FilipposMD Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Α ρε Φιλλιπε μπράβο που βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο. Θεωρείς ότι θα έχουν καλύτερη πρόσβαση στην περίθαλψη στο εξής οι πολίτες, επειδή θα μειωθεί το ύψος της δαπάνης. Χαίρομαι που είσαι αισιόδοξος. Δεν είπα αυτό βέβαια. Είπα ότι εφόσον αναγκαστικά μειώνεται το μπάτζετ, το μη χείρον βέλτιστον. Αν μου μειώσουν το μισθό στο μισό, θα παίρνω πιο φθηνό κομμάτι κρέας, για να έχω να τρώω κάθε μέρα και όχι τις μισές μέρες. Εξηγώ ότι τα γενόσημα είναι προσπάθεια να μειωθούν οι συνέπειες της αφραγκίας.
chill Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Αυτό με τα "δωρακια" πως ακριβώς λειτουργεί;Πως ξέρει η x εταιρία οτι ο Φίλιππος πασάρει το τάδε φαρμακο αντί το δείνα;
Timonkaipumpa Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Αυτό με τα "δωρακια" πως ακριβώς λειτουργεί;Πως ξέρει η x εταιρία οτι ο Φίλιππος πασάρει το τάδε φαρμακο αντί το δείνα; Από τις συνταγές. Πάντως, είναι εξαιρετικά περίεργο πως μερικοί-ες ζούνε σε ένα παράλληλο σύμπαν και πολεμάνε ανεμόμυλους αερολογώντας. Το ποσοστό κέρδους του φαρμακοποιού καθορίζεται από τον νόμο.- Αυτή την στιγμή είναι γύρω στο 22 - 25%. Εάν εξαιρέσουμε ρούχα - παπούτσια, είναι από τα μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους. Επίσης, μία αντιβίωση που την παίρνει κανείς γράφοντάς την και τσάμπα, εάν την πληρώσει δίνει από 20€ και πάνω. Αυτά είναι τα φθηνά. Τα ακριβά φθάνουν μέχρι και 1000€ το κουτάκι με 20 δισκία. Και όχι, δεν είναι τα φάρμακα για το AIDS μόνο. Είναι τόσο κοινά που οι περισσότεροι γέροι αυτά παίρνουν. Και έρχεται τώρα, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, και σου λέει κάποιος: "Κύριε, τόσο καιρό έγραφαν οι γιατροί σου ακριβά φάρμακα. Πλέον, δεν θα γίνεται έτσι. Όπου μπορείς να δώσεις το ίδιο "φάρμακο" αλλά πιο φθηνό, θα δίνεις πιο φθηνό αναγκαστικά. Το ίδιο κάνουν και τόσες άλλες χώρες και είναι μία χαρά. " Και συνεχίζει αυτός ο κάποιος... "Επίσης, το υψηλό ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών θα πέσει για να κοστίζουν ακόμα λιγότερο τα φάρμακα. Επίσης, θα καταργήσεις τους περιορισμούς για την δημιουργία νέων φαρμακείων για να μην έχεις μονοπώλια σε κάτι τόσο βασικό". ΜΑΚΑΡΙ να γίνει και το ίδιο και με τον άλλο καρκίνο, τους συμβολαιογράφους. Και βγαίνουν διάφοροι γραφικοί και τραγικοί και λένε για πολυεθνικές και @@ρια μάντολες. Και πολυεθνικές να έρθουν... που 'ν' το κακό; Να έρθουν. Στην Σουιδία δεν έχουν πολυεθνικές; Στην Φιλανδία δεν έχουν πολυεθνικές; Στο Βέλγιο δεν έχουν πολυεθνικές; Τι είναι αυτός ο μπαμπούλας της πολυεθνικής; Είπαμε... πλύση εγκεφάλου εκεί στον Περισσό, αλλά όχι και τόσο. Αποκαΐδια έχετε καταντήσει.
DrLo Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Το πιο γελίο είναι που πολύ χρησιμοποιούν το "φόβο" του φαρμάκου από την Ινδία ! Δε ξέρω πόσο καιρό θ μας έπαιρνε να αναφέρουμε πόσα πράγματα οι Ινδοί φτιάχνουν καλύτερα από μας.
Timonkaipumpa Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Το πιο γελίο είναι που πολύ χρησιμοποιούν το "φόβο" του φαρμάκου από την Ινδία ! Δε ξέρω πόσο καιρό θ μας έπαιρνε να αναφέρουμε πόσα πράγματα οι Ινδοί φτιάχνουν καλύτερα από μας. Και να ήταν μόνο οι Ινδοί... πάει στην ευχή. Αλλά θα πρέπει να κάτσουμε στην μιζέρια μας για να μην έρθει ο μπαμπούλας η πολυεθνική και μας φάει.. Λες και τα ρούχα που φοράνε είναι από την κυρά Λίτσα της γειτονιάς, τα φαγητά που τρώνε από τοπικούς παραγωγούς, τα ηλεκτρικά τους φτιαγμένα από Έλληνες εξολοκλήρου, τα έπιπλά τους από Έλληνες ξυλουργούς, τα καθαριστικά τους Ελληνικά φυσικά και όχι Γερμανικά ή από όπου αλλού (ναι, πλένουν ακόμα με ΟΜΟ) και η κολόνια τους ΜΥΡΤΩ.
DrLo Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Το πιο γελίο είναι που πολύ χρησιμοποιούν το "φόβο" του φαρμάκου από την Ινδία ! Δε ξέρω πόσο καιρό θ μας έπαιρνε να αναφέρουμε πόσα πράγματα οι Ινδοί φτιάχνουν καλύτερα από μας. Και για την ιστορία να αναφέρω ότι σε Ελληνική φαρμακοβιομηχανία που δουλέυει φίλος (και συμφορουμίτης insomniac) μηχανήματα και εκπαίδευση έρχονται από Ινδία.
Physics_Rulez Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 ο φαρμακοποιος λογικα καταλαβαινεις ποια ειναι κανονικα η δουλεια του ε; να παιρνει τη συνταγη απο το γιατρο, η οποια γραφει τις δραστικες ουσιες που χρειαζεται ο ταδε ασθενης για την ταδε ασθενεια του και να φτιαχνει το σκευασμα! το background της επιστημης του δεν ειναι απλα να πιανει τα κουτακια απο τα ραφια και να τα δινει στον πελατη. Ναι, το 1930 ίσως! βεβαια στις μερες μας την παρασκευη του σκευασματος δεν την κανει ο φαρμακοποιος στο εργαστηριο του (οπως γινοταν παλια), αλλα η φαρμακοβιομηχανια σε πολυ καλυτερες συνθηκες, σε πολυ μεγαλυτερες ποσοτητες κτλ κτλ. αν λοιπον ο γιατρος εχει γραψει τη δραστικη ουσια που χρειαζεται ο ασθενης..γιατι να μην υπαρχει επιλογη απο διαφορα γενοσημα φαρμακα; Διότι οι γιατροί λένε πως το φάρμακο δεν έχει να κάνει μόνο με τη δραστική ουσία. Εκεί είναι το κόλλημα μου εμένα. Ούτε οι πολυεθνικές μου φταίνε, ούτε τα γενόσημα, τα οποία ήδη υπάρχουν στα φαρμακεία. Μου φταίει ότι ο γιατρός μου στο εξής θα μου γράφει δραστική ουσία αντί για το φάρμακο που πρέπει να πάρω, θα μου λέει προφορικά ποιο να διαλέξω στο φαρμακείο, με τη διαφορά ότι θα το πληρώνω από την τσέπη μου γιατί θα είναι πλέον ακριβό σε σχέση με το φθηνότερο, που θα επιδοτείται από τα ταμεία. Πρόκειται για μείωση του κόστους απλά, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το βλέπουμε. Δεν είναι ο νόμος της ελεύθερης αγοράς, είναι ένας τρόπος να χρηματοδοτείται από τα ταμεία με μικρότερο ποσό η φαρμακευτική δαπάνη. Άλλο να πούμε: "ε και τι να κάνουμε στην οικονομική κατάσταση που είμαστε" και άλλο να νομίζουμε πως είναι για το καλό μας και δεν τρέχει τίποτα. Από κει και πέρα τα παιδάκια που ανακαλύπτουν τον κόσμο, ας είναι πιο φρόνιμα και ας κρατάνε μικρό καλάθι.
dr lag Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 ... Άλλο να πούμε: "ε και τι να κάνουμε στην οικονομική κατάσταση που είμαστε" και άλλο να νομίζουμε πως είναι για το καλό μας και δεν τρέχει τίποτα... Νομίζω πως σε αυτή σου τη φράση συνοψίζεται όλο το νόημα της ιστορίας. Γενόσημα ή generics ή αντίγραφα ή όπως θέλετε πείτε τα, υπήρχαν στην Ελλάδα από τότε που έληξε η πατέντα της πενικιλλίνης. Πολυεθνικές επίσης υπάρχουν, ελληνικές σοβαρές φαρμακοβιομηχανίες δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια, όπως και εταιρείες που εισάγουν - συσκευάζουν αντίγραφα προέλευσης Ινδίας ή Ζουαζιλάνδης. Για να δώσω ένα παράδειγμα, μόνο για τα πασίγνωστα αντιβιοτικά Norocin και Ciproxin, κυκλοφορούν και συνταγογραφούνται από καιρό πάνω από 70 !!! αντίγραφα, με το καθένα από αυτά να έχει στην αγορά τη θέση που του αξίζει. Το ότι ήδη εισάγουμε πρώτη ύλη, μηχανήματα και τεχνογνωσία από την Ινδία, δεν μου λέει κάτι από μόνο του. Μη ξεχνάμε ότι το πιο ποιοτικό και ακριβό κινητό, στην Κίνα κατασκευάζεται, μόνο που πίσω του υπάρχει το όνομα της Apple κι αυτό είναι που το ξεχωρίζει από χιλιάδες άλλα κινέζικα σκουπίδια, αν με καταλαβαίνετε...
DrLo Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Μα και τα περισσότερα generics που παρασκευάζονται σε διάφορες χώρες από τις "Apple" της φαρμακοβιομηχανιας παράγονται ή τις θυγατρικές τους. Κάθε μεγάλη φαρμακοβιομηχανία έχει και μια θυγατρική που παράγει generics. παράδειγμα : Sandoz Θυγατρική της Novartis
Alxnks Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Ναι, το 1930 ίσως! και τι σε κανει να πιστευεις δηλαδη οτι τωρα πια εχει αλλαξει η διδακτεα υλη τους και απο παρασκευη φαρμακων τους μαθαινουν τοσα χρονια στο πανεπιστημιο απλα να πιανουν κουτακια απο ραφια; γιατι εγω απο γνωστους μου που εχουν σπουδασει φαρμακοποιοι...ακομα αυτο μαθαινουν. εχεις εσυ καποια πηγη που λεει το αντιθετο; Διότι οι γιατροί λένε πως το φάρμακο δεν έχει να κάνει μόνο με τη δραστική ουσία. Εκεί είναι το κόλλημα μου εμένα. Ούτε οι πολυεθνικές μου φταίνε, ούτε τα γενόσημα, τα οποία ήδη υπάρχουν στα φαρμακεία. Μου φταίει ότι ο γιατρός μου στο εξής θα μου γράφει δραστική ουσία αντί για το φάρμακο που πρέπει να πάρω, θα μου λέει προφορικά ποιο να διαλέξω στο φαρμακείο, με τη διαφορά ότι θα το πληρώνω από την τσέπη μου γιατί θα είναι πλέον ακριβό σε σχέση με το φθηνότερο, που θα επιδοτείται από τα ταμεία. Πρόκειται για μείωση του κόστους απλά, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το βλέπουμε. Δεν είναι ο νόμος της ελεύθερης αγοράς, είναι ένας τρόπος να χρηματοδοτείται από τα ταμεία με μικρότερο ποσό η φαρμακευτική δαπάνη. Άλλο να πούμε: "ε και τι να κάνουμε στην οικονομική κατάσταση που είμαστε" και άλλο να νομίζουμε πως είναι για το καλό μας και δεν τρέχει τίποτα. Από κει και πέρα τα παιδάκια που ανακαλύπτουν τον κόσμο, ας είναι πιο φρόνιμα και ας κρατάνε μικρό καλάθι. ναι δεν εχει να κανει μονο με τη δραστικη ουσια, εχει να κανει ακομα και με την ψυχολογια/τροπο σκεψης του ασθενους (ο εγκεφαλος παιζει πολυ μεγαλο ρολο). απειρες δοκιμες με placebo φαρμακα που ασθενεις νομιζαν επαιρναν τα κανονικα και ειχαν βελτιωση. τι σημαινει αυτο; οτι πρεπει να παιρνουν το ακριβοτερο ενω υπαρχει αντιστοιχο πολυ φθηνοτερο; τελικα το προβλημα σου ποιο ειναι ομως; με το γενοσημο η, οπως φαινεται απο τα λεγομενα σου, με την καταντια των ταμειων; κατι αλλο που δεν βλεπω να σχολιαζεται βεβαια ειναι οτι τωρα μπαινει κι ο φαρμακοποιος στο παιχνιδακι του ποιου φαρμακου θα δοθει. γιατι θα μπορει μεν ο γιατρος να γραφει δραστικη ουσια, αλλα να εχει πιασει και 5-10 φαρμακεια της γειτονιας του που ειναι το πιθανοτερο να πανε οι ασθενεις του και να εχει κανει συνεννοηση...θα βλεπεις να γραφω αυτη τη δραστικη ουσια και θα δινεις το ταδε φαρμακο (50-50 μοιρασια). η κι αυτο να μη γινεται...θα πηγαινει η ταδε φαρμακευτικη απευθειας στο φαρμακοποιο και θα του λεει..θα βλεπεις αυτη τη δραστικη ουσια και θα δινεις το δικο μου φαρμακο και απο μενα οτι θες! αυτο δεν μπορει να μην εχουν σκεφτει οτι θα γινει. το θεμα ειναι..εχουν σκεφτει πως θα το ελεγξουν/πιασουν;! μπορουν;; το αντιθετο μας εχουν δειξει τοσα χρονια!!
Physics_Rulez Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 και τι σε κανει να πιστευεις δηλαδη οτι τωρα πια εχει αλλαξει η διδακτεα υλη τους και απο παρασκευη φαρμακων τους μαθαινουν τοσα χρονια στο πανεπιστημιο απλα να πιανουν κουτακια απο ραφια; γιατι εγω απο γνωστους μου που εχουν σπουδασει φαρμακοποιοι...ακομα αυτο μαθαινουν. εχεις εσυ καποια πηγη που λεει το αντιθετο; Δεν είπα ότι έχει αλλάξει η διδακτέα ύλη τους, είπα ότι δεν μπορούν να παράγουν οι φαρμακοποιοί στο πίσω δωματιάκι του φαρμακείου ένα σκεύασμα πολύπλοκο, με την ακρίβεια που απαιτείται, στο χρόνο που απαιτεί η αγορά. Ούτε καν ένα απλό σκεύασμα στο χρόνο που απαιτεί η αγορά. ναι δεν εχει να κανει μονο με τη δραστικη ουσια, εχει να κανει ακομα και με την ψυχολογια/τροπο σκεψης του ασθενους (ο εγκεφαλος παιζει πολυ μεγαλο ρολο). απειρες δοκιμες με placebo φαρμακα που ασθενεις νομιζαν επαιρναν τα κανονικα και ειχαν βελτιωση. τι σημαινει αυτο; οτι πρεπει να παιρνουν το ακριβοτερο ενω υπαρχει αντιστοιχο πολυ φθηνοτερο; Δηλαδή διαφορά των φαρμάκων που περιέχουν την ίδια δραστική ουσία στην πραγματικότητα δεν υπάρχει (ή τουλάχιστον δεν την τονίζεις στο post σου όσο τονίζεις το placebo), αλλά το διαφορετικό αποτέλεσμα που έχουν οφείλεται στην αυθυποβολή του ασθενή. Dafuq.jpg πάλι ρε συ.
Alxnks Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δεν είπα ότι έχει αλλάξει η διδακτέα ύλη τους, είπα ότι δεν μπορούν να παράγουν οι φαρμακοποιοί στο πίσω δωματιάκι του φαρμακείου ένα σκεύασμα πολύπλοκο, με την ακρίβεια που απαιτείται, στο χρόνο που απαιτεί η αγορά. Ούτε καν ένα απλό σκεύασμα στο χρόνο που απαιτεί η αγορά. δεν ειναι μονο αυτα, βαλε λιγο και το θεμα ασφαλεια. ξερεις τι συνθηκες περιβαλλοντος επικρατουν στο χωρο παρασκευης ενος φαρμακου; αστο καλυτερα Δηλαδή διαφορά των φαρμάκων που περιέχουν την ίδια δραστική ουσία στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, αλλά το διαφορετικό αποτέλεσμα που έχουν οφείλεται στην αυθυποβολή του ασθενή. Dafuq.jpg πάλι ρε συ. αν απο αυτα που ειπα καταλαβες αυτο..τοτε οντως... dafuq.jpg βεβαια δεν μας ειπες, το προβλημα σου ειναι με το γενοσημο καθεαυτο η με την καταντια των ταμειων; πρεπει να αποφασισεις
dr lag Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Μα και τα περισσότερα generics που παρασκευάζονται σε διάφορες χώρες από τις "Apple" της φαρμακοβιομηχανιας παράγονται ή τις θυγατρικές τους. Κάθε μεγάλη φαρμακοβιομηχανία έχει και μια θυγατρική που παράγει generics. παράδειγμα : Sandoz Θυγατρική της Novartis Μου φέρνεις σαν παράδειγμα θυγατρικής που παράγει γενόσημα, τη Sandoz; Μία από τις πλέον μεγάλες και ιστορικές φαρμακοβιομηχανίες; Το ότι έχουν γίνει συνενώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν έχει να κάνει με τον νόμο που ψηφίστηκε. Η πρόθεση του υπουργείου και της τρόικας είναι μια: Οι ασφαλισμένοι να προμηθεύονται όχι κάποιο αντίγραφο, αλλά το φτηνότερο αντίγραφο. Και πίστεψε με, αυτό δεν θα είναι της Sandoz...
Toufas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 καλα επειδη μαλλον σας εχουν μπερδεψει τα καναλια και επειδη ζω σε μια χωρα που εχει generics, η μονη διαφορα που εχω δει μεχρι τωρα ηταν στον χρονο που περιμενα να παρω το φαρμακο. Αλλες φορες ηταν αμεσως, αλλες φορες περιμενα και μια βδομαδα. Καμια αλλη διαφορα. Εδω τουλαχιστον το καθε αντικειμενο σε μια συνταγη εχει 7κατι λιρες. Οσο και να εχει το φαρμακο παει τοσο.
Physics_Rulez Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2012 Εδω τουλαχιστον το καθε αντικειμενο σε μια συνταγη εχει 7κατι λιρες. Οσο και να εχει το φαρμακο παει τοσο. Αν ήταν εδώ έτσι λες να το συζητούσαμε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα