Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκανα αιτηση τελικα και περιμενω

Παρολαυτα μου ηρθε απο τη ΔΕΗ μια 200αρα και απο την Hella power παλι αλλη μια 200αρα σαν τελικος λογαριασμος για Οκτωβριο-Δεκεμβριο

Αν δεν τον πληρωσω στην Hellas Power τι γινεται ?

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν έχω καταλάβει σωστά (γιατί επ' αυτού, η κατά τα άλλα εξυπηρετικότατη γραμμή της ΔΕΗ για πελάτες των Hellas Power και Energa δεν ήταν πολύ σαφής) όταν τελεσιδικήσει η υπόθεση, το χρέος (τώρα, γιατί προεξοφλούν ότι θα υπάρχει χρέος, δεν ξέρω, ήδη η πρώτη δικαστική απόφαση ήταν υπέρ των ιδιωτικών) θα περάσει στη ΔΕΗ, άρα τα οφειλόμενα ποσά θα είναι οφειλές προς τη ΔΕΗ.

Η μόνη εκκρεμότητα που είχα ήταν ένας εκκαθαριστικός, μέχρι την ημερομηνία αφαίρεσης της άδειας από την HP, κι αν θυμάμαι σωστά ήταν 20 ευρώ, οπότε τα κατέθεσα σε τράπεζα για να μην έχω αυτό το θέμα μελλοντικά -σαφώς, όμως, άλλο 20 και άλλα 200 ευρώ.

Δημοσ.

Ναι τα 200 ειναι σοβαρο ποσο

Αν δε τα δωσω τωρα υπαρχει περιπτωση να αυξηθουν με προστιμα και να μου ερθουν στη ΔΕΗ ή στη Ρευμα1?

• Super Moderators
Δημοσ.

Να περάσει η όποια εκκρεμότητα σε ιδιωτικό πάροχο για να εισπραχτεί, απίθανο μου ακούγεται. Η ΔΕΗ λέει πως το χρέος (εάν και εφόσον βεβαιωθεί) θα περάσει σε αυτή, αλλά το πότε θα συμβεί αυτό είναι άγνωστο.

Δυστυχώς, εικασίες μόνο μπορώ να κάνω. Δοκίμασε να ρωτήσεις στο 212 214 2000, ίσως πάρεις πιο συγκεκριμένη απάντηση από αυτές που έδωσαν σε εμένα.

Δημοσ.

Γιατί δεν επικοινωνείτε με την "προστασία καταναλωτή" ή τον "συνήγορο του πολίτη" για να πάρετε συμβουλές;

Λογικά αυτές οι υπηρεσίες θα έχουν ενημέρωση για το τί πρέπει να κάνετε...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ευτυχώς που υπάρχει και η ιδιωτική πρωτοβουλία για να σωθεί η χώρα απ' την κρίση!

Το Δημόσιο είναι αυτό που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε, ενώ ο Ιδωτικός τομέας δεν έχει τέτοιου είδους αγκυλώσεις και αδυναμίες :mad:

• Super Moderators
Δημοσ.

Σωστά, στις χρυσές εποχές που ήθελες τρεις μήνες για μια σύνδεση και πλήρωνες κερατιάτικα πάγια.

Πρόσω ολοταχώς στο παρελθόν.

Πρακτικά, για όσους είχαν στραφεί προς τη RevmaEna: καλώντας το 18121 μπορείτε να μάθετε αν είχε ενεργοποιηθεί η σύνδεσή σας. Αν ναι, έχετε πάλι 3 μήνες να δείτε πού μπορείτε να στραφείτε, αν δε θέλετε να επιστρέψετε στη ΔΕΗ (αν και πλέον μόνο της Elpedison δεν έχει ανακληθεί η άδεια, από ό,τι βλέπω). Αν δεν πρόλαβε να ενεργοποιηθεί η σύνδεση έως 31/5 έχετε μέχρι τις 26 του μήνα.

Επιστρέφοντας στη ΔΕΗ, θυμηθείτε ότι θα έχετε κατά την επισημοποίηση της επιστροφής και την εγγύηση να καταβάλετε.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μου ηρθε λογαριασμος απο Hellaspower που τους κυνηγαει ολοι η ελλαδα.250 ευρω ζητανε.Ρε δεν παμε καλα...

