bikey77 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Έχω ένα laptop HP DV9000 με εξόδους VGA και HDMI και θέλω να αγοράσω ένα εξωτερικό monitor για να κάνω ευκολότερα τη δουλειά μου. Θέλω να μπορέσω να εκμεταλλευτώ την ανάλυση 1920χ1080 που δίνει η HDMI για μέγιστο πλάτος στην επιφάνεια εργασίας μου. Τι εισόδους πρέπει να έχουν τα διάφορα monitors; Τι είδους αντάπτορες μπορώ να χρησιμοποιήσω για τη σύνδεση του laptop με μια οθόνη με είσοδο πχ DVI. D-Sub κλπ; Βλέπω ότι είναι σχετικά λίγες οι οθόνες με HDMI input και είναι αρκετά ακριβότερες από εκείνες που δεν έχουν.
bikey77 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Για το προφανές δε χρειάζονται διευκρινήσεις....
TheELF Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Αφού έχει και έξοδο VGA γιατί δεν βλέπεις για μια τέτοια TV ή είδες και είναι και αυτές ανεβασμένες;;;
bikey77 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Εννοείς tv-monitor; Δε θα τη χρησιμοποιήσω ποτέ ως τηλεόραση οπότε... Ενώ τα 22άρια monitors ξεκινάνε από 95-100 ευρώ, εκείνα με είσοδο HDMI ξεκινούν 50-60 ευρώ παραπάνω και ρωτάω αν υπάρχει τρόπος για να συνδέσω την οθόνη με χρήση κάποιου αντάπτορα χωρίς απώλειες στην ποιότητα της εικόνας.
TheELF Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Α,νόμιζα ότι θέλεις tv,αφού θέλεις monitor που το πρόβλημα; ιδίως η απλές έχουν όλες VGA(πολλές φορές έχουν μόνο VGA)οπότε με απλό καλώδιο κάνεις δουλειά. http://www.skroutz.gr/c/43/othones-tft/f/187048/Full-HD.html Μπορείς να βάλεις και αντάπτορα HDMI-DVI (έχει και καλώδια τέτοια) δεν χάνεις ποιότητα. http://www.skroutz.gr/c/699/metatropeis-adaptors.html?keyphrase=hdmi+dvi
bikey77 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Με σύνδεση VGA θα έχω ανάλυση 1920x1080; Και από ποιότητα εικόνας; Παίζει ρόλο η κάρτα γραφικών στο θέμα αυτό; Η κάρτα μου είναι η GeForce 8600 GS Γιατι 1-2 πωλητές που ρώτησα σε μια σύντομη βόλτα στα μαγαζιά μου είπαν ότι για Full HD πρέπει να πάρω απαραίτητα και οθόνη με HDMI. Μάλλον δεν ισχύει τελικά αυτό, ε;
TheELF Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Τόσα ξέρουν τόσα λένε ,αλλά βασικά έχουν δίκαιο ο όρος FullHD είναι καθαρά για τον χώρο των homecinema οπότε FullHD και HDMI πάνε χέρι-χέρι. Ο Η/Υ μπορεί να βγάλει 1920χ1080(και παραπάνω) εδώ και πάρα πολλά χρόνια απλά δεν το λέμε FullHD(που είναι όρος μάρκετινγκ) αλλά το λέμε ανάλυση . Ναι έχει να κάνει με την κάρτα σου αν καταφέρεις να «παίζεις» σε αυτήν την ανάλυση αλλά δεν κάνει διαφορά εκεί το βύσμα,δηλαδή την ίδια απόδοση θα έχεις στο HDMI και στο VGA βάλε το laptop σου σε αυτήν την ανάλυση να δεις πως πάει. Τώρα το θέμα ποιότητας είναι πολύπλοκο,εκεί παίζουν πράγματα που δεν μπορείς να τα ξέρεις π.χ. διαφορετική ποιότητα κατασκευής μεταξύ των βυσμάτων/κυκλωμάτων HDMI-VGA και στο laptop και στο monitor θεωρητικά η ποιότητα εικόνας είναι η ίδια.
bikey77 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Σ' ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου... Λίγο η δική μου άγνοια, λίγο των πωλητών και έγινε το μπέρδεμα! Θα δοκιμάσω στην τηλεόρασή μου να συνδέσω με VGA το laptop και βλέπουμε λοιπόν!
Giorgos09 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Για το λογο που θελεις τωρα και με την 8600 gs δεν θα εχεις προβληματα αλλα μελλοντικα αν αλλαξεις σε καλυτερη καρτα απο laptop η desktop θα εχεις προβλημα στα παιχνιδια και σε FHD ταινιες. Το HDMI μεταφερει περισσοτερα δεδομενα απο το VGA και για αυτο οποτε το περιεχομενο που στελνεις στην οθονη δεν μπορει να το αντεξει το VGA θα κολλαει. Επισης με το HDMI μπορεις να στειλεις και ηχο.
Lost1 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 vga = αναλογικο σημα , hdmi = ψηφιακο σημα ... Μια ταινια full hd = 1920 x 1080 για να την δεις στην ποιοτητα που γραφτηκε , θελεις ψηφιακο καλωδιο hdmi / dvi ... hd = το "πακετο" ψηφιακης εικονας και ψηφιακου ήχου ... Θα βρεις μια οθονη που εχει εισοδο dvi-d και θα αγορασεις ενα ανταπτορα hdmi σε dvi-d και ενα καλωδιο dvi-d σε dvi-d και εισαι οκ ...
Pokemon640 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 να και βλέπω είσαι γλυφάδα, έχω καλώδιο HDMI σε DVI. To ήθελα για να συνδέσω το HDMI της οθόνης μου στο DVI του υπολογιστή (ως 3ο PC) και δεν έπιασε, έμαθα ότι είναι για HDMI (PC/Laptop) σε DVI monitor και τη πάτησα στη περίπτωσή σου σε εξυπηρετεί πάντως. Στείλε μου PM αν το θες. Για οικονομικά μόνιτορ προτείνω philips, είναι άριστα στη κατασκευή και έχουν πιστοποίηση TCO. Μακρυά από LG, με έπιανε ίλιγγος σε κάτι tft που έχει το ΤΕΙ (στις Σέρρες) και ήταν και ακριβά μοντέλα
bikey77 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 να και βλέπω είσαι γλυφάδα, έχω καλώδιο HDMI σε DVI. To ήθελα για να συνδέσω το HDMI της οθόνης μου στο DVI του υπολογιστή (ως 3ο PC) και δεν έπιασε, έμαθα ότι είναι για HDMI (PC/Laptop) σε DVI monitor και τη πάτησα στη περίπτωσή σου σε εξυπηρετεί πάντως. Στείλε μου PM αν το θες. Για οικονομικά μόνιτορ προτείνω philips, είναι άριστα στη κατασκευή και έχουν πιστοποίηση TCO. Μακρυά από LG, με έπιανε ίλιγγος σε κάτι tft που έχει το ΤΕΙ (στις Σέρρες) και ήταν και ακριβά μοντέλα Σ' ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου... με ενδιαφέρει. Θα μιλήσουμε. Όσο για τις Philips, ναι, κι εγώ τις θεωρώ άριστες όπως επίσης και τις LG (έχω δύο τηλεοράσεις TFT και είμαι πολύ ικανοποιημένος).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα