leecherman Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Μη τσιμπάς ωρε καπετάνιο στάτε,για να συντηρούμε το νήμα λέμε.
MJBulls23 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Κατανοείς ότι δε γίνεται να κάνουμε συζητηση όταν γράφεις για το πόσο καλό είναι το κατάλοιπο του σοβιετικού σωφρονιστικού συστήματος που έστελνε τον κόσμο στα γκουλάγκ. Το συγκεκριμένο σωφρονιστικό σύστημα έχει ΑΠΟΤΥΧΕΙ! Έτσι η ανθρωπότητα πήγε στο επόμενο βήμα, που ΔΕΝ είναι η εκδίκηση αλλά ο σωφρονισμός. Και οπως και για αυτο που ανεφερες, το συγκεκριμενο σωφρονιστικο συστημα εχει επισης ΑΠΟΤΥΧΕΙ! Ετσι η ανθρωποτητα πρεπει να παει σε κατι αλλο.... Θες να πιστεύεις στην εκδίκηση; Πίστευε, απλά δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι έχουμε ξεπεράσει αυτόν τον τρόπο σκέψης. Θες να πιστευεις στον σωφρονισμο? Πιστευε! Απλως δεν μπορεις να κατανοησεις οτι αυτος ο τορπος σκεψης εχει αποτυχει και εχει οδηγησει χιλιαδες/εκατομμυρια βασικα σε οποιεσδηποτε μορφες αδικιας προς τον μεσο πολιτη, σε αποφυλακησεις εγκληματιων, διαρρηκτων, απλων ληστων κλπ, κλπ, σε θανατους αθωων κλπ, κλπ. Αφου ο σωφρονισμος ειναι για τα πανηγυρια επισης, και ας μιλησουμε αυστηρως για Ελλαδα, τοτε αλλες μεθοδοι πρεπει να εφαρμοστουν απο τον πολιτη αφου το κρατος ειναι ανικανο να τον προστατευσει. Μια μεθοδος, οχι απαραιτητως σωστη φυσικα αλλά πιθανοτατα το μόνο που του εαπομενει ως αμυνα(του μεσου πολιτη), ειναι να παρει τον νόμο στα χερια του που λεμε στην καθομιλουμενη, περιγραφοντας με αυτο τον τροπο το να εχει ο καθενας ενα νομιμως αποκτηθεν οπλο, και να το χρησιμοποιει σε οποιον παρανομως τον απειλει..... Κατανοείς ότι δε γίνεται να κάνουμε συζήτηση όταν όλος ο μονόλογος σου βασίζεται στο εξής ένα γελοίο επιχείρημα: Θα σκοτώσω πριν με σκοτώσουν. Δεν ξερω αν ο "καλοηθης" κατανοει αυτο που του λες, παντως εσυ σιγουρα δεν κατανοεις οτι με το να αποκαλεις ενα επιχειρημα/προταση "γελοια" κάνεις μια τρυπα στο νερο και τιποτα αλλο, εφοσον δεν προσφερεις κανενα σοβαρο επιχειρημα που να υποστηριζει τον χαρακτηρισμο σου. BTE το θα σκοτωσω πριν με σκοτωσουν ειναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ οτι πρεπει να ισχυει και οτι ισχυει! Δεν χρειαζεται καν συζητηση για το οτι ετσι ειναι το πρεπον. Αν ο αλλος ερθει να με σκοτωσει, τοτε εαν μπορω να τον σκοτωσω, θα το κανω, και κανείς δεν πρεπει να πει κουβεντα. Εαν πει και πει πχ "χμμμμμμ επρεπε να ψαξεις αλλους τροπους να αντιμετωπισεις την κατασταση..... Ισως γινοταν να...." τοτε δεν ξερει τι του γινεται. Για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο, που ούτε άμεσα αλλά ούτε κι έμμεσα μέσα από αυτά που γράφεις, θεωρείς ότι η ζωή σου είναι πιο σημαντική από του οποιουδήποτε άλλου. Οχι. 1ον αυτη η συνεπαγωγη και αυτο το συμπερασμα δεν προκυπτει απο πουθενα. Εαν καποιος προσπαθησει να με σκοτωσει και προλαβω να τον σκοτωσω εγω διχως 2η σκεψη, τοτε ΔΕΝ σημαινει οτι θεωρω την ζωη μου πιο σημαντικη απο οποιουδηποτε αλλους. Επισης 2ον φυσικα και ο καθενας θεωρει την ζωη του(παιδιου του) σημαντικοτερη απο οποιουδηποτε αλλου! Γιατι? Γιατι ετσι ειμαστε κατασκευασμενοι να πιστευουμε ΚΑΙ ΔΕΝ μπορουμε να ξεφυγουμε απο αυτο! Οσα παραμυθια και εαν λεμε στο ινσομνια περι του αντιθετου. Θα κανουμε το ΠΑΝ για να διαιωνισουμε το DNA μας! Θα κανουμε το παν για να προστατευσουμε τον εαυτο μας απο οποιονδηποτε. Το ενστικτο της αυτοσυντηρησης υπερνικαει ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ οποιοδηποτε ψευτικο ή υποκριτικο αισθημα ισοτητας προς ολους μαζι με τον εαυτο μας. Θεωρουμε ΑΠΕΙΡΩΣ πιο σημαντικο τον εαυτο μας ή το παιδι μας απο οποιονδηποτε αλλο και οταν μας απειλησει καποιος δεν υπαρχει 2η σκεψη. Οποιος λεει το αντιθετο και πιστευει οτι το αισθημα της αυτοσυντηρησης δεν ειναι αυτο που τον κυριευει, ειτε λεει ψεμματα και ειναι απιστευτος υποκριτης ή δεν ξερει τι του γινεται και νομιζει άλλα αντι αλλων για το πως λειτουργει ο κοσμος και ο ιδιος του ο εαυτος.
insomniaK Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Η Κοκκινοσκουφίτσα Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι που το αγαπούσαν όλοι. Πιο πολύ απ' όλους την αγαπούσε η γιαγιά της, αλλά ήταν φτωχή και το μόνο που μπόρεσε να της δώσει ήταν ένα μικρό κόκκινο σκουφάκι από βελούδο. Η μικρή το φορούσε πάντα και της ταίριαζε πολύ, έτσι όλοι την φώναζαν "η Κοκκινοσκουφίτσα". Μια μέρα της είπε η μητέρα της: "Έλα Κοκκινοσκουφίτσα, πάρε λίγο φαγητό, αυτό το ψωμί και ένα μπουκάλι κρασί να τα πας στη γιαγιά σου. Έχει αρρωστήσει και πρέπει να φάει για να δυναμώσει και να γίνει καλά. Ξεκίνα νωρίς για να μη σε προλάβει ο ήλιος του μεσημεριού, και στον δρόμο, περπάτα ήσυχα και καλά, μην βγεις από το δρόμο σου γιατί μπορεί να σκοντάψεις και να σπάσει το μπουκάλι και θα πας στη γιαγιά σου με άδεια χέρια. Κι όταν φτάσεις να μην ξεχάσεις πρώτα από όλα να την καλημερίσεις". "Θα προσέχω πολύ", είπε η Κοκκινοσκουφίτσα στην μητέρα της. Η γιαγιά της ζούσε μακριά στο δάσος, δυόμισι χιλιόμετρα από το χωριό. Μόλις η Κοκκινοσκουφίτσα μπήκε στο δάσος συνάντησε έναν λύκο. Η Κοκκινοσκουφίτσα δεν ήξερε τι κακό ζώο ήταν αυτός, και δεν τον φοβήθηκε καθόλου. "Καλημέρα Κοκκινοσκουφίτσα". "Καλημέρα, λύκε". "Πού πηγαίνεις πρωί-πρωί, Κοκκινοσκουφίτσα;" "Στη γιαγιά μου". "Τι κουβαλάς στην ποδιά σου;" "Λίγο φαγητό και κρασί. Χτες έψησε η μητέρα μου στον φούρνο κι έφτιαξε κάτι καλό για την άρρωστη γιαγιά μου. Άμα τα φάει θα γίνει καλά". "Και πού ζει η γιαγιά σου Κοκκινοσκουφίτσα;" "Ένα χιλιόμετρο από εδώ, βαθύτερα μέσα στο δάσος. Το σπίτι της στέκει κάτω από τρεις μεγάλες βαλανιδιές, οι καρυδιές είναι παραδίπλα, σίγουρα θα το 'χεις δει", απάντησε η Κοκκινοσκουφίτσα. Ο λύκος σκέφτηκε "τι καλή που είναι αυτή η μικρούλα! Τι νόστιμη γεύση που θα έχει. Πρέπει να δράσω με πανουργία και να τις πιάσω και τις δυο". Έτσι περπάτησε για λίγο μαζί της και μετά της είπε: "Κοίτα Κοκκινοσκουφίτσα, τι όμορφα λουλούδια! Λέω πως δεν ακούς τι ωραία που τραγουδούν τα πουλιά κι εσύ προχωράς βαρετά λες και πηγαίνεις σχολείο. Κοίτα όλη η φύση γιορτάζει σήμερα". Η Κοκκινοσκουφίτσα σήκωσε το βλέμμα της και είδε τις ηλιαχτίδες να χορεύουν ανάμεσα στα κλαδιά, όμορφα λουλούδια να είναι φυτρωμένα παντού και σκέφτηκε "Αν μαζέψω ένα μικρό μπουκέτο λουλούδια θα κάνω την γιαγιά μου πολύ χαρούμενη. Είναι ακόμη νωρίς και σίγουρα θα προλάβω". Άφησε λοιπόν τον δρόμο πίσω της και χώθηκε στο δάσος για να βρει τα πιο όμορφα λουλούδια. Κάθε φορά που έκοβε ένα λουλούδι, νόμιζε πως λίγο παρακάτω έβλεπε ένα άλλο ακόμη πιο όμορφο κι έτσι, από λουλούδι σε λουλούδι, έμπαινε όλο και πιο βαθειά στο δάσος. Στο μεταξύ ο λύκος έφτασε τρέχοντας στο σπίτι της γιαγιάς και της χτυπά την πόρτα. "Ποιος είναι;" "Η Κοκκινοσκουφίτσα", απαντάει ο λύκος. "Φέρνω φαγητό και κρασί, άνοιξε την πόρτα". "Σήκωσε τον σύρτη", φώναξε η γιαγιά, "είμαι πολύ αδύναμη και δεν μπορώ να ανοίξω". Ο λύκος σήκωσε τον σύρτη, άνοιξε την πόρτα και χωρίς λέξη πήγε στο κρεβάτι της γιαγιάς και την έφαγε. Μετά έβαλε τα ρούχα της γιαγιάς, ξάπλωσε στο κρεβάτι της και τράβηξε τις κουρτίνες. Η Κοκκινοσκουφίτσα, αφού μάζεψε όσα λουλούδια μπορούσε να κουβαλήσει, θυμήθηκε τη γιαγιά της και πήρε τον δρόμο για το σπίτι της. Της φάνηκε παράξενο που η πόρτα ήταν ανοιχτή και όταν μπήκε στο δωμάτιο της γιαγιάς ένιωσε ένα παράξενο αίσθημα και σκέφτηκε "Τι άβολα που νιώθω σήμερα! Άλλες φορές μου άρεσε τόσο πολύ να είμαι με τη γιαγιά μου", και δυνατά είπε "Καλημέρα". Μα δεν πήρε απάντηση. Έτσι πήγε στο κρεβάτι και άνοιξε τις κουρτίνες. Στο κρεβάτι είδε τη γιαγιά της ξαπλωμένη, με το σκουφί της τραβηγμένο πολύ, κι ένα βλέμμα ιδιαίτερα παράξενο. "Ω γιαγιά!", είπε, "τι μεγάλα αυτιά που έχεις!" "Για να σε ακούω καλύτερα, παιδάκι μου". "Μα, γιαγιά, τι μεγάλα μάτια που έχεις!" "Για να σε βλέπω καλύτερα, παιδάκι μου". "Γιαγιά, γιατί έχεις τόσο μεγάλα χέρια;" "Για να σε αγκαλιάζω καλύτερα, παιδάκι μου". "Γιαγιά τι τρομακτικά μεγάλο στόμα που έχεις!" "Για να σε τρώω καλύτερα!" Με το που το είπε αυτό ο λύκος, ορμάει με ένα σάλτο και τρώει την Κοκκινοσκουφίτσα. Αφού ο λύκος χόρτασε την πείνα του, ξάπλωσε και πήρε έναν υπνάκο. Ροχάλιζε πολύ δυνατά. Ένας κυνηγός τον άκουσε καθώς πέρναγε έξω απ' το σπίτι και μονολόγησε "Πώς ροχαλίζει έτσι η γιαγιάκα! Πάω να δω μήπως χρειάζεται κάτι". Μπαίνοντας μέσα βλέπει τον λύκο να κοιμάται. "Εσύ εδώ αχρείε! Έχω ράμματα για την γούνα σου!" Και την στιγμή που θα πυροβολούσε σκέφτηκε ότι ίσως ο λύκος έχει φάει την γιαγιά. Έτσι ο κυνηγός δεν πυροβόλησε, μήπως ακόμα προλάβαινε να σώσει την ηλικιωμένη γυναίκα. Άρπαξε το ψαλίδι και άρχισε να κόβει το στομάχι του λύκου. Με τις δυο πρώτες ψαλιδιές είδε την Κοκκινοσκουφίτσα. Έκοψε άλλες δυο φορές, νάσου και η γιαγιά. Έκοψε λίγο ακόμα και η Κοκκινοσκουφίτσα βγήκε λέγοντας: "Αχ, πόσο φοβήθηκα! Τι σκοτεινά που ήταν μέσα στον λύκο" και μετά βγήκε ζωντανή και η γιαγιά, ίσα-ίσα που ανέπνεε. Η Κοκκινοσκουφίτσα μάζεψε γρήγορα πέτρες και γέμισε την κοιλιά του λύκου. Όταν ο λύκος ξύπνησε ήθελε να ξεφύγει αλλά οι πέτρες ήταν πολύ βαριές και ο λύκος έπεσε νεκρός. Η Κοκκινοσκουφίτσα, η γιαγιά και ο κυνηγός ήταν πολύ χαρούμενοι. Ο κυνηγός έγδαρε το τομάρι του λύκου και πήγε σπίτι του. Η γιαγιά έφαγε το φαγητό, το ψωμί και ήπιε λίγο κρασί και δυνάμωσε. Τότε η Κοκκινοσκουφίτσα είπε στη γιαγιά της: "Όσο ζω δε θα ξαναβγώ απ' το δρόμο μου, όπως μου 'χε πει και η μητέρα μου, γιατί υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι". Αυτοί που ξέρουν τα πράγματα λένε ότι άλλη μια φορά η Κοκκινοσκουφίτσα συνάντησε έναν άλλο λύκο, πηγαίνοντας φαγητό στη γιαγιά της. Ο λύκος προσπάθησε να τη ξεγελάσει και να την βγάλει από το μονοπάτι. Η Κοκκινοσκουφίτσα όμως είχε τον νου της και πήγε κατευθείαν στο σπίτι της γιαγιάς της χωρίς καθυστέρηση. Είπε στη γιαγιά της ότι ο λύκος την καλημέρισε, αλλά είχε μια κακία στα μάτια του και σίγουρα θα την είχε φάει αν δεν ήταν στη δημοσιά. "Μη φοβάσαι", της είπε η γιαγιά της, "θα κλειδαμπαρώσουμε την πόρτα και δε θα μπορέσει να μπει αν έρθει εδώ". Πραγματικά σε λίγο χτύπησε η πόρτα και ήταν ο λύκος: "Άνοιξε γιαγιά, η Κοκκινοσκουφίτσα είμαι και σου έφερα φαγητό". Η γιαγιά και η Κοκκινοσκουφίτσα ούτε μίλησαν, ούτε άνοιξαν την πόρτα. Ο λύκος χτύπησε μια, δυο, τρεις φορές και τελικά ανέβηκε στην στέγη. Περίμενε πότε θα βγει η Κοκκινοσκουφίτσα για να την αρπάξει και να την φάει. Αλλά η γιαγιά κατάλαβε το σχέδιό του. Στο σπίτι υπήρχε μια μεγάλη γούρνα και η γιαγιά είπε στην Κοκκινοσκουφίτσα: "Έλα να μαγειρέψουμε. Έχω χωριάτικα λουκάνικα για ψήσιμο, βάλε το νερό στη φωτιά". Η Κοκκινοσκουφίτσα βοήθησε τη γιαγιά της στη μαγειρική. Σύντομα η μυρωδιά απ' τα ψημένα λουκάνικα έφτασε στα ρουθούνια του λύκου. Ακολούθησε τη μύτη του και τεντώθηκε να δει τι ετοιμάζουν μέσα στο σπίτι. Δεν μπόρεσε να κρατηθεί όμως και έπεσε από την στέγη μέσα στη γεμάτη γούρνα και πνίγηκε. Η Κοκκινοσκουφίτσα γύρισε σπίτι της και από τότε δεν την ξαναπείραξε κανένας. Σημείωση: Η κοκκινοσκουφιτσα και οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι αποκυημα της φαντασίας καμία σχέση δεν έχει με μέλη που συμμετέχουν στο παρόν θέμα. Θέλουν να πιστεύουν.