Όταν είχε γίνει το μπαμ με τις Hellas/Energa είχα ακούσει ότι θα πρέπει οι καταναλωτές τους εντός δύο μηνών να κάνουν συμβόλαιο με τη ΔΕΗ.

Δες και το συμβόλαιό σου με την Hellas αν προβλέπει αυτόματη μετάβαση με ΔΕΗ και τους όρους.

τώρα αν δε πληρώνεις ΥΠΟΘΕΤΩ ότι ΑΡΓΑ ή γρήφορα θα το πάρουν χαμπάρι και θα σου ζητήσουν συμβόλαιο και αν δεν κάνεις θα το κόψουν.

Τι συμβολαια λες?οι τυποι απο Hellas power δεν υπαρχουν πουθενα!!ουτε site ουτε τηλεφωνο εχουν...

Αν διαβασεις εχει σχηματιστει δικογραφια εις βαρος τους επειδη πηραν τα εναπομεινοντα λεφτα απο τις εισπραξεις του ρευματος ενω ειχαν καραφεσοσει την ΔΕΗ και πηγαν στις Σειχελλες(ουτε ξερω που την κοπανησαν)

Οποιος <<χρωσταει>> και καταφερει να τους βρει (αν υπαρχουν καπου βεβαια,να μου δωσει τα στοιχεια με pm να μιλησω με την ρυθμιστικη αρχη ενεργειας και εφοσον δωσουν στην ΔΕΗ τα δις που χρωστανε μετα απο τα δικαστηρια να πληρωσω τα υποτηθεμενα που χρωσταω.

Η αλλαγη στην ΔΕΗ γινεται ευκολα αφου πληρωσεις τα τελη ενεργοποιησης και προσκομισεις αποδειξεις οτι δεν χρωστας το χαρατσι

Δημοσ.

Οποιος <<χρωσταει>> και καταφερει να τους βρει (αν υπαρχουν καπου βεβαια,να μου δωσει τα στοιχεια με pm να μιλησω με την ρυθμιστικη αρχη ενεργειας και εφοσον δωσουν στην ΔΕΗ τα δις που χρωστανε μετα απο τα δικαστηρια να πληρωσω τα υποτηθεμενα που χρωσταω.

Αν χρωστάς πραγματικά και δεν είναι λάθος λογαριασμός αυτό που γράφεις καταλαβαίνεις ότι είναι πρόφαση. Τι σε νοιάζει εσένα σε ποιόν χρωστά αυτός που του χρωστάς.

Με την ίδια λογική και ας πληρώσει πρώτα η φούρναρης τους προμηθευτές,ΙΚΑ, σίκα κλπ και μετά του πληρώνω τα φέσια !!!

Δημοσ.

Μπορεί να χρωστάει (λέμε τώρα) αλλά τα λεφτά που θα δώσει να μην πάνε σε κανα λογαριασμό στον Άγιο Μαυρίκιο ενώ ο "επιχειρηματίας" χρωστάει και στην καθαρίστρια!

Είναι λογικό δηλαδή αυτό; :confused:

Δημοσ.

Μπορεί να χρωστάει (λέμε τώρα) αλλά τα λεφτά που θα δώσει να μην πάνε σε κανα λογαριασμό στον Άγιο Μαυρίκιο ενώ ο "επιχειρηματίας" χρωστάει και στην καθαρίστρια!

Είναι λογικό δηλαδή αυτό; :confused:

Όχι, δεν είναι δική του δουλειά σε ποιό λογαριασμό και που θα βάζει ο καθένας τα χρήματά του.

Το αν χρωστάει στη καθαρίστρια είναι θέμα της καθαρίστριας και του εργοδότη όχι του πελάτη.

Αμα είναι να κόψει και το κράτος την σύνταξη σε όσους χρωστάνε στον μανάβη και προτιμούν να πηγαίνουν μπουζούκια ξέρωγω.

Δημοσ.

Οκ, καταλαβαίνω τι λες και σ' ένα μεγάλο βαθμό συμφωνώ, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση έχω πρόβλημα. Τα χρήματά του, λες. Πως τα έβγαλε δηλαδή; πήρε ένα δικαίωμα κατόπιν μιας συμφωνίας με το Δημόσιο. Δεν έπρεπε λοιπόν να δίνει και ένα μέρος αυτών των χρημάτων και στο Δημόσιο, ή οπουδήποτε αλλού; Αν την κοπάνησε φορώντας φέσια σ' όλο τον κόσμο, πως θα τον πληρώσεις και απο πάνω; Ένα μέρος των χρημάτων που δίνεις πάει εκεί, ένα άλλο πάει αλλού. Αν ο "επιχειρηματίας" καταπατά τους κανόνες, σκίζει τις συμφωνίες που ήταν υποχρεωμένος να τηρεί, πως απαιτεί απ' τον άλλον να είναι εντάξει;

Δεν σου χτυπάει άσχημα;

Δημοσ.

Οκ, καταλαβαίνω τι λες και σ' ένα μεγάλο βαθμό συμφωνώ, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση έχω πρόβλημα. Τα χρήματά του, λες. Πως τα έβγαλε δηλαδή; πήρε ένα δικαίωμα κατόπιν μιας συμφωνίας με το Δημοσιο.

Σαν πελάτης δε ξέρεις τι πρέπει και να πληρώνει, αν όντως τα έχει πληρώσει ή αν καλώς δεν τα έχει πληρώσει. Υπογράφοντας το συμβόλαιό σου συμφωνείς να πληρώσεις για το αγαθό που σου έδωσε. Πέρα από νομικά , ηθικά οφείλεις να τον ληρώσεις και αν κακώς δεν πληρώνει αυτός την ΔΕΗ ή όποιον άλλο έχει κάθε δικαώμα να γρινιάζεις/καταγείλεις και αν θες να διακόψεις τα παρε-δώσε μαζί του.

Δεν έπρεπε λοιπόν να δίνει και ένα μέρος αυτών των χρημάτων και στο Δημόσιο, ή οπουδήποτε αλλού; Αν την κοπάνησε φορώντας φέσια σ' όλο τον κόσμο, πως θα τον πληρώσεις και απο πάνω;

Ξαναλέω, δε ξέρεις τι και αν έχει γίνει. Η οφειλή σου παραμένει. Εκτός αν είναι να ζητάμε βεβαιώσεις από τα λογιστήρια όλων των προμηθευτών και από το δημόσιο πριν πληρώσουμε κάτι.

Ένα μέρος των χρημάτων που δίνεις πάει εκεί, ένα άλλο πάει αλλού. Αν ο "επιχειρηματίας" καταπατά τους κανόνες, σκίζει τις συμφωνίες που ήταν υποχρεωμένος να τηρεί, πως απαιτεί απ' τον άλλον να είναι εντάξει;

Δεν σου χτυπάει άσχημα;

Αν δεχθώ ότι όλα αυτά που περιγράφεις είναι αλήθεια, όντως χτυπάει λίγο άσχημα όπως χτυπάει και άσχημα μια προσπάθεια να "ξεχαστεί" μια οφειλή. Παρόλα αυτά, αντιλαμβάνομαι τη λογική συνέχεια των πραγμάτων = χρωστάω σε κάποιον που κατηγορείται για το οτιδήποτε => εξακολουθώ να του χρωστάω αν δεν έχει νόμιμα διαγραφεί η οφειλή.

ΥΓ: Αγούγεται πολύ συχνά και από "υπεύθυνα" χείλη ανθρώπων που έλαβαν εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους ότι το η εταιρεία που εκμεταλλέυεται το Ελ. Βενιζέλος χρωστάει ΦΠΑ (που και αυτό αν είναι λεφτά που πρέπει να πάνε κάπου). Δε πρέπει να μου χτυπάει άσχημα αν κάποιος αρνηθεί να πληρώσει πχ τα τέλη αεροδρομίου στο εισητήριό του μέχρι να πληρωθεί το ΦΠΑ (αν υποθέσουμε ότι όντως χρωστάει)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...