DrLo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Πρέπει να ανανεώσω το διαβατήριό μου (δε έχει λήξει ακόμα αλλά κοντεύει) το θέμα ... είμαι - Δημότης Νίκαιας και όταν έβγαλα τελευταία φορά ταυτότητα δήλωσα Δν/ση κατοικίας Νίκαια (άρα αρμοδιότητα του γραφείου διαβατηρίων Πειραιά) όπου και έχω βγάλει το τωρινό μου διαβατήριο - Τώρα μένω στο Χαϊδάρι (αρμόδιο το Γραφείο Αιγάλεω) - Η επαγγελματική μου έδρα είναι στη Λακωνία ... Σε ποιό γραφείο πρέπει να πάω ΥΓ: Τα έχουν πάει στα ύψη τα παράβολα ή μου φαίνεται ?
headbanger Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Πλέον δεν κάνεις ανανέωση αλλά βγάζεις καινούργιο. Συνολικά νομίζω είναι γύρω στα 85 ευρώ όλα μαζί. Επειδή το διαβατήριο το βγάζεις στο αστυνομικό τμήμα, πάνε στο πιο κοντινό που έχει γραφείο έκδοσης διαβατηρίων.
DrLo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Πλέον δεν κάνεις ανανέωση αλλά βγάζεις καινούργιο. Συνολικά νομίζω είναι γύρω στα 85 ευρώ όλα μαζί. Επειδή το διαβατήριο το βγάζεις στο αστυνομικό τμήμα, πάνε στο πιο κοντινό που έχει γραφείο έκδοσης διαβατηρίων. Τα γραφεία διαβατηρίων είναι μέσα σε αστυνομικά τμήματα το ξέρω και θέλω να πάω στο πιο κοντινό (Αιγάλεω) αλλά δε ξέρω αν τσεκάρουν αν είσαι δημότης ή κάτοικος (με βάση τη δνση που είναι δηλωμένη όταν έβγαζες ταυτότητα).
Ather Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2012 Ναι αλλά βγαίνουν στην Αθήνα, σε εμένα δεν είχαν κοιτάξει κάτι.
Apoll Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Ας ελπίσουμε ότι ο φίλος παραπάνω δεν θα φτάσει στο σημείο που έφτασα εγώ, και να γίνει Βρετανός για να μπορεί να βγάλει νέο διαβατήριο (Η πρεσβεία στην Αγγλία είναι το μεγαλύτερο μπάχαλο του Ελληνικού Κράτους).
not87not Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Ας ελπίσουμε ότι ο φίλος παραπάνω δεν θα φτάσει στο σημείο που έφτασα εγώ, και να γίνει Βρετανός για να μπορεί να βγάλει νέο διαβατήριο (Η πρεσβεία στην Αγγλία είναι το μεγαλύτερο μπάχαλο του Ελληνικού Κράτους). Δυστχως εχεις δικιο σε καθε σου λεξη. Τα ιδια μου ελεγαν κατι γνωστοι μου που ζουν στο Λονδινο. Και αυτοι εβγαλαν βρετανικο διαβατηριο
Toufas Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Ας ελπίσουμε ότι ο φίλος παραπάνω δεν θα φτάσει στο σημείο που έφτασα εγώ, και να γίνει Βρετανός για να μπορεί να βγάλει νέο διαβατήριο (Η πρεσβεία στην Αγγλία είναι το μεγαλύτερο μπάχαλο του Ελληνικού Κράτους). Επειδη ειμαι σε ακριβως την ιδια κατασταση, τι εκανες για να βγαλεις ακριβως? Αιτηση+λεφτα+το τεστ που θελει? Εγω εβγαλα το χαρτι που λεει οτι ειμαι κατοικος εξωτερικου και μπορω να βγαλω κανονικα διαβατηριο χωρις να εχω τελειωσει στρατο. Το χαρτι πηγε στην στρατολογια αρχες γεναρη και δεν εχουν παρει το χαρτι που χρειαζεται για να βγαλω το διαβατηριο (για να παω με το γραμμα του νομου και να μην κανω ψευδη δηλωση, πραγμα που ειπε να κανω η προξενικη υπαλληλος...). Η απαντηση απο την πρεσβεια ηταν "το χαρτι δεν εχει ερθει, παρτε τους τηλεφωνο για να στειλουν το fax". Ναι ξεχασα οτι η δουλεια μου ειναι αυτη, και δεν θα επρεπε να πω στην υπαλληλο να κανει την δουλεια της...
Apoll Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δυστχως εχεις δικιο σε καθε σου λεξη. Τα ιδια μου ελεγαν κατι γνωστοι μου που ζουν στο Λονδινο. Και αυτοι εβγαλαν βρετανικο διαβατηριο Άστα τρομερή ταλαιπωρία επί τρία χρόνια. Και επειδή δεν μένω Λονδίνο χρειάστηκε τόσες φορές να κατέβω κάτω και φύγανε πάρα πολλά λεφτά για τρένα. Την πρώτη προσπάθεια μάλιστα, η πρώην σύζηγος (Αγγλίδα), τους πέταξε το λάπτοπ (17 ίντσες τούβλο όχι netbook) μέσα στην πρεσβεία και πήρε ξόφαλτσα μία ******* που ήταν στο γραφείο. Δυστυχώς. Επειδη ειμαι σε ακριβως την ιδια κατασταση, τι εκανες για να βγαλεις ακριβως? Αιτηση+λεφτα+το τεστ που θελει? Εγω εβγαλα το χαρτι που λεει οτι ειμαι κατοικος εξωτερικου και μπορω να βγαλω κανονικα διαβατηριο χωρις να εχω τελειωσει στρατο. Το χαρτι πηγε στην στρατολογια αρχες γεναρη και δεν εχουν παρει το χαρτι που χρειαζεται για να βγαλω το διαβατηριο (για να παω με το γραμμα του νομου και να μην κανω ψευδη δηλωση, πραγμα που ειπε να κανω η προξενικη υπαλληλος...). Η απαντηση απο την πρεσβεια ηταν "το χαρτι δεν εχει ερθει, παρτε τους τηλεφωνο για να στειλουν το fax". Ναι ξεχασα οτι η δουλεια μου ειναι αυτη, και δεν θα επρεπε να πω στην υπαλληλο να κανει την δουλεια της... Πόσα χρόνια είσαι εδώ;
Apoll Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Χρειάζετε να περάσεις τις εξετάσεις (το βιβλίο είναι εύκολο). Από εκεί και μετά αν εργάζεσαι στην χώρα χρειάζονται αρκετά Ρ60, από τους εργοδότες σου και άλλες βαβούρες που περιγράφονται στην σελίδα. Αν είσαι παντρεμένος με 'ηθαγενή' πάνω από 2-3 χρόνια με Βρετανικό γάμο, θέλει το Βρετανικό διαβατήριο της συζήγου και το πρωτότυπο πιστοποιητικό του γάμου στην Βρετανία. Για ό,τι χρειάζεσαι http://www.ind.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/ Το συστήμα εδώ δουλεύει, αυτό είναι το καλό με αυτή τη χώρα. Ότι γράφουν εκεί χρειάζονται. Δεν έχει τα 'κρυφά' έγγραφα του Ελληνικού συστήματος. Και αν θες ρίξε μια αίτηση να διαγραφείς ως Έλληνας στο Ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών. Και τέρμα οι βαβούρες περί στρατού.
IOSTEFO Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 (Η πρεσβεία στην Αγγλία είναι το μεγαλύτερο μπάχαλο του Ελληνικού Κράτους). Υπάρχουν και χειρότερα σήμερα τηλεφώνησα στο Ελληνικό προξενείο στην Den Haag στην Ολλανδία, είπα στην κοπέλα πως θέλω να βγάλω καινούργιο διαβατήριο γιατί το παλιό λήγει τον Αύγουστο, και μου είπε αν τώρα κλείσετε ραντεβού για να καταθέσετε τα δικαιολογητικά θα έρθετε τον Οκτώβριο συν δυο μήνες για να μας στείλουν από την Ελλάδα το νέο διαβατήριο,έτσι θέλω δεν θέλω θα πεταχτώ στην μητέρα πατρίδα για νέο διαβατήριο.
IOSTEFO Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μια ερώτηση από την ήμερα που καταθέτεις τα δικαιολογητικά για έκδοση διαβατηρίου σε πόσες μέρες το παραλαμβάνεις; από το προξενείο μου είπαν αν είστε επαρχία σε μια εβδομάδα,αν είστε Αθήνα τρεις μέρες αληθεύει; ευχαριστώ.
Porg Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Ερώτηση: τα παράβολα για την έκδοση νέου διαβατηρίου κοστίζουν 84,4Ε ένας φίλος που έβγαλε σχετικά πρόσφατα είπε πως τα αγόρασε απο ψιλικατζίδιο δίπλα απτην αστυνομία και κράτησε μερικά ευρώ παραπάνω ως προμήθεια (κάπου στα 90Ε) Ισχύει η λέει βλακείες;
Joshua21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Ισχύει, το ψιλικατζίδικο δεν θα έμπαινε στον κόπο αν δεν έβγαζε κέρδος. Εναλλακτικά θα μπορούσε να πάει στην εφορία να τα πάρει πληρώνοντας την κανονική τους αξία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα