Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@REDODIN7

Σε ευχαριστώ.

Στην 1η σελίδα, το άρθρα 537, 2η παράγραφος, και το άρθρο 540 είναι σαφέστατα

Καθόλου σαφέστατο.

Αμέσως μετά γράφει: εκτός αν τούτο δεν συμβιβάζεται με τη φύση του πράγματος που πουλήθηκε ή τη φύση του ελαττώματος ή της έλλειψης.

Οπότε βγάλε άκρη.

Φυσικά όλοι αυτοί οι νόμοι περί εγγυήσεων, επισκευών και αντικαταστάσεων είναι γραμμένοι μόνο και μόνο για να φύγει το κακό απ τα μάτια μας.

Δεν υπήρχε πρόθεση του νομοθέτη για προστασία του καταναλωτή, αυτό είναι σαφέστατο.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καθόλου σαφέστατο.

Αμέσως μετά γράφει: εκτός αν τούτο δεν συμβιβάζεται με τη φύση του πράγματος που πουλήθηκε ή τη φύση του ελαττώματος ή της έλλειψης.

Οπότε βγάλε άκρη.

Φυσικά όλοι αυτοί οι νόμοι περί εγγυήσεων, επισκευών και αντικαταστάσεων είναι γραμμένοι μόνο και μόνο για να φύγει το κακό απ τα μάτια μας.

Δεν υπήρχε πρόθεση του νομοθέτη για προστασία του καταναλωτή, αυτό είναι σαφέστατο.

Τα λουλούδια από μένα...

Πως έχω την εντύπωση ότι αν σκάρωνα μια ίδια απάντηση θα μου τη σβήνανε;:P

Δημοσ.

Τα λουλούδια από μένα...

Πως έχω την εντύπωση ότι αν σκάρωνα μια ίδια απάντηση θα μου τη σβήνανε;:P

Έχει και καλύτερη παράγραφο, που σε κάνει να νιώθεις περισσότερο μαλάκας:

Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ' επιλογήν του: 1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη (να πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει??) ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες (στο πόσο τοις εκατό της αξίας αγοράς??). 2. α μειώσει το τίμημα. 3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες (λίγο έγκυος, πολύ έγκυος???) πραγματικό ελάττωμα.

Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο (τρία τέρμινα???) χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή.

keywords: αδύνατος, δυσανάλογος, επουσιώδης, εύλογος, σημαντικός, ενόχληση.

Δηλαδή στον ακουμπάει, τον ακουμπάς, στον ακουμπάει, τον ακουμπάς.

Δημοσ.

Και για ποιο λογο μας νοιαζει να αντικατασταθει, αντι να επισκευαστει;

Το θεμα ειναι να ΔΟΥΛΕΥΕΙ αν δεν απατωμαι

Δημοσ.

Έχει και καλύτερη παράγραφο, που σε κάνει να νιώθεις περισσότερο μαλάκας:

Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ' επιλογήν του: 1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη (να πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει??) ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες (στο πόσο τοις εκατό της αξίας αγοράς??). 2. α μειώσει το τίμημα. 3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες (λίγο έγκυος, πολύ έγκυος???) πραγματικό ελάττωμα.

Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο (τρία τέρμινα???) χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή.

keywords: αδύνατος, δυσανάλογος, επουσιώδης, εύλογος, σημαντικός, ενόχληση.

Δηλαδή στον ακουμπάει, τον ακουμπάς, στον ακουμπάει, τον ακουμπάς.

Θες να με ξεράνεις εσύ,δεν δικαιολογείται τέτοια επίθεση εκ μέρους σου...

Έχω πέσει στο σκαμπώ,κράτησα το καφέ με ζόρι,στο παρατσάκ να με κάνει αφανέρωτο....

Δημοσ.

Και για ποιο λογο μας νοιαζει να αντικατασταθει, αντι να επισκευαστει;

Το θεμα ειναι να ΔΟΥΛΕΥΕΙ αν δεν απατωμαι

Οχι φιλε μου το θεμα ειναι να οκ η συσκευη αν αρχιζεις απο τωρα με μπαλοματα σκεψου αργοτερα τη επεται.

Δεν ξερω αν σε εσενα αρεσει εμενα παντος με χαλαει να αγοραζω κατι και να ειναι ελατοματικο.

Δημοσ.

Οχι φιλε μου το θεμα ειναι να οκ η συσκευη αν αρχιζεις απο τωρα με μπαλοματα σκεψου αργοτερα τη επεται.

Δεν ξερω αν σε εσενα αρεσει εμενα παντος με χαλαει να αγοραζω κατι και να ειναι ελατοματικο.

Και πως συμπεραινεις οτι ειναι ελατωματικο προιον και κυριως πως συμπεραινεις οτι το νεο δεν θα ειναι ελατωματικο?

Προσωπικα οσο και αν με ικανοποιει ηθικα η αντικατασταση ενος χαλασμενου προιοντος με νεο, ακομα ψαχνω το λογο που θα πρεπει να το θεωρησω καλυτερο απο αυτο που ειχα.

Ενδεικτικα. Πας αγοραζεις ενα pc. Σου τα τιναζει το τροφοδοτικο. Για ποιο λογο να σου αντικαταστησουν ολο το pc και για ποιο λογο να θεωρησω ολο το pc ελατωματικο? Αν απλα επιδιορθωσουν το pc αλλαζοντας το τροφοδοτικο ποιο ειναι το προβλημα?

Ε σου λεω οτι το 60% των ηλεκ συσκευων που χαλανε, πχ τηλεφωνο, τηλεοραση κλπ, ειναι λογω τροφοδοτικου. Αν την πας και κανουν μια αλλαγη στο τροφοδοτικο ποιο ειναι το προβλημα σου και απο που συμπεραινεις οτι ΟΛΗ η συσκευη ειναι ελατωματικη?

Δημοσ.

Ειναι καθαρα ψυχολογικο το θεμα του καινουριου.

Καινουριο ηταν και αυτο που βγηκε ελαττωματικο, αρα το "νεο" καινουριο δεν εγγυαται κατι καλυτερο.

Επισης, επισκευη στις μερες μας, σπανια συνεπαγεται με κολλητηρι. Στην ουσια ειναι αντικατασταση ολοκληρου εξαρτηματος - πλακετας.

Και τελος ειναι αυτο που λεει κι ο midi, το πως θα δεις το ολο μηχανημα. Αν σου χαλασει το τροφοδοτικο και ξερεις οτι χαλασε αυτο, και σου στειλουν νεο, αυτο σημαινει αντικατασταση προιοντος. Αν σου χαλασει το πισι (και δεν εισαι γνωστης, οποτε απλα το στελνεις πισω), και σου αντικαταστησουν τροφοδοτικο, για σενα σημαινει επισκευη (του ολου προιοντος, που ειναι το πισι).

Δημοσ.

Και πως συμπεραινεις οτι ειναι ελατωματικο προιον και κυριως πως συμπεραινεις οτι το νεο δεν θα ειναι ελατωματικο?

Δεν ειναι δυσκολο να το καταλαβεις αν πχ εχεις παρει εναν Η/Υ και σου κανει restart χωρις λογο κατι συμβαινει.

Εγω προτιμω νεο γιατι αν εχει προβλημα πχ μια πλακετα λογω κακης κολησης μπορει να εχει γυνει και σε δευτερη οποτε το πας παλι για service ή πολυ πιθανο αν κατι δυσλειτουργει να επιρεασει και κατι αλλο που θα σου βγαλει προοβλημα αργοτερα οπως πχ να περναει παραπανω ρευμα ενω οταν ειναι καινουργιο υπαρχη μικροτερος κινδυνος.

Κανεις δεν σου εγγηειτε οτι το νεο δεν ειναι ελατοματικο αλλα αμα ειναι το πας παλι για αλλαγη.

Δημοσ.

Δεν ειναι δυσκολο να το καταλαβεις αν πχ εχεις παρει εναν Η/Υ και σου κανει restart χωρις λογο κατι συμβαινει.

Εγω προτιμω νεο γιατι αν εχει προβλημα πχ μια πλακετα λογω κακης κολησης μπορει να εχει γυνει και σε δευτερη οποτε το πας παλι για service ή πολυ πιθανο αν κατι δυσλειτουργει να επιρεασει και κατι αλλο που θα σου βγαλει προοβλημα αργοτερα οπως πχ να περναει παραπανω ρευμα ενω οταν ειναι καινουργιο υπαρχη μοκροτερος κινδυνος.

Κανεις δεν σου εγγηειτε οτι το νεο δεν ειναι ελατοματικο αλλα αμα ειναι το πας παλι για αλλαγη.

Ποτε δεν εισαι σιγουρος. Κατα τη συναρμολογηση του καινουριου, μπορει να ειχε ηδη βαλει καποιος τεχνικος μια χαλασμενη (απο τη μανα της) πλακετα, και μετα να εβαλε μια σωστη. Αρα τα ρευματα που λες ηδη θα εχουν περασει. Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να εχει παιξει κατα την αρχικη συναρμολογηση.

Οπως ειπα ειναι καθαρα ψυχολογικο. Η LG στις οθονες, ειχε τρια χρονια εγγυηση αμεσης αντικαταστασης στο χωρο σου. Μη μου πει κανεις οτι εδινε καινουριες... επισκευασμενες απο αλλους πελατες εδινε (εκτος κι αν δεν υπηρχε ιδιο μοντελο, οποτε μπορει μια στις εκατο, να σου εδινε ενα νεο μοντελο καινουριο). Κανεις δεν εξεφρασε δυσαρεσκεια για αυτο, και πολλοι δεν το καταλαβαν καν, μιας και το εξωτερικο ηταν σχεδον αψεγαδιαστο.

Δημοσ.

nms.png

Πως δεν εχει σχεση αυτος σε ενημερωνει για τα δικαιοματα σου και πολλες φορες σου παρεχει δικηγορο δωρεαν.

Τα έχεις μπλέξει ...

1. Συνήγορος του Πολίτη δεν έχει να κάνει τίποτα με εμπορικές συναλλαγές και εγγυήσεις. Ίσως αναφέρεσαι στο Συνη΄γορο του ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

2. Αυτό το κομμάτι που έκανες copy-paste αναφέρεται σε διαφοράα ως προς κάποια ιδιότητα ή ελλάτωμα κατά την αγορά ... πχ αγόρασα κάρτα ξέρω γω 8x και μου έδωσες κάτι άλλο, όχι να χαλάσει κατι

Δημοσ.

Τα έχεις μπλέξει ...

1. Συνήγορος του Πολίτη δεν έχει να κάνει τίποτα με εμπορικές συναλλαγές και εγγυήσεις. Ίσως αναφέρεσαι στο Συνη΄γορο του ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

2. Αυτό το κομμάτι που έκανες copy-paste αναφέρεται σε διαφοράα ως προς κάποια ιδιότητα ή ελλάτωμα κατά την αγορά ... πχ αγόρασα κάρτα ξέρω γω 8x και μου έδωσες κάτι άλλο, όχι να χαλάσει κατι

Μπορει να τα μπερδεψα :P, επισης υπαρχει και το ΙΝΚΑ.

Ισχυει αυτο που λεω για την εγγυηση, επισης οταν πχ κατι σου χαλασει στον 1 χρονο και εχει εγγυηση 2 χρονια οταν στο φτιαξουν εχει εγγυηση απο την αρχη για αλλα δυο χρονια και οχι για ενα ακομα.

Δημοσ.

Μπορει να τα μπερδεψα :P, επισης υπαρχει και το ΙΝΚΑ.

Ισχυει αυτο που λεω για την εγγυηση, επισης οταν πχ κατι σου χαλασει στον 1 χρονο και εχει εγγυηση 2 χρονια οταν στο φτιαξουν εχει εγγυηση απο την αρχη για αλλα δυο χρονια και οχι για ενα ακομα.

Αυτό το ξέρω αν και μια φορά που το ανέφερα στο eshop (δε χρειαζόταν καθώς μου έιχε χαλάσει η αντικατάσταση της αντικατάστασης εντός του 1ου χρόνου) άρχησαν να λένε μα μου ... ευτυχώς απλά άλλαξα μάρκα dvd και δεν είχα πρόβλημα πια.

Πάντως στο ξαναλέω, είναι άλλο να έχει χαλάσει κάτω και άλλο να είχε ελλατωμα από την αρχή με βάση κάποια συμφωνημένη ιδιότητα.

Δημοσ.

Αυτό το ξέρω αν και μια φορά που το ανέφερα στο eshop (δε χρειαζόταν καθώς μου έιχε χαλάσει η αντικατάσταση της αντικατάστασης εντός του 1ου χρόνου) άρχησαν να λένε μα μου ... ευτυχώς απλά άλλαξα μάρκα dvd και δεν είχα πρόβλημα πια.

Πάντως στο ξαναλέω, είναι άλλο να έχει χαλάσει κάτω και άλλο να είχε ελλατωμα από την αρχή με βάση κάποια συμφωνημένη ιδιότητα.

Τι να σου πω φιλε μου εγω ειχα παρει ενα φορητο παλιοτερα και μου εβγαλε προβλημα απο τη πρωτη μερα και θελαν να μου το φτιαξουν δεν συμφωνισα και με τα πολλα και μετα απο πολλες φασαριες μου κοψαν πιστοτικο εδωσα και μια διαφορα και πηρα κατι αλλο :-D

Δημοσ.

Τι να σου πω φιλε μου εγω ειχα παρει ενα φορητο παλιοτερα και μου εβγαλε προβλημα απο τη πρωτη μερα και θελαν να μου το φτιαξουν δεν συμφωνισα και με τα πολλα και μετα απο πολλες φασαριες μου κοψαν πιστοτικο εδωσα και μια διαφορα και πηρα κατι αλλο :-D

Χατίρι σου έκαναν ή μπορεί να ψάρωσαν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...