Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α, στην καθημερινότητα σου αδειάζουν μισούς γεμιστήρες; Το έχω ξαναγράψει, τα στοιχεία της αστυνομίας δεν υποστηρίζουν αυτά που γράφετε. Αλλα γάματο, σε αυτό το θέμα έχουμε για πλειοψηφίες που θέλουν οπλοκατοχή, αλλά αυτές οι πλειοψηφίες πρέπει να εκφράζονται μόνο αν κατοικούν σε συγκεκριμένες περιοχές, έχουμε διαβάσει για επιβολή ποινών χωρίς δίκη, για θαυμαστές σωφρονιστικών συστημάτων και νομικών πολιτισμών που αν έχεις πιει δύο φορές ξινόγαλα αλκοόλ και σε πιάσουν να οδηγείς, πας 10 χρόνια φυλακή. Για ανθρώπους πιυ παραδέχονται πως παρανομούν έχοντας γεμάτα οπλα στο σπίτι τους. Αν αυτή είναι η καθημερινότητα σου, πραγματικά σε λυπάμαι.

Το υπογραμμισμένο, το έχεις διαβάσει σε δικό μου post. Πάλι συγκεκριμένα λοιπόν (ακριβώς όπως δε σου αρέσει να απαντάς, διότι απλούστατα δε σε παίρνει): Στο συγκεκριμένο νομικό πολιτισμό, ακριβώς διότι προβλέπονται και εφαρμόζονται βαρύτατες ποινές για βαριά αδικήματα, όπως είναι η οδήγηση υπό μέθη και η πρόκληση ατυχήματος που μπορεί να στοιχίσει ακόμα και ζωή, έχουν εξαλειφθεί οι περιπτώσεις μεθυσμένων οδηγών (σε μια χώρα όπου αρχίζουν να πίνουν σαν παλαβοί από παιδιά). Αν είμαι θαυμαστής ενός τέτοιου σωφρονιστικού συστήματος; Ενός συστήματος που ελαχιστοποιεί στην πράξη τις πιθανότητες να με κάνει αλοιφή ένας ηλίθιος, που αποφάσισε να οδηγήσει μεθυσμένος; Είμαι και το χαίρομαι! Εσύ μπορείς να θαυμάζεις το point system.

Όσο για το ότι «με λυπάσαι», το ίδιο κάνω κι εγώ: Με λυπάμαι. Η διαφορά μεταξύ μας, είναι ότι εγώ επιλέγω να αμύνομαι, ενώ εσύ επιλέγεις να ανοίγεις τα πόδια.

Deesnider, είσαι ένας απο τους δύο χρήστες για τους οποίους έχω γράψει μακροσκελή απάντηση και στο τέλος τη διέγραψα. Απολογούμαι και ξέρω ότι αυτό που κάνω δε συντελεί στη διεξαγωγή διαλόγου, αλλά αυτά που γράφεις είναι μεταξύ ταινίας και βιντεοπαιχνιδιού και μάλιστα δίχως πλοκή και σενάριο.

Αυτά που περιγράφεις 1. Δεν έχουν συνοχή παρά κοινό άξονα: να μαι πιο βίαιος διότι στο γκόθαμ σιτι έγινε απόδραση. Έχω διαβάσει όλα σου τα μηνύματα, σε κάνενα δεν υπάρχει κεντρικό νόημα. Προσπάθησε μία φορά αφού τελειώσεις έναν απο τους γνωστούς σου οχετους να τον κάνεις περίληψη, ούτε κουράδες δε θα μείνουν.

Ο άνθρωπος που δεν είναι σε θέση να αρθρώσει ρεαλιστικά επιχειρήματα, περιορίζεται στο μόνο που μπορεί: Στους ξερούς χαρακτηρισμούς, για τα γραφόμενα των άλλων. Επιλογές είναι αυτές και δικαίωμά σου να τις κάνεις.

2. Αυτά που αναφέρεις εσύ και ο άλλος δε βασίζονται πουθενά αλλού παρά μόνο στην τρομοκρατική αναπαραγωγή ειδησεων, βασισμένη στην αυξητική τάση της εγκληματικότητας και στην φτώχια, κυρίως αξιών.

Σου το είπα και πριν: Είναι δικαίωμά σου να εθελοτυφλείς, πιστεύοντας ότι όσα ακούμε - αλλά και βλέπουμε να συμβαίνουν μπροστά στα ίδια μας τα μάτια - κάθε τόσο τα τελευταία χρόνια, είναι κατευθυνόμενα και υποκινούμενα από σκοπιμότητες και προσπάθειες τρομοκράτησης του κόσμου. Εγώ επιλέγω να βλέπω τα πράγματα όπως είναι και να τα αντιμετωπίζω αναλόγως.

4. Άνθρωπος που παραδέχεται πως παρανομεί και μάλιστα λέγοντας όπλο γεμάτο και ευκολόροσβάσιμο, δε δικαιούται να μιλάει για διάλογο.

Αφού ορίζεις και το ποιος έχει δικαίωμα να μιλάει για διάλογο, έχεις φτάσει στο ζενίθ των δυνατοτήτων σου. Το θέμα είναι άλλο:

Αφενός, ούτε κρύο ούτε ζέστη μου κάνει αν αναγνωρίζεις ή όχι το δικαίωμα αυτό στον οποιονδήποτε, αφετέρου το όποιο δικαίωμα, μπορεί ο καθένας να το διεκδικήσει εφόσον είναι ζωντανός. Εφόσον λοιπόν θεωρώ, ότι με όπλο γεμάτο και εύκολα προσβάσιμο μέσα στο σπίτι μου, αυξάνω τις πιθανότητες να παραμείνω ζωντανός, εγώ αυτό επιλέγω να κάνω. Αν χαλάω το γλυκό στον κάθε δήθεν προοδευτικό, ουδόλως με απασχολεί.

Αν θες συνεχίζω, αλλά φοβάμαι πως και πάλι θα γράψεις ένα ατελείωτο κείμενο επαναλαμβανόμενης μαλακίας με αβάσιμα στοιχεία και λογικοφανή επιχειρήματα. Αν θες να σκοτώσεις σκότωσε, αν θες να παρανομείς παρανόμησε, αλλά ξέρεις ότι αν αποδειχθεί ότι τα έκανες, δικάζεσαι.

Το υπογραμμισμένο το προσπερνώ εύκολα, ως αναμενόμενο. Έχεις αποδείξει ότι δε μπορείς να κάνεις και τίποτε άλλο. Όσο για το «αν θες να παρανομείς παρανόμησε, αλλά ξέρεις ότι αν αποδειχθεί ότι τα έκανες, δικάζεσαι.», σ' αυτό έχω απαντήσει πολλάκις και συγκεκριμένα (ακριβώς όπως δεν κάνεις εσύ): Αν νιώσω ότι κινδυνεύω, θα κάνω το παν για να αποσοβήσω τον κίνδυνο που κρίνω ότι διατρέχω, εν γνώσει των συνεπειών του νόμου. Σαφώς και θα ήθελα να αντιμετωπιστώ με επιείκεια από το νόμο, αλλά προτεραιότητα έχει η ασφάλειά μου και η ασφάλεια των δικών μου. Χίλιες φορές στη φυλακή, παρά στην ξεφτίλα. Σου είπα και πριν: Εσύ αν θες, άνοιξε τα πόδια και περίμενε τη μοίρα σου.

Επεξ/σία από poulinos
  • Απαντ. 569
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έτσι.

Ή Τζον Ράμπο ή αδερφή ρε.

:rolleyes:

Ούτε το ένα, ούτε το άλλο απαραιτήτως. Το μόνο που αποκλείεται για λόγους αρχής, είναι το να υπερισχύσει ο φόβος για τις συνέπειες του νόμου, αντί γι' αυτό που θεωρώ καθήκον μου.

Δημοσ.

Εχει πλακα αυτο το νημα τελικα.Η πιο μεγαλη πλακα ειναι οτι μιλαμε για κατι τελειως υποθετικα αφου δεν εχουμε καν αυτονομο κρατος εδω και καιρο.

Δημοσ.

Ρε deesnider, σε ποιο βιντεοπαιχνίδι είπες ότι ζεις;

Παλια ειχε εθιστει στο counter strike, τωρα παιζει ασταματητα call of duty. Βλεπει καποιον να βαζει το χερι στη τσεπη για τσιγαρακι και νομιζει οτι βγαζει οπλοπολυβολο:lol:

Εριξα μια ματια εδω στα πιστολια, με 800.000€ το φτηνοτερο που θα βρειτε λεφτα να τα αγορασετε?

Screen-shot-2010-07-05-at-5.54.42-PM.jpg

Ξεχασες τη Νορβηγια, εκλεισε ενας χρονος απ το μακελειο.

Δημοσ.

Εριξα μια ματια εδω στα πιστολια, με 800.000€ το φτηνοτερο που θα βρειτε λεφτα να τα αγορασετε?

Οφθαλμίατρο γρήγορα το πιο φθηνό είναι στα 610€

Δημοσ.

Κλεισε κι εσυ ενα ραντεβου, γιατι το φτηνοτερο ειναι στα 630.

Οk, 630 ευρω ειναι προσιτα για το μεσο πορτοφολι μας...

Μηπως ομως ετσι φτηνιαρικο που ειναι μας σκασει στα μουτρα?

Δημοσ.

Κλεισε κι εσυ ενα ραντεβου, γιατι το φτηνοτερο ειναι στα 630.

Οk, 630 ευρω ειναι προσιτα για το μεσο πορτοφολι μας...

Μηπως ομως ετσι φτηνιαρικο που ειναι μας σκασει στα μουτρα?

υπάρχουν και φθηνότερα γύρο στο 300αρι και όχι δεν σκάνε αν συντηρούνται σωστά (λάδωμα, καθάρισμα κλπ) αν δεν συντηρούνται τότε και τα στρατιωτικά μπορεί να σκάσουν.

Δημοσ.

Μπλα μπλα

Κατανοείς ότι δε γίνεται να κάνουμε συζητηση όταν γράφεις για το πόσο καλό είναι το κατάλοιπο του σοβιετικού σωφρονιστικού συστήματος που έστελνε τον κόσμο στα γκουλάγκ. Το συγκεκριμένο σωφρονιστικό σύστημα έχει ΑΠΟΤΥΧΕΙ! Έτσι η ανθρωπότητα πήγε στο επόμενο βήμα, που ΔΕΝ είναι η εκδίκηση αλλά ο σωφρονισμός. Θες να πιστεύεις στην εκδίκηση; Πίστευε, απλά δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι έχουμε ξεπεράσει αυτόν τον τρόπο σκέψης. Κατανοώ πως είναι δύσκολο και για κάποιους ακατάληπτο αλλά δε φταίω εγώ που πια ως κοινωνία δεν εκδικούμαστε συντεταγμένα, δε σκοτώνουμε συντεταγμένα και έχουμε κάποια κατοχυρώσει κάποια δικαιώματα για όλους, ανεξάρτητα των πράξεων τους.

Θα μου επιτρέψεις λοιπόν να μάχομαι το πισογύρισμα που κάποιοι θαυμάζετε διότι το απεχθάνομαι. Άποψη σου, άποψη μου.

Κατανοείς ότι δε γίνεται να κάνουμε συζήτηση όταν όλος ο μονόλογος σου βασίζεται στο εξής ένα γελοίο επιχείρημα: Θα σκοτώσω πριν με σκοτώσουν. Για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο, που ούτε άμεσα αλλά ούτε κι έμμεσα μέσα από αυτά που γράφεις, θεωρείς ότι η ζωή σου είναι πιο σημαντική από του οποιουδήποτε άλλου. Κατανοώ πως είναι δύσκολο να αντιληφθείς πως ο καθένας μας δεν είμαστε ούτε μία τρίχα στα αρχίδια του σύμπαντος και σε νοητικό επίπεδο είμαστε ένα κύτταρο στην κοινωνία. Κανένας μας δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο σημαντικός από το διπλανό, κανένας δεν έχει καμία εξουσία και μάλιστα ζωής και θανάτου για τον οποιοδήποτε.

Θα μου επιτρέψεις λοιπόν να μάχομαι για την ισότητα όλων μας, ακόμα και για τη δική σου (που μεταξύ μας, θα χαιρόμουν αν αυτοκτονούσες, εσύ κι όσοι πιστεύετε τις ίδιες αηδίες).

Κατανοείς ότι έχεις παραδεχθεί δημόσια ότι παρανομείς. Ως μέλος της κοινωνίας, έρχομαι να σε ρωτήσω, εσένα γιατί να σε εμπιστευτώ. Ακόμα και υπό αυτό το νομικό καθεστώς παρανομείς, πως διασφαλίζονται τα υπόλοιπα μέλη από την "υποτιθέμενη" αυτοάμυνα που μπορείς να επικαλεστείς σε περίπτωση που νομοθετηθεί ότι ζητάς (και στη συνέχεια το ξεχειλώνεις). Ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά εφόσον έχεις όπλο γεμισμένο κι αφύλαχτο στο σπίτι, είσαι το ίδιο παράνομος για τη δικαιοσύνη, με αυτούς από τους οποίους θέλεις να προφυλαχθείς, σκοτώνοντας τους.

Θα μου επιτρέψεις λοιπόν να μάχομαι ενάντια σε οποιοδήποτε παρανομεί (όπως εσύ ή ο τυχαίος ληστής αυτήν τη στιγμή). Δεν εμπιστεύομαι το ληστή αλλά δεν εμπιστεύομαι κι εσένα.

Κατανοείς, αν κοιτάξεις τα νούμερα που δίνει στη δημοσιότητα η αστυνομία πως όλη αυτή η προσπάθεια για την οπλοχρησία για αυτοάμυνα, βασίζεται στο συναίσθημα κι όχι στη λογική. Αυτό που πιπιλίζετε ως "θα με σκοτώσουν στο σπίτι μου", ουσιαστικά καταρρίπτεται από τα νουμερα. Είναι δύσκολο να ξεφύγεις από την ατομιστική προσέγγιση της πραγματικότητας που περιέγραψα παραπάνω, αλλά παραμένει επίκληση στο συναίσθημα. Ευτυχώς, εδώ και αιώνες λειτουργούμε με τη λογική.

Θα μου επιτρέψεις να είμαι πιστός στρατιώτης του Αριστοτέλη, του Νεύτωνα, του Καρτέσιου, του Καντ, του Βιντγκεστάιν, του πατέρα όλων Ράσελ και πολλών άλλων και να μάχομαι οτιδήποτε δε βασίζεται στη λογική, στη λογική που επικεντρώνεται στην πρόοδο της κοινωνίας ως σύνολο και όχι στη λογική του παραλόγου.

Για τους παραπάνω λόγους κάθε φορά που κάποιος από τους συγκεκριμένους 6 από εσάς (οι εξής 2.5) επαναφέρει το παρόν θέμα, ακριβώς με τα ίδια "επιχειρήματα" (όπως γίνεται τώρα ανά δέκα ημέρες), θα του απαντώ. ΔΕΝ κάνουμε διάλογο εδώ, λέτε το μονόλογο σας και στη συνέχεια θα είναι ο δικός μου μονόλογος, με την ειρωνεία, τα μπινελικάκια και τα λοιπά που λατρεύετε διότι σας προσθέτουν αξία.

Σημείωση, deesnider, ελπίζω να πρόσεξες ότι όλες οι προτάσεις ξεκινούν καταφατικά, έχε κατά νου ότι ακόμα μπορείς να κατανοήσεις.

Δημοσ.

Σημείωση, deesnider, ελπίζω να πρόσεξες ότι όλες οι προτάσεις ξεκινούν καταφατικά, έχε κατά νου ότι ακόμα μπορείς να κατανοήσεις.

Γραφεις τοσες πολλες ανοησιες μαζεμενες και εχεις τοσο ελαχιστη επαφη με την αρετη που λεγεται λογικη που πραγματικα ειναι βαρετο και στον πιο καλοπροαιρετο ομιλιτη να σε παρει σοβαρα.

Θα σταθω μοναχα στο εξης. Πρωτα απο ολα δεν μπορεις να συνδιαλαγεις χωρις να προσβαλεις με προσωπικους χαρακτηρισμους οποιον διαφωνει μαζι σου,πιστευοντας απο την αρχη οτι οι δικες σου θεσεις ειναι απολυτα σωστες.Ερχεσαι συνεχως σε αντιφασεις και εχεις μια επιθετικοτητα που δεν συμβαδιζει με την φιλοσοφικη ταση που διατεινεσαι οτι υποστηριζεις.

Κλασσικα παραδειγματα oι φρασεις σου :

Θα μου επιτρέψεις λοιπόν να μάχομαι για την ισότητα όλων μας, ακόμα και για τη δική σου (που μεταξύ μας, θα χαιρόμουν αν αυτοκτονούσες, εσύ κι όσοι πιστεύετε τις ίδιες αηδίες).

Ρε deesnider, σε ποιο βιντεοπαιχνίδι είπες ότι ζεις;

αλλά αυτά που γράφεις είναι μεταξύ ταινίας και βιντεοπαιχνιδιού και μάλιστα δίχως πλοκή και σενάριο.

Προσπάθησε μία φορά αφού τελειώσεις έναν απο τους γνωστούς σου οχετους να τον κάνεις περίληψη, ούτε κουράδες δε θα μείνουν.

αλλά φοβάμαι πως και πάλι θα γράψεις ένα ατελείωτο κείμενο επαναλαμβανόμενης μαλακίας με αβάσιμα στοιχεία και λογικοφανή επιχειρήματα

Λοιπον τα γραπτα σου ειναι γεματα λεκτικη βια και ειναι τουλαχιστον γελοιο να υπερασπιζεσαι ''ανωτερες ιδεες''με τετοιο ποταπο τροπο.Ανησυχω σοβαρα για σενα και σου συνιστω εναν καλο ψυχολογο που ειναι προφανες οτι σου χρειαζεται γιατι δεν μπορεις να συγκρατησεις την επιθετικοτητα σου με οποιον εχει το θρασσος να διαφωνει με τις αποψεις σου.:-D

Δημοσ.

Γραφεις τοσες πολλες ανοησιες μαζεμενες και εχεις τοσο ελαχιστη επαφη με την αρετη που λεγεται λογικη που πραγματικα ειναι βαρετο και στον πιο καλοπροαιρετο ομιλιτη να σε παρει σοβαρα.

Θα σταθω μοναχα στο εξης. Πρωτα απο ολα δεν μπορεις να συνδιαλαγεις χωρις να προσβαλεις με προσωπικους χαρακτηρισμους οποιον διαφωνει μαζι σου,πιστευοντας απο την αρχη οτι οι δικες σου θεσεις ειναι απολυτα σωστες.Ερχεσαι συνεχως σε αντιφασεις και εχεις μια επιθετικοτητα που δεν συμβαδιζει με την φιλοσοφικη ταση που διατεινεσαι οτι υποστηριζεις.

Κλασσικα παραδειγματα oι φρασεις σου :

Λοιπον τα γραπτα σου ειναι γεματα λεκτικη βια και ειναι τουλαχιστον γελοιο να υπερασπιζεσαι ''ανωτερες ιδεες''με τετοιο ποταπο τροπο.Ανησυχω σοβαρα για σενα και σου συνιστω εναν καλο ψυχολογο που ειναι προφανες οτι σου χρειαζεται γιατι δεν μπορεις να συγκρατησεις την επιθετικοτητα σου με οποιον εχει το θρασσος να διαφωνει με τις αποψεις σου.:-D

επρεπε να βγαλει οπλο να του την αναψει.

Δημοσ.

επρεπε να βγαλει οπλο να του την αναψει.

Στο μυαλο του τον εχει δολοφονησει με καθε μεθοδο που εχει ποτε υπαρξει σε καθε χωρα απο την αρχαιοτητα μεχρι σημερα,συμπεριλαμβανομενων ολων των ηπειρων.:lol:

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Παλια ειχε εθιστει στο counter strike, τωρα παιζει ασταματητα call of duty. Βλεπει καποιον να βαζει το χερι στη τσεπη για τσιγαρακι και νομιζει οτι βγαζει οπλοπολυβολοlaugh.gif

2) Εριξα μια ματια εδω στα πιστολια, με 800.000€ το φτηνοτερο που θα βρειτε λεφτα να τα αγορασετε?

1) Το πιο μεγάλο και έντονο «lol» απ' όλα, είναι ότι είμαι ο πιο φανατικός αντί-gamer του πλανήτη. Εννοώ, ούτε ναρκαλιευτή...

2) Αν και η επανάληψη των ίδιων και των ίδιων κουράζει, με αναγκάζεις: Δε θα τα βρούμε πουθενά, ούτε και τα ψάχνουμε, διότι δεν τα χρειαζόμαστε. Μια χαρά θερίζει και η καραμπίνα, για να μη σου πω καλύτερα...

Κατανοείς ότι δε γίνεται να κάνουμε συζητηση όταν γράφεις για το πόσο καλό είναι το κατάλοιπο του σοβιετικού σωφρονιστικού συστήματος που έστελνε τον κόσμο στα γκουλάγκ. Το συγκεκριμένο σωφρονιστικό σύστημα έχει ΑΠΟΤΥΧΕΙ! Έτσι η ανθρωπότητα πήγε στο επόμενο βήμα, που ΔΕΝ είναι η εκδίκηση αλλά ο σωφρονισμός. Θες να πιστεύεις στην εκδίκηση; Πίστευε, απλά δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι έχουμε ξεπεράσει αυτόν τον τρόπο σκέψης. Κατανοώ πως είναι δύσκολο και για κάποιους ακατάληπτο αλλά δε φταίω εγώ που πια ως κοινωνία δεν εκδικούμαστε συντεταγμένα, δε σκοτώνουμε συντεταγμένα και έχουμε κάποια κατοχυρώσει κάποια δικαιώματα για όλους, ανεξάρτητα των πράξεων τους. Θα μου επιτρέψεις λοιπόν να μάχομαι το πισογύρισμα που κάποιοι θαυμάζετε διότι το απεχθάνομαι. Άποψη σου, άποψη μου.

Το συγκεκριμένο σωφρονιστικό σύστημα που «έχει αποτύχει», έχει καταφέρει να εξαλείψει από τη χώρα στην οποία ζω, όλα τα εγκλήματα και τα αδικήματα γενικότερα, που ζουν και βασιλεύουν, όπου εφαρμόζονται «επιτυχημένα» σωφρονιστικά συστήματα. Το έχω πει ξανά και θα το λέω μέχρι να το συνειδητοποιήσει και ο τελευταίος, ασχέτως του αν θα υποστηρίξει ή όχι το σύστημα αυτό, πράγμα το οποίο μου είναι παντελώς αδιάφορο. Δεν έχουμε (μεταξύ πολλών άλλων):

- Ληστείες

- Διαρρήξεις

- Εμπόριο ναρκωτικών

- Δολοφονίες

- Εκβιασμούς

- Οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ

Ο λόγος που δεν υφίστανται εδώ τόσο σοβαρά αδικήματα, δεν είναι (όπως σ' αρέσει να φαντάζεσαι) το γεγονός ότι το σύστημα επικεντρώνει τη δράση του στην εκδίκηση. Είναι ότι επικεντρώνει τη δράση του στην τιμωρία μέσω ποινών αντίστοιχης βαρύτητας με το αδίκημα και στη βεβαιότητα που μεταδίδει σε κάθε επίδοξο εγκληματία ότι, σε περίπτωση που κάνει τη λαδιά του, δεν υπάρχει πιθανότητα να μη τις υποστεί, αφού πρώτα θα βγει ο ήλιος απ' τη δύση και ύστερα θα σταματήσει το κυνήγι του από την αστυνομία, και ούτε καν. Όσο για το σωφρονισμό, αυτοί που δε θέλουν να φάνε π.χ. άλλα είκοσι χρόνια, να είσαι βέβαιος ότι σωφρονίζονται. Για όσους όμως έχουν το έγκλημα δεύτερη φύση τους και περιμένουν να βγουν για να κάνουν ξανά τα ίδια, ούτε το σύστημα νοιάζεται, ούτε οι πολίτες (και πολύ καλά κάνουν). Αφήνουν τα κόκαλά τους στη φυλακή και δε λείπουν από κανέναν. Εσείς οι πολιτισμένοι, μπορείτε να δίνετε άδειες εξόδου σε δολοφόνους, να προχωράτε σε μειώσεις ποινών για εμπόρους πρέζας και νταβατζήδες και, γενικότερα, να μάχεστε και να απεχθάνεστε τα πισωγυρίσματα. Η πράξη όμως άλλα δείχνει. Αν το κάθε καθίκι, τρέμει αυτό που θα του συμβεί αν κάνει τη μαλακία που σκέφτεται, το σκέφτεται διπλά.

Τα δε δικαιώματα που έχετε κατοχυρώσει για όλους, ανεξαρτήτως των πράξεών τους, είναι δικαίωμά σας να τα κάνετε σημαία. Το ότι θα τη χώσετε στο μπαούλο, αμέσως μόλις αυτές οι πράξεις πάψουν να είναι απλώς ένα ακόμα νούμερο στις αστυνομικές ανακοινώσεις και στραφούν εναντίον σας, είναι άλλο ζήτημα.

Κατανοείς ότι δε γίνεται να κάνουμε συζήτηση όταν όλος ο μονόλογος σου βασίζεται στο εξής ένα γελοίο επιχείρημα: Θα σκοτώσω πριν με σκοτώσουν. Για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο, που ούτε άμεσα αλλά ούτε κι έμμεσα μέσα από αυτά που γράφεις, θεωρείς ότι η ζωή σου είναι πιο σημαντική από του οποιουδήποτε άλλου. Κατανοώ πως είναι δύσκολο να αντιληφθείς πως ο καθένας μας δεν είμαστε ούτε μία τρίχα στα αρχίδια του σύμπαντος και σε νοητικό επίπεδο είμαστε ένα κύτταρο στην κοινωνία. Κανένας μας δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο σημαντικός από το διπλανό, κανένας δεν έχει καμία εξουσία και μάλιστα ζωής και θανάτου για τον οποιοδήποτε.

- Δε θα διστάσω να σκοτώσω, όταν αντιμετωπίζω άμεσο κίνδυνο να σκοτωθώ. Σου φαίνεται περίεργο, ε; Τι να κάνουμε; Περίεργα φαίνονται και σ' εμένα πολλά, αλλά δε σπάω και το κεφάλι μου να τα κατανοήσω ντε και καλά. Δεν προτρέπω, ούτε απαιτώ από κανέναν να δέχεται, ή να κάνει ότι εγώ. Απλώς θέτω τις προτεραιότητές μου, όσο αφορά στις δικές μου επιλογές και πράξεις. Εκνευρίζεσαι που το λέω δημοσίως; Χαλάρωσε, θα σου περάσει! Όχι ότι, αν δε σου περάσει, τρέχει και τίποτα βέβαια...

- Ναι, αξιολογώ τη ζωή μου ως απείρως σημαντικότερη, από εκείνη κάποιου που κινείται με σκοπό να με βλάψει. Ειδικά όταν δεν έχω προσπαθήσει εγώ να τον βλάψω ποτέ. Εσύ μπορείς να τη θεωρείς ίσης αξίας.

- Σαφώς και είναι πολύ λιγότερο - έως καθόλου - σημαντικός ο επίδοξος δράστης, από το υποψήφιο θύμα του.

- Σαφώς και σου επιτρέπω να μάχεσαι για την ισότητα όλων μας, ανεξαρτήτως των πράξεών μας. Αν με αναζητήσεις ενώ θα δίνεις το δίκαιο αγώνα σου, μην ψάξεις μακριά. Θα λουφάρω στο Κ.Ψ.Μ. (ή θα έχω πάει ν' αυτοκτονήσω...)

Κατανοείς ότι έχεις παραδεχθεί δημόσια ότι παρανομείς. Ως μέλος της κοινωνίας, έρχομαι να σε ρωτήσω, εσένα γιατί να σε εμπιστευτώ. Ακόμα και υπό αυτό το νομικό καθεστώς παρανομείς, πως διασφαλίζονται τα υπόλοιπα μέλη από την "υποτιθέμενη" αυτοάμυνα που μπορείς να επικαλεστείς σε περίπτωση που νομοθετηθεί ότι ζητάς (και στη συνέχεια το ξεχειλώνεις). Ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά εφόσον έχεις όπλο γεμισμένο κι αφύλαχτο στο σπίτι, είσαι το ίδιο παράνομος για τη δικαιοσύνη, με αυτούς από τους οποίους θέλεις να προφυλαχθείς, σκοτώνοντας τους.

Θα μου επιτρέψεις λοιπόν να μάχομαι ενάντια σε οποιοδήποτε παρανομεί (όπως εσύ ή ο τυχαίος ληστής αυτήν τη στιγμή). Δεν εμπιστεύομαι το ληστή αλλά δεν εμπιστεύομαι κι εσένα.

Σου ζήτησα εγώ να με εμπιστευτείς; Ποτέ σου ας μην το κάνεις! Αν δεν έχεις σκοπό βέβαια να μπουκάρεις στο σπίτι μου και να απειλήσεις τη ζωή μου με οποιοδήποτε τρόπο, δεν κινδυνεύεις από 'μένα. Αν πάλι δεν το πιστεύεις αυτό, τι να σου πω; Ζήσε με το φόβο ότι ...υπάρχω!

Δύο διευκρινίσεις, πάνω στα υπογραμμισμένα:

1) Υπό το εδώ ισχύον νομικό καθεστώς, αν την ανάψω σε εισβολέα εντός του σπιτιού μου, ασχέτως του αν θα τον σκοτώσω ή όχι, παρανομώ μεν, δεν περνάω ούτε από κρατητήριο δε. Μια απλή κατάθεση δίνω και πάω σπιτάκι μου. Αν τον σκοτώσω, το μόνο που με επιβαρύνει είναι μια μικρή αποζημίωση στην οικογένειά του - μόνο αν έχει μικρά παιδιά - υπό μορφή προστίμου, το οποίο πληρώνω όταν και όπως μπορώ. Βλέπεις, για το νομοθέτη στο «κατάλοιπο του σοβιετικού σωφρονιστικού συστήματος που έστελνε τον κόσμο στα γκούλαγκ», μέσα στο σπίτι μου ο εισβολέας δεν έχει ούτε το ελάχιστο δικαίωμα. Αντιμετωπίζεται μ' ένα απλό «τα 'θελε ο κώλος του», ακριβώς όπως κάποιος που βολτάρει εν γνώσει του σε ναρκοπέδιο, ή κολυμπάει δίπλα σε κροκόδειλους. Το πόσο γουστάρω τέτοια «κατάλοιπα», δε λέγεται...

2) Δεν περιμένω να νομοθετηθεί τίποτα, για να αντιδράσω με τον τρόπο που λέω. Το είπα και πριν. Θα επιθυμούσα ευνοϊκή μεταχείριση, αλλά είτε ο νόμος μου την παρέχει είτε όχι, η αντίδρασή μου θα είναι η ίδια: Ή το καθίκι, ή εγώ. Να μείνουμε κι οι δυο όρθιοι, δεν παίζει.

Κατανοείς, αν κοιτάξεις τα νούμερα που δίνει στη δημοσιότητα η αστυνομία πως όλη αυτή η προσπάθεια για την οπλοχρησία για αυτοάμυνα, βασίζεται στο συναίσθημα κι όχι στη λογική. Αυτό που πιπιλίζετε ως "θα με σκοτώσουν στο σπίτι μου", ουσιαστικά καταρρίπτεται από τα νουμερα. Είναι δύσκολο να ξεφύγεις από την ατομιστική προσέγγιση της πραγματικότητας που περιέγραψα παραπάνω, αλλά παραμένει επίκληση στο συναίσθημα. Ευτυχώς, εδώ και αιώνες λειτουργούμε με τη λογική.

Αυτό να το πεις σ' αυτούς που άφησαν πίσω, όσοι σκοτώθηκαν ήδη μέσα στο σπίτι τους. Εγώ θα παλέψω να μην είμαι ένας απ' αυτούς.

Θα μου επιτρέψεις να είμαι πιστός στρατιώτης του Αριστοτέλη, του Νεύτωνα, του Καρτέσιου, του Καντ, του Βιντγκεστάιν, του πατέρα όλων Ράσελ και πολλών άλλων και να μάχομαι οτιδήποτε δε βασίζεται στη λογική, στη λογική που επικεντρώνεται στην πρόοδο της κοινωνίας ως σύνολο και όχι στη λογική του παραλόγου.

Για τους παραπάνω λόγους κάθε φορά που κάποιος από τους συγκεκριμένους 6 από εσάς (οι εξής 2.5) επαναφέρει το παρόν θέμα, ακριβώς με τα ίδια "επιχειρήματα" (όπως γίνεται τώρα ανά δέκα ημέρες), θα του απαντώ. ΔΕΝ κάνουμε διάλογο εδώ, λέτε το μονόλογο σας και στη συνέχεια θα είναι ο δικός μου μονόλογος, με την ειρωνεία, τα μπινελικάκια και τα λοιπά που λατρεύετε διότι σας προσθέτουν αξία.

Έλα βρε! Εξεπλάγην! Αλήθεια, θα μου απαντάς με ειρωνεία και μπινελικάκια; Τι πρωτότυπο από μέρους σου! Όντως δηλαδή, δεν κάνουμε διάλογο εδώ; Κι εγώ νόμιζα ότι οι αναφορές σου σε «οχετούς», «κουράδες» και «κείμενα επαναλαμβανόμενης μαλακίας», ήταν δείγμα της αντίληψής σου για το τι σημαίνει διάλογος. Τι μαθαίνει κανείς!

Υ.Γ. Μείνε ήσυχος! Θα έχω κατά νου ότι ακόμα μπορώ να κατανοήσω. Ακριβολογώντας, θα το ελπίζω αν μη τι άλλο, διότι το να μπορέσω να κατανοήσω τόσο βαθυστόχαστες απόψεις, μάλλον υπερβαίνει τις δυνατότητες του φτωχού μου μυαλού. Αν τελικώς δεν τα καταφέρω, δε θα μου κρατήσεις μούτρα, έτσι;

Επεξ/σία από deesnider
Δημοσ.

http://www.lentzis.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30633

Τί μαθαίνει κανένας στο inso....

Κι εγώ έψαχνα σα χαζός,τηλεφωνώντας σε όσους γνωστούς μου το επώνυμο κατέληγε σε *άκης.

Μιά χραπαχρούπα μες στο σπίτι είναι εγγύηση οικογενειακής θαλπωρής τελικά.Κι ας μην "ανάψει" ποτέ,δεν πειράζει,φτάνει νάναι εκεί,σαν τατουάζ για τα κακά πνεύματα.

Δημοσ.

Success, go buy a gun.

http://www.lentzis.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30633

Τί μαθαίνει κανένας στο inso....

Κι εγώ έψαχνα σα χαζός,τηλεφωνώντας σε όσους γνωστούς μου το επώνυμο κατέληγε σε *άκης.

Μιά χραπαχρούπα μες στο σπίτι είναι εγγύηση οικογενειακής θαλπωρής τελικά.Κι ας μην "ανάψει" ποτέ,δεν πειράζει,φτάνει νάναι εκεί,σαν τατουάζ για τα κακά πνεύματα.

Το "χράπα-χρούπα" ήταν εντελώς ΚΙΤΣ, για να καταλαβαίνουν και οι αγράμματοι φίλοι μας, και έτσι.;ρ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...