benign Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Απο την αλλη πριν 5-6 χρονια ενας επισης ηλικιωμενος αγροτης καθαρισε με καραμπινα 2 Αλβανους που ειχαν παει και αυτοι με πυροβολα οπλα να τον ληστευσουν και το δικαστηριο τον αθωωσε. Αμα δεν ξερει κανεις τι ακριβως εγινε δεν μπορει να βγαλει συμπερασμα.Πρεπει να ξερει τις λεπτομερειες της δικης αν και οντως φαινεται εξωφρενικη η συγκεκριμενη περιπτωση που αναφερει ο Drop.
rabesatratana Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 * Ο ανύποπτος οικογενειάρχης με την πυτζάμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την καταδρομική ομάδα των διαρρηκτών με τα αυτόματα τυφέκια, που σχεδίαζαν μέρες την έφοδο και έχουν προβλέψει τις κινήσεις αυτές. Κάθε σχέδιο επίθεσης και άμυνας που θα συντάξει πρόχειρα το μισοκοιμισμένο θύμα αναμένεται να αποτύχει. Ναι καλα. Μια τυπικη ληστεια δηλαδη αποτελειται απο το στρατηγικο μυαλο του μεγαλου Αλεξανδρου στο σωμα του Στιβεν Σιγκαλ και ολα αυτα επι δυο ή επι τρια, οσα ειναι δηλαδη τα ατομα που κανουν την επιθεση. * Οι ένοπλοι ληστές και διαρρήκτες μερικές φορές φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και άρα μπορεί να τους πυροβολήσουμε και να μην τραυματιστούν, ενώ θα ανταποδώσουν τα πυρά με φονικές επιπτώσεις. Μιλαμε για τυπικη περιπτωση ενοπλων ληστων. Με αλεξισφαιρα γιλεκα. Ναι καλα..... * Ο βιασμός είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, αφού πλέον το σεξ είναι φτηνό και με ελάχιστα από τα χρήματα που θα σας κλέψουν μπορούν να έχουν άφθονο. Κατά συνέπεια, μην φοβηθείτε ότι μπορεί να σας βιάσουν οι διαρρήκτες ληστές, αφού συνήθως οι βιασμοί γίνονται από γνωστούς και συγγενείς. Για διαρρηκτες και ενοπλους ληστες δεν μιλαμε? Που κολλαει ο βιασμος??
insomniaK Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 εγώ πάντως θα βγάλω και το γκλόμπ και το σπαθί από το κομοδίνο, ελπίζοντας ότι τα προφυλαχτικά δε θα κάνουν θόρυβο πέφτοντας και θα τους λιανίσω. Αμέ.
rabesatratana Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 - Περί οπλοχρησίας: Δεν υπάρχει άδεια για τέτοιο πράγμα! Άπαξ και πυροβολήσεις εναντίον άλλου - ακόμα και με κυνηγετικό όπλο - την έχεις γαμ... από χέρι. Ελαφρυντικά - π.χ. περιπτώσεις αποδεδειγμένης κατάστασης αυτοάμυνας - μπορεί να υπάρχουν. Κατσε κατσε. Η διατυπωση ειναι οικτρη. Σε καταστασεις αποδεδειγμενης αυτοαμυνας δεν ειναι απλως ελαφρυντικο, και ουτε αντε μπορει να υπαρξει καποιο ελαφρυντικουλι, αλλά προφανως απαλλασεσαι πληρως απο οποιαδηποτε κατηγορια (χρησης του οπλου ).
akpe Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Βέβαια αυτό σε περίπτωση που ο άλλος σου ορμήξει με όπλο, έτσι; Γιατί αν σου ορμήξει με νυχοκόπτη και του την ανάψεις, παίζει και να μην απαλλαχθείς τόσο πανηγυρικά. Το είχαμε ψάξει στο thread των επεισοδίων πέρσυ, το γελοίο ειναι (χμ,τώρα που το σκέφτομαι ίσως δεν είναι και τόσο γελοίο) πως ως αυτοάμυνα ορίζεται η χρήση ίσου ή κατώτερου μέσου από τον επιτιθέμενο.
deesnider Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Κατσε κατσε. Η διατυπωση ειναι οικτρη. Σε καταστασεις αποδεδειγμενης αυτοαμυνας δεν ειναι απλως ελαφρυντικο, και ουτε αντε μπορει να υπαρξει καποιο ελαφρυντικουλι, αλλά προφανως απαλλασεσαι πληρως απο οποιαδηποτε κατηγορια (χρησης του οπλου ). Το «μπορεί» που χρησιμοποίησα, δεν είχε σκοπό να αμφισβητήσει την ύπαρξη ελαφρυντικών (προφανώς υπάρχουν και προφανώς αναγνωρίζονται.) Αντίθετα, είχε σκοπό να το τονίσει το τι συμβαίνει, όταν οι συνθήκες δεν είναι τέτοιες - βλ. αυτοάμυνα - ώστε να μπορεί κάποιος να τα επικαλεστεί. Γι' αυτό και χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο παράδειγμα της περίπτωσης αυτοάμυνας: για να τονίσω ότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν.
Basilhs23___ Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Το καλύτερο είναι να μην υπάρχουν πολλά χρήματα στο σπίτι και αν έχουν όπλο να τους τα δώσεις και να τελειώνουμε.
Tilemaxx Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Η νομοθεσία λέει οτι αν δεν σου επιτεθεί με όπλο (π.χ αυτός έχει μαχαίρι) και εσύ τον τραυματίσεις με όπλο/καραμπίνα κτλ, τον πληρώνεις και απο πάνω. Αν τον σκοτώσεις, δικάζεσαι. Αυτό ακριβώς λέει ο νόμος πάνω σε αυτό το θέμα, όσο και σχιζοφρενικό να ακούγεται.
RottenLungs Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Ε του βάζεις ένα μαχαίρι στο χέρι (όχι απο αυτά που είναι σέτ στην κουζίνα, όλο και καμια πεταλούδα θα έχεις σπίτι ή κανα ελβετικό σουγιά ή κάτι τέλοσπάντων). Τόσες αμερικανιές έχουμε δεί, ΑΝ καταφέρεις να τον σκοτώσεις (που είναι και το πιο δύσκολο, εώς ακράιο αν σκεφτώ εμένα εναντίον ενώς πεινασμένου "θηρίου") φαντάζομαι το πιο έυκολο θα είναι να του φυτέψεις ένα μαχαίρι. Στο άλλο θέμα, εγω μάλλον θα έμενα μαλάκας και θα του εξηγούσα οτι όσο και να ψάξει δεν θα βρεί τίποτα. Γιατι πραγματικά εμείς ούτε στην τράπεζα δεν έχουμε, πόσο μάλλον στο σπίτι. Η τηλεοράσεις δεν αξίζουν το κουβάλημα και το PC, λογικά θα το καταστρέψουν στην μεταφορά, οπότε πάλι δεν αξίζει μία. Τώρα αν δεν με πιστέψουν, γάμησε τα, ελπίθζω να μην έω τέτοια εμπειρία ποτέ.
Moderators Malthador Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Αν σου κακοτύχει και σκοτώσεις κάποιον πάνω σε ληστεία, απλά τον εξαφανίζεις απο προσώπου γής εκείνη την ώρα και δεν του "φυτεύεις" τίποτα, γιατί ότι και να κάνεις πάλι "κερατάς και δαρμένος" θα βρεθείς απο τις αρχές. Άντε ντε, επιτέλους. Τόσα posts και κανένας δεν έχει πει το προφανές τόση ώρα. Άμα ξυπνήσω τη νύχτα για κατούρημα και δω κάποιον μπροστά μου δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι θα κάνω. Πιθανολογώ όμως ότι -χωρίς να έχω uzi και bazooka όπως ονειροπολείτε μερικοί, μόνο με τα χεριά μου και ότι βρεθεί εύκαιρο εκείνη τη στιγμή- one of us goes down. Αν είναι αυτός, τότε δεν θα βρεθεί ποτέ πτώμα για να χρειάζεται να με απασχολεί το ζήτημα δικαστηρίων, αυτοάμυνας κοκ. Πάντως, ο ληστής με το αλεξίσφαιρο και το ΑΚ-47 δε θα σκάσει σε ένα random σπίτι για να βουτήξει 500 ή 1000 ή 5000 ευρώ. Δεν θα έμπαινε σε τέτοια διαδικασία. Αν παραταύτα σας κάτσει η στραβή, να εύχεστε να πέσετε πάνω σε τέτοιον, παρά σε πανικοβλημένο αλλοδαπό ή σε junkie που δεν βλέπει μπροστά του. Πιο πιθανό είναι να τη βγάλετε καθαρή αν ο κακοποιός είναι έμπειρος και ψύχραιμος.
Physics_Rulez Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 * Ο ανύποπτος οικογενειάρχης με την πυτζάμα Σε πάω.
christiana78 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Προχθες ενώ προσπαθούσα να κοιμηθώ νόμιζα οτι άκουσα κάτι απο το σαλόνι.Ταυτόχρονα το ένα γατί στα πόδια μου σηκώνεται όρθιο και κοκκαλώνει.Κλειστά τα φώτα ο άντρας μου δίπλα να κοιμάται κι εγώ να είμαι σίγουρη οτι κάποιος περπατάει πολύ σιγά. Και σκεφτόμουν μέσα στο χέσιμό μου τί να κάνω. Γατιά 2 ΟΚ Τηλέφωνο ΟΚ Σύζηγος ΟΚ Αρα μένει να σηκωθώ γρήγορα να κλειδωσω την πόρτα και να αρχίσω να ουρλιά...εεε να πάρω τηλέφωνο την αστυνομία.Ημουνα σίγουρη όμως οτι μόλις σηκωθώ θα ξεπροβάλει το μαχαίρι μέσα απο το σκοτάδι και θα με κάνει φέτες (ναι είχε μαχαίρι ήμουν σίγουρη) οπότε απλά καθόμουν ακίνητη στο κρεββάτι και περίμενα το μοιράιο (ξέρω, είμαι πολύ θαρραλέα γυναίκα ) ώσπου... ναι η λογική θριάμβευσε,σηκώθηκα άναψα όλα τα φώτα έκανα κι ένα τσιγάρο να ξεφρικάρω και την ξανάπεσα βρίζοντας το γατί το οποίο κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου....
caution Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Είδες; Ο άντρας έχει δίκιο. Ακόμα και όταν κοιμάται.
le Gaulois57 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Είδες; Ο άντρας έχει δίκιο. Ακόμα και όταν κοιμάται. Γι αυτό μας θέλουνε ρε,πως ζητάει ο κισσός το πλάτανο;Η φασολιά το καλάμι;
christiana78 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 ρε άιντε απκει... αν είχε μπει κανένας μανιακός μέσα κι εγώ είχα κλειδώσει και είχα πάρει την αστυνομία όσο ροχάλιζε;;; ε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα