Προς το περιεχόμενο

Απλή πλοήγηση GPS χωρίς σύνδεση στο ιντερνετ σε android


joham34

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σε όλους.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ανθεκτικό σε νερό κινητό με GPS ώστε να το χρησιμοποιήσω σε ψάρεμα με ψαροτούφεκο. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να μου δίνει το στίγμα στο σημείο που είμαι και να μπορεί να με καθοδηγήσει προς το σημείο αυτό αν θελήσω να το επισκεφτώ ξανά.

Ολα αυτά όμως χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ.

Συγκεκριμένα με ενδιαφέρει το Samsung Galaxy xcover και το Motorola Defy+, και τα δύο έχουν android.

Ξέρει κανείς αν υπάρχουν εφαρμογές σε android που να έχουν αυτή τη δυνατότητα;

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

nDrive, iGo, Sygik δεν χρειάζονται internet - δεν είναι συνήθως θέμα software - αλλά θα πρέπει να δεις αν η συσκυεή που θα αγοράσεις να έχει gps "μέσα της"

Ευχαριστώ για την απάντηση. Kαι οι δύο αναφερόμενες συσκευές εχουν AGPS . Τώρα δεν έχω καταφέρει να το ξεκαθαρίσω αν το Α ( assisted) σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει συνδεση στο διαδίκτυο υποχρεωτικά (κάτι που μου είπαν στη Samsung και τη Motorola που τηλεφώνησα αλλά δεν με έπεισαν γιά τη γνώση τους στο αντικείμενο) ή ότι απλά μπορεί η συσκευή να ζητήσει επιπλέον βοήθεια μέσω διαδικτύου όποτε χρειαστεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ έχω το Samsung Galaxy WIFI Only - δεν παρέχει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας - και χρειάστηκε να ψάξω αρκετά για να δουλέψει το gps του.

Τι άλλες επιλογές έχεις από Samsung ώστε να είναι με GPS αντί για AGPS;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Samsung Galaxy Mini, LG P500, ΖΤΕ Blade και πολλά άλλα.

 

Μη ξεχνάς όμως ότι θέλεις ναυτικούς χάρτες και όχι τους κλασσικούς που δείχνουν δρόμους κλπ. Εκτός και αν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο το στίγμα, δηλ γεωγραφικό μήκος και πλάτος και όχι οι ξέρες, λιμάνια κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Assisted GPS είναι όταν κατεβάζει από διαθέσιμα δίκτυα τους "χάρτες" των δορυφόρων, ώστε να "κλειδώνει" τη θέση πιο γρήγορα. Αν δεν υπάρχει δίκτυο ή είναι απενεργοποιημένη η επικοινωνία μαζί τους, δουλεύει σαν κοινό GPS (απλά θα αργήσει λίγο να βρει τη θέση, άμα είσαι στη θάλασσα με ανοιχτό ουρανό ούτε θα το καταλάβεις).

 

Για θαλάσσια χρήση (που μπορείς να πας ευθεία και όχι από στενάκια) ουσιαστικά θες ένα app που να κρατά συντεταγμένες, δεν χρειάζεσαι χάρτες (ούτως ή άλλως και ο χάρτης το απέραντο γαλάζιο θα σου δείχνει).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aκριβώς, δε με ενδιαφέρουν οι χάρτες. Απλά να μπορώ να "σημαδέψω" ένα μερος και να μπορώ μετα να το ξαναβρώ. Έχω ενα μικρό Garmin χειρός που όταν του δώσω το στίγμα μου βγάζει ένα βελάκι που μου δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινηθώ καθώς και την απόσταση και το χρόνο που χρειάζομαι να φτάσω στο στίγμα.

Υπάρχει τέτοιο software;

 

Σχετικά με το AGPS και εγώ βρήκα στο δίκτυο ότι μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο αλλα πάλι οι υπάλληλοι των δύο εν λόγω εταιρειών ήταν απόλυτοι οτι δε γίνεται γι αυτό και ρώτησα.

 

Δυστυχώς, μονο τα δύο προαναφερθέντα μοντέλα φαίνεται να είναι αδιάβροχα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα

Ψάξε στο market για το προγραμμα + χάρτες

Της Navionics

Κόστος αν θυμάμαι καλά 9,90 €

Ότι καλύτερο για την δουλειά που το θέλεις

Εχει πολυ καλούς ναυτικούς χάρτες

 

Sent from my iPad using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To Google Maps σου δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσεις τους χάρτες και να τους έχεις αποθηκευμένους. Είναι πιθανότατα οι καλύτεροι χάρτες που θα βρεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν να πούμε 2 πράγματα για τους νέους χρήστες smartphones γιατί η ερώτηση από οτι βλέπω στα forums είναι πολύ συχνή. Καταρχάς για να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε πρόγραμμα gps πρέπει το κινητό σου να έχει ενσωματομένο δέκτη GPS ή Α-GPS.Πάει αυτό το ξεκαθαρίσαμε. Η διαφορά του GPS από τον AGPS δέκτη είναι μία. Ο GPS δέκτης πιάνει σήμα μόνο από τους δορυφόρους. Ο A-GPS δέκτης πιάνει σήμα τόσο από τους δορυφόρους όσο και από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας του εκάστοτε παρόχου. Δηλαδή ουσιαστικά ο A-GPS δέκτης έχει το αβαντάζ οτι παίρνει στίγμα τόσο από τον ουρανό όσο και από επίγεια σημεία αρα σε σημεία που είναι δύσκολο να πετύχεις δορυφόρο όπως κάτω από γέφυρες, ή μέσα σε σπίτια κτλ ο A-GPS βρίσκει το στίγμα σου μέσω της κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Τώρα στα android κινητά που τουλάχιστον έχω δουλέψει εγώ υπάρχει ΠΑΝΤΑ η επιλογή (όταν το κινητό φυσικά έχει AGPS δέκτη) να ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣ την λήψη στίγματος από της κεραίες για να μην χρεώνεσαι με δεδομένα και να διατηρείς την λήψη σήματος μόνο από τους δορυφόρους. Ειδικά στα κινητά που φοράν android 2.3 όπως το δικό μου η απενεργοποίηση γίνεται από το μενού "ασύρματα δίκτυα" όπου ξεκλικάρεις την επιλογή "χρήση υπηρεσίας δεδομένων". Οταν το ξεκλικάρετε αυτό στην αρχική οθόνη θα εξαφανιστεί η ένδειξη G ή 3G ή Η που βρίσκεται δίπλα από την στάθμη σήματος. Με το που εξαφανιστεί αυτή η ένδειξη το κινητό ΔΕΝ μπορεί να συνδεθεί μέσω κινητής τηλεφωνίας με το ίντερνετ οπότε και δεν χρεώνεστε ποτέ. ΔΕΝ έχει καμία σχέση τι πρόγραμμα πλοήγησης θα χρησιμοποιήσετε. Δηλαδή απαξ και απενεργοποιήσετε το προαναφερθέν οτι πρόγραμμα πλοήγησης και να χρησιμοποίσετε θα δουλέψει άψογα μόνο με τους δορυφόρους. Από εκεί και πέρα το τι πρόγραμμα θα χρησιμοποίησετε είναι θέμα προσωπικού γούστου και τεχνικών προδιαγραφών τις συσκευής σας, υπάρχουν προγράμματα πλοήγησης που είναι "βαριά" για κάποιες συσκευές και οι συσκευές ζορίζονται πάρα πολύ να τα τρέξουν και σέρνονται είτε γιατί ο επεξεργαστής της συσκευής είναι μικρός είτε γιατί η μνήμη ραμ είναι λίγη και υπάρχουν και προγράμματα που πάνε σφαίρα αλλά είναι φτωχά σε γραφικά και πρόσθετες επιλογές. εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το "talk n drive" της mls σε zte skate και είναι ΑΨΟΓΟ. Το google maps ΔΕΝ είναι πρόγραμμα πλοήγησης αλλά πρόγραμμα εύρεσης στίγματος και απαιτεί ίντερνετ για να βρεί το στίγμα. Το google maps δεν σε καθοδηγεί σε μία διαδρομή αυτό που κάνει είναι οτι απλά βρίσκει μέσω ίντερνετ το στίγμα σου και σου βγάζει τον χάρτη της περιοχής. Είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις όπου έχετε πάει ξέρω γω στο κέντρο της Αθήνας ψάχνεται έναν δρόμο δεν μπορείται να τον βρείτε ενώ ξέρετε οτι είναι κάπου εκεί κοντά ή ψάχνεται ένα βενζινάδικο κτλ βρίσκεται σήμα wi-fi συνδέεστε στο ίντερνετ ανοίγεται το google maps και βλεπεται που είστε και τι υπάρχει γύρω γύρω.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτό πως γίνεται με το google maps?

Δες αυτό τον οδηγό. Είναι πανεύκολο αρκει να έχεις root. Βέβαια ο οδηγός είναι παλιός και υπάρχει ευκολότερος τρόπος.

Επεξ/σία από Gr_Soul
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το "talk n drive" της mls σε zte skate και είναι ΑΨΟΓΟ

 

και εγώ το έχω δούλεψει λίγο και με είχε αφήσει πολύ ικανοποιημένο.

για πες εντυπώσεις? ξέρεις αν κυκλοφορεί σε sd card?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

[..] Η διαφορά του GPS από τον AGPS δέκτη είναι μία. Ο GPS δέκτης πιάνει σήμα μόνο από τους δορυφόρους. Ο A-GPS δέκτης πιάνει σήμα τόσο από τους δορυφόρους όσο και από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας του εκάστοτε παρόχου. Δηλαδή ουσιαστικά ο A-GPS δέκτης έχει το αβαντάζ οτι παίρνει στίγμα τόσο από τον ουρανό όσο και από επίγεια σημεία αρα σε σημεία που είναι δύσκολο να πετύχεις δορυφόρο όπως κάτω από γέφυρες, ή μέσα σε σπίτια κτλ ο A-GPS βρίσκει το στίγμα σου μέσω της κεραίας κινητής τηλεφωνίας. [...]

Μικρή διευκρίνηση. Το A-GPS βοηθάει να κλειδώσεις ταχύτερα τους απαραίτητους δορυφόρους και δεν τους αντικαθιστά. Δηλ. σήμα καμπάνα να χεις από κινητή, αν δε βλέπεις δορυφόρο από κει που σαι, δε δουλεύει το GPS.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και εγώ το έχω δούλεψει λίγο και με είχε αφήσει πολύ ικανοποιημένο.

για πες εντυπώσεις? ξέρεις αν κυκλοφορεί σε sd card?

εμένα σε sd card μου το δώσαν ως δώρο όταν πήρα το κινητό. Για μένα είναι το καλύτερο πρόγραμμα gps για κινητά ανάλογων τεχνικών προδιαγραφών όπως το zte skate. έχει οτι χρειάζεται για μια απροβλημάτιστη χρήση και πολύ εξυπηρετικό καθότι μπορείς να του βάλεις διεύθυνση φωνητικά που βοηθάει πολύ αν είσαι καθ'οδον. έχει πολλές παραμετροποιήσεις, αν π.χ θες να σου βρει την κοντινότερη διαδρομή σε χλμ ή σε ώρα, και πολλά ακόμη. για κάποιον που θέλει ένα gps να τον πάει στον δρόμο που θέλει είναι άψογο, τώρα για κάποιον που θέλει γραφικά με κτήρια κτλ εκεί είναι άλλου παπα ευαγγέλιο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...