Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δύσκολα φίλε , το έψαξα και εγώ αλλα τζίφος ... :mad:

Άμα ήταν πλούσιος δε θα έψαχνε μέρος να πάει

γιατι οι πλούσιοι δεν πάνε στο μέρος? πάει αυτό σε αυτούς και τους βρίσκει ?

σιγά μην βάζουν και αγγελία στην εφημερίδα ειμαι πλούσιος τηλεφώνησε μου και τους παίρνει τηλ το μέρος.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχεις δικαιο.

Ητανε ξεκαθαρο οτι δεν συμφερει να ζει ελληνας στην χωρα A (που δεν πολυδιαφωνω) αφου...

...

....

Μια χωρα Β με μια χωρα Γ εχουνε ισοτιμια 1/10

παραιτουμαι τωρα γιατι ολο και καποιος θα φιλοτιμηθει να με πεισει πχ "μα κοιτα 1/10 ειναι η ισοτιμια δολαριων χονγκ κονγκ και αμερικης" που εκτος απο point θα εχω χασει και την μαχη με το τρολαρισμα.

ξαναδιαβασε τι ζηταει ο op

και μετα ξαναδιαβασετο...

:rolleyes:

Δημοσ.

ξαναδιαβασε τι ζηταει ο op

και μετα ξαναδιαβασετο...

:rolleyes:

1) ο op ως ελληνας εχει ευρω EUR και ρωταει που πιανουνε τοπο

2) καποιος αλλος αναφερει και την κινα ως μερος (πχ η δωδεκαδα αυγα παει κατω απο ευρω - αυτο δεν το γραφει αλλα κατ'εμε ταιριαζει στην περιγραφη-απορια του ts μιας και ισχυει) μια χωρα με Κινεζικα YUAN CNY

3) Διαφωνεις με αυτον με μοναδικο επιχειρημα οτι τα 10 δολαρια του κρατιδιου χογκ κονγκ HKD αντιστοιχουνε σε 1 αμερικανικο δολαριο USD

4) Επισημαινω την ασχετη παρατηρητηση. Ασχετως με το αν δεν θεωρω την κινα συμφερουσα επιλογη ως χωρα για να ξοδευεις τα ευρω σου. Παντως δεν θα χρησιμοποιησω ως επιχειρημα την ισοτιμια ιαπωνικων γιεν YEN προς ευρω

5) Προσπαθεις να με πεισεις οτι δεν καταλαβαινω

6) ψιλο-βαριεμαι

Δημοσ.

1) ο op ως ελληνας εχει ευρω EUR και ρωταει που πιανουνε τοπο

2) καποιος αλλος αναφερει και την κινα ως μερος (πχ η δωδεκαδα αυγα παει κατω απο ευρω - αυτο δεν το γραφει αλλα κατ'εμε ταιριαζει στην περιγραφη-απορια του ts μιας και ισχυει) μια χωρα με Κινεζικα YUAN CNY

3) Διαφωνεις με αυτον με μοναδικο επιχειρημα οτι τα 10 δολαρια του κρατιδιου χογκ κονγκ HKD αντιστοιχουνε σε 1 αμερικανικο δολαριο USD

4) Επισημαινω την ασχετη παρατηρητηση. Ασχετως με το αν δεν θεωρω την κινα συμφερουσα επιλογη ως χωρα για να ξοδευεις τα ευρω σου. Παντως σαν επιχειρημα δεν θα χρησιμοποιησω ως επιχειρημα την ισοτιμια ιαπωνικων γιεν YEN προς ευρω

5) Προσπαθεις να με πεισεις οτι δεν καταλαβαινω

6) ψιλο-βαριεμαι

1] πιανουν τοπο, δλδ better bang for the money

2] επειδη θελει καποιος με οικονομικη δυναμη να παει mainland china :rolleyes:

3] επιχειρηματα απειρα αλλα βαριεμαι να δωσω φως

4] ευτυχως που δεν χρησιμοποιησες ισοτημια χωρας που το μεσο ετησιο εισοδημα ηταν 30000ευρω και ειναι αρκετα φασιστικη προς τους ξενους

5] δεν με νοιαζει αν καταλαβαινεις

6] flamewars sto 4chan maybe :unsure:

Δημοσ.

1] πιανουν τοπο, δλδ better bang for the money

2] επειδη θελει καποιος με οικονομικη δυναμη να παει mainland china :rolleyes:

3] επιχειρηματα απειρα αλλα βαριεμαι να δωσω φως

4] ευτυχως που δεν χρησιμοποιησες ισοτημια χωρας που το μεσο ετησιο εισοδημα ηταν 30000ευρω και ειναι αρκετα φασιστικη προς τους ξενους

5] δεν με νοιαζει αν καταλαβαινεις

6] flamewars sto 4chan maybe :unsure:

Καλα παω να φτιαξω μια φανουροπιτα για τον χαμενο μου χρονο!

Ολα κι ολα. Εγω το παραδεχομαι το σωστο τρολαρισμα. Ευγε

Δημοσ.

take your time

ετσι και αλλιως μονο αυτο εχεις

Δημοσ.

Ποια τραπεζα δινει το υψηλοτερο επιτοκιο να πολλαπλασιασουμε τα κεφαλαια μας?

Μονο η τράπεζα σπέρματος εγγυάται πολλαπλασιασμό...

Δημοσ.

Kι αν το σπερμα δεν ειναι γονιμο?

Αν η τραπεζα σου κλεψει το σπερμα σου?

Εξαλλου το κρατος εγγυαται τις καταθεσεις, το σπερμα ομως ποιος το εγγυαται?

Δημοσ.

Άμα ήταν πλούσιος δε θα έψαχνε μέρος να πάει

Δεν κατάλαβες.Με 1000Ευρώ στη Νικαράγουα ΕΙΣΑΙ πλούσιος.

Πλούσιος εννοούσα με κριτήρια νικαράγουας.

Δημοσ.

βασικα θα ηθελα αν καποιοι ξερουν καθολου τι παιζει με τις ισοτιμιες..ωστε εγω αν εχω ας πουμε στανταρ ισιδημα απο ελλαδα 1000 ευρω..και να ζω σε μια αλλη χωρα ωστε αυτα τα 1000 ευρω να μεταφραζονται σε πολυ περισσοτερα λεφτα..θα πω ενα παραδειγμα ας πουμε εδω το γαλα το παιρνεις 1 ευρω σε ποια χωρα θα μπορω να το παιρνω 0.2 ευρω..ή το ψωμι εδω κανει 0.8 ευρω αντιστοιχα που θα μπορω να το παιρνω 0.2 ευρω..θα ηθελα λοιπον να μου πειτε καποιες τετοιες χωρες αλλα και αν μπορουμε καπως μεσο τις ισοτιμιας να βγαλουμε καποιο συμπερασμα για αυτο..

Υπάρχει μια έννοια που λέγεται Purchasing Power Parity. Αυτό που κάνουν ουσιαστικά είναι να φτιάχνουν ένα "καλάθι" προϊόντων και υπηρεσιών και να βλέπουν με πόσα λεφτά τα αγοράζεις σε κάθε χώρα.

Αν δεις σε αυτόν τον χάρτη, έχουν πάρει ως βάση τα 100 δολλάρια. Σου λέει λοιπόν, έστω ότι έχεις 5 πράγματα που στις ΗΠΑ τα αγοράζεις με 100 δολλάρια. Πόσα αμερικάνικα δολλάρια θα χρειαζόσουν για να αγοράσεις τα ίδια ακριβώς πράγματα σε άλλες χώρες;

800px-PPP2003.svg.png

Έτσι, βλέπεις ότι, αν έχεις δολλάρια, θα σου φανούν πολύ ακριβά τα πράγματα στην Ελβετία, την Ιαπωνία, τη Σουηδία (κόκκινα), αλλά πολύ φθηνά στην Αιθιοπία, την Ινδία και το Βιετνάμ (μπλε). Ο χάρτης είναι για δολλάρια βέβαια, αλλά ίσως σε βοηθάει στο ερώτημά σου.

Δημοσ.

Υπάρχει μια έννοια που λέγεται Purchasing Power Parity. Αυτό που κάνουν ουσιαστικά είναι να φτιάχνουν ένα "καλάθι" προϊόντων και υπηρεσιών και να βλέπουν με πόσα λεφτά τα αγοράζεις σε κάθε χώρα.

Αν δεις σε αυτόν τον χάρτη, έχουν πάρει ως βάση τα 100 δολλάρια. Σου λέει λοιπόν, έστω ότι έχεις 5 πράγματα που στις ΗΠΑ τα αγοράζεις με 100 δολλάρια. Πόσα αμερικάνικα δολλάρια θα χρειαζόσουν για να αγοράσεις τα ίδια ακριβώς πράγματα σε άλλες χώρες;

800px-PPP2003.svg.png

Έτσι, βλέπεις ότι, αν έχεις δολλάρια, θα σου φανούν πολύ ακριβά τα πράγματα στην Ελβετία, την Ιαπωνία, τη Σουηδία (κόκκινα), αλλά πολύ φθηνά στην Αιθιοπία, την Ινδία και το Βιετνάμ (μπλε). Ο χάρτης είναι για δολλάρια βέβαια, αλλά ίσως σε βοηθάει στο ερώτημά σου.

ειναι ακριβως αυτο που ηθελα ευχαριστω.. :) το θεμα απο αποψη χρηματων λυθηκε..τωρα ενα αλλο θεμα ειναι το πολιτικο συστημα,η νοοτροπια της χωρας..και γενικα η ελευθερια που θα εχεις..δηλαδη ενταξη τι να το κανω αν εχω ας πουμε 5000 ευρω το μηνα αν πεφτουν ρουκετες διπλα μου..

βασικα επειδη εχω παει σε μια αραβικη χωρα και εχω κατσει εκει πανω απο δυο μηνες..δεν αντεχα αλλο λογο της νοοτροπιας και της στερησεις της ελευθεριας..ηθελα να γυρισω τρεχοντας στην Ελλαδα..

για μενα πανω απολα η ελευθερια..και μετα ολα τα αλλα..

αρα την ουσια θα ηθελα βλεποντας τον χαρτυ σου να αναλυσουμε σε ποιες απο αυτες οι νοοτροπια και το πολιτικο συστημα μοιαζει με τις Ελλαδας αν με καταλαβατε..

Δημοσ.

Πέρασαν κάποιες ώρες αλλά είπα εκτός από το +1 να ρίξω και ένα

μικρό ποστ για να σου πω πως υπάρχουν ακόμα λογικά άτομα που

συμφωνούν μαζί σου. Διαβάζοντας τις απαντήσεις του φίλου έριχνα

και εγώ το ένα facepalm μετά το άλλο μη μπορώντας να κατανοήσω πως

οι ισοτιμίες των νομισμάτων 2 χωρών αποδεικνύουν το πόσο δυνατό είναι

το νόμισμα 3ης χώρας. Τα είπες και μόνος άψογα, απλά όπως είπα και στην αρχή...

μην ανησυχείς, δεν τρελάθηκες ακόμα.

Δημοσ.

τωρα ενα αλλο θεμα ειναι το πολιτικο συστημα,η νοοτροπια της χωρας..και γενικα η ελευθερια που θα εχεις..

για μενα πανω απολα η ελευθερια..και μετα ολα τα αλλα..

σε ποιες απο αυτες οι νοοτροπια και το πολιτικο συστημα μοιαζει με τις Ελλαδας αν με καταλαβατε..

Πρόκειται όντως για τελείως διαφορετικό θέμα. Λογικά, πιο κοντά στους Έλληνες, σα νοοτροπία και ιδιοσυγκρασία, υποθέτω ότι είναι οι υπόλοιποι μεσογειακοί λαοί (ιδιαίτερα για τους Ιταλούς - τουλάχιστον κάποιους φίλους που έχω από 'κει και χωρίς φυσικά να αποτελεί κανόνα για όλους αυτό- μπορώ να σου το επιβεβαιώσω)

Υ.Γ. Σοβαρά τώρα... αναζητάς πολιτικό σύστημα που να μοιάζει με αυτό της Ελλάδας;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...