Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 229
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οκ το έπιασα. Ο κόσμος παρόλα αυτά δεν είναι καθόλου ενήμερος περί αυτού. Όλοι νομίζουν ότι άμα δεν έχει πατημένα τα 18 σε πάνε μέσα. :devil:

Δημοσ.

Οποιοσδήποτε 15+ μπορεί να χώσει οποιαδήποτε 15+.

16 χώνει 16, νόμιμο. 50 χώνει 16, νόμιμο.

Για να χώσεις αγοράκι, μπλέκεται λίγο παραπάνω.

• Moderators
Δημοσ.

Οποιοσδήποτε 15+ μπορεί να χώσει οποιαδήποτε 15+.

16 χώνει 16, νόμιμο. 50 χώνει 16, νόμιμο.

Για να χώσεις αγοράκι, μπλέκεται λίγο παραπάνω.

What if...

16 με 14;

και

14 με 14;

Δημοσ.

Και γι' αυτό υπάρχει πρόβλεψη απ' όσο ξέρω. Η δεύτερη περίπτωση νομίζω πάει ψιλοάπατη, δεν πολυκυνηγιέται, η πρώτη (ανήλικος μεν αλλά με παράνομο ανήλικο δε) παίζει να 'χει κάνα πρόστιμο κτλ. Δεν τα ξέρω όμως, μπορεί να λέω μαλακίες, ας απαντήσει παρεδώσε.

Δημοσ.

Έτσι όπως το βλέπω εγώ, δύο περιπτώσεις υπάρχουν για την παιδοφιλία. Είτε είναι προϊόν ψυχικής αρρώστιας (ή διαννοητικής καθυστέρησης), είτε είναι προϊόν σεξουαλικής διαστροφής. Και οι δύο περιπτώσεις έχουν γενετικά αίτια. Αν κάποιος είναι άρρωστος, φταίει το DNA του. Επίσης, αν κάποιου του σηκώνεται βλέποντας νήπια (που για όλους εμάς τους υπόλοιπους είναι γούτσου γούτσου) τότε και πάλι φταίει το DNA του. Ξέρω γω, δεν πιστεύω να ξυπνάει κάποιος ανάποδα μια μέρα και να του έρχεται πάνω στη χαρά να δοκιμάσει βρέφη "έτσι, για την εμπειρία", πόσο μάλλον όταν είναι μια εγκληματική διαδικασία κοινωνικά απαράδεκτη και που (για να το καταφέρει) απαιτεί προσεκτικούς υπολογισμούς και αναλυτικότατη μεθόδευση για να μην τον πάρει κανείς χαμπάρι. Συνεπώς, παιδόφιλος γεννιέται κάποιος, δε γίνεται στην πορεία.

Υπό αυτή την οπτική γωνία, δεν νομίζω πως κάνουν κάτι λάθος οι γονείς. Βεβαία, επειδή η ανθρώπινη φυλή ποτέ δεν παύει να με εκπλήσσει, κρατάω μια μικρή πισινή για κάποιους γονείς που πιθανόν να μαθαίνουν στα παιδιά τους από μικρά πως άμα ματώνει δεν το πηδάμε γιατί είναι μολυσμένο or smth.

Οχι δεν εννοουσα οτι ο παιδεραστης ειναι παραγωγο κακης ανατροφης, το οτι η κακη ανατροφη ειναι και αυτη ενα προβλημα στην κοινωνια ηθελα να πω.

Δημοσ.
Λάθος! Μόνο από νομικής πλευράς "χάνω" κι αυτό όχι επειδή "εννοείται", αλλά ακριβώς διότι έχουμε να κάνουμε με νόμο. Από ηθικής πλευράς, ούτε χάνω απαραίτητα, ούτε εννοείται το οτιδήποτε. Οι ηθικές αξίες και αρχές του καθενός είναι 100% υποκειμενικές και - ω, τι περίεργο... - αυτό δεν ...απαγορεύεται, ξέρεις!

Συγνωμη, απο ποτε ειναι ηθικο το να κλεισεις σπιτι και να αφησεις ορφανα για χαρη του αγαπημενου σου χρυσοψαρου?...

Και κατα ποσον ειναι ηθικο εσυ μεν να σκοτωνεις το πατερα του αλλου για το χρυσοψαρο σου, ο δικος σου ομως πατερας να μη δεχεσαι να σκοτωθει απο καποιον αλλον για το δικο του χρυσοψαρο. Ετσι οριζεις εσυ την ηθικη, τα συμφεροντα μου μονο και οι αλλοι να πανε να πνιγουν?

Α, ωστε δεν "εννοειται" και αν δεν υπηρχαν οι νομοι θα αρχιζες να σκοτωνεις κοσμο υπερ των ζωων? Οπωσδηποτε ομως δε θα ηθελες να σκοτωσουν εσενα:lol:

• Moderators
Δημοσ.

