Ahigh_forvalue Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 βασικα θα ηθελα αν καποιοι ξερουν καθολου τι παιζει με τις ισοτιμιες..ωστε εγω αν εχω ας πουμε στανταρ ισιδημα απο ελλαδα 1000 ευρω..και να ζω σε μια αλλη χωρα ωστε αυτα τα 1000 ευρω να μεταφραζονται σε πολυ περισσοτερα λεφτα..θα πω ενα παραδειγμα ας πουμε εδω το γαλα το παιρνεις 1 ευρω σε ποια χωρα θα μπορω να το παιρνω 0.2 ευρω..ή το ψωμι εδω κανει 0.8 ευρω αντιστοιχα που θα μπορω να το παιρνω 0.2 ευρω..θα ηθελα λοιπον να μου πειτε καποιες τετοιες χωρες αλλα και αν μπορουμε καπως μεσο τις ισοτιμιας να βγαλουμε καποιο συμπερασμα για αυτο..
viper2005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Ζιμπάμπουε, Κίνα. 1 hk $ = 0.1 us $ dont think so Τακη
Pantelwolf Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Ινδία και Πακιστάν. Αν δε θες να πας μακριά, Φυρομ
apd453 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 ... Φυρομ Πήγα πάλι πρόσφατα. Καλά, εκεί να δεις πως τους επηρέασε η κρίση στην Ελλάδα. Από εμάς ζουν οι περισσότεροι και τώρα που κοπήκαν τα πολλά πολλά τα έχουν βάψει μαύρα.
deesnider Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Για το αν το κόστος κάποιων καταναλωτικών αγαθών θα είναι 5 φορές μικρότερο, δεν το ξέρω, αν και μου φαίνεται δύσκολο. Σε αρκετές χώρες πάντως, όπως π.χ. της πρώην σοβιετικής ένωσης, οι τιμές των ειδών "καθημερινής" κατανάλωσης, αλλά και των βασικών παροχών, όπως π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο, φυσικό αέριο, είναι αισθητά χαμηλότερες. Απαραίτητη προϋπόθεση πάντως - όπως πολύ σωστά, το κάνεις ήδη - είναι να αξιολογείς αυτές τις διαφορές, με δεδομένο ένα συγκεκριμένο ελληνικό εισόδημα. Αυτό διότι, είναι ανάλογα χαμηλοί και οι μισθοί, με αποτέλεσμα, τα είδη που σ' εμάς φαντάζουν πάμφθηνα, για τους ντόπιους εργαζόμενους να είναι στην καλύτερη περίπτωση "φυσιολογικά" σε τιμή και στη χειρότερη, ακριβά. Αν θέλεις μια πρόχειρη εικόνα από την προσωπική μου εμπειρία, μπορώ να σου δώσω μερικά παραδείγματα τιμών - τα νούμερα είναι πάντα κατά σχετική προσέγγιση - για τη Γεωργία, όπου ζω τα τελευταία 4,5 χρόνια: - Ένα πακέτο τσιγάρα με τιμή στην Ελλάδα €3,50 εδώ κοστίζει περίπου €1,50. - Το ψωμί (750 γραμμάρια) κοστίζει από €0,30 έως €0,40 ανάλογα με τον τύπο. - Για το σπίτι μου (120 τ.μ.) με πλήρη και τακτική χρήση όλων των ηλεκτρικών συσκευών, πληρώνω κάθε 2 μήνες, περίπου €25,00 για ηλεκτρικό ρεύμα. - Για ένα μέσο διαμέρισμα εντός πόλης, γύρω στα 80 τ.μ., το ενοίκιο είναι γύρω στα €100,00. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά ακόμα, αλλά αν συνεχίσω, δε θα τελειώσουμε ποτέ... Αν πάντως σκέφτεσαι να εγκατασταθείς σε μια χώρα αυτής της "πλευράς" - εννοώ, όχι στην Ευρώπη - πρέπει να το σκεφτείς καλά. Προσωπικά δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή μου, ούτε αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα προσαρμογής, αλλά αυτό μάλλον οφείλεται στην εκ γενετής ...περίεργη ιδιοσυγκρασία μου. Εννοώ ότι εδώ, όπως και στις περισσότερες χώρες του λεγόμενου πρώην "ανατολικού" μπλοκ, είτε μιλάμε για διασκέδαση, είτε για οπτικά ερεθίσματα, είτε για κλίμα, είτε - ίσως ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία - για επικοινωνία με τους γύρω σου (εκτός κι αν ξέρεις τουλάχιστον ρωσικά, διότι τη δική τους γλώσσα πρέπει να είσαι πολύ ταλεντάρα, για να τη μιλήσεις χωρίς να πάθεις κάταγμα στον ουρανίσκο ...) τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με την Ελλάδα. Αν όμως είσαι σε θέση να θέσεις ως πρώτη προτεραιότητά σου το χαμηλό κόστος ζωής, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα υπόλοιπα, με δεδομένο ένα σχετικά καλό - αλλά όχι αρκετό για την Ελλάδα πλέον - μηνιαίο εισόδημα, το οποίο βέβαια θα εισπράττεις σε € ή $ και θα αλλάζεις σε τοπικό νόμισμα μόνο όταν χρειάζεται, πιθανότατα θα περάσεις ...ζάχαρη!
tsifotis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 1 hk $ = 0.1 us $ dont think so Τακη Η απαντηση-διορθωση στο σχολιο οτι η κινα εχει πολυ φτηνα προιοντα ειναι οτι ενα δολαριο του χονγκ κονγκ ισουται με μια δεκαρα αμερικανικου; Μα καλα μερικοι λες και πληρωνεστε για καθε ποστ με το κομματι. Ευτυχως που τον διορθωσες τον ανθρωπο. Να βοηθησω τοτε και γω στην κουβεντα: Ταιπει λεγεται η πρωτευουσα της Ταιβαν!!!! ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΟΛΛΑΕΙ ΟΠΟΥ ΝΑ 'ΝΑΙ. Ον τοπικ: Μιλωντας για Κινα επειδη θα φυγω τελη του μηνα για ανεξαρτητο τουρισμο (χωρις πρακτορειο) πεκινο-σανγκαη-χαγκζου-χονγκ κονγκ-μακαο και χαζευοντας πληροφοριες χαζεψα! Υπαρχουνε επαρχιακες πολεις που πχ το νοικι απο 3αρι διαμερισμα κανει 35€/μηνα ή το εισιτηριο λεωφορειου ουτε 10c (και μισθος κανα 70ρικο βεβαια). Αντε σου λεω μαζευεις κομποδεματικι εδω και πας ψιλοβασιλικα. ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΟΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ; Τι ιδιο βεβαια ισχυει και για Ινδια κτλ...
viper2005 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Η απαντηση-διορθωση στο σχολιο οτι η κινα εχει πολυ φτηνα προιοντα ειναι οτι ενα δολαριο του χονγκ κονγκ ισουται με μια δεκαρα αμερικανικου; Μα καλα μερικοι λες και πληρωνεστε για καθε ποστ με το κομματι. Ευτυχως που τον διορθωσες τον ανθρωπο. Να βοηθησω τοτε και γω στην κουβεντα: Ταιπει λεγεται η πρωτευουσα της Ταιβαν!!!! ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΟΛΛΑΕΙ ΟΠΟΥ ΝΑ 'ΝΑΙ. το point, που δειχνεις να εχασες ειναι οτι η κινα είναι πολυ ακριβη τωρα πια...
tsifotis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 το point, που δειχνεις να εχασες ειναι οτι η κινα είναι πολυ ακριβη τωρα πια... Εχεις δικαιο. Ητανε ξεκαθαρο οτι δεν συμφερει να ζει ελληνας στην χωρα A (που δεν πολυδιαφωνω) αφου... ... .... Μια χωρα Β με μια χωρα Γ εχουνε ισοτιμια 1/10 παραιτουμαι τωρα γιατι ολο και καποιος θα φιλοτιμηθει να με πεισει πχ "μα κοιτα 1/10 ειναι η ισοτιμια δολαριων χονγκ κονγκ και αμερικης" που εκτος απο point θα εχω χασει και την μαχη με το τρολαρισμα.
Ahigh_forvalue Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Για το αν το κόστος κάποιων καταναλωτικών αγαθών θα είναι 5 φορές μικρότερο, δεν το ξέρω, αν και μου φαίνεται δύσκολο. Σε αρκετές χώρες πάντως, όπως π.χ. της πρώην σοβιετικής ένωσης, οι τιμές των ειδών "καθημερινής" κατανάλωσης, αλλά και των βασικών παροχών, όπως π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο, φυσικό αέριο, είναι αισθητά χαμηλότερες. Απαραίτητη προϋπόθεση πάντως - όπως πολύ σωστά, το κάνεις ήδη - είναι να αξιολογείς αυτές τις διαφορές, με δεδομένο ένα συγκεκριμένο ελληνικό εισόδημα. Αυτό διότι, είναι ανάλογα χαμηλοί και οι μισθοί, με αποτέλεσμα, τα είδη που σ' εμάς φαντάζουν πάμφθηνα, για τους ντόπιους εργαζόμενους να είναι στην καλύτερη περίπτωση "φυσιολογικά" σε τιμή και στη χειρότερη, ακριβά. Αν θέλεις μια πρόχειρη εικόνα από την προσωπική μου εμπειρία, μπορώ να σου δώσω μερικά παραδείγματα τιμών - τα νούμερα είναι πάντα κατά σχετική προσέγγιση - για τη Γεωργία, όπου ζω τα τελευταία 4,5 χρόνια: - Ένα πακέτο τσιγάρα με τιμή στην Ελλάδα €3,50 εδώ κοστίζει περίπου €1,50. - Το ψωμί (750 γραμμάρια) κοστίζει από €0,30 έως €0,40 ανάλογα με τον τύπο. - Για το σπίτι μου (120 τ.μ.) με πλήρη και τακτική χρήση όλων των ηλεκτρικών συσκευών, πληρώνω κάθε 2 μήνες, περίπου €25,00 για ηλεκτρικό ρεύμα. - Για ένα μέσο διαμέρισμα εντός πόλης, γύρω στα 80 τ.μ., το ενοίκιο είναι γύρω στα €100,00. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά ακόμα, αλλά αν συνεχίσω, δε θα τελειώσουμε ποτέ... Αν πάντως σκέφτεσαι να εγκατασταθείς σε μια χώρα αυτής της "πλευράς" - εννοώ, όχι στην Ευρώπη - πρέπει να το σκεφτείς καλά. Προσωπικά δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή μου, ούτε αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα προσαρμογής, αλλά αυτό μάλλον οφείλεται στην εκ γενετής ...περίεργη ιδιοσυγκρασία μου. Εννοώ ότι εδώ, όπως και στις περισσότερες χώρες του λεγόμενου πρώην "ανατολικού" μπλοκ, είτε μιλάμε για διασκέδαση, είτε για οπτικά ερεθίσματα, είτε για κλίμα, είτε - ίσως ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία - για επικοινωνία με τους γύρω σου (εκτός κι αν ξέρεις τουλάχιστον ρωσικά, διότι τη δική τους γλώσσα πρέπει να είσαι πολύ ταλεντάρα, για να τη μιλήσεις χωρίς να πάθεις κάταγμα στον ουρανίσκο ...) τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με την Ελλάδα. Αν όμως είσαι σε θέση να θέσεις ως πρώτη προτεραιότητά σου το χαμηλό κόστος ζωής, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα υπόλοιπα, με δεδομένο ένα σχετικά καλό - αλλά όχι αρκετό για την Ελλάδα πλέον - μηνιαίο εισόδημα, το οποίο βέβαια θα εισπράττεις σε € ή $ και θα αλλάζεις σε τοπικό νόμισμα μόνο όταν χρειάζεται, πιθανότατα θα περάσεις ...ζάχαρη! φιλε ευχαριστω παρα πολυ για απαντηση σου..δηλαδη απο αυτα που ειπες ας πουμε τα 1000 ευρω ειναι σαν να παιρνεις 2500-3000$..μια χαρα ειναι..οπως ειπες υπαρχει και ενα κοστος παντα..οτι εισαι σε μια ξενη χωρα.. αν καποιος αλλος ζει σε καποια αλλη χωρα ή ξερει τι παιζει θα με βοηθουσε να μου πει..
deesnider Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Η ισοτιμία με το τοπικό νόμισμα, το οποίο κυρίως σε απασχολεί εδώ, μια και οι συναλλαγές - εκτός ίσως από περιπτώσεις αγοραπωλησίας ακινήτων ή αυτοκινήτων, όπου προτιμούνται τα $ - γίνονται με χρήση του τοπικού, είναι συνεχώς κυμαινόμενη αλλά στο περίπου, η κατάσταση είναι καλή. Ας πούμε, σήμερα, δίνοντας €1000,00 σε τοπική τράπεζα, παίρνεις 2200 lari (το νόμισμα της Γεωργίας), ή περίπου $1400,00. Έχει υπάρξει όμως και περίοδος - όχι πολύ καιρό πριν - που τα €1000,00 αντιστοιχούσαν σε περίπου 2900-3000 lari. Αν σκεφτείς ότι με 200 - 250 lari νοικιάζεις ικανοποιητικότατο για μια μέση οικογένεια διαμέρισμα, ακόμα και με τη σημερινή ισοτιμία που δεν είναι και η καλύτερη που θα μπορούσε, τα πράγματα μόνο άσχημα δε μπορείς να πεις ότι είναι...
johnbond Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Νικαράγουα πρέπει να είναι πολύ καλά. Έχουν πρόγραμμα για πλούσιους μετανάστες με ειδικά προνόμια,όπως δωρεάν εισαγωγή αυτοκινήτου στη χώρα.
DrLo Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Νικαράγουα πρέπει να είναι πολύ καλά. Έχουν πρόγραμμα για πλούσιους μετανάστες με ειδικά προνόμια,όπως δωρεάν εισαγωγή αυτοκινήτου στη χώρα. Άμα ήταν πλούσιος δε θα έψαχνε μέρος να πάει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα