Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετα το σκανδαλο ειπαν οτι γυρισαμε πισω στη ΔΕΗ

Πραγματι μου ηρθε μια σφαλιαρα εκκαθαριστικος 170ε απο τη ΔΕΗ και σημερα μου ρχεται και απο την HELLAS POWER κι αλλος λογαριασμος 19ε για τον Ιανουαριο λεει

Παιρνω τηλ στην HELLAS POWER αλλα λεει δε λειτουργει το νουμερο

Δεν παμε καλα νομιζω

Ωραιο κρατος εχουμε

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μετα το σκανδαλο ειπαν οτι γυρισαμε πισω στη ΔΕΗ

Πραγματι μου ηρθε μια σφαλιαρα εκκαθαριστικος 170ε απο τη ΔΕΗ και σημερα μου ρχεται και απο την HELLAS POWER κι αλλος λογαριασμος 19ε για τον Ιανουαριο λεει

Παιρνω τηλ στην HELLAS POWER αλλα λεει δε λειτουργει το νουμερο

Δεν παμε καλα νομιζω

Ωραιο κρατος εχουμε

Ωχ! Άρα κι εμένα από ΔΕΗ θα μου 'ρθει ο επόμενος; :confused: Και είχα κάτι υπόνοιες (γιατί έρχονταν κάτι γελοία ποσά 15-20 €) κι αναρωτιόμουν τι γίνεται...

Το ερώτημα είναι όμως ΠΩΣ ήρθε λογαριασμός από Hellas Power αφού υποτίθεται ότι έκλεισε; Τί ισχύει τελικά και σε ποιόν θα πρέπει να πληρώσουμε; Κι αν έκανε παπαριές η HP και χρέωνε λίγα, υποχρεούμαστε να πληρώσουμε τη διαφορά στη ΔΕΗ; Γιατί; Αφού δεν είχαμε σύμβαση μ' αυτήν ΑΛΛΑ με την ιδιωτική εταιρία!!! Μπουρδ€λο

ΥΓ: η τελευταία φράση σου αποτελεί το συντομότερο ανέκδοτο (μετά το αλβανός τουρίστας) φαντάζομαι :-D να 'σαι καλά φίλε :-)

Βρήκα αυτό! Νομίζω είναι ό,τι πιο επεξηγηματικό-ενημερωτικό υπάρχει για τη περίπτωσή μας ;)

Δημοσ.

δεν κλεισαν αυτες? αγνοησε το

Το ερώτημα είναι όμως ΠΩΣ ήρθε λογαριασμός από Hellas Power αφού υποτίθεται ότι έκλεισε;

Μπουρδ€λο

Οι εταιρείες δεν έκλεισαν απλά δεν έχουν πλέον άδεια εμπορίας.

Αυτό δε σημαίνει ότι τους αφήνεις βερεσέ επειδή έτσι γουστάρεις.

Ακριβώς για αυτό το λόγο μπορεί να πει κάποιος (περιέργως) ότι εδώ κράτος υπάρχει και τηρούνται στοιχειώδεις νόμοι συναλλαγών.

Καλό είναι πριν βιαστούμε να λέμε ότι όλα είναι μπουρδέλο και να φουεκώνουμε παραπάνω την μπουρδελότητα της χώρας να σκεφτόμαστε τα πράγματα λίγο παραπάνω. Αρκετά μας τρομοκρατούν τα ΜΜΕ

Δημοσ.

Δηλαδη οταν το κρατος λεει καποιον απατεωνα και οτι παιρνει τα λεφτα του κοσμου και τα παει εξω αντι να τα δινει στη ΔΕΗ τον αφηνουν να εισπρατει κι αλλα?

Δημοσ.

Δηλαδη οταν το κρατος λεει καποιον απατεωνα και οτι παιρνει τα λεφτα του κοσμου και τα παει εξω αντι να τα δινει στη ΔΕΗ τον αφηνουν να εισπρατει κι αλλα?

- Το κράτος δεν έχει πει κανέναν απατεώνα. Αυτό είναι ένα άλμα που κάνανε άλλοι

- Το μέτρο που παρθηκε είναι μόνο η αναστολή άδειας εμπορίας καθώς το "πρόβλημα" στις συναλλαγές της εταιρείας με τον εκκαθαριστή (από όσο έχω καταλάβει)

- Για να πάρει ο εκκαθαριστής του συστήματος τα χρήματα που λέει ότι δε του δίνουν οι εταιρείες πρέπει πρώτα αν ττα δώσουν οι καταναλωτές τους.

- Αν μια εταιρεία έχει διαφορές με τους προμηθευτές της πχ δε σημαίνει ότι διαγράφονται οι οφειλές των πελάτών της.

Σε πιο απλοικό παράδειγμα. Αν η επιθεωρητές υγείας βρουν ένα χασάπικο να μην πληρεί τους όρους υγιεινής θα του αναστήλουν την άδεια μέχρι να βάλει μυαλό αλλά δε σου χαρίζουν εσένα τα βερεσέδια σου.

Όσον αφορά στην ουσία της υπόθεσης αν και δε ξέρω τίποτα παραπάνω από τον καθένα κράτα μικρό καλάθι.

Δημοσ.

Ειναι λιγο διαφορετικο το θεμα απο το παραδειγμα γιατι πλεον μας γυρισαν στη ΔΕΗ και πληρωνουμε εκει το ρευμα

Δεν μπορει να πληρωνω και στη ΔΕΗ και στην Hellas Power

Δημοσ.

Σε όσους έρχονται λογαριασμοί από αυτές τις εταιρίες πάρτε ένα τηλέφωνο να ξεκαθαριστεί αν έχετε συμβόλαιο με τις εταιρίες αυτές ή κάποια άλλη πάγια υποχρέωση. Αν δεν βρίσκεται κανέναν τότε μην πληρώσετε τίποτα μέχρι να δείτε τι συμβαίνει το κόστος του ρεύματος και όλα τα άλλα τέλη-ΤΑΠ-χαράτσι είναι μέσω ΔΕΗ.

Δημοσ.

Δεν μπορει να πληρωνω και στη ΔΕΗ και στην Hellas Power

Δε καταλαβαίνω γιατί όχι. Δεν πληρώνεις το ίδιο πράγμα. Στην Hellas απλά πληρωνεις την παλιά οφειλή σου και "κλείνεις βιβλία μαζί τους" και πλέον είσαι ΔΕΗ.

• Moderators
Δημοσ.

Δε καταλαβαίνω γιατί όχι. Δεν πληρώνεις το ίδιο πράγμα. Στην Hellas απλά πληρωνεις την παλιά οφειλή σου και "κλείνεις βιβλία μαζί τους" και πλέον είσαι ΔΕΗ.

Μου έχουν έρθει δύο λογαριασμοί από Hellas Power (εταιρικά ρεύματα και τα δύο) με ημερομηνία κατανάλωσης μέχρι τέλος Ιανουαρίου (τότε που υποτίθεται η αλλαγή στη ΔΕΗ υποτίθεται). Όμως, επειδή εγώ είμαι πονηρός, θα περιμένω ένα-δυο μήνες πριν το πληρώσω, για να δω μπας και στείλουν κι άλλους λογαριασμούς. Ωστόσο, μου ήρθε και από τη ΔΕΗ λογαριασμός με ημερομηνία κατανάλωσης μετά το τέλος Ιανουαρίου.

Αυτό το πληρώνουμε, την ΔΕΗ δηλαδή; Αν δεν το πληρώσω τι θα γίνει; Αφού αυτή τη στιγμή, εγώ δεν έχω συμβόλαιο με τη ΔΕΗ, γίνεται να μου κόψουν το ρεύμα;

Δημοσ.

Μου έχουν έρθει δύο λογαριασμοί από Hellas Power (εταιρικά ρεύματα και τα δύο) με ημερομηνία κατανάλωσης μέχρι τέλος Ιανουαρίου (τότε που υποτίθεται η αλλαγή στη ΔΕΗ υποτίθεται). Όμως, επειδή εγώ είμαι πονηρός, θα περιμένω ένα-δυο μήνες πριν το πληρώσω, για να δω μπας και στείλουν κι άλλους λογαριασμούς. Ωστόσο, μου ήρθε και από τη ΔΕΗ λογαριασμός με ημερομηνία κατανάλωσης μετά το τέλος Ιανουαρίου.

Αυτό το πληρώνουμε, την ΔΕΗ δηλαδή; Αν δεν το πληρώσω τι θα γίνει; Αφού αυτή τη στιγμή, εγώ δεν έχω συμβόλαιο με τη ΔΕΗ, γίνεται να μου κόψουν το ρεύμα;

Όταν είχε γίνει το μπαμ με τις Hellas/Energa είχα ακούσει ότι θα πρέπει οι καταναλωτές τους εντός δύο μηνών να κάνουν συμβόλαιο με τη ΔΕΗ.

Δες και το συμβόλαιό σου με την Hellas αν προβλέπει αυτόματη μετάβαση με ΔΕΗ και τους όρους.

τώρα αν δε πληρώνεις ΥΠΟΘΕΤΩ ότι ΑΡΓΑ ή γρήφορα θα το πάρουν χαμπάρι και θα σου ζητήσουν συμβόλαιο και αν δεν κάνεις θα το κόψουν.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μου ηρθε σημερα απο ΔΕΗ μια επιστολη οτι μεχρι 24 Απριλιου να επιλεξω παροχο ή να παω στη ΔΕΗ για συμβολαιο

Υπαρχουν αλλοι παροχοι τωρα ?

• Super Moderators
Δημοσ.

Προσωπικά γνωρίζω τη RevmaEna η οποία σίγουρα δίνει οικιακό καθώς και την Elpedison, η οποία όμως, από ό,τι έχω καταλάβει, δίνει οικιακό μόνο στους πελάτες της που προμηθεύονται ρεύμα για την επιχείρησή τους από αυτούς. Πρέπει να υπάρχουν και άλλοι πάροχοι, πάντως.

Επίσης, με κάθε επιφύλαξη, καθώς δεν τηλεφώνησα για να το διασταυρώσω ο ίδιος, η ΔΕΗ σε όσους επιστρέψουν θα ζητήσει εγγύηση. Η RevmaEna δε μου πήρε εγγύηση, αυτό μπορώ να το βεβαιώσω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις: δεν παίρνουν εγγύηση, δεν έχουν ελάχιστο χρόνο παραμονής και τιμολογούν με την κιλοβατώρα σε χαμηλότερη τιμή.

Μου είπαν ότι στον απόηχο της υπόθεσης των δύο άλλων δέχτηκαν αυστηρότατους ελέγχους. Ακόμη κι αν υποτεθεί πως μου είπαν ψέμματα, ως καταναλωτής δεν έχασα τίποτα πριν και το ίδιο θα συμβεί τώρα: αν οι ¨αρχές¨ μας είναι τόσο ανίκανες ώστε να εξαπατηθούν ξανά, πρόβλημά τους. Μέχρι τη μέρα που αφαίρεσαν την άδεια της Ηellas Power, η εταιρία ήταν εντάξει (και μέχρι στιγμής στα δικαστήρια μάλλον δικαιώνεται, αλλά δεν έχω το χρονικό περιθώριο να περιμένω).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...