Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Yin μπερδευεις νομιζω το "θελω να χασω 3-4 κιλα" απο σενα, με το προβλημα βαρους που εχουμε μερικοι. Δεν μιλαμε για 4-5 κιλα. Μιλαμε για αλλαγη τροπου ζωης. Η καλη διατροφη δεν ειναι "μια σαλατα με μια φετα ψωμι και μιση κουταλια λαδι". Απο την εμπειρια μου και μονο, και βασιζομενος σε εμπειριες αλλων εχω βρει αυτο που δουλευει για μενα. Η διατροφη ειναι πιο σημαντικη απο την ασκηση μονο και μονο επειδη δεν γινεται σε εποχη που τοσος κοσμος ασκειται να εχουμε τοσους υπερβαρους.

Για μενα: Κοβεις απλους υδατανθρακες, κοβεις οτι εχει την λεξη light, σταματας τα επεξεργασμενα τροφιμα, αδειες θερμιδες και τρως μεχρι να σταματησεις να πεινας. Αν θελει καποιος να παει γυμναστηριο να παει.

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Yin μπερδευεις νομιζω το "θελω να χασω 3-4 κιλα" απο σενα, με το προβλημα βαρους που εχουμε μερικοι. Δεν μιλαμε για 4-5 κιλα.

Ούτε εγώ μιλάω για 4-5 κιλά.

Δημοσ.

παρα πολυ ενδιαφερων ολα αυτα απιστευτα ιδιως η διαιτα που κανει ο φιλος της φακες υπαρχει και κονσερβα φακες?ολες οι γνωμες σας καταπληκτικες

Δημοσ.
Μιλαμε για αλλαγη τροπου ζωης.

Νομίζω πως ακριβώς αυτό το πετυχαίνουμε με τη γυμναστική.

Λογικά κάποιος παχουλός είναι μαλωμένος με τη γυμναστική και με τη σωστή διατροφή.

Είναι εντελώς ριζική αλλαγή να ξεκολλήσει από τον καναπέ και να ξεκινήσει άσκηση και όχι τόσο ριζική να τρώει λιγότερα τηγανητά ας πούμε.

Ε;

Σίγουρα χρειάζονται και τα 2.

Δημοσ.

Εγώ πώς θα χάσω 4 κιλά; Γαμώ την πουτάνα μου;

Ή μάλλον πώς θα δείξει η ζυγαριά -4; Το βρήκαμε τώρα, η μούφα που λανσάρουν, ο Δ.Μ.Σ. (Δείκτης Μάζας Σώματος). Δηλαδή αν είσαι π.χ. 1.90 αθλητής και 100 κιλά όλα μυες, ο ΔΜΣ σε βγάζει παχύσαρκο και κινδυνεύεις. Αν είσαι 1.90 και 85 κιλά αλλά τσουρεκομπίφτεκο αγύμναστος και δεν υπάρχει μυς πάνω σου ούτε για δείγμα, ο ΔΜΣ σε βγάζει κανονικό και υγιή. Θα τρελαθούμε τελείως; Δηλαδή έξι μπύρες το σαββατόβραδο πίνω, να τις κόψω κι αυτές; Να τσιμπολογάω, να γίνω αιθίοπας, ρουφηγμένα μάγουλα κιέτσι, να φαίνονται τα παΐδια μου;

Δημοσ.

Ή μάλλον πώς θα δείξει η ζυγαριά -4; Το βρήκαμε τώρα, η μούφα που λανσάρουν, ο Δ.Μ.Σ. (Δείκτης Μάζας Σώματος). Δηλαδή αν είσαι π.χ. 1.90 αθλητής και 100 κιλά όλα μυες, ο ΔΜΣ σε βγάζει παχύσαρκο και κινδυνεύεις. Αν είσαι 1.90 και 85 κιλά αλλά τσουρεκομπίφτεκο αγύμναστος και δεν υπάρχει μυς πάνω σου ούτε για δείγμα, ο ΔΜΣ σε βγάζει κανονικό και υγιή. Θα τρελαθούμε τελείως; Δηλαδή έξι μπύρες το σαββατόβραδο πίνω, να τις κόψω κι αυτές; Να τσιμπολογάω, να γίνω αιθίοπας, ρουφηγμένα μάγουλα κιέτσι, να φαίνονται τα παΐδια μου;

Θα φαίνεσαι καλύτερα όμως και δεν θα τους φοβίζεις άμα σκάσει το ανεπανόρθωτο...:P

Δημοσ.

Τι 6 μπύρες για σαββατόβραδο; Λιτότητα;

Δεν ξέρω κάποιον τρόπο για να αδυνατισει ο οποιοσδήποτε, αλλά σε εμένα δούλεψε 1. η διακοπή του μεταμεσονύχτιου σνακ, πχ όχι πια χοιρινή μπριζόλα μέσα σε μισό καρβέλι, 3 το πρωί και μετά στο κρεβάτι για ύπνο και 2. Μετέφερα το κύριο γεύμα της ημέρας το μεσημέρι, απο εκεί που έτρωγα ένα σάντουιτς και το δείπνο ήταν δινόσαυρος, τώρα τρώω πιο ελαφριά το βράδυ.

Όσο για τη γυμναστική, σιχαίνομαι τα γυμναστήρια και το πρόγραμμα (που πρέπει να υπάρχει στην άθληση για να έχει αποτελέσματα), ωστόσο αποστάσεις μέχρι 15 χιλιόμετρα Χ2, τις καλύπτω με το ποδήλατο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η σωματική άσκηση δε χρειάζεται να είναι λιώσιμο σε γυμναστηριο, αλλά μέρος της καθημερινότητας μας.

Παντως να τα χάσεις τα 30 κιλά, θα νιώσεις καλύτερα ο ίδιος.

Δημοσ.

Ειπε οτι αν θελει καποιος γυμναστικη να την κανει. Δεν ειναι αναγκαια.

ειναι αναγκαια αν θελεις να διατηρησεις το αποτελεσμα

παιζουν στατιστικες...

Θα στο πω απλα....

Εαν ερχότανε μια σουπερ-ντουπερ-υπερ γκομεναρα και σου έλεγε: " An χασεις 30 κιλα θα είμαι δική σου"

θα τα έχανες ή όχι? Σε μια βδομάδα θα τα έχανες......

Αρα βρες σωστό κίνητρο , και τα υπολοιπα έρχονται...

μα αν χασεις κιλα , γινεις φιτ και μιλας σαν ανθρωπος θα εχεις παραπανω απο μια σουπερ-ντουπερ-υπερ γκομεναρα...

:rolleyes:

ο ΔΣΜ δεν ισχυει σε ατομα με πολυ μυικο ιστο

its official

Δημοσ.

Νομίζω ότι διαφωνείτε επειδή μιλάτε για διαφορετικά θέματα ο καθένας. Το ερώτημα ποιο είναι; Πώς θα δείξει η ζυγαριά λιγότερα κιλά ή πώς θα βελτιώσεις την υγεία σου;

Αν μας νοιάζουν αποκλειστικά τα κιλά, υπάρχουν χίλιοι τρόποι να τα χάσεις. Πχ, κάνε απεργία πείνας και σε 30-40 μέρες θα είσαι στυλάκι. Τρώγε μόνο 2 σοκολατάκια τη μέρα και κάτι θα χάσεις.

Αν μας νοιάζει συνολικά η υγεία, έχουμε άλλη συζήτηση. Ως προς την επίδραση στην υγεία, η σωματική άσκηση είναι πολύ πιο σημαντική από το βάρος. Ένας παχουλός που περπατάει πολύ και καθημερινά, γυμνάζοντας το καρδιαγγειακό του σύστημα, έχει λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσει από έναν αδύνατο που είναι αραχτός στον καναπέ. Επίσης, αν θυμάμαι καλά το νούμερο, το να καπνίζει κανείς επιβαρύνει την υγεία του σαν να είχε 26 κιλά επιπλέον βάρος. Άρα, αν για τον φίλο που θέλει να χάσει 30 κιλά το ζητούμενο είναι να είναι πιο υγιής, το να ξεκινήσει να γυμνάζεται είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. Με το ίδιο σκεπτικό, οι δίαιτες που έχουν συνέχεια κρέας-σαλάτα δεν είναι καλές για την υγεία. Κόκκινο κρέας παραπάνω από 1 φορά την εβδομάδα δημιουργεί άλλα προβλήματα. Αν χάσεις 20 κιλά, αλλά πάθεις καρκίνο του παχέος εντέρου, τι νόημα έχει; Γενικά είναι σημαντικό να θέσεις σωστά τις προτεραιότητές σου. Το τι δείχνει η ζυγαριά ή ο καθρέφτης δεν είναι τα σημαντικότερα πράγματα στον κόσμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...