Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έγινε flag στο όνομα σου από κάτι που έκανες ή η εταιρεία που χρησιμοποίησες είναι PO box και όχι physical address. Αν έβαλες το τηλέφωνο της εταιρείας ή την επωνυμία της κάπου τότε έγινε flag. Θέλει λίγη προσοχή. Το κακό είναι ότι τώρα έχουν κάνει flag την κάρτα σου και άρα δεν μπορείς να κάνεις αγορά από apple.com. Aν ο oldermania κάνει καλά την φόρμα δεν θα έχει πρόβλημα. Όπως έγγραψα ξέρω άτομα που χρησιμοποίησαν την aramex, shipito και δεν είχαν απολύτως κανένα πρόβλημα. Εγώ συνήθως ζητάω να μου βγάλουν και φωτο τα προιόντα πριν τα επανασυσκευάσουν. Λειτουργεί 100% αν γίνει σωστά και είναι εγγυημένο ότι θα λάβεις τα προιόντα ή αν πάθουν κάτι την εγγύηση.

Αα και γιατί μόνο από apple? Το ipad 3 θα υπάρχει σε bestbuy, tigerdirect, κλπ.

στο shipito εχουν po box ή physical address?

thanks

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

H εταιρια που χρησιμοποιησα ειναι η MyUs.com.

Η address που μου εδωσαν ηταν 100% physical με το ονομα μου και τηλεφωνο ειδικο μονο για την δικια μου περιπτωση.

Εννοειται οτι δεν εγραψα πουθενα στα στοιχεια της αποστολης το ονομα της εταιριας.

Εχω κανει αλλωστε και αλλες αγορες με αυτους και λειτουργησαν ολα αψογα, πρωτη φορα με την Apple μου συνεβη αυτο..

Y.Γ: Για την πιστωτικη μην ανυσηχεις, δεν ειναι η μοναδικη που εχω ;)

οκ άρα απλά έκαναν flag με κάποιο τρόπο (μπορεί να έκανε την μ@λακία κάποιος πριν από εσένα και να έβαλε το τηλέφωνο της εταιρείας απλά με άλλο suite number και η apple να πήρε χαμπάρι). Το θέμα είναι ότι δεν συμβαίνει συχνά. Γιατί δεν δοκίμασες να αγοράσεις από αλλού με ίδια τιμή. Έτσι κι αλλιώς αν αγόραζες iphone/ ipad ενδέχεται να το έβρισκες και λίγο πιο φθηνό. Εγώ shipito χρησιμοποιώ και σου δίνουν και flag alert. Αν έχει γίνει flag σε κάποιο άλλο μέλος και το αναφέρει σου λένε να το στείλεις σε εναλλακτική διεύθυνση.

στο shipito εχουν po box ή physical address?

thanks

Physical address. Μπορείς μέχρι και εξουσιοδότηση να τους στείλεις για να παραλαμβάνουν συστημένα με απόδειξη παραλαβής (σπάνια στέλνουν έτσι οι εταιρείες).

Εμένα με βόλεψε γιατί στέλνει με usps και έχει χαμηλό fee. Επίσης μπορεί να σου στείλει την απόδειξη και εγγύηση χωριστά και να βγάλει ως και 10 φωτογραφίες ένα αντικείμενο. Κάνει και consolidation δλδ, αν θες στέλνεις και παραπάνω από 1 δέμα ταυτόχρονα. Εγώ είχα συνδρομή σε 5 ιατρικά περιοδικά με ξεφτίλα τιμή σε σχέση με εδώ και μου τα έστελναν μαζί κάθε μήνα.

2 χρόνια δεν το άνοιξαν ποτέ το πακέτο.

Δημοσ.

καποια δεματα που εχω παρει απο ebay απο αμερικη πληρωσα οντως 3 ευρω δηλαδη να πω αυτη την εταιρια να δηλωσει 30 δολλαρια αξια?θα το δεχτουν ??

Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, η ψευδής δήλωση στη φόρμα τελωνείου είναι κακούργημα που τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι πέντε ετών. Γιατί να πάρει η εταιρία τέτοιο ρίσκο για να σε βοηθήσει να κλέψεις το ελληνικό δημόσιο?

Δημοσ.

Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, η ψευδής δήλωση στη φόρμα τελωνείου είναι κακούργημα που τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι πέντε ετών. Γιατί να πάρει η εταιρία τέτοιο ρίσκο για να σε βοηθήσει να κλέψεις το ελληνικό δημόσιο?

Γιατί δεν την συμπληρώνει η εταιρεία την δήλωση, αλλά εσύ. Στο δικό σου όνομα έρχεται το δέμα αρχικά, στο δικό σου γίνεται και η αποστολή μετά. Εσύ παρανομείς και εσύ πληρώνεις το τελωνείο αν στο ανοίξουν. Μάλιστα μπορείς να ζητήσεις από την εταιρεία να μην ανοιχτεί καν το δέμα και απλά να επάνατοποθετηθεί σε μεγαλύτερο κουτί και να στο στείλουν. Η ψευδής δήλωση αφορά αυτόν που το πουλάει σε άτομο του εξωτερικού. Αν πχ η apple δήλωνε $40 και έστελνε Ελλάδα. Γι'αυτό πολλές φορές στο ebay βλέπεις ότι αρνούνται να το δηλώσουν. Αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία. Εδώ την δήλωση την κάνεις εσύ στο δικό σου όνομα. Να στο θέσω αλλιώς:

φαίνεται σαν να έχεις πάει στην αμερική, να μένεις στην χ διεύθυνση που σου δίνει η εταιρεία και να στέλνεις εσύ το δέμα στον εαυτό σου στην ελληνική διεύθυνση.

Δημοσ.

Γιατί δεν την συμπληρώνει η εταιρεία την δήλωση, αλλά εσύ. Στο δικό σου όνομα έρχεται το δέμα αρχικά, στο δικό σου γίνεται και η αποστολή μετά. Εσύ παρανομείς και εσύ πληρώνεις το τελωνείο αν στο ανοίξουν. Μάλιστα μπορείς να ζητήσεις από την εταιρεία να μην ανοιχτεί καν το δέμα και απλά να επάνατοποθετηθεί σε μεγαλύτερο κουτί και να στο στείλουν. Η ψευδής δήλωση αφορά αυτόν που το πουλάει σε άτομο του εξωτερικού. Αν πχ η apple δήλωνε $40 και έστελνε Ελλάδα. Γι'αυτό πολλές φορές στο ebay βλέπεις ότι αρνούνται να το δηλώσουν. Αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία. Εδώ την δήλωση την κάνεις εσύ στο δικό σου όνομα. Να στο θέσω αλλιώς:

φαίνεται σαν να έχεις πάει στην αμερική, να μένεις στην χ διεύθυνση που σου δίνει η εταιρεία και να στέλνεις εσύ το δέμα στον εαυτό σου στην ελληνική διεύθυνση.

Παρόλα αυτά, η εταιρία είναι συνένοχος στην απάτη αφού εκείνη υπογράφει τη δήλωση. Δες aiding and abetting. Ακόμα και κάποιος που μιλάει εδώ στο forum και δίνει οδηγίες για την καταστρατήγηση κάποιου νόμου μπορεί να καταδικαστεί για "aiding and abetting" εφόσον στη συνέχεια ο νόμος παραβιάστηκε ακολουθώντας τις συμβουλές του, σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία. Και εδώ δεν μιλάμε μόνο για κλοπή του ελληνικού δημοσίου, αλλά και για παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας.

Δημοσ.

Παρόλα αυτά, η εταιρία είναι συνένοχος στην απάτη αφού εκείνη υπογράφει τη δήλωση. Δες aiding and abetting. Ακόμα και κάποιος που μιλάει εδώ στο forum και δίνει οδηγίες για την καταστρατήγηση κάποιου νόμου μπορεί να καταδικαστεί για "aiding and abetting" εφόσον στη συνέχεια ο νόμος παραβιάστηκε ακολουθώντας τις συμβουλές του, σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία. Και εδώ δεν μιλάμε μόνο για κλοπή του ελληνικού δημοσίου, αλλά και για παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας.

μα δεν φαίνεται πουθενά η εταιρεία για να στοιχειοθετηθεί η απάτη. Αλλά και να φαίνεται (που δεν φαίνεται αφού ΕΣΥ υπογράφεις)

http://www.access-one.com/rjn/auctions/cp72.pdf, νομίζεις ότι ελέγχονται τα δέματα από το τελωνείο της Αμερικής ή ότι το ελληνικό τελωνείο λογοδοτεί στο αμερικανικό; Απλά σου χρεώνει μια τιμή και βγάζει χρήματα. Όσο για το αν θα καταδικαστώ για αυτά που λέω, δεν υπάρχει διαδικασία έκδοσης για το συγκεκριμένο κακούργημα από την Ελλάδα προς την Αμερική και δεν δικάζομαι με την αμερικανική νομοθεσία. Η εταιρεία έχει καλυμμένα τα νώτα της. Αγοραπωλησίες τέτοιου τύπου γίνονται συχνά στην παγκόσμια αγορά. Επίσης να σου πω ότι ουσιαστικά δεν μου πουλάει κάτι η εταιρεία και αυτό είναι που δεν καταλαβαίνεις. Η apple το πούλησε σε μένα. Εγώ το έστειλα στην Ελλάδα με την αξία που έκρινα εγώ. Αν το δηλώσω σαν ηλεκτρονικό είδος και βάλω 30$ αξία ακόμα και σαν αμερικανός δεν θα κινδύνευα. Αφού τόσο το κοστολόγησα. Δεν πλήρωσα τον εαυτό μου 600$ και δεν παρέλαβα 600$ και μετά το έστειλα ως 30$. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι λέω. Αν κάποιος στείλει ένα μή εμπορικό προιόν πχ ένα δώρο και είναι πχ ένα ipad, μπορεί να δηλώσει ότι είναι δώρο, ότι είναι ηλεκτρονικό και να το κοστολογίσει το Ελληνικό τελωνείο αν το ανοίξει όπως κρίνει.

Δηλαδή αυτό στο οποίο αναφέρεσαι εσύ είναι απλά η δήλωση που κάνει ένας Πωλητής του οποίου το προιόν αγόρασα χ ευρώ. Εδώ δεν υπάρχει πωλητής. Εσύ είσαι ο αποστολέας, εσύ και ο παραλήπτης.

Δεύτερο παράδειγμα. Κερδίζεις (λέμε τώρα) ένα ipad σε μία δημοπρασία στο ebay.com 250Ε καινούριο σφραγισμένο στο κουτί του. Ο πωλητής δεν πρέπει να δηλώσει αξία 600Ε αλλά 250Ε όπως λέει η απόδειξη του ebay. Αυτή είναι η αξία αυτού του προιόντος. Αν το κέρδιζες 150 το ίδιο. Στη δική μας περίπτωση μπορείς να δηλώσεις ότι θες, αφού δεν πρόκειται για συναλλαγή. Αν ήταν συναλλαγή και ήταν με απόδειξη, τότε θα δήλωνες την απόδειξη και για αυτό θα σε φορολογούσε το Ελληνικό κράτος.

Μάλιστα αν έχεις απόδειξη ενός προιόντος και το τελωνείο στο κοστολογίσει παραπάνω δικαιούσαι να ασκήσεις έφεση στο τελωνειακό γραφείο και να καταθέσεις τα χαρτιά σου, οπότε και σου επιστρέφεται η διαφορά.

Δημοσ.

δωστηνα στις αρχες...

Δημοσ.

να ρωτησω και εγω κατι σχετικο με το θεμα. εχω ενα ξαδερφο μου που μενει αμερικη και θελω να αγορασω κατι ακριβο, πως θα μπορω να το κανω ωστε να λιγοστεψουμε τις πιθανοτητες να περασει τελωνειο? θα το στειλει με usps αλλα απο κει και περα τι να του πω να συμπληρωσει η να προσεξει ωστε να μην περασει?

Δημοσ.

να ρωτησω και εγω κατι σχετικο με το θεμα. εχω ενα ξαδερφο μου που μενει αμερικη και θελω να αγορασω κατι ακριβο, πως θα μπορω να το κανω ωστε να λιγοστεψουμε τις πιθανοτητες να περασει τελωνειο? θα το στειλει με usps αλλα απο κει και περα τι να του πω να συμπληρωσει η να προσεξει ωστε να μην περασει?

Να βάλει χαμηλή τιμή, όχι 3$ αλλά κάτι κοντά στα 40$. Να μην το βάλει ως gift. Να αγοράσει ασφάλεια. Αν είναι δυνατόν να το βγάλει από την συσκευασία του για να χωρέσει σε flat rate box. Αυτά μπορεί να κάνει.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν χωράει σε flat rate box και έχει σχετικά χαμηλή αξία δεν θα το ανοίξουν. Εκτός αν κάτσει και το διαλέξουν τυχαία.

Δημοσ.

πω πω τι διαδικασιες ειναι αυτες μεχρι να παρω το ipad πολυ ψυχοφθορο αλλα θα το ρισκαρω θα κανω οτι ειπε ο φιλος μου fylatos:)

Δημοσ.

πω πω τι διαδικασιες ειναι αυτες μεχρι να παρω το ipad πολυ ψυχοφθορο αλλα θα το ρισκαρω θα κανω οτι ειπε ο φιλος μου fylatos:)

θα τα κανουν οι αλλοι για εσενα

μην αγχωνεσαι

:mrgreen:

Δημοσ.

Τι ψυχοφθόρο ρε συ, ένα τέταρτο δουλειά είναι. Μετά ελέγχεις το email σου για όταν φτάσει στο parcel forwarder ή μπαίνεις στο site τους. Εκεί απλά συμπληρώνεις την τελωνειακή φόρμα (15 κουτάκια) και στο στέλνουν. Σου έρχεται ειδοποιητήριο και πας και το παίρνεις από το ταχυδρομείο και μετά καλοδούλευτο.

υγ μην ξεχάσεις να μας πεις πως σου φάνηκε σαν διαδικασία

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...