kapodistrias Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Γεια και χαρά! Δυο προβληματάκια αν μπορείτε να βοηθήσετε... 1) Δεν κλείνει το pc από μόνο του. Ακούω που "κλείνει" αλλά μετά το τροφοδοτικό παραμένει σε λειτουργία. Πρέπει να πατήσω το κουμπί λειτουργίας για 10 sec ώστε να κλείσει τελείως. 2) Δεν έχω σήμα από την κάρτα γραφικών(pci express). Παλαιότερα είχα και πριν από λίγες μέρες μερικές φορές είχα (ύστερα από επανεκκινήσεις) και άλλοτε οχι και "έβλεπα" με την onboard. Τώρα δεν έχω καθόλου. Άλλαξα καλώδιο, καθάρισα τη κάρτα, δοκίμασα και τις 2 θύρες εξόδου της αλλά τίποτα. Η ψύκτρα της δουλέυει αλλά είναι σαν να μην την αναγνωρίζει καθόλου to pc. Thanks.
nikos903 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα. Ποιο είναι το PC? Motherboard-Cpu-Vga-PSU-Ram (why not...)-και άλλα τυχών περιφερειακά που έχεις συνδεμένα. Ποιο bios έχει απάνω η μητρική; Θερμοκρασίες κάρτας όταν δουλεύει; Έχει εγγύηση;
kapodistrias Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Μητρική έχει την Asrock 945G-DVI. Bios version 1.90 Κάρτα γραφικών: Ati 3850 pci-express. CPU: Core 2 duo, Ram:2GB 2 dimm τα έλεγξα πρόσφατα. Έχω βγάλει σχεδόν όλα τα περιφερειακά εκτός από ποντίκι και πληκτρολόγιο για δοκιμές. Δεν μπορςώ να σου πω θερμοκρασίες γιατί δεν την αναγνωρίζει πλέον. Εγγύηση δεν υπάρχει. Ότι κάνω μόνος μου! Είτε η κάρτα φταίει είτε η μητρική.
nikos903 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Άλλη κάρτα υποθέτω να δοκιμάσεις στην μητρική σου δεν έχεις. Να πας την δικιά σου σε κανένα φίλο δεν παίζει ε; Είχα μια 3850 btw... Φούρνος μικροκυμάτων ήταν... 80ρια χαλαρά και σε σταθερή βάση... Για να δεις μέρα έπρεπε να φλασάρεις δικό σου bios... Εσύ σε αυτήν έπαιζες βαριά παιγνίδια; Τροφοδοσία στην κάρτα την έχεις συνδέσει έτσι; Βασικά άνοιξέ την και ρίξε της ένα καθάρισμα και δες άμα φαίνονται όλα οκ.
kapodistrias Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Λοιπόν την πήγα σε έναν φίλο μου αλλά δε χωρούσε τελικά. Είπα να την ξαναδοκιμάσω και μετά από 3 hard reboot έδωσε τελικά σήμα. Πως μπορώ να την ελέγξω; Λογικά δεν θα κλείσω το pc αν δεν διαπιστώσω αν έχει πρόβλημα ή οχι.
stm00192 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 psu test με το occt και αν σβήσει το μηχάνημα αλλαξε το τροφοδοτικό σου... αν όχι βλεπουμε στην πορεία!!!
nikos903 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Έλεγχος κάρτας με Furmark (or OCCT και στρεσάρεις μόνο την GPU). Πριν το τρέξεις όμως δες τις θερμοκρασίες με το HWmonitor και άμα έχει ανεβασμένες (80 πχ) μην τρέξεις τίποτα... Την καθάρισες την κάρτα όταν την είχες εκτός; Ποιο τροφοδοτικό έχεις; Δες τάσεις απο το OCCT και πες μας.
kapodistrias Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Thanks για τις απαντήσεις. Το OCCT λέει GPU core 30C. Το τροφοδοτικό είναι 600αρι. Την καθάρισα λίγο πίσω από την ψήκτρα με ένα στεγνό χαρτομάντιλο αλλά οχι πολλά πράγματα. Οπότε προχωράω στο τεστ. GPU Core over maximum. Σταμάτησε μόνο του στα 2 λεπτά με 1920x1080 και directX9 στο αυτόματο (power supply test). Σημαίνει κάτι αυτό;
stm00192 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Με 95 βαθμούς στην καρτα γραφικών τι περιμενες να κανεις?? Μαλλον βρήκαμε το προβληματάκι σου... Καθαρισε πολυ καλά την κάρτα σου... (βγαλσιμο ψυκτρας, καλο καθάρισμα αλλαγή πάστας!!! Και μετα απλα ελπίζεις να μην αρπαξε η κάρτα μόνιμη βλάβη λόγο υψηλών θερμοκρασιών~~
kapodistrias Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Μάλιστα κατάλαβα. Αυτό λογικά δεν έπρεπε να συμβεί καθόλου και να ήταν σταθερή η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του τεστ...(?) Θα δω κάνα βίντεο να δω πως μπορώ να την καθαρίσω.
stm00192 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 θα έπρεπε να φτάνει μεχρι ενα σημειο max 80-85 και να σταθεροποιειται... το ανεμηστήρι της δουλεύει... το τσέκαρες??
kapodistrias Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δεν είμαι και πολύ σίγουρος. Σε ένα από αυτά τα reboot άλλαξε ο θόρυβος του pc. Σαν να μπήκε σε λειτουργία ένα ανεμιστηράκι. Χωρίς όμως να έχω σήμα. Οπότε ξαναέκανα reboot. Και μετά από αυτή τη φορά έδωσε σήμα αλλά χωρίς τον προηγούμενο θόρυβο. Θα κοιτάξω να την καθαρίσω και θα επανέλθω αν είναι. Και πάλι thanks.
nikos903 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Άμα μπορέσεις κατέβασε το GPU-Z και έχει ένα κουμπί δεξιά στην πρώτη σελίδα για να κάνεις SAVE το Bios της κάρτας. Σώσε το και ανέβασε το αμα μπορείς εδώ, θέλω να δω το προφίλ του ανεμιστήρα της κάρτας γιατί έχω την υποψία οτι τον ίδιο φούρνο που είχα έχεις και εσύ
t00kareC Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Άμα μπορέσεις κατέβασε το GPU-Z και έχει ένα κουμπί δεξιά στην πρώτη σελίδα για να κάνεις SAVE το Bios της κάρτας. Σώσε το και ανέβασε το αμα μπορείς εδώ, θέλω να δω το προφίλ του ανεμιστήρα της κάρτας γιατί έχω την υποψία οτι τον ίδιο φούρνο που είχα έχεις και εσύ Αν και έχω την 3650 (είχε παρόμοια ψύξη την κλασική χάλκινη πλακέτα και ένα σάπιο ανεμηστήρι) σε idle καταστάσεις βάραγε κάτι 75αρια... Τελικά την άνοιξα την καθάρισα της έβαλα και μια ψύκτρα πάνω του 20αρικου (την accelero plus) και το 75 με το καλημέρα έγινε 30-35 (45-50 σε full load).
nikos903 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Αν και έχω την 3650 (είχε παρόμοια ψύξη την κλασική χάλκινη πλακέτα και ένα σάπιο ανεμηστήρι) σε idle καταστάσεις βάραγε κάτι 75αρια... Τελικά την άνοιξα την καθάρισα της έβαλα και μια ψύκτρα πάνω του 20αρικου (την accelero plus) και το 75 με το καλημέρα έγινε 30-35 (45-50 σε full load). Δεν πιστεύω πως χρειάζεται αλλαγή ανεμιστήρα, ειδικά τώρα που η κάρτα θα κάνει όσο η ψύξη Μπορεί να πειράξει τον ανεμιστήρα να δουλεύει εκεί που θέλει απο το catalyst ή να αλλάξει το προφίλ στο bios. Το καθάρισμα πάντως επιβάλλεται... Άμα οι άλλες κάρτες θέλουν 1 φορά καθάρισμα αυτή θέλει 3.... Είναι παράξενη η ψύξη της και μαζεύει... Η 3650 κοντά είναι σε θερμοκρασίες απο οτι βλέπω αλλά δεν την πιάνει την 3850 Υπόψιν στο review πρέπει να είναι καινούργιες οι κάρτες και χωρίς σκόνες... Όπως και να έχει άμα την καθαρίζεις είσαι Jet... Στην καλύτερη της βαράς και ένα άλλο bios με ανεμιστήρα ρυθμισμένο σωστά και είσαι άρχοντας.... Εμένα έπιανε 100ρια όταν ήταν βρόμικη (ένιωθες τον αέρα που ζέσταινε το δωμάτιο...), μετά καθαρή 80ρια και με την αλλαγή fan seatings πήγε μέχρι 60-65 αν θυμάμαι καλά. Όπως και να έχει όμως αφού σβήνει το PC του TS θέλει έλεγχο η κάρτα και μετά βλέπουμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα