Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά κάποια πράγματα είναι αυτονόητα. Η αιθανόλη (το αλκοόλ που πίνουμε) παγώνει στους -114°C. Οπότε είναι λογικό ένα ποτό με 45% περιεκτικότητα σε αλκοόλ να μη μπορεί να παγώσει στους -18°C που είναι συνήθως μια κατάψυξη.

Από την άλλη, μία τυπική μπύρα με περιεκτικότητα 5% θα παγώσει. Και θα τα κάνει όλα σκ_τά μόλις σκάσει. :devil:

Δημοσ.

Απο τα "γινωμενα" ποτα, κανενα δεν γινεται καλυτερο εκτος βαρελιου. Ακομα και στο κρασι, θελει να το γυρνας και να ειναι σε σωστες συνθηκες.

Δημοσ.

Να κάνω και εγώ ένα ψιλο-hijack

Γενικά τα ποτά χαλάνε ?

Καθώς δεν πίνω βαριά ποτά έχω κάτι μπουκάλια χρόνια ξεχασμένα (κάποια κλειστά κάποια ξεσφαγισμένα) (Whiskey, vodka κλπ).

Τα πετάω ?

Δημοσ.

Μου τα χαρίζεις.

Στα σοβαρά, σίγουρα τα λικέρ και τα κρασιά χαλάνε. Αυτά χωρίς σάκχαρα και τίγκα αλκοόλ δε νομίζω, για όσα έχουν γλυκάνισο δεν ξέρω.

Δημοσ.
Στα σοβαρά, σίγουρα τα λικέρ και τα κρασιά χαλάνε.

Εάν δε πάρουν αέρα δε χαλάνε ούτε αυτά.

Πρόπερσυ ανοίξαμε στο σπίτι δικό μας κρασί του '78 και ήταν άριστο. Βέβαια στο μπουκάλι δεν υπήρχε αέρας (είχε γεμιστεί μέχρι πάνω-πάνω) και είχε σφραγιστεί κιόλας με λιωμένο κερί.

Δημοσ.

Το πρόβλημα ήταν ότι φούσκωσαν και έβγαζαν αφρούς από το καπάκι

Στο φούσκωμα; Για το πάγωμα πάντως νόμιζα θα είναι αρκετό το 5 - 10% οινοπνεύματος για να μην παγώνει στους -20ο.

Έψαχνα για διάγραμμα φάσεων νερού - οινοπνεύματος αλλά δεν βρήκα :-(

το νερο και το οινοπνευμα αναμειγνυονται σε καθε αναλογια λογω των δεσμων υδρογονου και νομιζω ο τελικος ογκος του μειγματος ειναι μικροτερος απο το αθροισμα των ογκων νερου και οινοπνευματος ξεχωριστα.

Δημοσ.

Ναι χαίρω πολύ για αυτά, για το πάγωμα λέω εγώ.

Για το συστολή του μείγματος υπάρχει από wikipedia εδώ.

Εγώ εννοούσα δυαδικό μείγμα νερού - αιθανόλης που στον κάθετο άξονα έχει θερμοκρασία και δείχνει την αλλαγή φάσης

Δημοσ.

Ναι χαίρω πολύ για αυτά, για το πάγωμα λέω εγώ.

Για το συστολή του μείγματος υπάρχει από wiki εδώ

Εγώ εννοούσα δυαδικό μείγμα νερού - αιθανόλης που στον κάθετο άξονα έχει θερμοκρασία και δείχνει την αλλαγή φάσης

ναι οταν το νερο παγωνει δημιουργει κρυσταλους με εξαγωνικο πλεγμα γι αυτο εχει μεγαλυτερο ογκο απο το υγρο οπου τα μορια μπορουν να ερθουν πιο κοντα το ενα στο αλλο. οταν βαζεις κι αλλα μορια μεσα εμποδιζεις την δημιουργεια κρυσταλων.

δεν εχω δει ποτε το διαγραμμα φασεων που λες και δεν βλεπω και το λογο αφου δημιουργουν ομοιογενες μειγμα παντα στην υγρη κασταση. στην στερεη δεν ξερω αν υπαρχει διαχωρισμος φασεων.

Δημοσ.

Δεν σε βλέπω συγκεντρωμένη, άλλα λέω άλλα απαντάς.

Δεν λέω ούτε για διαχωρισμό φάσεων, ούτε για όγκους.

Λέω, μείγμα π.χ. 60 - 40, στους πόσους βαθμούς θα παγώσει;;

Απλή ερώτηση νομίζω, δυσεύρετη απάντηση.

Εδιτ: Ίσως δεν το είχα θέσει πολύ σωστά. Αλλάγή φάσης όταν είπα εννούσα την φυσική κατάσταση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...