anasmzak Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Γειά χαρά! Μου κάνει πραγματικά εντύπωση, γιατί πριν από 1 χρόνο, πληρώσαμε στην πολυκατοικία, ένα σωρό χρήματα, για εγκατάσταση του προβλεπόμενου εξοπλισμού, προκειμένου να περάσουμε από το «ακριβό» πετρέλαιο θέρμανσης, στο «οικονομικό» φυσικό αέριο… :unsure: Βλέπω τα κοινόχρηστα, το ίδιο, ίσως και περισσότερο φουσκωμένα από τις εποχές του πετρελαίου… Χωρίς επίσης, να έχουν αυξηθεί, ούτε στο ελάχιστο οι συνολικές ώρες θέρμανσης των διαμερισμάτων… Μου κάνει εντύπωση που, στο σχετικό έντυπο των κοινοχρήστων, αναφέρεται : Αγορά Φυσικού Αερίου : 1200 ευρώ Δηλαδή, είναι τόσο ακριβό το φυσικό αέριο…? Αλήθεια, κατά μέσο όρο, τί χωρητικότητα έχει μια αντίστοιχη δεξαμενή Πολυκατοικίας, πόσα λίτρα δηλαδή παίρνει?? Φαντάζομαι, θα υπάρχουν συγκεκριμένα standards, για λόγους Ασφαλείας, με αποτέλεσμα, για την κατηγορία «Πολυκατοικία», εγκαθίσταται συγκεκριμένου κυβισμού Δεξαμενή…? Σας ευχαριστώ πάρα πολύ… Κάθε σκέψη σας, ευπρόσδεκτη…!
le Gaulois57 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Ό διαχειριστής έχει μόνιμο+νόμιμο μισθό,εξαρτάται απ' την απατεωνικότητά του το ύψος της. Ζήτα τιμολόγια αγοράς και αφού έχεις στα χέρια σου τη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας (προσοχή στις σφραγίδες+υπογραφές του συμβολαιογράφου+υποθηκοφύλακα=να υπάρχουν!) κάτσε και επιμέρισέ τα σύμφωνα με τα χιλιοστά. Μετά κλάψε.
grigas Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 το φυσικό αέριο δεν αποθηκεύεται σε δεξαμενή. έρχεται από δίκτυο όπως το νερό.
DrLo Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Μη συγκρίνεις τι πληρώνεις φέτος με τι πλήρωσες πέρυσι. Πολλοί θα ήταν χαρούμενοι αν φέτος πλήρωναν ότι και πέρυσι. Γραψε νούμερα (αριθμό διαμερισμάτων, καταναλώσεις, τ΄ροπου καταμερισμού κόστους) μπας και κάποιος που έχει αέριο σε αντίστοιχο σπίτι μπορεί να σου πει παραπάνω. 1200 ευρώ για πόσο καιρό (τα κοινόχρηστα βγαίνουν ανα μήνα - είμαι τυχερός που δεν έχω κοινόχρηστα ?) Για τη "δεξαμενή" στα είπε ο συνάδελφος grigas
apd453 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 το φυσικό αέριο δεν αποθηκεύεται σε δεξαμενή. έρχεται από δίκτυο όπως το νερό. Αν έχει έρθει το αέριο στη περιοχή σου, πόλη σου, χωριό σου. Αν όχι τότε μπορείς να έχεις δεξαμενή και λέβητα αερίου.
PCharon Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Το φυσικό αέριο χαμηλής πίεσης που διανέμεται δεν αποθηκεύεται. προκειμένου να περάσουμε από το «ακριβό» πετρέλαιο θέρμανσης, στο «οικονομικό» φυσικό αέριο… Έχουν φάει κάτι πίκρες φέτος όσοι έβαλαν αέριο... Πρώτα απ'όλα να σημειώσω κάτι που οι περισσότεροι ιδέα δεν έχουν, υπάρχει συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική (καθορίζεται αθαίρετα από την εταιρεία, εντός του περιθώριου κέρδους) που αν μιλάμε για την Αττική (εταιρεία «Φυσικό αέριο Αττικής») έχει αλλάξει φέτος, από 1 Οκτώβρη του 2011. Παλιότερα η τιμή του αερίου υπολογιζόταν κατά κάποιο σταθερό ποσοστό κάτω από την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Η καινούργια πολιτική δεν το συσχετίζει πια με τη τιμή του πετρελαίου: http://www.aerioattikis.gr/default.aspx?pid=22&la=1&nid=193 Εκτός του παραπάνω, από το καλοκαίρι του 2011 αυξήθηκε ο φόρος εισαγωγής του Φ/Α και ύστερα και από την αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής πήρε τα πάνω του γενικώς και υπάρχουν άλλα νούμερα στους λογαριασμούς φέτος. Γενικά, παρά του ότι υποτίθεται το Φ/Α παραμένει φτηνότερο απο τις αντίστοιχες θερμικές μονάδες πετρελαίου θέρμανσης, φέτος έχω ακούσει τρελά νούμερα σε λογαριασμούς Φ/Α που δε ξέρουν πώς να τα εξηγήσουν κάποιοι διαχειριστές. Με το πετρέλαιο ξέρεις πως έβαλες τόσο/πλήρωσες τόσα κι άμα δεν είχε μέσα η δεξαμενή άλλο, δεν ανάβει. Με το Φ/Α δεν υπάρχει ο ίδιος περιορισμός επειδή είναι συνεχούς ροής, με αποτέλεσμα να «ξεφεύγει» η χρήση και τελικά να δαπανώνται περισσότερα.
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Μη συγκρίνεις τι πληρώνεις φέτος με τι πλήρωσες πέρυσι. Πολλοί θα ήταν χαρούμενοι αν φέτος πλήρωναν ότι και πέρυσι. Αυτό θα σου έλεγα και εγώ, τα τιμολόγια στο φυσικό αέριο έχουνε αλλάξει κατά πολύ σε σχέση με πρίν 1 χρόνο. Νομίζω μπήκε και κάποιος φόρος κατανάλωσης στο ΦΑ. Ναι μεν παραμένει φθηνότερο από το πετρέλαιο αλλά σε σχέση με πέρσι κατά πολύ ακριβότερο. Μην παραβλέψεις και αυτά που σου ανέφεραν οι προηγούμενοι με τον έλεγχο χιλιοστών επιμερισμούς κτλπ ωστέ γενικώς να ξέρεις πως προκύπτουν όλες οι χρεώσεις των κοινχρήστων.
leftermann Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 πάντως, ο διαχειριστής δεν μπορεί να μαγειρέψει τον λογαριασμό του αερίου. Πας και ζητάς τους λογαριασμούς και τσεκάρεις. Ενώ αντίθετα, με το πετρέλαιο μπορούσε να μαγειρέψει μια χαρά το νούμερο (σε συνεννόηση με τον πετρελαιά) και να τσεπώσουν αμφότεροι.
PCharon Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 πάντως, ο διαχειριστής δεν μπορεί να μαγειρέψει τον λογαριασμό του αερίου. Πας και ζητάς τους λογαριασμούς και τσεκάρεις. Ενώ αντίθετα, με το πετρέλαιο μπορούσε να μαγειρέψει μια χαρά το νούμερο (σε συνεννόηση με τον πετρελαιά) και να τσεπώσουν αμφότεροι. Αν αμφιβάλλεις μπορείς να είσαι παρόν σε κάποια παραλαβή πετρελαίου και να δεις ιδίοις όμασι πόσο ανέβηκε η στάθμη της δεξαμενής (δε χρειάζεται ειδικές γνώσεις να καταλάβεις πόσο πετρέλαιο μπήκε). Όποιος θέλει να ελέγξει απλά συμμετέχει. Ως διαχειριστής πιο εύκολο είναι να κλέψεις μικροποσά σε άλλα πράγματα και όχι στο πετρέλαιο.
kfyros Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Με το φυσικό αέριο τα μόνα λεφτά που γλυτώνεις είναι από την κλεψιά του πετρελαιά, από την αγγαρεία του διαχειριστή (κοίτα τη δεξαμενή-παράγγειλε-κλείσει ραντεβού-στήσου να περιμένεις-κοίτα να μη σε κλέψουν-κράτα ένα κάρο λεφτά στην τσέπη για να τον πληρώσεις κλπ.) Τώρα παίρνεις ένα λογαριασμό, πλήρωσε τον ακόμα και μέσω e-banking και όλα καλά.. Το κόστος του φυσικού αερίου έχει ακριβύνει τρελλά και πλησιάσε πολύ αυτό του πετρελαίου.. Το μεγάλο μειονέκτημα είναι αυτό που έγραψε και φίλος παραπάνω. Επειδή δεν υπάρχει δεξαμενή για να τελειώσει, δεν κάθεται κανείς να υπολογίσει την κατανάλωση και όταν έρχεται ο λογαριασμός παθαίνουν όλοι εγκεφαλικό.. Αν έχεις και αυτόνομη θέρμανση με κεντρικό λέβητα, γ@ματα !!! Ακόμα και μην το ανάψεις καθόλου πληρώνεις ένα πάγιο το οποίο είναι αναλογικό του λογαριασμού.. Έτσι την πάτησα εγώ. Πλήρωσα για αέριο 110 ευρώ με 90 μονάδες μετρητή, ενώ άλλα διαμερίσματα με ίδια χιλιοστά - τετραγωνικά πλήρωσαν 280 ευρώ αέριο για 340 μονάδες. Δηλαδή ενώ έκαψαν 3,8 φορές πάνω από μένα , πληρώνουν ΜΟΝΟ 2,5 φορές πάνω από μένα... το ένα διαμέρισμα μάλιστα έχει 200 χιλιοστά γιατί είναι ρετιρέ, ενώ εγώ έχω 187.. Μεγάλη μαλακία! Και κρυώνεις, και πληρώνεις
grigas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Αν έχει έρθει το αέριο στη περιοχή σου, πόλη σου, χωριό σου. Αν όχι τότε μπορείς να έχεις δεξαμενή και λέβητα αερίου. το φυσικό αέριο ΔΕΝ αποθηκεύεται σε δεξαμενή. το υγραέριο από την άλλη αποθηκεύεται. είναι όμως δύο διαφορετικά πράγματα.
apd453 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Το φυσικό αέριο χαμηλής πίεσης που διανέμεται δεν αποθηκεύεται. Νταξ ρε συ ψηλέ δεξαμενή υγραερίου εννοώ. Να σου κι ο άλλος. Στο χωριό μου και το υγραέριο στη συζήτηση επάνω το λέμε αέριο. "ΤΖΟΝΥ, τελείωσε το αέριο, άλλαξε τη φιάλη". Από την άλλη ανέφερα σκέτο τη λέξη "αέριο". Αν το πάτε έτσι από πότε να πούμε όταν λέμε αέριο εννοούμε φυσικό αέριο.
grigas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 από τότε που ήρθε το φυσικό αέριο στα μεγάλα αστικά κέντρα και χρησιμοποιείται σε πολύ μεγάλο ποσοστό για τις ανάγκες θέρμανσης.
παπι Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δεν ξερω αν εχεις φυσικο αεριο σε δεξαμενη η το εχεις με σωληνες. Εγω που ειμαι διαχειρηστης της πολυκατοικιας μου, εχω να σου πω οτι εδωσα 1400 ευρω για το διμηνο που περασε για 8 κατοικησιμα. Δηλαδή ενώ έκαψαν 3,8 φορές πάνω από μένα , πληρώνουν ΜΟΝΟ 2,5 φορές πάνω από μένα... το ένα διαμέρισμα μάλιστα έχει 200 χιλιοστά γιατί είναι ρετιρέ, ενώ εγώ έχω 187.. Μεγάλη μαλακία! Και κρυώνεις, και πληρώνεις Υποτιθεται οτι αν δεν αναψεις εσυ και αναψει ο διπλανος σου τοτε εσυ θα παιζεις το ρολο του ψυγειου για τον διπλανο σου
leftermann Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 ε μια χαρά είστε. Εγώ με ατομική πληρώνω 200. Είχε και π**τσόκρυο όλο το δίμηνο ε, μην το ξεχνάμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα