Προς το περιεχόμενο

IELTS, GMAT, GRE, TOEFL, TOEIC....ποιό απ' όλα;;;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία σας, είμαι τρίτο έτος στο Μαθηματικό Κρήτης και λόγω του ότι επιθυμώ να συνεχίσω τις σπουδές μου απαιτείται να έχω κάποιο ή κάποια από τα IELTS, GMAT, GRE, TOEFL, TOEIC.

Τώρα είμαι τρίτο έτος και πρέπει να αρχίσω να το ψάχνω ούτος ώστε να αρχίσω και το διάβασμα.

Δεν θέλω να χάσω καμιά προθεσμία και να τρέχω και να μην φθάνω. Γιατι αν χάσω προθεσμία ίσως κάθομαι για μια χρονιά χωρίς να κάνω τίποτα και ...δεν λέει!!!

Θα ήθελα λοιπόν, όποιος ξέρει για κάποιο απ' αυτά να μου πει λιγο την εμπειρία του και τι μπορώ να κάνω, τι βιβλία ίσως να προμηθευτώ και να διαβάζω (δεδομένου ότι είμαι επιπέδου Lower). Επίσης, είναι απαραίτητο το να γίνουν φροντιστήρια;;;Δηλαδή, εαν διαβασει κανεις ενα εξάμηνο μόνος του, δεν γίνεται δουλειά;;; Ποια η πιθανότητα επιτυχίας.;;;

Σορρυ αν τα γράφω κάπως ανάκατα.!!!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Τo πτυχίο αγγλικών που ζητάνε αρκετά είναι το TOEFL και απ όσο κατάλαβα η εξέταση αυτού είναι πολύ συχνή, πχ κάθε μήνα και τα αποτελέσματα δεν τα παίρνεις εσύ αλλά τα στέλνουν κατευθείαν στο πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει. Διάβασμα αγγλικών μόνος είναι δύσκολη υπόθεση γιατί θέλει πολύ πειθαρχεία και πρόγραμμα. Καλύτερες πιθανότητες έχεις αν βλέπεις καμιά ταινία με αγγλικούς υπότιτλους παρά με ένα βιβλίο.

Δημοσ.

φιλε μου αμα εισαι επιπεδου lower οπως λες κ αμα το εχεις παρει πριν 5-6 χρονια τοτε εισαι χλωμα για διαβασμα μονος σου! σκεψου οτι αυτα τα πτυχια ειναι σε επιπεδο proficiency κ πιο εξειδικευμενα..εγω θα σου προτεινα λυση φροντιστηριου αμα βγαινεις οικονομικα για να μην χανεις κ χρονο κ χρημα στα παραβολα (για IELTS 190 ευρω).. επισης παιζει ρολο κ ο βαθμος που θελουν τα περισσοτερα πανεπιστημια κ πρεπει να ειναι αρκετα καλος οποτε να πας κ να το παρεις με βαση ισως δεν λεει κ κατι!

Δημοσ.

Αυτά που αναφέρεις είναι ανόμοια πράγματα :

TOEIC / IELTS / TOEFL : Είναι πιστοποιήσεις αγγλκής γλώσσας και χρησιμεύουν αν θες να κάνεις μεταπτυχιακό στα Αγγλικά. Αν μιλάς για Αγγλία ζητάνε κυρίως ένα από τα TOEIC/IELTS (δε θυμάμαι πιο). Το TOEFL και αυτό είναι αποδεκτό σχεδόν παντού αλλά αν πέσεις στην περίπτωση σε Αγγλία πιθανόν να θέλουν τα άλλα.

είχα κάνει παλαιότερα το TOEFL ... αρκετά ευκολο και για επίπεδο MSc σε κάποιο nomral πανεπιστήμιο είναι παιχνιδάκι για κάποιον που ξέρει πραγματικά αγγλικά (έχω δει πχ MSc που ζητάν ~80-90/120. Το μεγαλύτερο που έχω δει να ζητάνε είναι 109 στο Said. Πιθανόν για νομική να θέλουν ακόμα παραπάνω).

GRE : αυτό κυρίως παίζει αν θες να κάνεις αίτηση σε Phd σε science/engineering. Δε ξέρω περισσσότερα.

GMAT : Χρήσιμο για business μεταπτυχιακό ως απαραίτητο για ΜΒΑ. Το είχα κάνει παλαιότερα. Θέλει λίγο εξάσκηση αλλά δεν είναι κάτι φοβερό. Αν θες περισσότερες πληροφορίες pm me.

6 μήνες είναι αρκετός εως πολύ χρόνος για προετοιμασία. Αν είσαι του μαθηματικού το Quantitative μέρος θα σου είναι ευκολο αλλά ίσως να έχεις πρόβλημα στο verbal αν δεν ξέρεις καλά αγγλικά.

Δεν υπάρχει βαθμός βάσης pass/fail. Απλά βγάζεις ένα score να έχεις να το λες και η κάθε σχολή κρίνει αν είναι καλός και χωρίς να υπάρχει σαφές όριο (απλά συνυπολογίζεται μαζί με άλλα). πχ στη σχολή μου υπήρχε άτομο με 600/800 και άτομο με 760/800 (!!).

Τo πτυχίο αγγλικών που ζητάνε αρκετά είναι το TOEFL και απ όσο κατάλαβα η εξέταση αυτού είναι πολύ συχνή, πχ κάθε μήνα και τα αποτελέσματα δεν τα παίρνεις εσύ αλλά τα στέλνουν κατευθείαν στο πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει. Διάβασμα αγγλικών μόνος είναι δύσκολη υπόθεση γιατί θέλει πολύ πειθαρχεία και πρόγραμμα. Καλύτερες πιθανότητες έχεις αν βλέπεις καμιά ταινία με αγγλικούς υπότιτλους παρά με ένα βιβλίο.

Το TOEFL πάει κατευθείαν στα πανεπιστήμια που δηλώνεις (νομίζω 5 όταν κάνεις την εγγραφή) και αν θες μετά να πάει σε περισσότερα πληρώνεις καμιά 20αρια $ για κάθε αποστολή.

Παίρνεις και Hard copy αλλά τα πανεπιστήμια νομίζω ζητάνε την αποστολή μέσω ETS.

Δημοσ.

Αρχικα σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

DrLo η αλήθεια ειναι ότι τώρα το ψαχνω και δεν ξέρω περι τίνος πρόκειται το καθένα. Ευχαριστώ παντως.!!

Το συμπέρασμα ειναι πως πρέπει να κανω ιδιαίτερα για να βγάλω λίγο χρήμα μπας και γίνει δουλειά.Γιατί απ' ότι καταλαβαίνω, θέλει γερό λιώσιμο μόνος μου και δίχως να έχω και μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας.

Αρχικά η αλήθεια είναι ότι ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό εντος Ελλαδας, συγκεκριμένα για το Εγκέφαλος και Νους της Ιατρικής εδώ Κρήτη και μετά εξωτερικό. Αλλα θεώρησα ότι για να εχω μεγαλυτερες πιθανότητες να περάσω στο μεταπτυχιακό (είναι με προσωπική συνεντευξη και απαραίτητη προϋπόθεση τουλαχιστον το Lower) να επαιρνα τουλ. το IELTS και μετά αφου περνούσα να εκανα προετοιμαζόμουν για κάποιο απ' τα υπόλοιπα. Αλλα το ψάχνω ακόμη!!!

Η αλήθεια είναι ότι τα αγγλικα δεν τα πηγαίνω καθόλου.

Δηλαδη με χίλια ζόρια εκανα μαθηματα, αλλα ...

Και παλι ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Αρχικα σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

DrLo η αλήθεια ειναι ότι τώρα το ψαχνω και δεν ξέρω περι τίνος πρόκειται το καθένα. Ευχαριστώ παντως.!!

Το συμπέρασμα ειναι πως πρέπει να κανω ιδιαίτερα για να βγάλω λίγο χρήμα μπας και γίνει δουλειά.Γιατί απ' ότι καταλαβαίνω, θέλει γερό λιώσιμο μόνος μου και δίχως να έχω και μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας.

Αρχικά η αλήθεια είναι ότι ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό εντος Ελλαδας, συγκεκριμένα για το Εγκέφαλος και Νους της Ιατρικής εδώ Κρήτη και μετά εξωτερικό. Αλλα θεώρησα ότι για να εχω μεγαλυτερες πιθανότητες να περάσω στο μεταπτυχιακό (είναι με προσωπική συνεντευξη και απαραίτητη προϋπόθεση τουλαχιστον το Lower) να επαιρνα τουλ. το IELTS και μετά αφου περνούσα να εκανα προετοιμαζόμουν για κάποιο απ' τα υπόλοιπα. Αλλα το ψάχνω ακόμη!!!

Η αλήθεια είναι ότι τα αγγλικα δεν τα πηγαίνω καθόλου.

Δηλαδη με χίλια ζόρια εκανα μαθηματα, αλλα ...

Και παλι ευχαριστώ!!

GMAT : Δε σου χρειάζεται.

TOEFL : για το μεταπτυχιακό στην Ελλάδα εφόσον είναι στα ελληνικά δε ξέρω κατά πόσο θα σου χρησιμέυσει. Μίλα με τη σχολή ή με παλιούς φοιτητές.

Μη δώσεις λεφτά σε μαθήματα πριν τσεκάρεις με κάποιο διαγνωστικό σε τι επίπεδο είσαι τώρα και ποιά η απίτηση του προγράμματος.

Δημοσ.

DrLo έχεις δίκιο!!

Μου είπε ο υπεύθυνος του προγράμματος ότι μεταξύ ενος με lower και ενος με Proficiency, θα διάλεγαν τον δεύτερο (και λογικό εδω που τα λέμε). Γι αυτο θέλω να δω τι θα κανω, να αρχίσω μιαν επαναληψη τωρα μονος μου και να αρχίσω το proficiency ίσως και μετά βλέπουμε. Αλλα είναι ενας κυκεώνας αυτος με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού και τα deadlines. Μονο που το βλέπω ζαλίζομαι, όχι να έρθει η στιγμή να θέλω να κάνω και αιτήσεις....

πφφ

Δημοσ.

εγώ βλέπω για μεταπτυχιακά αγγλία (πχ Finance που θέλω) παίζει πολύ το IELTS.

αυτό που θελα να ρωτήσω..πόσα χρόνια ισχύει?έχω ακούσει για 1 μόνο χρόνο.

άμα το πάρω στους επόμενους μήνες και κάνω αίτηση του χρόνου τέτοια εποχή θα το δεχτούν?

Δημοσ.

Έδωσα πρόσφατα το TOEFL. Δεν ξέρω αν το IELTS είναι της ίδιας φιλοσοφίας, αλλά το TOEFL διαφέρει αρκετά από το proficiency (αν και το proficiency το έδωσα πριν 15 χρόνια σχεδόν, οπότε δεν ξέρω αν έχει αλλάξει).

Το TOEFL λοιπόν δίνει πολύ μεγάλη σημασία στα "πρακτικά" αγγλικά. Δεν έχει ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού, αλλά σου ζητάει να κατανοείς κείμενα και ηχητικά αποσπάσματα. Οπότε, είναι πολύ χρήσιμη η εξοικείωση με τα αγγλικά. Άρα, κάνεις όσα μπορείς από τα παρακάτω:

- Διαβάζεις αγγλικά βιβλία. Τα βιβλία εκλαικευμένης επιστήμης θεωρω ότι είναι τα πιο κατάλληλα γι' αυτή τη δουλειά.

- Βλέπεις ταινίες και σειρές με αγγλικούς υποτίτλους και όσο μπορείς, χωρίς υποτίτλους.

- Παρακολουθείς διαλέξεις στα αγγλικά (το www.ted.com είναι ιδανική περίπτωση).

- Κάνεις παρέα με αγγλόφωνους και μιλάς αγγλικά. Έστω και σε chat στο ίντερνετ, για να συνηθίσεις να σκέφτεσαι στα αγγλικά.

Αν τα κάνεις αυτά, το TOEFL θα σου φανεί παιχνιδάκι. Αρκεί βέβαια να έχεις στέρεες βάσεις γραμματικής και συντακτικού. Αν έχεις κενά, κάποια μαθήματα χρειάζονται.

Για το GRE υπάρχει ένα λίγο παλιότερο θέμα στο φόρουμ, με μια αναζήτηση θα βρεις πληροφορίες.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά: Θέλω να κάνω αιτήσεις για σπουδές στο εξωτερικό το Σεπτέμβρη του '13 και επειδή θα χρειαστώ Toefl & Gre σκέφτομαι να τα δώσω τώρα ή μέχρι τα Χριστούγεννα για να ξεμπερδεύω και να μην έχω και το άγχος αυτών η ερώτηση μου είναι η εξης:

Εγώ θα εξεταστώ σε αυτά τα τεστ φέτος και ο αιτήσεις μου θα είναι σε 12-13 μήνες..Τα Πανεπιστήμια λενε το πολύ 18 μήνες από την ημέρα που θα καταθέσω τα χαρτιά μου να έχω δώσει τα τεστ(αρα εδω δεν υτάρχει πρόβλημα) αυτά αλλά όταν θα βγουν τα αποτελέσματα θα μου ζητήσουν σε ποια πανεπιστήμια του εξωτερικου θέλω να στείλουν τα αποτελέσματα σωστά ;

Γίνεται να τους πώ μετά από 12 μήνες που να τα στείλουν; γιατί εγώ θα έχω αποφασίσει σίγουρα μετά από 12-13 μήνες .!!

Βασικά και να έχω αποφασίσει τμήματα δεν θα γίνεται γιατι οι αιτήσει θα ανοιγουν το Σεπ '13..

Άρα ;;;

Γνωρίζει κανείς αν Toefl & Gre (Ινστιτούτα) κρατάει τους βαθμούς μου και όποτε θελήσω τους ζητάω να στείλουν αποτελέσματα κάπου συγκεκριμένα ; και αν ναι πόσο καιρό τους κρατάνε.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Εννοείται ότι τους κρατάνε τους βαθμούς. Απλώς, στην τιμή που πληρώνεις περιλαμβάνεται η αποστολή σε κάποια πανεπιστήμια. Πρέπει να κοιτάξεις τα ψιλά γράμματα για να δεις αν αυτό μπορείς να το ζητήσεις σε 12 μήνες ή ισχύει μόνο για άμεση αποστολή. Σε κάθε περίπτωση, αν πληρώνεις, τα στέλνουν όποτε το ζητήσεις. Και επίσης, αν έχεις στο νου σου κάποια πανεπιστήμια, μπορείς να ζητήσεις να σταλούν τώρα οι βαθμοί και του χρόνου που θα κάνεις την αίτηση, το πανεπιστήμιο θα τους έχει στο αρχείο του. Εγώ έτσι έκανα. Χρειάστηκαν βέβαια 2-3 email στο πανεπιστήμιο για να βρουν τους περσινούς βαθμούς, αλλά πρόβλημα δεν υπήρξε.

Δημοσ.

Γεία σας, είμαι τρίτο έτος στο Μαθηματικό Κρήτης και λόγω του ότι επιθυμώ να συνεχίσω τις σπουδές μου απαιτείται να έχω κάποιο ή κάποια από τα IELTS, GMAT, GRE, TOEFL, TOEIC.

Τώρα είμαι τρίτο έτος και πρέπει να αρχίσω να το ψάχνω ούτος ώστε να αρχίσω και το διάβασμα.

Δεν θέλω να χάσω καμιά προθεσμία και να τρέχω και να μην φθάνω. Γιατι αν χάσω προθεσμία ίσως κάθομαι για μια χρονιά χωρίς να κάνω τίποτα και ...δεν λέει!!!

Θα ήθελα λοιπόν, όποιος ξέρει για κάποιο απ' αυτά να μου πει λιγο την εμπειρία του και τι μπορώ να κάνω, τι βιβλία ίσως να προμηθευτώ και να διαβάζω (δεδομένου ότι είμαι επιπέδου Lower). Επίσης, είναι απαραίτητο το να γίνουν φροντιστήρια;;;Δηλαδή, εαν διαβασει κανεις ενα εξάμηνο μόνος του, δεν γίνεται δουλειά;;; Ποια η πιθανότητα επιτυχίας.;;;

Για το που χρησιμεύει το καθένα, τα έγραψε ωραία ο Dr Lo.

Από εκεί και πέρα, κάθε uni έχει κάποιες διαβαθμίσεις. Εγώ συνάντησα τέσσερις.

1η, Fail. Δεν σε δέχονται.

2η, σε δέχονται με 2 μήνες μάθημα αγγλικών στο uni, πριν από την έναρξη του ΠΜΣ.

3η, σε δέχονται με ένα μήνα αγγλικών.

4η, σε δέχονται χωρίς μάθημα.

Σε IELTS, η 4η άρχιζε από αρκετά ψηλά αλλά όχι ανέφικτα.

Εν γένει, δες τις διαβαθμίσεις του uni που θες να πας. Δες τι score έχει η κάθε μία. Λύσε κάποιο test μόνος σου και δες πού είναι τα λάθη σου και βελτίωσέ τα. Ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν κοιτάνε άψογες γραμματικές κτλ, αλλά το να ξέρεις όντως την γλώσσα.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αν εισαι αρκετα οργανωμενος μπορεις να προετοιμαστεις μονος σου για τα τεστ.Τα ιδιαιτερα μαθηματα για τα τεστ είναι ακριβα οποτε οι φοιτητες μπορουν να προετοιμαστουν μονοι τους για τα τεστ.Πρωτον,μπορεις να αγορασεις βιβλιο με αυτά τα τεστ στο βιβλιοπωλειο.Μπορεις να κατεβασεις καποια πραγματα από το διαδικτυο.Για παραδειγμα υπαρχει ένα δωρεαν GRE τεστ στην

ιστοσελιδα τους www.ets.org. Επισης υπαρχει ένα δωρεαν GMAT τεστ στο www.mba.com.. Επισης μπορεις να δεις το  www.exeprep.com το οποιο προσφερει ωραια πακετα για αυτοδιδασκαλια,με τεραστια υλη για πολύ εξασκηση, σε σωστη τιμη.

Πρεπει να ρωτησεις το πανεπιστημιο αν χρειαζεται το GMAT η GRE.Για παραδειγμα,το ΠΑΜΑΚ στη Θεσσαλονικη ζηταει GMAT αλλα δε ζηταει writing ουτε Integrated Reasoning.Πολλα πανεπιστημια εχουν μινιμουμ βαθμο για GMAT η GRE.Ενημερωσε με αν θελεις και άλλες πληροφοριες για αυτά τα τεστ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...