kabamaru21 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Προσπαθω εδω να σκεφτω τι στοχο-σκοπο ειχαν οι τυποι. Απο οτι διαβαζω δεν υπηρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αρα αυτομάτως "θέλεις" θυματα: μπορει συγκεκριμένα ατομα / μπορει περαστικούς (ή μπορει το πρωτο και οι περαστικοί στα @@σου)... Η συσκευη η ιδια απο οτι διαβαζω στο βημα, ηταν απο ενα μπιτόνι βενζινη και ενα μικρο κυκλωμα αναφλεξης, δηλαδή περιορισμενης "ζημιας" ακομη και στο ιδιο βαγονι, οι μονοι που θα κινδύνευαν με βαρύτατα εγκαυματα και worst case θανατο θα ηταν αυτοι που ηταν ακριβως διπλα.. Σιγουρα θα υπαρξει πανικος-φωτια-σοκ-καπνος αλλα φαντασου οτι υπαρχουν πυροσβεστηρες σηματα κινδυνου θα σταματήσει το τρενο θα ανοιξεις πορτες με χερια κτλ.. Νταξ θα εχεις τραυματίες αλλα δεν θα ειναι σε καμια περιπτωση Τοκιο! Αμα εχεις στοχο καποιον συγκεκριμενο- η συσκευη ειναι fail, διοτι που ξερεις σε ποιο βαγονι θα μπει ποτε θα μπει ποτε θα βγει... Θα βαλεις ρολοι? Δεν ξερεις το timing αρα επιβαλετε τηλεχειρισμός! Που δεν υπήρχε.. Μπαίνεις στον κοπο να τα κανεις ολα αυτα για τον χ-ψ λογο, και στο τελος κανεις λαθος την συνδεσμολογια? ΔΕΝ παιζει!, Απο πριν θα σκεφτεις και θα δοκιμασεις τον μηχανισμό ( εννοείτε χωρις την εκρηκτική ύλη) να δεις οτι στην θεωρια εισαι σωστος θα σκασει! (Δηλαδή ποση ταση θες για να γινει σπινθήρας να αναφλεγει η βενζινη η οτιδηποτε) Για καποιον που εχει γνωσεις να επιχειρήσει να κατασκευασει κατι τετοιο δεν νοείται λαθος συνδεσμολογια.. τι εκανες δηλαδη? Δεν ενιωθες τοσο καιρο? Εγω προσωπικά κανω την σούμα των αποπανω και πιστευω οτι ο σκοπος τη συσκευης δεν ηταν ποτε να δουλεψει αλλα ηταν να περασει μηνυμα. α) πρως στην αστυνομια λεγοντας "Εμεις μπορουμε να βαλουμε οπουδηποτε βομβα και οποτε θελουμε και δεν μας αγγιζει τιποτα, και αυτη δεν εσκασε γιατι ετσι γουστάραμε". β) να ειναι καποια μορφης προβοκάτσιας για να περασουν αποψεις για αυστηροτερους "ελεχγους" και διαφοροι νομοι καταστολης/ασφάλειας τον επομενο καιρο... Βεβαια το παραπανω θα ειναι μονο ενα απο τα βηματα για να φτασεις εκει. Χρειάζεται εν διαρκεία φοβος.... Το να πηγε καποιος ερασιτέχνης τρελός και να ρισκαρε σε κοινή θεα να κανει κατι τετοιο μεσα απο 50 καμερες χωρις κινητρο-λογο (εστω και παραλογο) και στο τελος η ατσουμπαλη συσκευή του να μην δούλεψε γιατι ηταν αμπαλος, μου φαίνεται το ποιο απιθανο σεναριο παντως
DrLo Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Η συσκευη η ιδια απο οτι διαβαζω στο βημα, ηταν απο ενα μπιτόνι βενζινη και ενα μικρο κυκλωμα αναφλεξης, δηλαδή περιορισμενης "ζημιας" ακομη και στο ιδιο βαγονι, οι μονοι που θα κινδύνευαν με βαρύτατα εγκαυματα και worst case θανατο θα ηταν αυτοι που ηταν ακριβως διπλα.. Σιγουρα θα υπαρξει πανικος-φωτια-σοκ-καπνος αλλα φαντασου οτι υπαρχουν πυροσβεστηρες σηματα κινδυνου θα σταματήσει το τρενο θα ανοιξεις πορτες με χερια κτλ.. Νταξ θα εχεις τραυματίες αλλα δεν θα ειναι σε καμια περιπτωση Τοκιο! Πυροσβεστήρες ΔΕΝ υπάρχουν. Αυτό το είχα προσέξει πρόσφατα όταν κατέβηκα στο ΜΕΤΡΟ. Οι πυροσβεστήρες (τουλάχιστον στα 2 τρένα που πήρα) έλειπαν από τα ειδικά σημεία που φυλλάσοναι. Τότε το είχα αποδόσει στα πρόσφατα επισόδεια, ότι τους έιχαν βουτήξει είτε για να τους χρησιμοποιήσουν απέναντι στα ΜΑΤ είναι για να σπάνε βιτρίνες (αν και δεν είναι τόσο μεγάλοι). τότε αναρωτήθηκα πως αφήνουν το ΜΕΤΡΟ να λειτουργεί χωρίς πυροσβεστήρες κάποιοι που είχαν κάνει αγώνα να μη λειτουργούν τα ΜΜΜ χωρίς AC. Μπαίνεις στον κοπο να τα κανεις ολα αυτα για τον χ-ψ λογο, και στο τελος κανεις λαθος την συνδεσμολογια? ΔΕΝ παιζει! Γιατί? λίγοι την έχουν πατήσει από συνδεσμολογία ? (βλ. 17Ν) Το να πηγε καποιος ερασιτέχνης τρελός και να ρισκαρε σε κοινή θεα να κανει κατι τετοιο μεσα απο 50 καμερες χωρις κινητρο-λογο (εστω και παραλογο) και στο τελος η ατσουμπαλη συσκευή του να μην δούλεψε γιατι ηταν αμπαλος, μου φαίνεται το ποιο απιθανο σεναριο παντως Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να δεχθούμε ότι το Λονδίνο έχει περισσότερες κάμερες. Θύμησε μου, τους πιάσαν οι κάμερες αυτούς που βάλαν εκεί τις βόμβες. Δε κρίνω αυτά που γράφεις, μπορεί να είναι και έτσι τα πράγματα, αλλά αν θέλουμε να πλάσουμε σενάρια συνομοσιολογίας τουλάχιστον να τα δουλέυουμε στο μυαλό μας καλύτερα.
akpe Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Να προειδοποιήσουν/να τρομάξουν. Δεν νομίζω να ήταν κάποιας μορφής προβοκάτσια ρε σείς. Λογικό κάποιοι να πονηρευόμαστε έτσι ειδικά με ό,τι γίνεται έξω αλλά ας μην χάνουμε τη μπάλα. Άλλωστε αυτά που αναφέρει ο καμπαμαρού τα καταφέρνουν μια χαρά και χωρίς βόμβες. τότε αναρωτήθηκα πως αφήνουν το ΜΕΤΡΟ να λειτουργεί χωρίς πυροσβεστήρες κάποιοι που είχαν κάνει αγώνα να μη λειτουργούν τα ΜΜΜ χωρίς AC. To τερπνόν προ του ωφελίμου. Έτσι δεν έχουμε μάθει;
UpToDate_ Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Εγώ πάντως στο τελευταίο βαγόνι δεν ξαναμπαίνω(όπου τοποθετήθηκε ο μηχανισμός) κ το χρησιμοποιώ κάθε μέρα το μπ***ελο.. θέλουν και ενάμιση ευρώ εισητηριο με μετρα ασφαλειας ΜΗΔΕΝ τα ρεζίλια.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Εγώ πάντως στο τελευταίο βαγόνι δεν ξαναμπαίνω(όπου τοποθετήθηκε ο μηχανισμός) κ το χρησιμοποιώ κάθε μέρα το μπ***ελο.. θέλουν και ενάμιση ευρώ εισητηριο με μετρα ασφαλειας ΜΗΔΕΝ τα ρεζίλια. Προτείνεις λοιπόν να ανοίγουν όλες τις τσάντες όλων των επιβατών στο Μετρό; Σημειώνω εδώ ότι η επιβατική κίνηση το 2008 υπολογιζόταν περίπου στις 650.000 με 700.000 άτομα ημερησίως...
benign Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Συγνωμη για το off topic αλλα σε μετρο,ηλεκτρικο και λεωφορειο εχω να δω πλεον της πενταετιας ελεγχο εισιτηριων.Ρωτησα εναν υπαλληλο σε εκδοτηριο και μου ειπε οτι εχει ανατεθει σε ιδιωτικη εταιρια,μηπως η ιδια εχει αναλαβει και την οποια ασφαλεια του μετρο? Κατα την γνωμη μου πρεπει να υπαρχουν αστυνομικοι σε διαφορα καιρια σημεια του μετρο και να κανουν face control κατα κριση και εξακριβωση στοιχειων.
UpToDate_ Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Προτείνεις λοιπόν να ανοίγουν όλες τις τσάντες όλων των επιβατών στο Μετρό; Σημειώνω εδώ ότι η επιβατική κίνηση το 2008 υπολογιζόταν περίπου στις 650.000 με 700.000 άτομα ημερησίως... Πλέον είναι και παραπάνω. Ειδικά με τους νέους σταθμούς που θα ανοίξουν την πόρτα τους στο κοινό. http://en.wikipedia.org/wiki/Athens_Metro Δεν είπα ότι προτείνω να ανοίγουν τις τσάντες.. στην ελλάδα άλλωστε δεν έχουμε βομβιστές αυτοκτονίας μιας και όλοι κοιτάνε την πάρτυ τους, και να την βγάλουν καθαρή.. μέχρι και σε αυτό το θέμα. Αλλά θα μπορούσαν να υπήρχουν Security στις αποβάθρες του κάθε σταθμού. Έστω. Δεν θέλω να φύγω απο μπιτόνι βενζίνης ενώ πάω στην σχολή...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Πλέον είναι και παραπάνω. Ειδικά με τους νέους σταθμούς που θα ανοίξουν την πόρτα τους στο κοινό. http://en.wikipedia.org/wiki/Athens_Metro Δεν είπα ότι προτείνω να ανοίγουν τις τσάντες.. στην ελλάδα άλλωστε δεν έχουμε βομβιστές αυτοκτονίας μιας και όλοι κοιτάνε την πάρτυ τους, και να την βγάλουν καθαρή.. μέχρι και σε αυτό το θέμα. Αλλά θα μπορούσαν να υπήρχουν Security στις αποβάθρες του κάθε σταθμού. Έστω. Δεν θέλω να φύγω απο μπιτόνι βενζίνης ενώ πάω στην σχολή... Δεν διαφωνώ, ούτε εγώ θέλω να τραυματιστώ ή να σκοτωθώ ούτε κανένας. Από την άλλη, η αστυνόμευση χώρων μεγάλης προσέλευσης είναι πρακτικά αδύνατη. Πρόσφατα το απέδειξαν οι βομβιστικές επιθέσεις στον Μετρό του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2005, η βομβιστική ενέργεια στο Διοικητικό Δικαστήριο Αθηνών την προπαραμονή Πρωτοχρονιάς 2010 κλπ... Και προσωπικό ασφαλείας να βάλουν, τι θα κάνουν; Θα ανοίγουν τσάντες; Ή θα εγκαταστήσουν ελέγχους όπως στο Αεροδρόμιο;
Solar_Fields Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Συγνωμη για το off topic αλλα σε μετρο,ηλεκτρικο και λεωφορειο εχω να δω πλεον της πενταετιας ελεγχο εισιτηριων.Ρωτησα εναν υπαλληλο σε εκδοτηριο και μου ειπε οτι εχει ανατεθει σε ιδιωτικη εταιρια,μηπως η ιδια εχει αναλαβει και την οποια ασφαλεια του μετρο? Κατα την γνωμη μου πρεπει να υπαρχουν αστυνομικοι σε διαφορα καιρια σημεια του μετρο και να κανουν face control κατα κριση και εξακριβωση στοιχειων. Γενικα η αστυνομευση στην Αθηνα ειναι ελλειπεστατη. Περαν του μετρο πρεπει να αναθεωρηθουν σε πολλα ακομα ζητηματα οι μεθοδοι αστυνομευσης και καταστολης της εγκληματικοτητας. Οι υπαρχουσες αποδεικυονται ανεπαρκεστατες στην πραξη σε καθημερινη βαση. Το οτι βρεθηκε μπομπα στο μετρο, εκτος απο φυσικο επακολουθο των παραπανω, ειναι ισως και απο τους τελευταιους τροχους της αμαξης "Εγκληματικοτητα στην Αθηνα". Μου κανει εντυπωση οτι δημιουργηθηκε τοσος θορυβος γυρω απο αυτο, οταν ενας απλος πολιτης κινδυνευει σημαντικοτερα και συχνοτερα απο αλλες μορφες βιας.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Τι διαβάσαμε σε αυτό το νήμα, omg δηλαδή: Να γίνεται face control (έχουν κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό οι βομβιστές;) Να υπάρχουν security στις αποβάθρες (μάλιστα, σε συνδυασμό με την από πάνω πρόταση, οι securitάδες ίσως να είναι οι πρώτοι που θα τρώνε «πόρτα», και έπονται οι γύφτοι με τα ακορντεόν) Δεν θέλουμε να «πάμε» από μπετόνι βενζίνης την ώρα που πάμε σχολή (πιο ηρωϊκό είναι, από πυροβολισμό, ενώ πάμε να δούμε παράσταση με την Παναγιώτα «milf του πολυτεχνείου και της αριστερής διανόησης» Ζούμη) Μας κάνει εντύπωση ο ντόρος ενώ ο απλός πολίτης κινδυνεύει σημαντικότερα από άλλες μορφές βίας (Μα φυσικά, περισσότερο θα ασχοληθεί το BBC με μια κλοπή iPhone στο στριμωξίδι στην αποβάθρα, παρά με εκατόμβη θυμάτων από τρομακρατική ενέργεια που θα την ακολουθήσει προκήρυξη, ξέρετε που)
green gordon Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Τελικα τωρα γραφουν οτι ανελαβαν την ευθυνη καποιοι χιμπατζηδες με το ονομα ανταρτικο πολεων. Απο ποτε οι ανταρτες δολοφονουν πολιτες που πανε στις δουλειες τους δεν ξερω. Και εις ανωτερα.
firewalker Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Μπορεί απλά να την ξέχασαν στο μετρό την συσκευή...
chill Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Να είναι κατασκευασμένο γεγονός από μπάτσους κ παρακράτος δεν πέρασε από κανενός το μυαλό;
klainmaingr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2012 Εγω προσωπικά κανω την σούμα των αποπανω και πιστευω οτι ο σκοπος τη συσκευης δεν ηταν ποτε να δουλεψει αλλα ηταν να περασει μηνυμα. α) προς στην αστυνομια λεγοντας "Εμεις μπορουμε να βαλουμε οπουδηποτε βομβα και οποτε θελουμε και δεν μας αγγιζει τιποτα, και αυτη δεν εσκασε γιατι ετσι γουστάραμε". β) να ειναι καποια μορφη προβοκάτσιας για να περασουν αποψεις για αυστηροτερους "ελεγχους" και διαφοροι νομοι καταστολής/ασφάλειας τον επομενο καιρο... Βεβαια το παραπανω θα ειναι μονο ενα απο τα βηματα για να φτασεις εκει. Χρειάζεται εν διαρκεία φοβος.... Το να πηγε καποιος ερασιτέχνης τρελός και να ρισκαρε σε κοινή θεα να κανει κατι τετοιο μεσα απο 50 καμερες χωρις κινητρο-λογο (εστω και παραλογο) και στο τελος η ατσουμπαλη συσκευή του να μην δούλεψε γιατι ηταν αμπαλος, μου φαίνεται το ποιο απιθανο σεναριο παντως My thoughts exactly. Με μια κλίση προς το β). Αν το συνδυάσω και με σημερινή παραίτηση ανώτερου υπεύθυνου στελέχους για την προσπάθεια ανάληψης μεγαλύτερου καθήκοντος (/μούτζα), μπορώ να πω 90% το β. (είδατε το συγκάλυψα για να μη γίνει πολιτική συζήτηση) Η αλλιώς "η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων και στη συνέχεια παροχής των λύσεων". Να είναι κατασκευασμένο γεγονός από μπάτσους κ παρακράτος δεν πέρασε από κανενός το μυαλό; Ε ουσιαστικά αυτό λέει ο OP στο β) του post του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα