Προς το περιεχόμενο

Lighter Lovers Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν γενικότερα έχω ένα θέμα με τους αναπτήρες, μ'αρέσουν απίστευτα χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Καίγομαι ώρες σε site για να βρώ κάποιον vintage προσφορά ή κάτι φθηνό απο τπ εξωτερικό. Άμα είχα λεφτά για πέταμα, θα είχα μία τεράστια συλλογή.

Μέχρι τώρα έχουν περάσει απο τα χέρια μου 5 Zippo (τους δύο τους έχω χάσει σε ταξί, τον έναν μου τον τσεπώσανε, ο άλλος αρχαίος του πατέρα ασημένιος),

χρησιμοποιώ κυρίως τον

post-185038-0-12649000-1331737738_thumb.jpg

Έχω πιάσει πολούς αναπτήρες και ότι και να λέμε πιο βολικό αναπτήρα δεν πρόκειται να βρείς. Μου τον έχουν πετάξει 3-4 φορέες με το κατπάκι ανοιχτό (στράβωσε λίγο αλλα το ίσιωσα με ένα σφυράκι και όλα τέλεια), μου τον έχουν πατήσει και απο γρατζουνιές τίποτα, ανάβει και σε σχετικά δυνατό αέρα. Είναι γενικότερα σκυλιά.

Ένας άλλος που έχω είναι ο Ronson Aurora

post-185038-0-14794800-1331737752_thumb.jpg

. Πολυ όμορφος αναπτήρα, με ωραίο μηχανισμό. Αλλα έχει πολλά θέματα. Το μαύρο πλάισιο γδέρνεται και ξεφλουδίζει απίστευτα εύκολα (με ελάχιστη χρήση) και αφήνει ασημένια σημάδια, αδιάζει πολύ γρήγορα γιατι έχει μικρό "ντεπόζιτο" και σε λίγο αέρα είναι σχεδόν αδύνατον να καταφέρεις να ανάψεις τσιγάρο. Ωραίος αναπτήρας που όμως σου βγάζει την πίστη.

Μ'αρέσουν απίστευτα στύλ

post-185038-0-09694100-1331737822_thumb.jpg

αλλα δεν ξέρω κατα πόσο θα είναι χρηστικός.

Απο μάρκες έχω ξεχωρίσει την IM Corona, Ronson και Zippo. Ενώ μ'αρέσει το άθλημα πολυ δεν έχω ασχοληθεί και πάρα πολυ γιαυτό και εφτιαξα αυτό το thread.

Θέλω να αγοράσω έναν total black με επιφάνεια σαν γρανίτης (ανθεκτική). Να αντέχει σε πολλά bofor, διπλή φλώγα (προαιρετικό) και να έχει μηχανισμό στο στύλ του Aurora. Για προτίνεται κάτι;;;

* Γενικά πείτε ποιε μάρκες σας αρέσουν και γιατι...

*Μαγαζιά Ελλάδα ή εξωτερικό που στέλνουν Ελλάδα...

*Συμβουλές για το τί πρέπει να κοιτάμε πριν απο μία αγορά...

*και ότι άλλο σκεφτείτε...

Δημοσ.

Ronson%2BLighter.JPG

Οικογενειακό κειμήλιο από τον Παππού που ήταν ναύτης ;ρ

*η φωτογραφία είναι από το ιντερνε.;ρ

Δημοσ.

http://www.etsy.com/..._facet=handmade

αν κουβαλάς την γυναίκα μαζί σου είναι ότι πρέπει. Να κάνει κάτι και αυτή :devil:

Θεϊκός... Εγω προσπαθούσα να φτιάξω έναν πολυ παλιό αναπτήρα που δούλευε ακριβώς όπως αυτός στην εικόνα. Τσάμπα κόπος. Γενικότερα έχω προσπαθήσει να φτιάξω αρκετούς αλλα χωρίς ανταλλακτικά δεν μπορείς να κάνεις πολλά γιατι δυστυχώς ότι έχει στραβώσει οσο και να το φτιάξεις μετά το μέταλλο είναι μαλακό.

Δημοσ.

Κανω και εγω συλλογη απο αναπητρες,οχι σπουδαια πραματα καμια 200αρια εχω.

Ronson%2BLighter.JPG

Οικογενειακό κειμήλιο από τον Παππού που ήταν ναύτης ;ρ

*η φωτογραφία είναι από το ιντερνε.;ρ

εχω και εγω εναν τετοιο αλλα μαιμου.

Στα γιανεννα πουλανε hand-made θηκες για αναπτηρες απο δερμα φιδιου η απο χαλκο.

μου χε δωσει και εμενα ο θειος μου μια τετοια απο δερμα οχιας,ειχανε φτιαξει πολλες τετοιες οταν ηταν στο στρατο,απο τις οχιες που βρισκανε και σκοτωνανε οταν κανανε περιπολια πανω σε κατι βουνα εκει περα.

Δημοσ.

Αυτός που λετε οι απο πάνω είναι κλασσικό κομμάτι, Ronson Varaflame... Εγω τον προτιμώ με το μάυρο δέρμα για να σπάει λίγο το φανταχτερό ασημί χρώμα. Αλλα μωρέ είναι για άλλες ηλικίες (πιο προχωρημένες).

post-185038-0-80368500-1331743498_thumb.jpg

Λοιπόν αυτόν που εχω μπανίσει εδώ και καιρό είναι IM Corona Double Corona Black Matte With Gold Plated Cigar Lighter . Τηρεί όλες τις προυποθέσεις που ανέφερα παραπάων αλλα δεν ξέρω αν απο κοντά θα με χαλάει το χρυσό μέρος. Θα προτιμούσα πχ. να ήταν ασημί.

post-185038-0-02182600-1331743632_thumb.jpg

post-185038-0-35037000-1331743659_thumb.jpg

Δημοσ.

zippo κλασσικα!εχω 32 διαφορετικους ζιπο ολοι σχεδον σε αριστη κατασταση.αγαπημενος ενας κοκκινος και ενας συλλεκτικος που αναγραφει πανω ολα τα διαφορετικα λογοτυπα που ειχε κατα καιρους η εταιρεια πανω στους αναπτηρες.

αγορασμενοι απο το παζαρι στην αθηνα σε σχετικα χαμηλες τιμες.

απο 7-20 ευρω.

και ολοι γνησιοι.

και η θηκη και ο αναπτηρας

Δημοσ.

Για πείτε για μαγαζιά που ξέρετε οτι έχουν μεγάλη ποικιλία και καλές τιμές (προαιρετικό γιατι ούτες ή άλλος απο εξωτερικό κάνω αγορές). Αθήνα και γύρω περιοχές...

Εγω έχω τσεκάρει κυριώς σε περιοχές, μοναστηράκι, ψυρρή, ομόνοια, εξάρχεια και δεν μπορώ να πώ οτι βρήκα καλές τιμές και απο ποικιλία βράστα. Ελάχιστα κομμάτια. Τώρα αν ήταν κανα χωμένο πουθενά και δεν το πήρε το μάτι μου (πολυ πιθανόν) εσείς θα μου πείτε.

Ένας άλλος πολυ ενδιαφέρον αναπήρα είναι ο παρακάτω:

IM Corona Accord Pipe and Cigar Lighter.pdf

Δημοσ.

πωπωω τι μου θύμισες τώρα. Έναν ολόϊδιο με τον πρώτο αναπτήρα είχα φάει ώρες ατελείωτες να τον φτιάξω. Τελικά κατάφερα να ανάψει μία γαμημένη φορά και μετά πάλι τίποτα.

Δημοσ.

Από τον παππού. :wub:το λέγανε τσακμάκι.

TSAKMAKI.JPG

και τετοιον εχω αλλα μαιμου.

δηλαδη οταν λεω μαιμου εννοω οτι τους εχω αγορασει απο κινεζους.

φανταζομαι αυτοι στις φωτος ειναι original brand.

Δημοσ.

Δεν είμαι ακριβώς συλλέκτης,αλλά μου αρέσει να αγοράζω από όλες τις μάρκες(για φτηνές μιλάω)από αναπτήρες.Bic,Cricket,Atomic,Ronson...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...