Chrisxxx Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Πως θα καλέσεις αστυνομία αφου θα σε μπλοκαρει; Μ;
kmpoukouvalas Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2012 Ευχαριστώ πολύ για την έγνοια που μου πρόσθεσες, όποτε πάω σε δημόσιες υπήρεσιες και τράπεζες να έχω το νου μου για κάποιον με τέτοιο μηχάνημα, έτσι ώστε αν το δω να καλέσω την αστυνομία. Ναι εχει δικιο γιατι σκεφτομαι πως οταν θα σου κλεινω το κινητο θα το ανεβαζω ψηλα στον αερα και θα φωναζω. Να στειλεις κανα βιογραφικο στην nasa θα σε παρουν σιγουρα. Δηλαδη παραδεχεσαι πως εισαι και εσυ ενας αγενης που μιλαει διπλα απο κεφαλια των αλλων; Οταν ξεκινησα το thread ειχα απλα μια σκεψη μηπως το παρω καποια στιγμη αλλα περισσοτερο το σκεφτομουν γιατι μου ειχαν τυχει κολλητα 2 μερες με ατομα που εκαναν καταχρηση. Τωρα που ειδα πως αντιδρανε μερικοι που δεν τους εμαθε κανεις τροπους η σκεψη εγινε αναγκη. Πως θα καλέσεις αστυνομία αφου θα σε μπλοκαρει; Μ; χχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ και χωρις copy paste
mike1d Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Ακόμη πιο αποδοτικό είναι το SpeechJammer, γιατί αντιμετωπίζει και τους ενοχλητικούς χωρίς κινητά http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231184630
Tenshi Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Βρε το πιο αποδοτικό είναι το κανόνι χειρός του Κάλαχαν,άλλα ποιος μαζεύει μυαλά απο τοίχους...
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Γενικά δεν έχω πρόβλημα με το να μιλάει στο κινητό ο άλλος, αλλά με ενοχλεί όταν φωνάζει ή μιλάει με περίεργους τρόπους χασκογελάει και άλλα τέτοια. Περίπτωση πρίν 1.5 χρόνο στον ΗΣΑΠ, μιλούσε ένας στο κινητό και ξαφνικά ρίχνει μια κραυγή εκεί...... μετά από λίγο του κάνει παρατήρηση ένας ηλικιωμένος τον ρωτούσε γιατί φωνάζετε? του απαντούσε ο άλλος λέτε μαλακίες και έγινε ψηλοτσακωμός αλλά σταμάτησαν μετά. Στα ΜΜΜ είναι πολύ συχνό το φαινόμενο και έχω δει και άτομα να κάνουν παρατηρήσεις σε άλλους όταν μιλάν δυνατά, αλλά εντάξει δεν μπορούμε να λέμε οτι με το να σηκώνει ο άλλος το κινητό είναι αγένεια, μπορεί να υπάρχει σοβαρός λόγος ή επαγγελματικός να μιλήσει με κάποιον. Προσωπικά δεν μαρέσει να μιλάω πολύ με το κινητό στον δρόμο ή σε άλλους δημόσιους χώρους γιατί δεν μαρέσει να δίνω το δικαίωμα σε άλλους να ακούνε τα προσωπικά μου. Το πολύ πολύ αν με καλέσει κανείς να του πώ είμαι έξω τώρα θα σε πάρω αργότερα.
gkoki Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δεν μπορώ να καταλάβω όλους εσάς που αντιδράτε γιατί ακριβώς το κάνετε; Σας λέει ο TS ότι θα κόβει αυτούς που έρχονται και μιλάνε με τις ώρες (και όχι για 2-3-4-5 λεπτά) δίπλα από το κεφάλι του. Δηλαδή για να καταλάβω σπάζεστε επειδή δεν θα μπορείτε να μιλάτε δίπλα στο αυτί του; Αν είναι δυνατόν. Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει και ζητάτε και τα ρέστα; Μάλλον κάποιος ξεκίνησε να σχολιάζει αρνητικά και όλοι οι υπόλοιποι το είδατε παιχνίδι. Είπατε προς τα εκεί πάει το ρεύμα ας πάω και εγώ. @ts Όταν διάβασα το πρώτο ποστ σου η αλήθεια είναι πως δεν καταλάβαινα πως σκέπτεσαι και νόμιζα πως υπερέβαλες, τώρα που είδα την θρασύτητα κάποιον καταλαβαίνω πως είναι πολλοί αυτοί που δεν σέβονται και πως αυτά που περιγραφείς είναι όντως πολύ ενοχλητικά όταν σου συνέβησαν. @basilis23 και εγώ το ίδιο κάνω Βασίλη. Λέω θα σε καλέσω σε λίγο στον συνομιλητή μου εκτός και αν είναι επείγον γιατί πρώτον δεν θέλω να ακούνε οι γύρω μου τα εν οίκο και δεύτερον επειδή νιώθω πως δεν είναι σωστό για τους γύρω μου. Δεν έπαθα τπτ μέχρι σήμερα που καλούσα ή με καλούσαν λίγα λεπτά αργότερα όταν π.χ. περπατούσα ή έμπαινα στο αμάξι. Θυμάμαι μια φορά που η αναμονή ήταν ατελείωτη στο ΙΚΑ πηρά το χαρτάκι μου, βρήκα ένα άδειο γραφείο που είχε το κτήριο και έμεινα εκεί τουλάχιστον μια ώρα για κουτσομποουλινγκ. Δε πήγα δίπλα στο αυτί κανενός να του τα πρήζω.
deesnider Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Στα περί κινδύνου που διατρέχουν οι κοντινοί στον τύπο που μιλάει στο κινητό, δεν αναφέρομαι, διότι δε γνωρίζω. Σε όσους λένε όμως ότι έχουν πρόβλημα επειδή αυτός που μιλάει τους ...ζαλίζει, τους ενοχλεί, τους τα πρήζει, μπορώ να κάνω μια ερώτηση; Αν π.χ. βρίσκεστε στην "ουρά" του ταμείου μιας τράπεζας και οι δύο μπροστινοί σας μιλούν μεταξύ τους, τους λέτε να σταματήσουν διότι σας τα έπρηξαν; Δε με ενδιαφέρει προσωπικά - άλλωστε δεν έχω κινητό - από καθαρή περιέργεια ρωτώ...
gkoki Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Στα περί κινδύνου που διατρέχουν οι κοντινοί στον τύπο που μιλάει στο κινητό, δεν αναφέρομαι, διότι δε γνωρίζω. Σε όσους λένε όμως ότι έχουν πρόβλημα επειδή αυτός που μιλάει τους ...ζαλίζει, τους ενοχλεί, τους τα πρήζει, μπορώ να κάνω μια ερώτηση; Αν π.χ. βρίσκεστε στην "ουρά" του ταμείου μιας τράπεζας και οι δύο μπροστινοί σας μιλούν μεταξύ τους, τους λέτε να σταματήσουν διότι σας τα έπρηξαν; Δε με ενδιαφέρει προσωπικά - άλλωστε δεν έχω κινητό - από καθαρή περιέργεια ρωτώ... Προφανώς όχι Ίσως επειδή ποτέ μέχρι σήμερα δεν είδα 2 μπροστινούς να γκαρίζουν σε απόσταση 20 εκατοστών από το αυτί μου. Συνήθως μιλάνε φυσιολογικά χωρίς να ανησυχούν μήπως δεν ακούγονται. Έχεις δει κανέναν να ψιθυρίζει στο κινητό; Όχι γιατί όλοι ανησυχούν μήπως δεν ακούγονται και φωνάζουν αν όχι γκαρίζουν και τους ακούει όλη η αίθουσα, το λεωφορείο κ.τ.λ. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει π.χ. 2 άτομα να μιλάνε μέσα στο μετρό και να ακούγονται 3-4 βαγόνια πιο κάτω ενώ έχω δει παρά πολλούς να μίλανε στο κινητό και να ακούγονται σε όλη την συστοιχία. Επίσης αν έχεις παρατηρήσει στις όρθιες ουρές μόλις κάνεις εσύ ένα μικρό βήμα μπροστά ο από πίσω έρχεται και κολλάει λες και θέλει να σε χουφτώσει. Απόλυτα φυσιολογικό βέβαια γιατί υποσυνείδητα θέλει να πάει όσο πιο μπροστά γίνεται για να τελειώνει. Αν όμως αυτός κρατά ένα κινητό και μιλαεί εκείνη την ώρα η απόσταση μπορεί να είναι μικρότερη και από 20 εκατοστά. Ήμουν αρκετά ξεκάθαρος στο τι έγραψα πιο πάνω όπως είναι και ο ts αν διαβάσεις καλά τι γραφεί.
N0tisOO7 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 (επεξεργασμένο) Πρέπει να μπαίνει ένα μέτρο, να τηρείται και να ελέγχεται, όσο αυτό μπορεί να γίνει εφικτό. Με έχει τύχει 2 χρόνια πριν, καλοκαίρι να καίει δυνατά ο Ιούνιος με τους πρώτους δυνατούς καύσωνες, μέσα σε τραίνο να περιμένω να ξεκινήσει και να μιλάει ένας "τσοπάνης" στο κινητό του, δυνατά σαν να μην άκουγε με τίποτα, με αυθάδεια. η μια βρισιά μετά την άλλη και ένας διάλογος, από τη μεριά του - "Μ@λ@κ@ την επόμενη γ@μ€νη μέρα που θα 'ρθει η παλιοπ...@ν@... θ@ μου κλ@σ€ι και θα...". Μιλούσε όταν είχα μπει στο βαγόνι 2 λεπτά και κανένας δεν τον είχε κάνει παρατήρηση (έστω για τα decibel που εκπέμπει). Κάθομαι και βλέπω ότι οι επιβάτες που ήταν από πριν, κοιτούσαν προς τη μεριά του και σχολίαζαν γι' αυτόν, χωρίς κανείς να προσπαθεί να τον πει τίποτα. Καταλαβαίνω τι γίνεται στο χώρο και του βάζω όριο, ότι αν δεν σιωπήσει στο ένα λεπτό, θα επέμβω. Μετά από "τρομερή υπομονή", του φωνάζω: - "Σε παρακαλώ μπορείς να προσέχεις τι λες και να μιλήσεις έξω αν δεν μπορείς; Υπάρχουν και μικρά παιδιά!" σε πολύ ήρεμο τόνο. Αφού έβγαλα δυνατή φωνή για να σταματήσει (για να ακούσει πέρα από την δικιά του), με κοιτά σαν να έκανα ΤΗΝ μεγαλύτερη φασαρία εκεί μέσα. Σηκώνεται και με λέει: - "Τι θες ρε μ@ και φωνάζεις δυνατά σαν π...στης εδώ μέσα και σε 'μένα ειδικά ρε γ@..ένε, που εσύ σαν πετάγεσαι σαν (δικό σας) και θα μου πεις τι θα κάνω;" (τρομερό επίπεδο ο τύπος). Με τα πολλά και τα λίγα πήγε να με πουλήσει τσαμπουκά και ψευτομαγκιά, που δεν του βγήκε σε μένα όπως νόμιζε. Από τη μία μεριά εγώ χωρίς να βγάζω ούτε μια βρισιά και και από την άλληαυτός με να με έχει στολίσει με ότι του κατέβαινε, όπου στη πορεία άρχισε να αγριεύει και να είναι εμφανές να θέλει να με χτυπήσει. Τον προειδοποιώ ότι ξέρω αυτοάμυνα και πολεμικές τέχνες και ότι και να μου κάνει θα είναι όλα κατά γι' αυτόν. Όταν τα άκουσε άρχισε να φοβάται και με κοιτούσε με ηλίθιο βλέμμα. Σηκώνεται ένα ηλικιωμένος ο οποίος αμέσως πήρε το πλευρό μου να τον κάνει παρατήρηση και μετά μερικοί γονείς, αλλά -εδώ είναι ένα παράξενο- κανένας συνομήλικος μου, εκτός από μια κοπέλα η οποία καθόταν δίπλα μου και πριν τον φωνάξω, μου είχε δείξει την αγανάκτηση της με το βλέμμα της κάνοντας μου και νόημα αν την συμπάσχω. Μετά απ' όλα αυτά φωνάζω τον εισπράκτορα και του εξηγώ μαζί με τους συνεπιβαίνοντες τη κατάσταση, ο τύπος ύστερα και από μια τελευταία παρατήρηση, αυτή του εισπράκτορα, έκατσε και δεν έβγαλε κουβέντα σ' όλο το ταξίδι και όταν χτύπησε το κινητό του, ούτε που απάντησε. Όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε 5 λεπτά. Μετά απ' όλα τα παραπάνω, μαζί και με κάποιες άλλες παρόμοιες προσωπικές μου και δικές σας ιστορίες, είμαι υπέρ στο να υπάρχει ένα μέτρο και μια κατανόηση απ' όλους. Γενικά δεν είμαι άνθρωπος που δεν έχει υπομονή και ούτε ψυχραιμία (τέρας και στα δύο), αλλά όταν με θεωρούν -όπως ο τύπος στην ιστορία- δεν μπορώ παρά μόνο από το να επέμβω, σε κόσμιο επίπεδο και να φέρω την κατάσταση σε ισορροπία. Σε δικαιολογημένες περιπτώσεις, μπορεί κανείς και να "τσιρίξει". Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2012 από Notis007
_BASSstarlet_ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Εγώ θέλω να κάνω παρατήρηση όταν διαβάζω «τον» αντί για «του»..
Lucifer Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Ο "ηλεκτρικός" της Κοπεγχάγης. Περιοχή ησυχίας, όπου απαγορεύονται τα κινητά και οι (θορυβώδεις) συνομιλίες. Μία σε κάθε βαγόνι.
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Εγώ θέλω να κάνω παρατήρηση όταν διαβάζω «τον» αντί για «του».. τι με λες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα