Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, greekgreek είπε

Sony A7iv

Το ίδιο έπαθα πριν 2-3 μέρες όταν πήγα σε φιλικό σπίτι και ενώ άκουγα την τηλεόραση ,επειδή φορούσα γυαλιά που πρόσφατα τα αγόρασα,έβλεπα μαύρη οθόνη.

Μου είχε πει ο πωλητής ότι τα γυαλιά είναι πολωτικά .

Γυαλιά ηλίου φοράω αναγκαστικά γιατί έκανα εγχείρηση καταρράκτη.

Το περίεργο είναι ότι από το σκόπευτρο  της Canon 6D Mark II βλέπω τζάμι ,ενώ της Sony A7iv χειρότερα μετά την εγχείρηση .

Η 6D Mark II έχει οπτικό σκόπευτρο ως dslr γι αυτο δεν σε ενοχλεί καθόλου, ενώ το σκόπευτρο της A7iv είναι ηλεκτρονικό.

Τα γυαλιά ηλίου που φοράω είναι πλαστικά αλλά έχουν καλό ξεκούραστο φακό, τα φοράω και στο τιμόνι και γενικά. Ναι λογικά έχουν πολωτικούς φακούς.

• Like 1
  • Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδή κι εγώ φορώ πολωτικά γυαλιά, είναι η κάθε οθόνη ανάλογα ρυθμισμένη σε κάποια γωνία, αν στρίψεις λίγο την οθόνη ή γυρίσεις το κεφάλι δεξιά-αριστερά, αλλάζει η γωνία θέασης.

Προσωπικά αν θέλω να κοιτάξω τη μηχανή, κοιτάζω στιγμιαία χωρίς τα γυαλιά, τα σηκώνω λίγο, κοιτώ, και τα ξανακατεβάζω.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλαίσιο πολλές προσφορές.

Ζ6ΙΙΙ κάτω από 1900 ευρω

https://www.plaisio.gr/fotografia-ixos/fotografikes-mixanes/dslr-mirrorless/nikon-mirrorless-z6-iii-body_4629876

Α7 4 και αυτή κάτω από 1800 ευρώ 

https://www.plaisio.gr/fotografia-ixos/fotografikes-mixanes/dslr-mirrorless/sony-mirrorless-a7-iv-full-frame-body_3862100

R10, z30, z50ii, z6ii και άλλες...

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stratigos24 είπε

Τρελό για δεδομένα Πλαίσιο. 

1 ώρα πριν, stratigos24 είπε

R10, z30, z50ii, z6ii και άλλες...

• Like 1
Δημοσ.

Καλές οι προσφορές σε σώματα και φτηνά κιτ, αλλά για φακούς ακόμη μια φορά σχεδόν τίποτα.
Όπως πάντα δηλαδή.

Τις εταιρίες τις ενδιαφέρει πως θα σε μαντρώσουν σε ένα mount με ένα σώμα σε "προσφορά". Μετά ξεκινάει η "αιμοδοσία"!

Όχι πως δεν βλέπω αξιόλογες ευκαιρίες πάντως!
Προσοχή μονο μην βρεθεί κάποιος σε Mount που δεν του κάνει, επειδη βρηκε ένα σώμα σε καλή τιμή, και  το διαπιστώσει όταν αρχίσει να ψάχνει φακούς και περιφερειακά. 

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ "χτύπησα" την R10 .

Ίσως καλύτερα να πήγαινα στην R7 .

Το σκεφτόμουν το τελευταίο καιρό ,από τι μία με κούραζε το βάρος των ff telephoto φακών και από την άλλη ,επειδή δεν χρησιμοποιώ τρίποδα , δεν μπορώ να τους κρατά σταθερούς για τη λήψη βίντεο.

Το gyroscopic της sony σώζει την κατάσταση .

Το κακό είναι ότι τον sigma 100-400 για canon που είχα ,ήταν μέσα σε αυτά που μου κλέψανε .

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greekgreek είπε

Εγώ "χτύπησα" την R10 .

Το σκεφτόμουν το τελευταίο καιρό ,από τι μία με κούραζε το βάρος των ff telephoto φακών και από την άλλη ,επειδή δεν χρησιμοποιώ τρίποδα , δεν μπορώ να τους κρατά σταθερούς για τη λήψη βίντεο.

Το κακό είναι ότι τον sigma 100-400 για canon που είχα ,ήταν μέσα σε αυτά που μου κλέψανε .

Μεγεια!

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, greekgreek είπε

Εγώ "χτύπησα" την R10 .

Καλές λήψεις 📸

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, greekgreek είπε

Εγώ "χτύπησα" την R10 .

Καλοδούλευτη!
Δεν έχει να ζηλέψει πολλά απο την R7 η R10.

Το θέμα με το βάρος των φακών FF μπορεί να αντιληφθεί μονο όποιος δουλευει πολύ ώρα με την μηχανή. Τιποτα πολύ γρήγορους φακούς σε γάμους τύπου 70-200mm f/2.8 ή φακοί για telephoto 150-600mm πχ, γίνονται ασήκωτοι μετά απο λίγη ώρα!

Οι κροπ μηχανές σώζουν την κατάσταση χωρίς μεγάλες θυσίες, τόσο σε ποιότητα εικόνας όσο και σε τσέπη.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, highpriest είπε

Καλοδούλευτη!
Δεν έχει να ζηλέψει πολλά απο την R7 η R10.

Το θέμα με το βάρος των φακών FF μπορεί να αντιληφθεί μονο όποιος δουλευει πολύ ώρα με την μηχανή. Τιποτα πολύ γρήγορους φακούς σε γάμους τύπου 70-200mm f/2.8 ή φακοί για telephoto 150-600mm πχ, γίνονται ασήκωτοι μετά απο λίγη ώρα!

Οι κροπ μηχανές σώζουν την κατάσταση χωρίς μεγάλες θυσίες, τόσο σε ποιότητα εικόνας όσο και σε τσέπη.

Νομίζω είχε την r10 παλαιότερα ο greek greek .. εκτός αν είχε την r50.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Νομίζω είχε την r10 παλαιότερα ο greek greek .. εκτός αν είχε την r50.

Την R50 είχα .

Είχα πρόβλημα με το πάρα πολύ μικρό buffer της R50 ,η R10 έχει καλύτερο.

• Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, highpriest said:

Καλές οι προσφορές σε σώματα και φτηνά κιτ, αλλά για φακούς ακόμη μια φορά σχεδόν τίποτα.
Όπως πάντα δηλαδή.

Τις εταιρίες τις ενδιαφέρει πως θα σε μαντρώσουν σε ένα mount με ένα σώμα σε "προσφορά". Μετά ξεκινάει η "αιμοδοσία"!

Όχι πως δεν βλέπω αξιόλογες ευκαιρίες πάντως!
Προσοχή μονο μην βρεθεί κάποιος σε Mount που δεν του κάνει, επειδη βρηκε ένα σώμα σε καλή τιμή, και  το διαπιστώσει όταν αρχίσει να ψάχνει φακούς και περιφερειακά. 

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Κινέζοι που έχουν ανεβάσει πολύ την ποιοτητα

• Like 1
Δημοσ.

Αν βλέπω σωστά πάντως οι Nikon Ζ6ΙΙ και Ζ6ΙΙΙ έκαναν φτερά :D  

Για την Sony A7 IV δε λέει ότι εξαντλήθηκε κάπου αλλά πατώντας στον σύνδεσμο δεν έχει επιλογή για προσθήκη στο καλάθι οπότε μάλλον το ίδιο συνέβη και με αυτή. 

Δικαίως βέβαια και για τις τρεις. 

Μια απ΄ τα ίδια και για την Olympus E-M10 IV. Μια μόνο γνωστή εταιρεία εξακολουθεί να αντιστέκεται σε οποιαδήποτε μορφή έκπτωσης. Η Fujάρα της καρδιάς μας. Μπορεί να μην υπάρχει και διαθέσιμο στοκ βέβαια ποιος ξέρει, είναι και τα δύο σενάρια στα κύρια χαρακτηριστικά της. 

• Haha 2
Δημοσ.
Στις 22/8/2025 στις 6:17 ΜΜ, pifilos είπε

Μια απ΄ τα ίδια και για την Olympus E-M10 IV. Μια μόνο γνωστή εταιρεία εξακολουθεί να αντιστέκεται σε οποιαδήποτε μορφή έκπτωσης. Η Fujάρα της καρδιάς μας. Μπορεί να μην υπάρχει και διαθέσιμο στοκ βέβαια ποιος ξέρει, είναι και τα δύο σενάρια στα κύρια χαρακτηριστικά της. 

Είναι πιο niche μάρκα. Θα πάει σε fuji μόνο κάποιος που ξέρει για ποιον λόγο πάει σε Fuji. Αρα δεν υπάρχει και λόγος έκπτωσης.
Το ίδιο δηλαδή που ισχύει και σε επαγγελματικά μοντέλα, αλλά και σε καλούς φακούς. Όπου υπάρχει ήδη συγκεκριμένη ζήτηση, δύσκολο να κάνουν σκόντο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...