Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας καταρχήν. Αυτό το θέμα ουσιαστικά είναι ένα multi-thread με ερωτήσεις πάνω σε 3 διαφορετικά θέματα στα οποία χρειάζομαι την συμβουλή σας:

α)Απασχόληση ηλικιωμένων

Έχω τον θείο μου ο οποίος μένει στον πάνω όροφο από εμένα και είναι στην ηλικία των 65 ετών. Την συγκεκριμένη ερώτηση την θεωρώ πολύ σημαντική και πιστεύω ότι ενδεχομένως μπορεί να βοηθήσει πολλά άτομα με το ίδιο πρόβλημα. Ο θείος μου λοιπόν δεν έχει κάτι με το οποίο να απασχολείται στον ελεύθερο χρόνο του κάθε μέρα και το μόνο που κάνει είναι να φτιάχνει καφέδες, να καπνίζει τσιγάρα, λίγη τηλεόραση και μετά back to sleep. Το βλέπω όμως και ο ίδιος ότι αυτός ο τρόπος ζωής είναι πολύ μονότονος και μίζερος και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος σύλλογος για ηλικιωμένους ή κάποια ενασχόληση, παιχνίδι με κατασκευές κτλ. που θα μπορούσαν να κάνουν. Η μητέρα μου πριν 2 χρόνια τον είχε γράψει σε έναν τέτοιο σύλλογο απασχόλησης αλλά σταμάτησε να πηγαίνει μετά από 1 χρόνο γιατί δεν του άρεσε ο κόσμος που συναναστρεφόταν εκεί μέσα. Μας είπε ότι έβλεπε πολλούς τρελούς, κυριολεκτικά. :-D Α, ξέχασα να πω ότι εγώ και ο θείος ζούμε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ακούω ιδέες, παρακαλώ..!

β)Θέρμανση

Στο διαμέρισμα που μένω για λόγους οικονομίας χρησιμοποιώ κλιματιστικό. Είχα την εντύπωση ότι ο κλιματισμός σε έναν μικρό χώρο όπως τον δικό μου (2αρι) ενδείκνυται σε σχέση με τα καλοριφέρ. Μετά όμως που διάβασα την κατανάλωση ρεύματος στο μοντέλο που έχω δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Όσοι από εσάς ξέρετε Φυσική αν θέλετε κάντε τον κόπο να δείτε και να μου πείτε: http://www.mitsubishi-aircon.co.uk/default.asp?url=http%3A//www.mitsubishi-aircon.co.uk/mitsubishi_electric.asp%3Fid%3D138586%26smn%3D000000000000165032

Επίσης, ποιος θεωρείται για εσάς ο καλύτερος τρόπος θέρμανσης ενός μικρού σπιτιού σε σχέση τιμής-απόδοσης;

γ)Αμάξια

Οδηγώ το toyota corolla, όχι την spor έκδοση. Όσον αφορά το συγκεκριμένο αμάξι έχω παρατηρήσει ότι "θέλει" αλλαγή ταχύτητας όταν το στροφόμετρο φτάνει στις 3000 στροφές. Ο πατέρας μου, μου έχει πει φυσικά να μην κοιτάω το στροφόμετρο και απλά να "ακούω" τον θόρυβο της μηχανής και θα καταλαβαίνω έτσι πότε χρειάζεται η αλλαγή. Αυτό και κάνω και έχω παρατηρήσει ότι ακούς την μηχανή να ζορίζεται στο συγκεκριμένο αμάξι στις 3000 στροφές κάθε φορά. Εξάλλου, αν έχεις βάλει για παράδειγμα την μουσική πολύ δυνατά μέσα στο αμάξι ( :-D ) δεν μπορείς να ακούσεις αυτό τον θόρυβο οπότε το καλύτερο είναι να κοιτάς το στροφόμετρο στιγμιαία. Θυμάμαι μια φορά που το αγνόησα είχα φτάσει την 2α στις 5000 στροφές, αυτό κάνει κακό στο αμάξι έτσι δεν είναι; Επίσης, κάνει κακό στο αμάξι να έχεις πατημένο τον συμπλέκτη σε μια μεγάλη κατηφόρα με σκοπό να κάνεις οικονομική οδήγηση αφού ουσιαστικά έτσι οι στροφές πέφτουν στο 0; Αξίζει να προβεί κάποιος στην αγορά μιας αδιάβροχης κουκούλας αν δεν έχει ιδιωτικό γκαράζ και όταν πλένει το αμάξι του θέλει την επαύριο να είναι καθαρό; Τεχνικές όπως αυτήν του ανάποδου τιμονιού ποιος μπορεί να μου τις μάθει χωρίς να την πληρώσουν αθώοι πολίτες (π.χ.ένας δάσκαλος μιας σχολής οδηγών);

SOS:Έχει κάποιος από εσάς βάλει ασύρματη καμερούλα που να καταγράφει τι γίνεται στο εξωτερικό του αμαξιού; Είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος που ξύπνησε ένα πρωί και βρήκε το αμάξι του γρατζουνισμένο ή τρακαρισμένο ή στραπατσαρισμένο και ήθελε να μάθει ποιος ήταν ο υπαίτιος.. Η συγκεκριμένη ερώτηση για εμένα έχει μεγάλη σημασία: Ουσιαστικά αυτό που σκέφτομαι είναι να βάλω μια κάμερα η οποία θα καταγράφει τι γίνεται την ώρα που το παρκάρω και πάω για ύπνο και φυσικά το αρχείο βίντεο θα βρίσκεται στον υπολογιστή και θα διαγράφεται-ανανεώνεται κάθε μέρα. Ξέρω ότι είναι υπερβολικό αλλά έχω ξενερώσει υπερβολικά όταν το είχα της πένας και ξύπνησα ένα πρωί και το βρήκα χτυπημένο. Μην ξεχάσω να σας πω ότι ένας φίλος μου δικηγόρος, μου έχει πει ότι οτιδήποτε γραφτεί στο βίντεο μπορείς να το παρουσιάσεις στο δικαστήριο ως αποδεικτικό στοιχείο.

Bonus ερώτηση

δ)Ακτινοβολία ασύρματων συσκευών

Κινητό με εσωτερική κεραία (όπως είναι όλα τα σύγχρονα σήμερα), ασύρματο router που απέχει από το κρεβάτι μόλις 3-4 μέτρα και ασύρματο σταθερό τηλέφωνο. Όλα αυτά εκπέμπουν βεβαίως ένα σημαντικό ποσοστό ακτινοβολίας βλαβερή για την υγεία μας, έτσι δεν είναι; Ερωτώ λοιπόν, θα πρέπει να ανησυχώ σε μεγάλο βαθμό έτσι ώστε να φροντίσω να συνδέω το router με το laptop μου ενσύρματα, να βάλω σταθερό τηλέφωνο με καλώδιο και να εξοπλιστώ με κινητό με εξωτερική κεραία (κάτι που ούτως ή άλλως θα το κάνω); Αν κανείς έχει αγοράσει τέτοιου είδους κινητό ας το πει και να δώσει κάποιο link αν μπορεί. Σημειώστε ότι δεν με ενδιαφέρουν χαρακτηριστικά όπως η κάμερα, το internet, η μουσική σε ένα κινητό απλά θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κινητό σαν αυτά με την μεγάλη κεραία και να είναι κατασκευασμένο μέσα στο 2011-2012, όχι πιο παλιό.

Θα βοηθήσει τόσο εμένα όσο και εσάς και όσους διαβάσουν αυτό το thread στο να βάλετε μπροστά από τις απαντήσεις ένα α) ή β) ή γ) ή δ) έτσι ώστε να είναι πιο εμφανές σε ποια ερώτηση αναφέρεστε. Δεν χρειάζεται κάθε ο κάθε ένας που θέλει να απαντήσει να αναφερθεί και στα 4 ζητήματα, η συμβουλή σας έστω και σε ένα από αυτά για μένα θα είναι αρκετή.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλό θα ήταν να φτιάξεις διαφορετικά threads για τις διαφορετικές ερωτήσεις. Αυτό βοηθάει και το forum και τα μέλη.

Από τις ερωτήσεις σου:

- Η πρώτη και η δεύτερη ανήκουν στην ενότητα Μπλα-Μπλα.

- Η τρίτη ανήκει στην ενότητα Auto-Moto.

- Η τέταρτη ανήκει στην ενότητα Δίκτυα και Ασφάλεια - υπάρχουν βέβαια ήδη διάφορα θέματα, όπως για παράδειγμα αυτό.

Καλή συνέχεια. :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...