Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, highpriest είπε

Είναι πιο niche μάρκα. Θα πάει σε fuji μόνο κάποιος που ξέρει για ποιον λόγο πάει σε Fuji. Αρα δεν υπάρχει και λόγος έκπτωσης.
Το ίδιο δηλαδή που ισχύει και σε επαγγελματικά μοντέλα, αλλά και σε καλούς φακούς. Όπου υπάρχει ήδη συγκεκριμένη ζήτηση, δύσκολο να κάνουν σκόντο.

Σίγουρα φαίνομαι γραφικός επειδή το έχω ξαναγράψει παλιότερα :D

Για Ελλάδα μιλάμε πάντα έτσι ;  Επειδή σε πρόσφατα ταξίδια μου σε Πολωνία και Αγγλία τις έβρισκα σε σημαντικές εκπτώσεις ~ 500 ευρώ. Τουλάχιστον τα παλαιότερα και πιο δημοφιλή μοντέλα Χ-Τ5, Χ-Η2(S). Αντίστοιχα και σε φακούς. 

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, pifilos είπε

Σίγουρα φαίνομαι γραφικός επειδή το έχω ξαναγράψει παλιότερα :D

Για Ελλάδα μιλάμε πάντα έτσι ;  Επειδή σε πρόσφατα ταξίδια μου σε Πολωνία και Αγγλία τις έβρισκα σε σημαντικές εκπτώσεις ~ 500 ευρώ. Τουλάχιστον τα παλαιότερα και πιο δημοφιλή μοντέλα Χ-Τ5, Χ-Η2(S). Αντίστοιχα και σε φακούς. 

Σιγά! Καθόλου γραφικός. 

Ναι, για Ελλάδα μιλάμε. Πολύ μικρότερη αγορά αναλογικά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα!

Επειδή με ενδιαφέρει η φωτογράφιση άγριας φύσης και χρειάζομαι μεγάλο τηλεφακό, μήπως έχει κάποιος γνώμη για μία λύση, σαν κάτι πιο φτηνό για την τσέπη μου; Το είδα στο skroutz και το σκέπτομαι, τώρα που φθινοπωριάζει και θα έχει πουλιά για φωτογράφιση, σαν δεύτερη ίσως λύση!

https://www.skroutz.gr/s/58834961/Nikon-COOLPIX-P1100-Compact-Fotografiki-Michani-16MP-Optikou-Zoum-125x-Mayri.html

Επεξ/σία από D___G
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, D___G είπε

Καλημέρα!

Επειδή με ενδιαφέρει η φωτογράφιση άγριας φύσης και χρειάζομαι μεγάλο τηλεφακό, μήπως έχει κάποιος γνώμη για μία λύση, σαν κάτι πιο φτηνό για την τσέπη μου; Το είδα στο skroutz και το σκέπτομαι, τώρα που φθινοπωριάζει και θα έχει πουλιά για φωτογράφιση, σαν δεύτερη ίσως λύση!

https://www.skroutz.gr/s/58834961/Nikon-COOLPIX-P1100-Compact-Fotografiki-Michani-16MP-Optikou-Zoum-125x-Mayri.html

Επειδή θα πέσει πολύ πράμα στο τραπέζι , αν οπωσδήποτε σου κάνει παρόμοια bridge , γνωρίζεις δλδ τις αδυναμίες , μέχρι 400 ευρώ χοντρικά έχει και Coolpix , αλλά και Lumix fz300 . Με Coolpix p610 πχ θα φτάνεις τα 1220mm χοντρικά , με Lumix μέχρι τα 600 . Ξαναλέω αν έχεις καταλήξει ότι σου κάνει bridge για τέτοια δουλειά . Πιστεύω πως μέχρι τα 600mm είσαι καλά , ενώ μπορείς να κινηθείς σχετικά οικονομικά χωρίς να ματώσεις . Υπόψιν πως αυτές που ανέφερα πιο πάνω , έχουν μικρότερο αισθητήρα από την 1100 . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@babisskg

1/2.3" είναι οι αισθητήρες δεν είναι πιο μεγάλος της 1100.

Και σίγουρα καλύτερη ποιότητα εικόνας η fz300 από την 1100.

5 ώρες πριν, D___G είπε

Καλημέρα!

Γιατί όχι έναν τηλεφακό μεγάλο με λιγότερα από 1000 ευρώ σε κάποια Nikon dslr που ήδη έχεις? 

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

@babisskg

1/2.3" είναι οι αισθητήρες δεν είναι πιο μεγάλος της 1100.

Και σίγουρα καλύτερη ποιότητα εικόνας η fz300 από την 1100.

Γιατί όχι έναν τηλεφακό μεγάλο με λιγότερα από 1000 ευρώ σε κάποια Nikon dslr που ήδη έχεις? 

Δεν παίρνω όρκο , αλλά νομίζω η 1100 έχει αισθητήρα μίας ιντσας .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, babisskg είπε

Δεν παίρνω όρκο , αλλά νομίζω η 1100 έχει αισθητήρα μίας ιντσας .

Όχι είναι 1/2.3". Το έψαξα πρόσφατα που κοιτούσα και εγώ για bridge κάμερα.

Αν είχε 1" πολύ δύσκολο να έφτανε τα 3000mm αντιστοιχία σε FF που έχει τώρα.

Εδώ έχουμε κάποιες με  1 inch sensor σε bridge με μεγάλο ΖΟΟΜ.

Screenshot_20250905-200323.FreeAdblockerBrowser.png.063962eca442d706acb8cdc787700a6d.png

Και ο τσαττζιπιτι λέει το ίδιο χαχα 

Screenshot_20250905-200805.ChatGPT.png

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, D___G είπε

Καλημέρα!

Όσο πιο μικρός ο αισθητήρας, τόσο περισσότεροι οι περιορισμοί σχετικά με τις συνθήκες φωτός.
Καλή η P1100, (P950, P900 κλπ) με τα μεγαλα ζουμ, αλλά θα πω με αιρετική ίσως άποψη πως είναι άχρηστα τόσο πολλά mm.
Θα πρέπει απο την μια να είσαι σε συνθηκες άπλετου φωτός, δηλαδή σε ώρες που τα πουλιά δεν είναι και πολύ κινητικά, και απο την άλλη όλο αυτό το φως να μην κάνει heat haze, πράγμα αδύνατο σχεδόν όταν τραβάς πάνω απο 1000mm αντίστοιχο.

Για εμένα τα 600mm αντίστοιχο είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή και θα πρότεινα τόσα, με αισθητήρα 1". 
Ιδανική η σειρά RX10 της Sony.

Κοιταξε και για λύση Μ4/3. Μια Ε-Μ1ii με τον 100-400mm μεταχειρισμένα, θα βγουν πάνω κάτω όσα υπολογίζεις για την P1100. Και θα έχεις σοβαρή μηχανη και για χρηση με άλλους φακούς.

• Like 3
Δημοσ.

Και εγώ ψάχτηκα για bridge με αισθητήρα μίας ίντσας , η P1100 σίγουρα δεν έχει .

Απόν όσα είδα /ξέρω η Nikon P900 δεν έχει καλή ποιότητα εικόνας και είναι χειρότερη από την fz300 ,οι Nikon P950/1000 είναι καλύτερες σε αυτό τον τομέα και κάπου είδα να δίνουν την P1100 καλύτερη σε ποιότητα εικόνας από την fz300.

Θα συμφωνήσω με τον highpriest ότι δεν χρειάζονται τόσα mm ,600mm το πολύ 1000mm είναι αρκετά .

• Like 2
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ!
Έχω μία Olympus (SH-1) που φτάνει στα 600, αλλά χρειάζομαι περισσότερα.

Θα το ψάξω καλύτερα, σας ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, D___G είπε

Σας ευχαριστώ!
Έχω μία Olympus (SH-1) που φτάνει στα 600, αλλά χρειάζομαι περισσότερα.

Θα το ψάξω καλύτερα, σας ευχαριστώ!

Η άποψη μου είναι πως Αν χρειάζεσαι περισσότερο ή θα πάρεις 150-600 σε κάποια Νικον που έχεις (αν αντέχεις το βάρος...βεβαια και η 1100 πχ όχι ότι είναι ελαφριά) ή θα πάρεις κάποια m43 με φακό που να τελειώνει στα 400mm.

Φυσικά όλοι έχουμε διαφορετικές απαιτήσεις και μπορεί να καλύπτεσαι και από το αποτέλεσμα μιας με 1/2.3" αισθητήρα και με μμ από 1000 και πάνω. Εγώ το παραπάνω το λέω με βάση να έχει και μια Α ποιότητα εικόνας και να μην αναγκάζεσαι να είσαι σε τέρμα έντονες φωτιστικές συνθήκες ή συνέχεια σε τρίποδο για να αποδώσει.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...