leecherman Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Τό ίδιο λες,αλλά χωρίς χραπαχρούπα. Γιατί δεν άφησαν το λύκο να τους φάει και τον εκτέλεσαν; Γιατί πρέπει πάντα να πηγαίνει απ' το πεζοδρόμιο η κοκκινοκαβλίτσα και να μη ξεσταρτίζει; Ποιός ορίζει τη διαδρομή; Μήπως τελικά ο Χίτλερ ήταν καλύτερος απ' ότι θένε οι νικητές (; )
Dakonblackblade Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Πάντως πέφτει πολύ σκότωμα στις χώρες όπου επιτρέπεται η οπλοφορία. Και όπως στις χώρες που θεσπίστηκαν σοβαρες ποινές για την οδήγηση μεθυσμένος , μια πολύ ωραία βαριά ποινη για οπλοκατοχή θα μείωνε και το φαινόμενο του να πυροβολεί ο ένας τον άλλο, τις μπαλωθιές , το σημάδι σε πινακίδες, το λαθραίο κυνήγι, τον μπράβο με το όπλο κτλ. κτλ. Εγώ πχ. είμαι κατά της οπλοκατοχής σε όλα τα επίπεδα. Για κυνήγι θα επέτρεπα μόνο το τόξο . Και καλή τύχη. Ας γεμίσει ο τόπος λαγούς και αγριογούρουνα. Όσο για αυτούς που λένε πως ο παράνομος ούτως η άλλως θα πυροβολήσει-έχει όπλο και τέτοια και πως τιμωρούμε μόνο το νομοταγή, πιστεύω πως γλυτώνουμε και το 20% (λέω εγώ τώρα) των απλά χαζών , ανεύθυνων και χωρίς παιδεία. Κέρδος είναι και αυτό. Για αυτοάμυνα επιτρέπω άνετα μεγάλα βαριά ξύλινα ρόπαλα του baseball, λοστούς και άλλα χαριτωμένα. Θα μειωθούν και τα ενθερμώ εγκλήματα. Dee και benign καταλαβαίνω τη λογική σας, την δέχομαι, αλλά δεν την θέλω να αναγράφεται και στους νόμους του κράτους. Επιλογές σας και ρίσκα σας.
deesnider Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Πριν απ' οτιδήποτε άλλο, θέλω να κάνω μία διευκρίνιση, σχετικά με το ύφος που θα έχουν οι απαντήσεις μου, λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν εμπεριέχουν ειρωνεία. Λόγω του έντονου ύφους που χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο συζητώ, ειδικά όταν το θέμα μ' ενδιαφέρει πολύ, πολλές φορές εκλαμβάνονται ως ειρωνικές, ή ακόμα και επιθετικές. Αυτές συγκεκριμένα που ακολουθούν, σε διαβεβαιώ ότι κάθε άλλο παρά τέτοιες είναι. Απλώς θέλω να προλάβω την πιθανότητα παρεξήγησης. Πάντως πέφτει πολύ σκότωμα στις χώρες όπου επιτρέπεται η οπλοφορία. Και όπως στις χώρες που θεσπίστηκαν σοβαρες ποινές για την οδήγηση μεθυσμένος , μια πολύ ωραία βαριά ποινη για οπλοκατοχή θα μείωνε και το φαινόμενο του να πυροβολεί ο ένας τον άλλο, τις μπαλωθιές , το σημάδι σε πινακίδες, το λαθραίο κυνήγι, τον μπράβο με το όπλο κτλ. κτλ. Για την οπλοφορία, συμφωνώ κι εγώ απολύτως ότι πρέπει να απαγορεύεται αυστηρά και απόλυτα για όλους, εκτός φυσικά από εκείνους των οποίων η επαγγελματική ιδιότητα την επιβάλλει, όπως π.χ. οι αστυνομικοί. Όταν όμως μιλάς για βαριές ποινές για οπλοκατοχή, συμπεριλαμβάνεις και την κατοχή κυνηγετικού όπλου; Διότι, εφόσον είναι κάποιος κυνηγός, το όπλο του, τις ώρες που δεν βρίσκεται στο βουνό για κυνήγι, προφανώς θα το έχει στο σπίτι του. Αν ναι, ουσιαστικά ή πρότασή σου είναι να απαγορευθεί το κυνήγι με τουφέκι, σωστά; Εγώ πχ. είμαι κατά της οπλοκατοχής σε όλα τα επίπεδα. Για κυνήγι θα επέτρεπα μόνο το τόξο . Και καλή τύχη. Ας γεμίσει ο τόπος λαγούς και αγριογούρουνα. Απ' ότι φαίνεται, σωστά! Τόξο λοιπόν. Δύο παρατηρήσεις έχω μόνο: 1) Ζήτημα πρακτικότητας και ρεαλισμού: Να κυνηγήσεις ποιο ακριβώς είδος θηράματος, με τόξο στην Ελλάδα; Ελάφια; Ιπτάμενα θηράματα, μεγέθους τσίχλας π.χ. (τα οποία αποτελούν τον κύριο στόχο των Ελλήνων κυνηγών) δεν πετυχαίνεις, ακόμα κι αν είσαι ο ...Robin Hood. Όσο για τα ...αγριογούρουνα(!), αν διανοηθείς να ρίξεις με τόξο σε αγριογούρουνο - και δεν είσαι αρκετά τυχερός ώστε να αστοχήσεις - την έκατσες τη βάρκα! Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να το ενοχλήσεις (δε σκοτώνεται με βέλος, που να χτυπιέσαι...), πράγμα το οποίο, σε διαβεβαιώ ότι είναι το τελευταίο που θα ήθελες. 2) Ζήτημα ασφάλειας: Το κυνηγετικό όπλο είναι απείρως ασφαλέστερο όσο αφορά σε πιθανές παράπλευρες απώλειες, συγκριτικά με το τόξο. Αφενός διότι δεν είναι μεγάλου βεληνεκούς, αφετέρου διότι η άστοχη βολή του, μετά από κάποια μέτρα, υφίσταται τόση διασπορά, ώστε είναι πολύ δύσκολο να σκοτώσει άνθρωπο, εκτός κι αν τη φάει από τα 5-10 μέτρα, αν μιλάμε για σκάγια. Η άστοχη βολή του τόξου αντιθέτως, συνεπάγεται ένα βέλος το οποίο, αν δε βρει εμπόδιο, ταξιδεύει με τεράστια ταχύτητα, ακόμα και για εκατοντάδες μέτρα. Αν στην πορεία του, το πιθανό εμπόδιο που θα συναντήσει, τύχει να είναι άνθρωπος, θα τον διαπεράσει για πλάκα. Όσο για αυτούς που λένε πως ο παράνομος ούτως η άλλως θα πυροβολήσει-έχει όπλο και τέτοια και πως τιμωρούμε μόνο το νομοταγή, πιστεύω πως γλυτώνουμε και το 20% (λέω εγώ τώρα) των απλά χαζών , ανεύθυνων και χωρίς παιδεία. Κέρδος είναι και αυτό. Εδώ υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ μας. Για 'μένα, αυτός που θα πυροβολήσει κάποιον που εισέβαλε στο σπίτι του, δεν είναι ούτε χαζός, ούτε ανεύθυνος, ούτε χωρίς παιδεία. Αλλά, ούτως ή άλλως, η δική μου θέση για την οποία και μόνο μπορώ να μιλώ, είναι ότι, αν φτάσω στο σημείο να πυροβολήσω, θα το κάνω εν γνώσει των συνεπειών του νόμου. Αν δε είναι για κάποιους κέρδος το να πάω φυλακή, ή να σκοτωθώ εγώ αντί για τον εισβολέα, είναι σίγουρα μεγαλύτερο κέρδος η αντίθετη εξέλιξη: Ένα καθίκι λιγότερο. Για αυτοάμυνα επιτρέπω άνετα μεγάλα βαριά ξύλινα ρόπαλα του baseball, λοστούς και άλλα χαριτωμένα. Θα μειωθούν και τα ενθερμώ εγκλήματα. Άρα το θέμα δεν είναι το αν θα τον σκοτώσεις. Το θέμα είναι αφενός με τι θα το επιχειρήσεις και αφετέρου να είσαι ως θύμα, σε ακόμα πιο μειονεκτική θέση απέναντι στον εισβολέα. Εκτός κι αν άκουσες για καμιά διάρρηξη, όπου οι δράστες μπήκαν κρατώντας ρόπαλα... Dee και benign καταλαβαίνω τη λογική σας, την δέχομαι, αλλά δεν την θέλω να αναγράφεται και στους νόμους του κράτους. Επιλογές σας και ρίσκα σας. Σαφώς και είναι επιλογές και ρίσκα μας. Το να μην αναγράφεται η επί του θέματος λογική μου στους νόμους του κράτους, όπως είπα και πριν, ευχάριστο σίγουρα δε μου είναι, αλλά δεν αλλάζει και πουθενά το πως είμαι αποφασισμένος να κινηθώ όταν κινδυνεύσω. Είναι επίσης απόλυτα σεβαστό από πλευράς μου, το γεγονός ότι δε θέλεις να αναγράφεται. Μια ερώτηση μόνο: Το να αναγράφεται στους νόμους του κράτους, ότι κάποιος που θα μπει στο σπίτι σου και ενδεχομένως θα τραυματίσει ή και θα σκοτώσει εσένα ή/και την οικογένειά σου και, αν υποθέσουμε ότι τελικώς θα συλληφθεί και θα καταδικαστεί, θα μπορεί σε λίγο καιρό να κυκλοφορεί πάλι ελεύθερος, είναι κάτι που το θέλεις; Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2012 από deesnider
xreokopia Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δε θα τα βρούμε πουθενά, ούτε και τα ψάχνουμε, διότι δεν τα χρειαζόμαστε. Μια χαρά θερίζει και η καραμπίνα, για να μη σου πω καλύτερα... Μα δυστυχε, μεχρι να σηκωσεις με τα δυο χερια την αρχαια σου καραμπινα για να σημαδεψεις, ο κακοποιος με το πιστολι του σε εχει γεμισει μολυβι. Ακου καραμπινες στο 2012... Για κυνηγι μπεκατσας μιλαμε?
deesnider Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Μα δυστυχε, μεχρι να σηκωσεις με τα δυο χερια την αρχαια σου καραμπινα για να σημαδεψεις, ο κακοποιος με το πιστολι του σε εχει γεμισει μολυβι. Ακου καραμπινες στο 2012... Για κυνηγι μπεκατσας μιλαμε? Πρώτον, το πόσο γρήγορα μπορεί ο κάθε ...δύστυχος να σηκώσει την καραμπίνα, δεν το γνωρίζεις. Δεύτερον, κακοποιοί με τα πιστόλια τους, έχουν γεμίσει μολύβι ιδιοκτήτες σπιτιών στα οποία εισέβαλαν, ακόμα και μόλις αντελήφθησαν ότι εκείνοι τους είδαν. Τουλάχιστον με την καραμπίνα, έχεις κάποιες παραπάνω δυνατότητες να υπερασπιστείς τη ζωή σου. Τρίτον, καραμπίνα μπορούμε να έχουμε νομίμως, μ' αυτή πορευόμαστε. Επιπλέον, προς τι η ένστασή σου για το ...2012; Θα πρότεινες μήπως κάτι πιο ...μοδάτο; Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2012 από deesnider
Dakonblackblade Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Συναγερμό και σκύλο κατά πρώτο λόγο και μια συνδρομή σε εταιρεία σεκιούριτι ή ασφάλεια κλοπής. Πάρτε τα όλα να πάρω την αποζημίωση στυλ. Pepper Spray, εκπαιδευμένο ροτβάιλερ ή κανίς για τα μικρά σπίτια. Καλή πόρτα ασφαλείας για τα διαμερίσματα με καλή κλειδαριά. Κοινή λογική να μην έχουμε μεγάλα ποσά στο σπίτι. Κάτι ρε παιδί μου. Είμαι και κατά του κυνηγιού γιατί πέρα του 60% των κυνηγών που είναι φυσιολάτρες , υπάρχει και το 40% που πυροβολάει ότι βρει μπροστά του γιατί απλά δεν έχει βρει τίποτα άλλο. Νόμιζα για τα αγριογούρουνα δεν έχουν διασποράς αλλά μονόβολα. Τι να κλάσει η διασποράς. Εντάξει μαζί με το τόξο πάντως θα έπρεπε να έχεις και δόρυ και 5-6 σκυλιά. Πήγαινε για ψαροντούφεκο στην τελική. Ή για σαφάρι φωτογραφίας. Όχι εντάξει, δεν θέλω να μπω και σε αυτή την κουβέντα απλά λέω την γνώμη μου. Δεν αντιλέγω Dee και σε καμία περίπτωση δεν θα σε αδικούσα αν πυροβολούσες ένα διαρρήκτη. Καταλαβαίνω πλήρως το αίσθημα εκείνη τη στιγμή . Όμως δεν μπορεί ένας τόσο επικίνδυνος νόμος όπως αυτός της οπλοφορίας να περάσει έτσι . Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να μην έχουμε πρόστιμο για τη ζώνη ασφαλείας. Ο καλός οδηγός με παιδεία δεν θα προκαλέσει ατύχημα οπότε γιατί να υποχρεούται να φορέσει ζώνη? Γιατί για κάθε οδηγό με παιδεία , υπάρχει άλλος ένας μεθυσμένος. Και για κάθε όπλο σε σπίτι, υπάρχει ένας ζηλιάρης που πυροβόλησε τη γυναίκα και τον εραστή, το παιδί του και τον τύπο που του έκλεισε το πάρκινγκ. Και μετά τι γίνεται? Τον βάζουμε φυλακή και βγαίνει και αυτός σε 20 χρόνια? Η παράνομη οπλοκατοχή είναι ένα προνοητικό μέτρο ασφαλείας. Όπως η ζώνη.Δεν είναι μόνο οι διαρρήκτες το θέμα.
leecherman Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Μα δεν μίλησε κανένας απ' τους υποστηρικτές της (προς υπεράσπιση οικογενειακής θαλπωρής) "ιδιωτικής αυτοδικίας" για ραμποστάϊλ κουμπουροφόρους. Όλοι λένε "αντιμετωπίστε μας ισόνομα". Ό,τι δικαίωμα* έχει ο εισβολεας (οπλοφορία κλπ) να αναγνωριστεί και στους υπερασπιστές της εστίας. *Τεκμαίρεται απ' την αντιμετώπισή τους στα δικαστήρια ,αν ποτε φτάσουν,καθώς και στην υποστηριξή τους απ' τις παντοειδείς Μ.Κ.Ο.,δίκην "λήστεψα για τον αδερφό μου που τον κυνηγάνε για kanuni" ,ή "το όπλο το είχα για εκφοβισμό-δεν ήθελα να πυροβολήσω,εξαναγκάστηκα",όπως και "η γυναίκα μου έχει καρκίνο,γι αυτό ήρθα απ' τα σύνορα να ληστέψω και να φύγω μετά" και διάφορες τπέτοιες πιτσικουλίστικες χαριτωμενιές.
deesnider Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Συναγερμό και σκύλο κατά πρώτο λόγο και μια συνδρομή σε εταιρεία σεκιούριτι ή ασφάλεια κλοπής. Πάρτε τα όλα να πάρω την αποζημίωση στυλ. Pepper Spray, εκπαιδευμένο ροτβάιλερ ή κανίς για τα μικρά σπίτια. Καλή πόρτα ασφαλείας για τα διαμερίσματα με καλή κλειδαριά. Κοινή λογική να μην έχουμε μεγάλα ποσά στο σπίτι. Κάτι ρε παιδί μου. Όλα όσα προτείνεις εδώ, τα θεωρώ δείγματα θετικής σκέψης. Η επισήμανσή μου όμως βρίσκεται στο τι γίνεται, αφού έχουν καταφέρει να αφοπλίσουν το συναγερμό, να παραβιάσουν την πόρτα ασφαλείας (σημειωτέον ότι υπάρχουν προδιαγραφές και προδιαγραφές, η αγορά και εγκατάσταση μιας κατά το δυνατόν αποτελεσματικής πόρτας ασφαλείας, αποτελεί για πολλούς δυσβάστακτο έξοδο και - το σημαντικότερο ίσως - η κεντρική είσοδος του σπιτιού, είναι μόνο ένα από τα πολλά σημεία πιθανής εισόδου ενός διαρρήκτη, τα οποία δεν πληρούν προδιαγραφές ασφαλείας, όπως πιθανώς η πόρτα) και έχουν ήδη μπει στο σπίτι, ενώ οι κάτοικοι βρίσκονται μέσα. Το Pepper Spray όταν απέναντί σου έχεις οπλισμένο κακοποιό, καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι είναι κάτι ανάλογο με το να προσπαθείς να σκοτώσεις ελέφαντα με αεροβόλο. Η δε ασφάλεια κατά κλοπής, θα μπορούσε να αποτελεί καθολικά αποτελεσματικό μέτρο, αν δεν είχαν σημειωθεί τόσα και τόσα κρούσματα στα οποία οι κάτοικοι κατέληξαν θύματα τραυματισμού, εξευτελισμού ή ακόμα και νεκροί, παρά την παθητική τους στάση, απλώς για να έχει ο εισβολέας το κεφάλι του ήσυχο, ή διότι ήταν απλώς παρανοϊκός. Χμμμ... σκύλος! Πραγματικά καλή ιδέα, χωρίς πλάκα. Έχω και προσωπική εμπειρία της αποτελεσματικότητάς της. Δες μια ενδιαφέρουσα, αληθινή ιστορία: Κάπου κοντά στον Ωρωπό, σε σημείο με ελάχιστα σπίτια γύρω, είχε την εξοχική του κατοικία - εντός ενός τεράστιου οικοπέδου, περιτοιχισμένου από τοίχο ύψους 4 μέτρων - ένας πολύ ευκατάστατος οικονομικά άνθρωπος. Μέσα υπήρχαν δέντρα, που ξεκινούσαν από την είσοδο του οικοπέδου, καθιστώντας το σπίτι που βρισκόταν πολύ πιο μέσα, πρακτικά αόρατο από κάποιον που μόλις είχε περάσει την είσοδό του. Οι προειδοποιητικές πινακίδες, σε όλη την εξωτερική περίμετρο του τοίχου, για την ύπαρξη σκύλου φύλακα, ήταν μόνο το κερασάκι στην τούρτα. Πριν από πολλά χρόνια, ο χώρος αυτός αξιολογήθηκε ως ενδιαφέρον στόχος, από μια ομάδα τριών σεσημασμένων διαρρηκτών. Ένα βράδυ, για το οποίο γνώριζαν ότι από το σπίτι έλειπαν οι πάντες, με σκάλες και σχοινιά αναρριχήθηκαν στον τοίχο και μπήκαν στο οικόπεδο. Έχοντας το νου τους για το σκύλο του οποίου την ύπαρξη δήλωναν οι πινακίδες και με όπλα στα χέρια, διένυσαν την απόσταση των 500 μέτρων, από το σημείο εισόδου μέχρι το σπίτι, κυριολεκτικά ανενόχλητοι. Φτάνοντας κοντά στην είσοδο του γκαράζ και προσπαθώντας να εντοπίσουν το ιδανικό σημείο απ' όπου θα έμπαιναν στο σπίτι, ίσως πέρασε από το μυαλό τους η - ατυχής - σκέψη, ότι σκύλος υπήρχε μόνο στις πινακίδες, αφού δεν είχε ακουστεί ούτε γάβγισμα. Ήταν η αμέσως επόμενη στιγμή, όταν έκαναν την εμφάνιση και επίθεσή τους, ...δώδεκα(!) - ειδικά εκπαιδευμένα, ώστε να μην προειδοποιούν για την ύπαρξή τους, παρά μόνο όταν κάποιος έχει ήδη μπει και πλησιάσει το σπίτι - «θηρία». Ούτε όπλο πρόλαβε κανείς τους να χρησιμοποιήσει, ούτε συλλαβή να αρθρώσει. Οι ιδιοκτήτες επέστρεψαν αρκετές ώρες αργότερα και, όταν άναψαν τα εξωτερικά φώτα, είδαν σκορπισμένα μπροστά στο σπίτι τα ...κομμάτια και των τριών. Θέλω να πω - έστω και μέσω αυτού του ακραίου παραδείγματος - ότι είμαι απολύτως υπέρ της φύλαξης του χώρου μου από σκύλο/σκύλους. Στο εξοχικό μου στην Ελλάδα είχαμε ανέκαθεν και συνεχίζουμε να έχουμε κι εμείς. Ήταν και είναι δε, όλοι τους εκπαιδευμένοι να ακινητοποιούν σε πρώτη φάση και να προχωρούν στη φάση ...κεμπάπ, αν ο βλάκας αντισταθεί. Έχουμε κι εμείς όμως επιλέξει, η προειδοποίηση ν' αρχίζει και να τελειώνει στις προειδοποιητικές πινακίδες (κάτι σα ναρκοπέδιο). Αν κάποιος αμφισβητήσει το ότι λένε αλήθεια, ή τις αγνοήσει επειδή νοιώθει μάγκας ή τυχερός, είναι άξιος της μοίρας του. Το θέμα είναι ότι εντός των αστικών κέντρων - σε διαμερίσματα - είναι από δύσκολο έως ανέφικτο το συγκεκριμένο μέτρο προστασίας... Δεν αντιλέγω Dee και σε καμία περίπτωση δεν θα σε αδικούσα αν πυροβολούσες ένα διαρρήκτη. Καταλαβαίνω πλήρως το αίσθημα εκείνη τη στιγμή . Όμως δεν μπορεί ένας τόσο επικίνδυνος νόμος όπως αυτός της οπλοφορίας να περάσει έτσι . Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να μην έχουμε πρόστιμο για τη ζώνη ασφαλείας. Ο καλός οδηγός με παιδεία δεν θα προκαλέσει ατύχημα οπότε γιατί να υποχρεούται να φορέσει ζώνη? Γιατί για κάθε οδηγό με παιδεία , υπάρχει άλλος ένας μεθυσμένος. Και για κάθε όπλο σε σπίτι, υπάρχει ένας ζηλιάρης που πυροβόλησε τη γυναίκα και τον εραστή, το παιδί του και τον τύπο που του έκλεισε το πάρκινγκ. Και μετά τι γίνεται? Τον βάζουμε φυλακή και βγαίνει και αυτός σε 20 χρόνια? Η παράνομη οπλοκατοχή είναι ένα προνοητικό μέτρο ασφαλείας. Όπως η ζώνη.Δεν είναι μόνο οι διαρρήκτες το θέμα. Επισημαίνω για μια ακόμη φορά - μέσω των υπογραμμισμένων σημείων - το σαφή διαχωρισμό μεταξύ των δύο εννοιών. Η πρώτη σημαίνει ότι ζώνομαι το κουμπούρι και πάω για ...clubbing, ενώ η δεύτερη, ότι έχω το όπλο που μου επιτρέπει ήδη ο νόμος να κατέχω, μέσα στο σπίτι μου. Ο νόμος περί οπλοφορίας πολύ καλώς ισχύει, όπως κι εκείνος περί κατοχής πολεμικών όπλων, μια και δε δικαιολογείται η κατοχή τους για καμία νόμιμη, όπως είναι π.χ. το κυνήγι, χρήση. Η κατοχή κυνηγετικού όμως, επιτρέπεται. Το σε ποιες περιπτώσεις θα το χρησιμοποιήσει ο καθένας, είναι όπως είπες κι εσύ, επιλογή και ρίσκο του. Εννοείται δε, πως θεωρώ δίκαιο να σαπίσει στη φυλακή, ο βλάκας που θα τουφεκίσει π.χ. αυτόν που του πήρε τη θέση παρκαρίσματος! Μακάρι να έμπαινε μέσα όχι για 20 χρόνια, αλλά πραγματικά ισοβίως... Είμαι και κατά του κυνηγιού γιατί πέρα του 60% των κυνηγών που είναι φυσιολάτρες , υπάρχει και το 40% που πυροβολάει ότι βρει μπροστά του γιατί απλά δεν έχει βρει τίποτα άλλο. Νόμιζα για τα αγριογούρουνα δεν έχουν διασποράς αλλά μονόβολα. Τι να κλάσει η διασποράς. Εντάξει μαζί με το τόξο πάντως θα έπρεπε να έχεις και δόρυ και 5-6 σκυλιά. Πήγαινε για ψαροντούφεκο στην τελική. Ή για σαφάρι φωτογραφίας. Όχι εντάξει, δεν θέλω να μπω και σε αυτή την κουβέντα απλά λέω την γνώμη μου. Όντως είναι μεγάλη - και πολύ ενδιαφέρουσα - κουβέντα, αυτή για το κυνήγι, αλλά φυσικά άσχετη με το θέμα που συζητάμε εδώ. Προσωπικά, όντας κυνηγός εδώ και 25 χρόνια, θα ήθελα πολύ να έχω την ευκαιρία αντιπαράθεσης απόψεων περί αυτού. Ίσως ανοίξω κάποια στιγμή, σχετικό θέμα στο forum! Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2012 από deesnider 1
xreokopia Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Πρώτον, το πόσο γρήγορα μπορεί ο κάθε ...δύστυχος να σηκώσει την καραμπίνα, δεν το γνωρίζεις. Δεύτερον, κακοποιοί με τα πιστόλια τους, έχουν γεμίσει μολύβι ιδιοκτήτες σπιτιών στα οποία εισέβαλαν, ακόμα και μόλις αντελήφθησαν ότι εκείνοι τους είδαν. Τουλάχιστον με την καραμπίνα, έχεις κάποιες παραπάνω δυνατότητες να υπερασπιστείς τη ζωή σου. Τρίτον, καραμπίνα μπορούμε να έχουμε νομίμως, μ' αυτή πορευόμαστε. Επιπλέον, προς τι η ένστασή σου για το ...2012; Θα πρότεινες μήπως κάτι πιο ...μοδάτο; Εγω παντως μονο με δυο τετοια θα αισθανομουν ασφαλης
benign Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Αμετανοητος φονιας απο την καθημερινοτητα μας,μπουκαδορος ,κλασσικη περιπτωση για αυτο που συζηταμε. http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=213108
Dakonblackblade Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δεν πρόλαβε να βγάλει το όπλο της? Δεν αμφιβάλει κανείς ότι τέτοια συμβαίνουν και στην περίπτωσή του τα ισόβια φαίνονται καλή λύση αλλά δεν βλέπω πέρα από συναισθηματικά φορτισμένους λόγους πως βοηθάει στην κουβέντα μας. Από την δική μου οπτική γωνία θα μπορούσε να είναι ο εγγονός της που βρήκε το όπλο στο συρτάρι και της πήρε τα λεφτά όταν αυτή τον είπε τεμπέλη χαραμοφάη και πως θα τον αποκληρώσει.
xreokopia Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δεν υπαρχουν ισοβια στο ελαντα. Κανεις τα 3/5 της ποινης σου και βγαινεις εξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις