Toufas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Tο σωστό για να χάσεις κιλά και να τα διατηρήσεις είναι η όσο γίνεται μείωση των "κακών" λιπαρών ή τζάμπα θερμίδων δηλαδή οι επεξεργασμένες τροφές, γλυκά, αναψυκτικά και γενικώς τα έτοιμα. Προσθήκη φυτικών ινών(πχ ψωμί ολικής άλεσης), καλών λιπαρών(ω3 λιπαρά - πχ ξηροί καρποί,τόνος) και οπωσδήποτε το γιαούρτι στη διατροφή βοηθάν πάρα πολύ στην απώλεια βάρους. Όλα αυτά μαζί με γυμναστική για να μην χάσεις πολύ μυική μάζα αλλά περισσότερο λίπος. Όσο αναφορά για τη γυμναστική και το πόσο συντελεί στην απώλεια βάρους, όταν λέμε γυμναστική εννοούμε κάθε είδους φυσική άσκηση όχι απαραίτητα γυμναστήριο. Αν ο άλλος περπατάει ας πούμε κάποια χιλιόμετρα για να πάει στην δουλειά του τότε αυτός ο άνθρωπος κάνει καλή γυμναστική. Εσύ Τούφα ας πούμε λόγω της δουλειά σου στην κουζίνα δεν έτρεχες πάνω κάτω συνέχεια; Πώς τότε λες ότι δεν βοηθάει η γυμναστική στην απώλεια βάρους. Το ολο θεμα των θερμιδων ειναι λαθος. Δεν μετραει η θερμιδα (δες πως ανακαλυφθηκε και θα δεις γιατι), δεν ειναι ολες οι θερμιδες ιδιες. Το τι παει στο αιμα σου μετραει και μονο. Αν παρουμε 3 ατομα της ιδιας φυλης και της ιδιας ηλικιας και ο πρωτος τρωει 2000 θερμιδες σε μαγιονεζα, ο 2ος σε ζαχαρη και ο 3ος σε κοτοπουλο θα ειναι το ιδιο? Φυσικα και οχι. Η ορμονικη ανταποκριση στους υδατανθρακες, στην πρωτεινη και στο λιπος δεν ειναι το ιδιο. Αλλη θερμιδα το μοσχαρι, αλλη η μπυρα. Πλεον ακολουθω οσο μπορω το 4 Hour body (και αρχισα παλι μιας και ειμαι σπιτι πλεον), μεσα στις ακρες ειναι: Αποφυγη λευκων υδατανθρακων (και οτι ειναι λευκο-γαλα τυρι κλπ) Τα ιδια γευματα συνεχεια-πρωινο μεσα σε μιση ωρα αφου ξυπνησω(πχ γραφω ενω τρωω 2 αυγα τηγανιτα, 1 κονσερβα φακιες μαζι με κρεμμυδι σωταρισμενο και σπανακι, σκονη κρεμμυδιου και harissa) Δεν πινω θερμιδες (αναψυκτικα μονο light) Δεν τρωω φρουτα (εκτος απο ντοματες, η φρουκτοζη δεν ειναι οτι νομιζεται) Μια φορα την βδομαδα τρωω ΟΤΙ θελω. Αυτα και μονο. Δεν μετραω θερμιδες, μεριδες κλπ. Λαδι και βουτυρο βαζω παντου. Ολες μου οι αιματολογικες γινανε καλυτερες, η πιεση μου επεσε (απο 194/100 σε 183/89). Το βαρος μου επεσε επισης, ολα τα κιλα που πηρα τα ξαναχασα. Το γιαουρτι πχ το λατρευω. Δεν υπαρχουν πολλες ερευνες που λενε οτι κανει καλο. Δεν κανει τοσο κακο, αλλα ανεβαζει ινσουλινη που θα κανει λιπος. Το εχω στην cheat day. Οσο για την ασκηση, εχει διαφορα το περπαταω απο το ασκουμε. Η ασκηση ειναι συντονισμενες κινησεις, οχι απλα περπατημα. Θα σου κανει κακο? Οχι. Αλλα δεν θα δικαιολογησει μια φρατζολα ψωμι. Βρειτε το βιβλιο παντως οσοι ενδιαφερεστε. Οσοι εχετε αμφιβολιες, ακουστε αυτο: http://blog.joerogan.net/archives/3531 ps: ξερω οτι λεω στην αρχη α το θεμα των θερμιδων ειναι λαθος, αλλα ελπιζω να καταλαβες τι εννοω.
Dakonblackblade Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Παιδιά το πάτε πολύ το πράγμα. ΤΟ να χάσεις κιλά δεν είναι καθόλου δύσκολο. Αυτό που δεν λένε όλα τα παλικάρια εκεί έξω είναι πως το να χάσεις κιλά με διατροφή σημαίνει να κόψεις τον υδατάνθρακα όσο μπορείς . Με αυτό το τιπ ΟΛΗ αυτή η ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ βιομηχανία διατροφολόγων μένει από δουλειά. Ούτε βιβλία, ούτε εκπομπές ούτε τίποτα. Αυτά που είπα στο πρώτο ποστ μου φτάνουν και περισσεύουν για τα πρώτα 20 κιλά. Θες και γυμναστική? 20 λεπτά σχοινάκι κάθε μέρα. Εύα ακούς? 10 κιλά κάτω για σένα αν κόψεις αλκοόλ , γλυκά και χαζομάρες γενικότερα. Και κάνεις 20 λεπτά σχοινάκι. Τα άλλα είναι σαπουνόφουσκες. Όλοι τα ίδια λένε. Παλέο-Ατκινς- Τούφας. Κόψιμο υδατανθράκων. Καθένας σε άλλο βαθμό. Ειδικά για καθημερινούς ανθρώπους.
viper2005 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Παιδιά το πάτε πολύ το πράγμα. ΤΟ να χάσεις κιλά δεν είναι καθόλου δύσκολο. Αυτό που δεν λένε όλα τα παλικάρια εκεί έξω είναι πως το να χάσεις κιλά με διατροφή σημαίνει να κόψεις τον υδατάνθρακα όσο μπορείς . Με αυτό το τιπ ΟΛΗ αυτή η ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ βιομηχανία διατροφολόγων μένει από δουλειά. Ούτε βιβλία, ούτε εκπομπές ούτε τίποτα. Αυτά που είπα στο πρώτο ποστ μου φτάνουν και περισσεύουν για τα πρώτα 20 κιλά. Θες και γυμναστική? 20 λεπτά σχοινάκι κάθε μέρα. Εύα ακούς? 10 κιλά κάτω για σένα αν κόψεις αλκοόλ , γλυκά και χαζομάρες γενικότερα. Και κάνεις 20 λεπτά σχοινάκι. Τα άλλα είναι σαπουνόφουσκες. Όλοι τα ίδια λένε. Παλέο-Ατκινς- Τούφας. Κόψιμο υδατανθράκων. Καθένας σε άλλο βαθμό. Ειδικά για καθημερινούς ανθρώπους. πιστευεις οτι 20 λεπτα σκοινακι ειναι αρκετο για ολους...? και να θυμασαι οτι κρινεις "ολους" με τα δικα σου κριτηρια και ισοζυγια ενεργειας... επισης οσο ποιο τοφαλος ειναι καποιος τοσο ποιο ευκολα χανει κιλα οταν κοψει το μπουκωμα...
Toufas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 πιστευεις οτι 20 λεπτα σκοινακι ειναι αρκετο για ολους...? και να θυμασαι οτι κρινεις "ολους" με τα δικα σου κριτηρια και ισοζυγια ενεργειας... επισης οσο ποιο τοφαλος ειναι καποιος τοσο ποιο ευκολα χανει κιλα οταν κοψει το μπουκωμα... Ειπε οτι αν θελει καποιος γυμναστικη να την κανει. Δεν ειναι αναγκαια.
Physics_Rulez Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Aν ρωτήσεις διαιτολόγο, θα σου πει ότι το βασικό είναι η δίαιτα. Αν ρωτήσεις γυμναστή θα σου πει πως είναι η γυμναστική. Αν ρωτήσεις γιατρό θα σου πει και τα δύο. Γενικά ισχύει μια εξίσωση. Να καταναλώνεις λιγότερα απ' όσα χρειάζεσαι ή να καις περισσότερα από αυτά που καταναλώνεις. Δηλαδή με το τρέξιμο καις λίπος ξοδεύοντας θερμίδες, πως να το κάνουμε τώρα.
le Gaulois57 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Μπα.Όλα απ' το μυαλό ξεκινάνε,γι αυτό χρειάζεται πρώτα η συμβουλή επιστήμονα-ψυχολόγου για να δώσει μέσω τεχνικών (hard'n'soft) το υπόβαθρο να αντέξει ο οργανισμός τη στέρηση μέσω δίαιτας. Από προσωπική άποψη ορμώμενος,έχω σκεφτεί ότι δημιουργούμε κάποια restore points πάνω στα οποία βασίζουμε όλες μας τις ψυχοσωματικές εκδηλώσεις. Δηλαδή είχα (ας πούμε) την αίσθηση ότι ήμουν καλά τότε που πήδαγα τη Κλώντια Σήφερ,έπινα ένα ντάκο τη μέρα,έτρωγα τη χοιρινή με πατάτες,έβλεπα περιπέτειες,διάβαζα Λουΐς Λ'Αμούρ και είχα σταθεροποιηθεί σ' αυτά τα κιλά. Άμα πάω να μου στερήσω την ικανοποίηση από κάποιο απ' τα παραπάνω,η σχιζοφρένεια θα γυρίσει καπάκι και θα συμπληρώσει από άλλο το κορεσμό. Κόβω το γαμήσι,παίρνω κιλά και γίνομαι σα κεφτές με ποδάρια ή γίνομαι πίτα και καίω και τα εναπομείναντα κύταρα ή πάω για κήρωση ήπατος ή κλείνομαι στον εσωτερισμό μου αυτιζόμενος,κλπκλπ.
YiN Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 (επεξεργασμένο) Τούφα φυσικά και είναι σημαντικό το calorie intake. Απλή εξίσωση, όταν παίρνεις λιγότερα απ'όσα καις, χάνεις βάρος. Από εκεί και πέρα, εξ ίσου σημαντική είναι και η ποιότητα του φαγητού που τρως. Μπορείς να φας όλη μέρα ένα παγωτό ή αντίστοιχα 6 γεύματα με λαχανικά και φρούτα για βιταμίνες, πρωτεϊνη κ.ο.κ. Παίζει το calorie intake να είναι το ίδιο (και αν είναι μικρότερο από τις καύσεις σου όλο και κάτι θα χάσεις) αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η πρώτη επιλογή κάνει καλό στον οργανισμό ή στον μεταβολισμό σου for that matter. Μελλοντικά δεν θα σε βγάλει πουθενά. Κάπου είχα ξαναγράψει για το skinny fat, slang για άτομα αδύνατα που έχουν, όμως, μεγάλο ποσοστό λίπους. Αυτό το "δεν χρειάζεται γυμναστική" είναι πολύ σχετικό. Ναι, αν θέλεις να αδυνατίσεις μόνο και δεν σε αφορά η συνολική υγεία του οργανισμού σου, προφανώς μπορείς να το κάνεις και με την δίαιτα της πατάτας. Αλλά, τα κιλά που θα χάσεις θα τα παίρνεις πολύ πιο εύκολα και σίγουρα δεν θα έχεις απαραιτήτως μια υγιή αναλογία λίπους-μυικού ιστού. Για την ιστορία, όταν ξεκίνησα γυμναστική τον πρώτο καιρό ΕΠΑΙΡΝΑ κιλά κι έχανα πόντους. Οι μύες ζυγίζουν αρκετά παραπάνω από το λίπος αλλά καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο όγκο. Κατανοητό; Γενικά, αυτό που είπε ο φύζιξ. Προσυπογράφω. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2012 από YiN
Toufas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Aν ρωτήσεις διαιτολόγο, θα σου πει ότι το βασικό είναι η δίαιτα. Αν ρωτήσεις γυμναστή θα σου πει πως είναι η γυμναστική. Αν ρωτήσεις γιατρό θα σου πει και τα δύο. Γενικά ισχύει μια εξίσωση. Να καταναλώνεις λιγότερα απ' όσα χρειάζεσαι ή να καις περισσότερα από αυτά που καταναλώνεις. Δηλαδή με το τρέξιμο καις λίπος ξοδεύοντας θερμίδες, πως να το κάνουμε τώρα. Δεν ειναι σωστο αυτο που λες. To νερο πχ βραζει στους 100. Οσο και να ανεβασεις την θερμοκρασια, δεν θα βρασει πιο δυνατα. Αν θες 15 λεπτα στον ηλιο για να κανεις trigger την μελανινη, δεν σημαινει οτι με το να καθισεις παραπανω απο 15 λεπτα θα μαυρισεις παραπανω, μαλλον θα κανει τα πραγματα χειροτερα. Το τρεξιμο δεν καιει λιπος. Καιει ιστο. Και λιπωδες και μυικο. Μαντεψε τι θα καψει πρωτα το σωμα σου ομως. Ενας μαραθωνιος ειναι ~2600 θερμιδες. 450 γρ λιπος ειναι 4082. Βλεπεις το λαθος στον υπολογισμο σου? Το σωμα δεν κανει λιπος το λιπος... Τους υδατανθρακες κανει λιπος. Στα βοειδη δεν δινουν λιπος, δινουν καλαμποκι για να κανουν λιπος. Το να πεις "θελω να ειμαι υγιεις" δεν ειναι μετρισιμο. Το να πεις θελω να ανεβασω την hdl χολιστερινη μου και να τρεχω πιο γρηγορα το 1 χιλιομετρο ειναι μετρισιμο. Το υγιες δεν ειναι μετρισιμο, ειναι το καθε τι που επιβαλει η εκαστοτε μοδα. Η λεξη κυτταριδα δεν υπηρχε σαν προβλημα πριν απο το 1968. Ειναι το φυσικο μερος για το λιπος στις γυναικες. Μπορει να φυγει? Φυσικα. Ειναι κακο? Οχι. Οι Kekwick-Pawan ειχανε κανει το πειραμα του 90%. Ειχανε βαλει 3 groups να τρωνε/πεινανε με 90% λιπος, 90% πρωτεινη και 90% υδατανθρακες. 1000 θερμιδες απο 90% λιπος = χασιμο βαρους 408 γραμμαριων την μερα 1000 θερμιδες απο 90% πρωτεινη = χασιμος βαρους 272 γραμμαριων 1000 θερμιδες απο 90% υδατανθρακες = αυξηση βαρους 108 γραμμαριων την μερα. Οπως αντεγραψα/ειπα: δεν ειναι ολες οι θερμιδες ιδιες. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν λεω οτι η ασκηση ειναι αχρηστη. Λεω οτι για να χασεις κιλα δεν χρειαζεται. Για να αυξησεις μυικο ογκο ειναι μονοδρομος. Ας χασω πρωτα τα κιλα που θελω να χασω και μετα θα ασχοληθω και με αυτο το θεμα. ps: αν καποιος θα μου ελεγε πριν απο 5 χρονια οτι θα εδινα συμβουλες για αδυνατισμα θα γελαγα...
benign Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Μην πιστευετε τις συμβατικες διαιτες γιατι εχουν με βαση τον κοσμο που βλεπω γυρω μου ,αποτυχει.Εν τω μεταξυ ριξτε μια ματια εδω στον τυπο που ειναι ερασιτεχνης ποδηλατης,κανει kick boxing,και τρωει 80% φρουτα ,και το υπολοιπο ρυζι ,οσπρια,ξηρους καρπους. http://www.youtube.com/watch?v=brkCrrHnhtY&feature=g-user-u&context=G25208eaUCGXQYbcTJ33Y0XkoQ8vqxJ67-HkGwPXrtHlyuahg-Ooc
YiN Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Ναι, ωραία όλα αυτά αλλά όχι, λίγο τρεξιματάκι, γυμναστική, κολύμπι σε συνδυασμό με καλή διατροφή δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Δηλαδή εντάξει, μη λέμε τα προφανή.
benign Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Η γυμναστικη ειναι απαραιτηση σε αυτο κανεις δεν διαφωνει,στο θεμα της διατροφης επειδη ασχολουμαι διαβαζοντας μελετες ειδικων επιστημονων με PhD εντατικα εδω και 5 χρονια εχω να πω οτι κορυφες στον χωρο της διατολογιας διαφωνουν ριζικα σε πολλα θεματα με αποτελεσμα ενας μεσος ανθρωπος να ειναι μπερδεμενος. Αυτο που παντως λενε οι τελευταιες μελετες ειναι οτι το κρεας προκαλει καρδιοπαθειες ,παχυσαρκια και καρκινο σε στομαχι και εντερα. Οποτε για οποιον δεν μπορει να το βγαλει εντελως απο την διατροφη του,τουλαχιστον να μην τρωει πιο πολυ απο 2 φορες την βδομαδα και να αποφευγει τα κοκκινα κρεατα ,προτιμωντας ψαρι και κοτοπουλο.(Αν και το στηθος κοτοπουλου εχει 8% λιπος. )
Toufas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δεν αντιλεγω απο την αρχη ρε συ Γin. Αλλα με την δικαιολογια "α πηγα 2 ωρες γυμναστηριο" ο κοσμος τρωει πιο ευκολα τα σκατα. Και οι 2 ωρες γυμναστηριο ειναι ζητημα αν καψανε 300 θερμιδες. Πιο ευκολο ειναι καποιος να διορθωσει την διατροφη του, παρα να βρει το σωστο γυμναστηριο που θα εχει επαγγελματιες γυμναστες και οχι ατομα που κοιτανε να πηδηξουν(ξερεις τι εννοω). Το να πηγαινα εγω στα παλια μου κιλα γυμναστηριο και να ετρεχα, μονο κακο θα μου εκανε. Τα γονατα μου θα ειχαν γαμηθει. Η σωστη ασκηση ειναι καλη και γαματη. Η ασκηση (για να λεμε οτι ασκουμαστε) δεν ειναι καλη. Στο χασιμο βαρους δεν παιζει κανενα ρολο. Στην αλλαγη τροπου ζωης παιζει. Ενας που λιωνει στο pc παιζοντας wow και τρωγοντας πατατακια δεν θα γινει αθλητης επειδη παει 3 ωρες γυμναστηριο την βδομαδα. Αλλου ειναι το προβλημα. Αν ομως αλλαξει διατροφη, εχει πιο πολλες πιθανοτητες να αλλαξει την ζωη του.
YiN Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δεν αντιλεγω απο την αρχη ρε συ Γin. Αλλα με την δικαιολογια "α πηγα 2 ωρες γυμναστηριο" ο κοσμος τρωει πιο ευκολα τα σκατα. Και οι 2 ωρες γυμναστηριο ειναι ζητημα αν καψανε 300 θερμιδες. Εκτός του ότι παίζει να κάψεις παραπάνω από 300 θερμίδες στο γυμναστήριο (αναλόγως σε τι στάδιο εκγύμνασης είσαι) τσέκαρε λίγο τι κάνει ο μεταβολισμός σου μετά από βάρη πχ. Επίσης, δεν ξέρω ούτε έναν άνθρωπο που να γυμνάζεται τακτικά και να μην φτιάχνει ενστικτωδώς έστω και λίγο τη διατροφή του. Ο λόγος είναι πολύ απλός, ο οργανισμός έχει ΑΝΑΓΚΗ την καλύτερη διατροφή, αλλιώς δεν αντέχεις. Πώς να στο πω, πραγματικά ΔΕΝ. ΑΝΤΕΧΕΙΣ. Το να πηγαινα εγω στα παλια μου κιλα γυμναστηριο και να ετρεχα, μονο κακο θα μου εκανε. Τα γονατα μου θα ειχαν γαμηθει. Η σωστη ασκηση ειναι καλη και γαματη. Η ασκηση (για να λεμε οτι ασκουμαστε) δεν ειναι καλη. Γι'αυτό ζητάς συμβουλή από κάποιον ειδικό. Αν θέλεις τη γνώμη μου και να πήγαινες να το κάνεις δεν θα ήσουν σωματικά ικανός, πολύ απλά. Δεν θα είχες αντοχή, θα κουραζόσουν εύκολα λόγω των κιλών κ.ο.κ. Αλλά πέραν αυτού όταν ξεκινάς (οποιοσδήποτε δηλαδή) δίαιτα και γυμναστική, σε πρώτο στάδιο κάνεις damage control δεν πας να γίνεις σφίχτης ούτε μαραθωνοδρόμος. Εγώ όταν ανέβηκα σε διάδρομο πρώτη φορά το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν ένα σχετικά γρήγορο περπάτημα, φοβόμουν ότι θα πέσω. Για τρέξιμο έξω (που κουράζει περισσότερο και πιο γρήγορα) δεν το συζητάω καν. Στην αλλαγη τροπου ζωης παιζει. Ενας που λιωνει στο pc παιζοντας wow και τρωγοντας πατατακια δεν θα γινει αθλητης επειδη παει 3 ωρες γυμναστηριο την βδομαδα. Αλλου ειναι το προβλημα. Αν ομως αλλαξει διατροφη, εχει πιο πολλες πιθανοτητες να αλλαξει την ζωη του. Υπάρχει μια απόσταση ανάμεσα στο "γίνομαι αθλητής" και στο "ξεκουνιέμαι". Δεν συζητάμε για το πρώτο. 3-4 ώρες την εβδομάδα γυμναστική είναι πολύ καλύτερες από το τίποτε, και αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω, εάν τις κάνει κάποιος που κάθεται όλη μέρα μπροστά στον υπολογιστή και τρώει πατατάκια, μελλοντικά θα κόψει ή τη γυμναστική ή τα πατατάκια, γιατί ο οργανισμός του δεν θα αντέχει. Προσωπικά είμαι της αντίθετης άποψης, ότι όταν αρχίζεις να κινείσαι είναι που αλλάζεις τρόπο ζωής για πολλούς λόγους. Αφ'ενός αυτόματα ακολουθεί η διατροφή (εάν γυμνάζεσαι τακτικά), αλλάζει η διάθεση (ενδορφίνες), δεν χρειάζεται να δεσμεύεσαι τόσο στις ποσότητες φαγητού όσο όταν κάνεις ΜΟΝΟ δίαιτα και διατηρείς μια καθιστική ζωή - πράγμα που περιορίζει σοβαρά το calorie intake.
zazik Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Θα στο πω απλα.... Εαν ερχότανε μια σουπερ-ντουπερ-υπερ γκομεναρα και σου έλεγε: " An χασεις 30 κιλα θα είμαι δική σου" θα τα έχανες ή όχι? Σε μια βδομάδα θα τα έχανες...... Αρα βρες σωστό κίνητρο , και τα υπολοιπα έρχονται...
g_alkis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Θα στο πω απλα.... Εαν ερχότανε μια σουπερ-ντουπερ-υπερ γκομεναρα και σου έλεγε: " An χασεις 30 κιλα θα είμαι δική σου" θα τα έχανες ή όχι? Σε μια βδομάδα θα τα έχανες...... Αρα βρες σωστό κίνητρο , και τα υπολοιπα έρχονται... Αν είχες να πας με γυναίκα καμιά πενταετία ίσως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα