Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε τώρα εγω δεν έχω κάποιο στο μυαλό μου. Εϊναι άπειρα τα site. Εγω απλα βάζω τον τίτλο του βιβλίου που θέλω στο google και συγκρίνω τιμές με όσα site μου βρίσκει, καμια φορά χρησιμοποιώ και το skroutz αν και για βιβλία δεν είναι και πολυ αξιόπιστο.

Καλα υπάρχει κόσμος που αγοράζει βιβλία ενώ υπάρχουν τα e books?

Sent from my iPhone using Insomnia

Με την καμία όμως. Το βιβλίο δεν μπορεί να το αντικαταστήσει κανέναν e-book, χάνει την γοητεία του. Βέβαια αυτό ισχύει για εμάς που διαβάζουμε βιβλία εδω και μία 15 ετία (δηλαδή ο παράγωντας είναι καθαρά συναισθηματικός, να γυρίζεις τις σελίδες, ακόμα και το άρωμα τους). Τώρα οι νέες γενιές αν εξαρχής χρησιμοποιούν e-books δεν θα τους συνδέει τίποτα με τα βιβλία και ίσω σε 20-30 χρόνια να μην κυκλοφορούν πολύ.

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν το θετεις ετσι θα μπορουσαμε να μην χρησιμοποιουμε την αλληλογραφια και να καταργησουμε τα emails

?νομιζω οτι πιο χρησιμο ηταν οτι καταργησαμε την αλληλογραφια:)

Δημοσ.

?νομιζω οτι πιο χρησιμο ηταν οτι καταργησαμε την αλληλογραφια:)

εννοείται ότι είναι πιο χρήσιμα τα email. και τα sms. μας έχουν "δέσει" όλους περισσότερα μεταξύ μας. παλιά ήταν κόπος να στείλεις χριστουγεννιάτικες κάρτες. άσε που έπρεπε να τις γράψεις μία μία. ενώ τώρα βάζεις ένα multi recipient (πολλαπλούς αποδέκτες) και έχει μ' ένα σμπάρο πολλά τριγόνια!!!

ζητώ συγνώμη για το σαρκαστικό ύφος μου παραπάνω. δεν απευθύνεται σε σένα αλλά θέλω να θίξω αυτά που βλέπω να γίνονται τριγύρω μας. έχουμε πήξει στις δυνατότητες επικοινωνίας και έχουμε χάσει την επαφή μας (ξέρω λίγο κλισέ και μελό ακούγεται). ίσως να ακούγομαι παλιομοδίτης αλλά νομίζω ότι δεν είναι αρκετή η αλλαγή απλά για την αλλαγή. πρέπει να υπάρχει και λόγος. ναι, δεν στέλνουμε γράμματα πια και έχουμε τα email. αναρωτήσου όμως πότε ήταν η τελευταία φορά που έλαβες κάποιο το οποίο να είχε σημασία; να το έγραψε κάποιος που πραγματικά ήθελε να πει κάτι; και όχι απλά να σου στείλει ότι μ...κία σκέφτηκε εκείνη τη στιγμή απλά επειδή είναι πανεύκολο να τη στείλει.

(anyway μάλλον πρέπει να σταματήσουμε εδώ μια που βγήκαμε αρκετά off topic)

Δημοσ.

φαντάζομαι ότι κάποιοι "τρελλοί" το κάνουν

όπως υπάρχουν άνθρωποι που περπατάνε ενώ υπάρχουν αυτοκίνητα.

κάποιοι που ανεβαίνουν σκάλες ενώ υπάρχει ασανσερ.

κάποιοι που κάνουν με το μυαλό τους προσθέσεις 1+1 ενώ υπάρχουν κομπιουτεράκια

και τελικά κάποιοι που δεν θέλουν να περάσουν ακόμα μια τους δραστηριότητα μπροστά στην οθόνη

Και περα απο αυτα το χαρτι εχει αλλη χαρη ρε παιδι μου. Δεν μπορω να φανταστω Π.Χ. την τριλογια Abarat (του C.Barker) που εχω σε e-book ρε παιδι μου. Καταστρεφει ολοκληρη τη μαγεια.

Δημοσ.

Νομίζω οτι θα χαιροσουν πιο πολυ αν κάποιος σου έστελνε μια κάρτα χριστουγενοατικη απο ένα άψυχο email τι να λέμε τώρα άλλες εποχές εκείνες

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Με την καμία όμως. Το βιβλίο δεν μπορεί να το αντικαταστήσει κανέναν e-book, χάνει την γοητεία του. Βέβαια αυτό ισχύει για εμάς που διαβάζουμε βιβλία εδω και μία 15 ετία (δηλαδή ο παράγωντας είναι καθαρά συναισθηματικός, να γυρίζεις τις σελίδες, ακόμα και το άρωμα τους). Τώρα οι νέες γενιές αν εξαρχής χρησιμοποιούν e-books δεν θα τους συνδέει τίποτα με τα βιβλία και ίσω σε 20-30 χρόνια να μην κυκλοφορούν πολύ.

Αυτό είναι προσωπική άποψη βέβαια.

Εγώ που μεγάλωσα με βιβλία τώρα απλά δεν μπορώ να αφήσω τον reader(είμαι φανατικός αναγνώστης εδώ και ~20+ χρόνια).Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν να διαβάσω τα βιβλία των 700+ σελ. του Game of Thrones σε κανονικό βιβλίο ή τον Πόλεμο και Ειρήνη.

Προσωπικά είναι θέμα ευκολίας,άλλο όγκο/βάρος το βιβλίο άλλο ο e-reader.Επίσης παίζει ότι μπορώ τώρα πραγματικά να κρατήσω όσα βιβλία έχω αγοράσει δίχως να χρειαστεί να τα πουλήσω γιατί δεν έχω που να τα βάλω.Ή πολύ απλά να έχω όλη την βιβλιοθήκη μαζί μου.

Όπως είπα δεν νομίζω ότι ισχύει το "lolwhat eiste so last year me biblia" ή το "νέα τεχνολογία του Σατανά που καταβροχθίζει τις παραδοσιακές αξίες του κλασσικού βιβλίου".

Όλα θέμα ατόμου είναι. ^_^

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εγώ στα public πάω για κανένα βιβλίο και αυτό πολύ σπάνια μου είχαν πάρει δώρο κινητό από εκεί και όλος παραδόξως δεν χάλασε εδώ και 2 χρόνια. B) B)

Δημοσ.

Και εγώ κάνω μια βόλτα απο κει για να δω κυρίως αν υπάρχει κανα καινούργιο βιβλίο στ' αγγλικά, και αν η τιμή δεν είναι ικανοποιητική, amazon.

Δημοσ.

Και εγώ κάνω μια βόλτα απο κει για να δω κυρίως αν υπάρχει κανα καινούργιο βιβλίο στ' αγγλικά, και αν η τιμή δεν είναι ικανοποιητική, amazon.

Μόνο στα Αγγλικά τα αγοράζω. Είχα βρει ένα που στα Αγγλικά είχε 8,56 και μεταφρασμένο 26,90 τι λένε ρε τρελάθηκαν εντάξει πληρώνουν τους μεταφραστές αλλά έλεος. Μία φίλη μου το πήρε μεταφρασμένο και μερικά είχαν μεταφραστεί χάλια και εγω το πηρα στα Αγγλικά ακόμα της το κοπανάω

Δημοσ.

Και στα αγγλικά βιβλία τον τελευταίο καιρό έχει ανεβάσει τις τιμές. Πριν αγόραζες βιβλίο με 8-9 ευρώ, τώρα τα έχει πάει 12-13 και βάλε! Τόση κίνηση έχει που του άνοιξε η όρεξη;

Λίγες είναι οι καλές προσφορές. Πάντως το έχω υπ' όψη μου για να δω τι καινούργιο κυκλοφορεί. Οι τιμές του όμως στα Bluray είναι επιεικώς απαράδεκτες! Πανάκριβο! 35 ευρώ για μια ταινία;;; 100 ευρώ για έναν κύκλο τηλεοπτικής σειράς;

Μετα κατηγορούν κάποιοι τον κόσμο που κατεβάζει και δεν αγοράζει. Ε, με τέτοιες τιμές λογικό δεν είναι;

Δημοσ.

Αυτό είναι προσωπική άποψη βέβαια.

Εγώ που μεγάλωσα με βιβλία τώρα απλά δεν μπορώ να αφήσω τον reader(είμαι φανατικός αναγνώστης εδώ και ~20+ χρόνια).Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν να διαβάσω τα βιβλία των 700+ σελ. του Game of Thrones σε κανονικό βιβλίο ή τον Πόλεμο και Ειρήνη.

Προσωπικά είναι θέμα ευκολίας,άλλο όγκο/βάρος το βιβλίο άλλο ο e-reader.Επίσης παίζει ότι μπορώ τώρα πραγματικά να κρατήσω όσα βιβλία έχω αγοράσει δίχως να χρειαστεί να τα πουλήσω γιατί δεν έχω που να τα βάλω.Ή πολύ απλά να έχω όλη την βιβλιοθήκη μαζί μου.

Όπως είπα δεν νομίζω ότι ισχύει το "lolwhat eiste so last year me biblia" ή το "νέα τεχνολογία του Σατανά που καταβροχθίζει τις παραδοσιακές αξίες του κλασσικού βιβλίου".

Όλα θέμα ατόμου είναι. ^_^

Εντάξει, γούστα είναι αυτά. Εγώ θεωρώ πολύ σημαντικά τα ebooks γιατί όταν σπούδαζα μπορούσα να βρώ στα αγγλικά οτι ήθελα με αναζήτηση στο google και να τα κατεβάσω και τσάμπα αν και παράνομο για να τα χρησιμοποιήσω για την πτυχιακή μου, άνοιγα το ebook και πήγαινα από τα περιεχόμενα στο σημείο που ήθελα να ψάξω. Από την άλλη άμα ήθελα να διαβάσω βιβλία 700 σελίδων σε καμία περίπτωση δεν θα καθόμουν στο pc, 1ον γιατί έχω πρόβλημα στα μάτια και με κουράζει πολύ, 2ον γιατί βαριέμαι κάθε φορά που θα ήθελα να διαβάσω το βιβλίο να ανοίγω το pc...., πάντως για τον χώρο που λές οτι ποιάνει το βιβλίο έχεις δίκιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...