Συγνωμη, απο ποτε ειναι ηθικο το να κλεισεις σπιτι και να αφησεις ορφανα για χαρη του αγαπημενου σου χρυσοψαρου?...

Και κατα ποσον ειναι ηθικο εσυ μεν να σκοτωνεις το πατερα του αλλου για το χρυσοψαρο σου, ο δικος σου ομως πατερας να μη δεχεσαι να σκοτωθει απο καποιον αλλον για το δικο του χρυσοψαρο. Ετσι οριζεις εσυ την ηθικη, τα συμφεροντα μου μονο και οι αλλοι να πανε να πνιγουν?

Ξέρεις τι σημαίνει η λέξη «υποκειμενικός» ;

Δημοσ.

..............................................................

Αααααχ, έμπλεξες με λάθος συνομιλητή! O.K., αφού το θέλεις έτσι...

Από τότε που κάποιοι θεωρούν αποδεκτό - θες να το πεις "ηθικό" ; Πες το. Εγώ το λέω αποδεκτό, χάριν της συζήτησης... - το να 'ξηγιούνται μια στραβοτιμονιά μαζί με γκάζι, για να κάνουν σκοπίμως λιώμα το οποιοδήποτε ζώο δουν στο δρόμο τους, άγριο ή ήμερο...

...από τότε που, μερικά καλαμοκαβαλημένα, σκατόψυχα όντα, θεωρούν σωστό το να εξοντώνουν ολόκληρους πληθυσμούς άγριων ζώων και να οδηγούν στην εξαφάνιση εκατοντάδες ήδη σπάνια είδη, προκειμένου να σκεπάσουν την πουτάνα την πλάτη τους με γούνα μωρού φώκιας, ή να φορέσουν παπούτσια από δέρμα αλιγάτορα, ή να στρώσουν στο σαλόνι τους δέρμα αρκούδας, ή να στολίσουν τον τοίχο πάνω από το τζάκι τους με κεφάλι τίγρης, ή να αποκτήσουν διακοσμητικά αξεσουάρ από ελεφαντόδοντο, ή....ή....ή....

Από τότε που, το πιο εγωπαθές και αναίσθητο είδος που πάτησε ποτέ τη γη - ο σύγχρονος άνθρωπος - θεώρησε δικαίωμά του να ξεσκίσει τη φύση και να αφανίσει σημαντικότατους κρίκους της διατροφικής αλυσίδας, με μόνη ...αιτιολόγηση, ότι είχε την ευφυΐα να δημιουργήσει τα μέσα που του επέτρεπαν να το πράξει. Χωρίς να σεβαστεί ούτε στο ελάχιστο, ότι ήταν ο "ψάρακας" της παρέας, σε σχέση με το πόσες χιλιάδες χρόνια πριν απ' αυτόν, υπήρχαν τα είδη που αποδεκάτιζε.

Από τότε...

...και συνεχίζεις να μιλάς για "ηθική". Αναλογίσου μόνο την ετυμολογία της λέξης αυτής, την οποία τόσο εύκολα χρησιμοποιείς, για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.

Σε ποιο σημείο των post μου, είδες να γράφω, ότι εγώ δε δέχομαι το να κάνουν κι οι άλλοι την επιλογή που κάνω εγώ; Για 'ξηγήσου ένα copy/paste από το σημείο που το είπα, για να το θυμηθώ κι εγώ και οι υπόλοιποι!

Α, ωστε δεν "εννοειται" και αν δεν υπηρχαν οι νομοι θα αρχιζες να σκοτωνεις κοσμο υπερ των ζωων?

Τόση συγκεντρωμένη φαντασία σε ένα μόνο μυαλό! Είπα πριν, τι ακριβώς θα έκανα. Είπα σαφέστατα ποια θα ήταν η επιλογή μου. Ή δε την διάβασες, ή ...Alzheimer (θα μπορούσα να γράψω απλά: "τι μαλακίες Θεέ μου!", αλλά είπα να το ρίξω λίγο στην πλάκα...)

Οπωσδηποτε ομως δε θα ηθελες να σκοτωσουν εσενα

Δεν το ξέρεις...όπως δεν ξέρεις και φυσικά, δεν είσαι υποχρεωμένος να το πιστέψεις, ότι έχω ρίξει το αυτοκίνητο σε δέντρο και έχω σπάσει χέρι και πόδι - συγνώμη που δε σκοτώθηκα, ε; - για να αποφύγω ...αλεπού η οποία πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μου...

...τα "οπωσδήποτε" λοιπόν, κράτα τα για πάρτη σου.

Διάλεξη περί ηθικής, τέλος!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...