οι μπαταρίες να είναι μόνο Ni-MH που είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας, το ίδιο και ο φορτιστής.

Εγώ έχω εναν ο οποίος στην επαναφόρτιση έχει την δυνατότητα να την αποφορτίσει εντελώς πρώτα και μετά να την επαναφορτίσει, καθώς επίσης έχει και ένα κουμπί το οποίο λέγεται "battery care" και αμα τα παίξει η μπαταρία καμιά φορά την διορθώνει για μερικές ακόμα φορτίσεις.

Επαν/μενες μπαταρίες καλό είναι να χρησιμοποιείς σε συσκευές που κάνεις ευρεία χρήση, όπως φακούς, ραδιόφωνα κτλ. Άμα τις βάλεις σε συσκευές που χρησιμοποιείς σπάνια μειώνεται πιστευώ η βιωσιμότητα τους καθως επίσης αποφορτίζονται κιόλας. Για χρήση σε συσκευές όπως είναι τα ρολόγια τοίχου, ξυπνητήρια, τηλεκοντρόλ αποφεύγω να τις χρησιμοποιώ γιατί έχω την εντύπωση πως στις συγκεκριμένες περιπτώσεις οι αλκαλικές κρατάνε περισσότερο, αν και έχω τις επιφυλάξεις μου με αυτό.

Δημοσ.

Αγόρασα προχθες απο άμαζον φορτιστη energizer μαζί με 4 μπαταρίες (Σετ) προς 13 λίρες.

Και είχε προσφορά 8+8 ΑΑ 2450mah με κάνα 20ρικο νομίζω. Πολύ καλή τιμή...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...