stratigos24 Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 3 ώρες πριν, vagosofron είπε Κατέβασα το On1. Πολύ καλό φαίνεται! Θα το δουλέψω λίγο και μετά αγορά. Φαντάζομαι είναι αγορά μια και έξω έτσι? Ναι μια και έξω. Νομίζω το λέει κιόλας one time payment, δες το για σίγουρα . 1
Dr_73 Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου On 17/04/2025 at 17:21, MadPax said: Χρησιμοποιώ από το 2018 το ACDSee Photo Studio Home με διάφορες αναβαθμίσεις, πριν λίγες μέρες αναβάθμισα στην έκδοση Ultimate για ελάχιστα χρήματα και περιείχε μέχρι και διορθώσεις του distortion για σχεδόν ό,τι εμπορικό φακό κυκλοφορεί, δεν το αλλάζω είναι μια χαρά για αυτά που θέλω, απ' όσο βλέπω το έχει σε προσφορά μέχρι της 23 του μήνα. Μια φορά πληρώνεις και δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις αναβαθμίσεις. https://www.acdsee.com/en/products/photo-studio-home/ Όταν λες οποιοδήποτε εμπορικό φακό , υπάρχει κάπου μία λίστα ;
stratigos24 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 17/4/2025 στις 4:52 ΜΜ, vagosofron είπε Κατέβασα το On1. Πολύ καλό φαίνεται! Θα το δουλέψω λίγο και μετά αγορά. Φαντάζομαι είναι αγορά μια και έξω έτσι? Αν το αγόρασες δες τώρα έχει προσφορά πάλι και έχει και να πάρεις ξεχωριστά αν θες σε προσφορά NoNoise AI για αποθορυβοποίηση , FX On1 και resize AI. https://www.on1.com/ Επεξ/σία 5 Ιουνίου από stratigos24 1
vagosofron Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου Καλησπέρα, κάτοχος sony a7iv και ενόψει μίας φωτογράφισης ( βάφτιση), με απασχολεί το θέμα του mechanical shutter vs electronic. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω electronic ( δεν ξέρω αν είναι το ίδιο με το silent shutter) για μέσα στην εκκλησία για μείωση θορύβου, αλλά δεν ξέρω αν θα έχω θέμα με banding. Τι χρησιμοποιείτε εσείς;
greekgreek Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου Εγώ χρησιμοποιώ το mechanical shutter . Δεν θυμάμαι αν ήταν στην sony a7iv ή σε άλλη κάμερα γύρισε σε electronic (ίσως το άλλαξα κατά λάθος) και το γύρισα σε mechanical shutter , μήπως χάσω κάτι σε κάποιον άλλον τομέα.
MadPax Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου Στις 22/4/2025 στις 6:50 ΜΜ, Dr_73 είπε Όταν λες οποιοδήποτε εμπορικό φακό , υπάρχει κάπου μία λίστα ; Την έχει τη λίστα των φακών το ίδιο το πρόγραμμα όταν διαλέγεις να διορθώσει το distortion. Από όσο βλέπω όταν το χρησιμοποιώ δεν υπάρχει φακός για Nikon F που να μη τον περιλαμβάνει.
pifilos Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 23/6/2025 στις 5:46 ΜΜ, vagosofron είπε Καλησπέρα, κάτοχος sony a7iv και ενόψει μίας φωτογράφισης ( βάφτιση), με απασχολεί το θέμα του mechanical shutter vs electronic. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω electronic ( δεν ξέρω αν είναι το ίδιο με το silent shutter) για μέσα στην εκκλησία για μείωση θορύβου, αλλά δεν ξέρω αν θα έχω θέμα με banding. Τι χρησιμοποιείτε εσείς; Την έχω μόνο 6 μήνες οπότε δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη άποψη. Λόγω του σχετικά αργού αισθητήρα χρησιμοποιώ κυρίως το mechanical shutter αλλά με electronic front curtain shutter, κατόπιν υπόδειξης από σχεδόν όλα τα βίντεο που είδα πριν την αγοράσω, κυρίως για να μην υπάρχουν θέματα rolling shutter. Δεν είχα κάποιο θέμα μέχρι στιγμής συγκριτικά με "καθαρό" mechanical shutter σε οποιοδήποτε σενάριο, οπότε πλέον είμαι με αυτό. Το electronic shutter (είναι silent αλλά όχι το silent mode, αυτό το έχω off), μου έχει εμφανίσει φυσικά banding σε συγκεκριμένες συνθήκες στις οποίες το χρησιμοποίησα για να το τεστάρω. Συγκεκριμένα ήταν στο Βυζαντινό μουσείο και όλες οι λήψεις είχαν banding κάποιες περισσότερο κάποιες λιγότερο. Δε θα το χρησιμοποιούσα βέβαια ούτε σε εξωτερικούς χώρους καθώς ενδέχεται να εμφανίσει artifacts με γρήγορους φακούς και θεωρητικά μια πτώση στο δυναμικό εύρος της λήψης αν και αυτό δεν είναι εμφανές επί του πρακτέου. Δεν έχω χρησιμοποιήσει τη μηχανή στις συνθήκες που θα χρειαστείς εσύ, οπότε δεν μπορώ να σου δώσω μια τεκμηριωμένη απάντηση. Από τη μικρή μου εμπειρία με το συγκεκριμένο σώμα πάντως θα χρησιμοποιούσα τον τρόπο που έγραψα αρχικά, δηλαδή mechanical shutter με e-front curtain shutter. Έτσι τουλάχιστον θα ακούγεται μια φορά το κλείστρο. Πιθανόν να μην υπάρχει θέμα και με ηλεκτρονικό αλλά δε θα το ρίσκαρα προσωπικά, τουλάχιστον με τις υπάρχουσες γνώσεις που έχω με τη συγκεκριμένη και τον εξοπλισμό που ήδη έχω. edit : έχει πάντως ηχηρό κλείστρο συγκριτικά με τις Fujifilm που είχα, ειδικά την Χ-Τ4 που ήταν σχεδόν αθόρυβο. Υπό άλλες συνθήκες ίσως με ενοχλούσε, αλλά έχει αλλάξει και το ενδιαφέρον μου ως προς τι βγάζω στον δρόμο οπότε οκ. Για να πω την αλήθεια τουλάχιστον για εξωτερικούς χώρους το electronic shutter στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι επαρκές χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα. Επεξ/σία 25 Ιουνίου από pifilos 1
vagosofron Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Σε ευχαριστώ για την λεπτομερή απάντηση. Λογικά ούτε και εγώ θα το ρισκάρω και θα μείνω με mechanical shutter και e-front certain shutter. Θεωρώ ότι δεν θα ακούγεται πολύ στο βίντεο.
thodorisarch Δημοσ. 23 Ιουλίου Δημοσ. 23 Ιουλίου Στις 25/6/2025 στις 6:02 ΜΜ, vagosofron είπε Σε ευχαριστώ για την λεπτομερή απάντηση. Λογικά ούτε και εγώ θα το ρισκάρω και θα μείνω με mechanical shutter και e-front certain shutter. Θεωρώ ότι δεν θα ακούγεται πολύ στο βίντεο. Αν ο χώρος δεν έχει φθηνές LED λάμπες για να σου δημιουργήσουν banding, τότε δεν θα έχεις θέμα με το silent shutter. Ακόμα και αν έχει LED λάμπες, μπορείς να βρεις την ταχύτητα στην οποία "συγχρονίζουν" τα LED και να παίξεις σε τέτοιες ταχύτητες. Συνήθως είναι στο 1/100 και τα πολλαπλάσιά του (1/200, κλπ). Σε κάθε περίπτωση, με το που μπαίνεις σε ένα χώρο, μπορείς να δοκιμάζεις επί τόπου το ηλεκτρονικό κλείστρο και να βλέπεις αν δημιουργείται banding. By the way - silent mode & electronic shutter πάνε μαζί. Αν το electronic shutter είναι ενεργοποιημένο, ο "ήχος κλείστρου" που κάνει η μηχανή είναι sound effect. Η μηχανή παίζει τον ήχο ψηφιακά. Το sikent mode απλά αφαιρεί και το sound effect. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα