Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης, η μάζωξη στο σπίτι είναι αλλιώς όταν είσαι φοιτητής και αλλιώς αν έχεις και γυναίκα οικοδέσποινα.

Δηλαδή εκεί είναι η διαφορά? Έχει φύλο η έννοια της φιλοξενίας? (ίσως ρητορική ερώτηση). Αν και η γυναίκα σου το παρακάνει δεόντως αν όντως βγάζει όλη αυτή τη λίστα για μια απλή επίσκεψη φίλων για καφέ LOL

Επεξ/σία από scullyist
Δημοσ.

απο τοτε που ζω μονη μου το σπιτι μου εχει γινει κεντρο διερχομενων. μιλαμε για απειρες συναθροισεις και ειναι ολο κι ολο 25 τμ, το θεμα ειναι να υπαρχει καλη διαθεση, ιδεες και αφορμες. εχει ηδη κανονιστει μπαρμπεκιου για τον απριλη το οποιο θα γινει στο μπαλκονι μου. ο καθενας συμβαλει καπως ειτε με ενα μπουκαλι κρασι, ειτε καποια μεζεδακια κτλ. ισως παιζει ρολο και το γεγονος οτι το σπιτι μου ειναι πλεον το τελευταιο ελευθερο καπνιστηριο των βρυξελλων.

Δημοσ.

Σε πολλές χώρες του εξωτερικού έχω παρατηρήσει ότι δεν πηγαίνουν σε κλαμπάκια όπως εμείς.

Παίρνουν μια μπύρα με την παρέα τους και αράζουν σε κάποιο πάρκο-παραλία. Είναι και αυτή μια φθηνή λύση για έξοδο.

Δεν το κάνουν αυτό μόνο οι νεαροί αλλά και αρκετές οικογένειες (χωρίς τις μπύρες :mrgreen: ).

Γενικά το εξωτερικό είναι μεγάλος μύθος όπως το σκεφτόμαστε εμείς. Ακούμε για βασικό μισθό 2000... ξεχνάμε όμως ότι τα ενοίκια μπορεί να είναι 1200 και η φορολογία 60%.

Οι περισσότεροι άνθρωποι και εκεί απλά τα βγάζουν πέρα.

Καλή φάση η παρέα στο σπίτι αλλά δεν παύει να είναι πάλι ο ίδιος χώρος που είσαι κλεισμένος όλη την ημέρα.

Ακόμη και στις φοιτητικές εποχές που έβγαινα έξω δεν έπινα ποτέ 4-5 ποτά όπως έκαναν πολλοί συμφοιτητές μου. Ούτε έτρωγα συχνά φαγητό έξω. Αν χρειάζομαι "γρήγορο" φαγητό τρώω κάτι στο σπίτι π.χ ένα τοστ.

Αυτό εφαρμόζω ακόμη και σήμερα. Μέχρι 2-3 εξόδους την εβδομάδα για 1 μπύρα (4 ευρώ) ή 1 καφέ (3 ευρώ) ακόμη τους αντέχω. Εξαρτάται βέβαια και από την παρέα. Ορισμένες φορές μπορεί να τύχει να μην βγω και καθόλου.

Μένω στο κέντρο της Θεσ/νίκης όμως και γλιτώνω τα μεταφορικά.

Στην Αθήνα σίγουρα είναι πιο μεγάλη ταλαιπωρία να βγεις μακριά από το σπίτι σου ή ακόμη και το να πας σε σπίτι φίλων. Αλλά και εδώ ακόμη είναι δύσκολο να πάρεις ένα λεωφορείο Παρασκευή-Σάββατο βράδυ ή να οδηγείς και να ψάχνεις να παρκάρεις.

Δημοσ.

Σε πολλές χώρες του εξωτερικού έχω παρατηρήσει ότι δεν πηγαίνουν σε κλαμπάκια όπως εμείς.

Παίρνουν μια μπύρα με την παρέα τους και αράζουν σε κάποιο πάρκο-παραλία. Είναι και αυτή μια φθηνή λύση για έξοδο.

Δεν το κάνουν αυτό μόνο οι νεαροί αλλά και αρκετές οικογένειες (χωρίς τις μπύρες :mrgreen: ).

Γενικά το εξωτερικό είναι μεγάλος μύθος όπως το σκεφτόμαστε εμείς. Ακούμε για βασικό μισθό 2000... ξεχνάμε όμως ότι τα ενοίκια μπορεί να είναι 1200 και η φορολογία 60%.

Οι περισσότεροι άνθρωποι και εκεί απλά τα βγάζουν πέρα.

ισχυει αλλα ειναι και αλλη νοοτροπια, δεν ειναι τοσο των βαριων ποτων (τα οποια ειναι πολυ φθηνοτερα σε σχεση με την ελλαδα) προτιμουν τα χαλαρα μπαρακια. επισης παιζει πολυ το συστημα "ξεκιναμε να πινουμε ηδη απο το σπιτι"

Δημοσ.

απο τοτε που ζω μονη μου το σπιτι μου εχει γινει κεντρο διερχομενων. μιλαμε για απειρες συναθροισεις και ειναι ολο κι ολο 25 τμ, το θεμα ειναι να υπαρχει καλη διαθεση, ιδεες και αφορμες. εχει ηδη κανονιστει μπαρμπεκιου για τον απριλη το οποιο θα γινει στο μπαλκονι μου. ο καθενας συμβαλει καπως ειτε με ενα μπουκαλι κρασι, ειτε καποια μεζεδακια κτλ. ισως παιζει ρολο και το γεγονος οτι το σπιτι μου ειναι πλεον το τελευταιο ελευθερο καπνιστηριο των βρυξελλων.

σε 25τμ χωράνε πάνω από 2 άτομα?

Δημοσ.

βγαίνω για 1 καφέ , 1 φαί τη ευδομάδα και μια φορά τον μήνα βράδυ.

Θα προτιμούσα να μην εβγαινα ποτέ έξω δεν μου αρέσει. Εδώ ξενερώνω αν ανοίξει παράθυρο στο σπίτι θα βγώ έξω?

Δημοσ.

Σε καθημερινη βαση πηγαινω για καφε ακομα και τωρα που ειμαι χωρις δουλεια. Για ποτο παρα πολυ σπανια κι αυτο γιατι θεωρω κοροιδια να δωσω 7-8-9 ευρω για ενα ποτο αλλα δεν εχω και διαθεση, αντιθετως μπορει να βγω για κανα τσιπουρο. Φαγητο σιγουρα θα φαω 1-2 φορες απ εξω αναγκαστικα λογω εθισμου στο γυρο :P ενω μεταφορικα εξοδα δεν εχω λογω του οτι ειμαι κοντα στο κεντρο.

Αυτο που εχει κοπει ειναι η ταβερνα οπου οι τιμες ειναι απαγορευτικες για να το χαρεις και οχι απλα να πεις οτι πηγες.

Παντως η κινηση δεν βλεπω να χει κοψει στις καφετερειες. Χθες Σαββατο στην παραλιακη Θεσσαλονικης γινοταν πανικος, οπως και την προηγουμενη Κυριακη. Πανικος επισης γινοταν και την Δευτερα σε αλλες καφετεριες στο κεντρο (Αγγελακη κυριως).

Απο συζητησεις με υπευθυνους μαγαζιων παντως που εχουν ενα ονομα μου λενε πως πανε παρα πολυ καλα, στα μπουζουκομαγαζα εχει μειωθει αισθητα η κινηση τα οποια νομιζω πλεον ανοιγουν 2-3 μερες τα Σαββατοκυριακα, λογικο βεβαια γιατι παντα ηταν πεταμενα λεφτα και πλεον λεφτα για πεταμα δεν υπαρχουν (πανε οι εποχες που τα χα κανει 2ο σπιτι :lol: ).

Δημοσ.

Δηλαδή εκεί είναι η διαφορά? Έχει φύλλο η έννοια της φιλοξενίας? (ίσως ρητορική ερώτηση). Αν και η γυναίκα σου το παρακάνει δεόντως αν όντως βγάζει όλη αυτή τη λίστα για μια απλή επίσκεψη φίλων για καφέ LOL

Δεν είναι θέμα φιλοξενίας, αλλά συμβαίνει το εξής:

Έστω άντρας που έχει μια στενή παρέα. Στα 20, ως φοιτητές και μπακούρια, μαζεύονται και τρώνε-πίνουν ό,τι να'ναι, κανένας δεν ασχολείται με το αν έχει σκόνη η βιβλιοθήκη, αν το μπάνιο λάμπει, αν τρώνε σε πλαστικά πιάτα κτλ. Αν τους αφήνει να βάλουν τα πόδια πάνω στο τραπέζι και να ρεύονται ελεύθερα, είναι φιλόξενος.

Έστω η ίδια παρέα στα 30. Ο οικοδεσπότης ζει με γυναίκα και οι φίλοι του επίσης εμφανίζονται με τις γυναίκες τους. Ε, εκεί μπαίνει στη συζήτηση αν το σερβίτσιο ταιριάζει με τα ποτήρια, αν υπάρχει σκόνη κάτω από το τραπέζι, αν υπάρχουν ορεκτικά κτλ.

Αυτό συμβαίνει και λόγω φύλου, αλλά και λόγω διαφορετικής σύνθεσης της παρέας. Και φυσικά επειδή είσαι άλλος άνθρωπος στα 20 και άλλος στα 30.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...